Dodaj do ulubionych

garnki indukcyjne- pytanie

12.06.13, 16:36
Uprzejmie proszę o odpowiedź.
Planuję kupić płytę indukcyjną, sprawdzam więc wszystkie moje garnki magnesem. Czy wystarczy, że magnes przyczepia się tylko do dna, czy powinien też do ścianek? Z góry dziękuję.
Paniusia
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: garnki indukcyjne- pytanie 12.06.13, 16:40
      do dna

no chyba, że używasz niekonwencjonalnych metod gotowania i stawiasz garnki na bokach
      • paniusiapobuleczki Re: garnki indukcyjne- pytanie 12.06.13, 16:44
        Gotuję raczej konwencjonalnie. Pytanie powstało w mojej głowie gdy okazało się, ze niektóre ścianki też są namagnesowane. Dzięki!
        • jematkajakichmalo Re: garnki indukcyjne- pytanie 12.06.13, 20:11
          No wiesz... do lodowki tez sie magnes przyczepia wink tongue_out
    • run_away83 Re: garnki indukcyjne- pytanie 12.06.13, 17:33
      Też mam płytę indukcyjną. Garnki sprawdzałam magnesem, tylko dno. Na początku miałam najtańsze z ikei (takie za 39.99 komplet) działają bez problemu. Potem kupiłam trochę porządniejsze, ale też żaden kosmos. Gotuje się super. Generalnie większość garnków ze stali nierdzewnej oraz takich starych emaliowanych bez problemu współpracuje z płytą indukcyjną. Z patelniami jest trochę gorzej bo te tańsze są zwykle aluminiowe i nie działają. Muszą być ze stali (przynajmniej dno).
      • joanna29 Re: garnki indukcyjne- pytanie 12.06.13, 17:58
        Ja tez kupiłam ten komplet garnków Ikea, super mi się sprawdzają. Z tym że mój chłop co to Ikei nie uznaje, bo to szajs, kupił mi komplet garów Zepter. Te Zeptera są tak ciężkie, że utrzymać ich nie mogę. Już zapowiedziałam, że o garach ja decyduje i jak jeszcze raz kupi coś "rewelacyjnego" to sam będzie z tego korzystał.
        • mamanr1 Re: garnki indukcyjne- pytanie 13.06.13, 16:34
          joanna29 napisała:

> Ja tez kupiłam ten komplet garnków Ikea, super mi się sprawdzają. Z tym że mój
          > chłop co to Ikei nie uznaje, bo to szajs, kupił mi komplet garów Zepter. Te Zep
          > tera są tak ciężkie, że utrzymać ich nie mogę. Już zapowiedziałam, że o garach
          > ja decyduje i jak jeszcze raz kupi coś "rewelacyjnego" to sam będzie z tego kor
          > zystał.

Tak to z tymi chłopami jest. Ale Zepter akurat robi dobre gary. Że ciężkie to przyznaje, ale dobre są. Nie wiesz gdzie kupił? I ile zapłacił? smile Bo ja zamawiałam ze Zepter sklepu.pl, a zastanawiam się czy można je kupić też gdzieś stacjonarnie. Mam zamiar dokupić jeden rondelek , a w sklepie online go ni ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka