rosapulchra-0
29.06.13, 17:37
Znacie jakieś sensowne forum o szczurach? Szczególnie na temat ich zdrowia.
Bo mam problem z jedną moją szczurką, która kilka tygodni temu zaczęła mieć problem z oddychaniem, popiskiwała za każdym razem, gdy wdychała powietrze. Wet najpierw dał antybiotyk, ale skubanica w ogóle nie chciała współpracować, więc dostała zastrzyk sterydowy, za kilka tygodni dostanie następny. Dosłownie na dniach córka odkryła, że szczurka ma tuż pod uchem sporej wielkości guza, który pokazał się dość nagle, jeszcze tydzień temu go nie było. Wet będzie szczurzynkę widział w przyszłym tygodniu, prawdopodobnie we wtorek, szczurka już oddycha normalnie, jest pogodna, dobrze je, nadal tak samo towarzyska i chętna do zabawy.
No i próbowałam czegoś poszukać na ten temat, ale albo oślepłam, albo mam pecha i trafiam na same "śłitaśne" strony o szczurkach, w sensie nic lub niewiele wnoszące na temat mnie interesujący. Czy to może być skutek uboczny podania sterydu? Czy to nowotwór? Albo inne licho?
Może któraś szczurza mama mi podpowie, gdzie mogę w/w informacje znaleźć, a może sama miała doświadczenie w tym temacie?
Z góry i z dołu dziękuję.