Dodaj do ulubionych

Poradniki, motywatory

22.06.13, 14:10
Czy ematki czytają poradniki wszelkiego typu? Chodzi mi o takie, które podpowiadają 'jak żyć', jak poznać siebie, zrozumieć świat, ludzi, ich postępowanie itp, które motywują.

Wpadła mi teraz w oko książka 'Kto zabrał mój ser?'. I mam mieszane uczucia, w zasadzie od samego początku przypuszczałam jak będzie ta historia przebiegać, więc nie dowiedziałam się niczego odkrywczego. Były tam może dwa, trzy zdania, które mnie jakoś ruszyły i coś we mnie tchnęły, ale teraz już nawet ich nie pamiętam.

Czytała może któraś z Was tę przypowieść i zechce podzielić się wrażeniami?
Albo podobne, takie które oceniacie jako wartościowe bądź stratę czasu.
Obserwuj wątek
    • miakyee Re: Poradniki, motywatory 22.06.13, 14:13
      > Wpadła mi teraz w oko książka 'Kto zabrał mój ser?'.

Nie 'wpadła w oko', tylko w ręce i ją przeczytałam.
    • zurekgirl Re: Poradniki, motywatory 22.06.13, 14:30
      Przeczytalam jedna taka ksiazke, polecona mi przez znajoma: Louise Hay, Mozesz uleczyc swoje zycie. Wyciagnelam wnioski, niektore rady wprowadzilam w zycie, czuje sie lepiej zorganizowana i szczesliwsza, a przy tym pozwalam sobie na wiecej swobody i nie wmawiam sobie tego. Nie mam potrzeby zglebiania tematu, wczesniej tez raczej smialam sie z poradnikow pieknego zycia. Ta ksiazka pojawila sie u mnie gdy tego potrzebowalam, pomogla i tyle. Znajoma probowala mi tez wcisnac inne pozycje, ale przysypialam po dwoch stronach, zupelnie nie o mnie i nie dla mnie byly napisane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka