Dodaj do ulubionych

Fotelik w samolocie

12.07.13, 08:04
Ktos ma jakies doswiadczenia z fotelikiem w samolocie? Pytam w sumie z ciekawosci bo bede wkrotce leciec z maluszkiem ryanairem ktory kategorycznie zabrania ale tak pytam ogolnie. Trafilam ostatnio na blog stewardesy latajacej z dziecmi i tam bylo sporo porad miedzy innymi - dziecko w samolocie jest najbezpieczniejszs w foteliku (w drugiej kokejnosci na kolanach i uwaga pani twierdzila ze pasy ktorymi sie dziecko przypypina do rodzica to pic na wode - bezpieczniej dla dziecka jest przeleciec przez pol samolotu niz byc przypirtym do rodzica) i w usa jest wskazanie zeby dzieci lataly w fotelikach. Jak to sie ma do niemoznosci wykupienia siedzenia dla dziecka nie wiem. Pani tez sugerowala zeby zawywac wiek dziecka i kupowac mu regularny bilet wlasnie dla bezpieczenstwa miedzyinnymi. Latanie z fotelikiem o ile nie mowimy o foteliku 0-9 wydaje mi sie masakra...
Obserwuj wątek
    • suazi1 Re: Fotelik w samolocie 12.07.13, 09:14
      Trochę juz lataliśmy z córką, zaczęłiśmy gdy miała dwa lata. Nigdy nie spotkałam w samolocie czegoś takiego jak fotelik dla dziecka w samolocie, nawet taki 0-9. Z tego co widziałam to ludzie najczęściej podróżują z niemowlakami na kolanach, w chustach, itp. Większe dzieci są wpinane w normalny fotel lotniczy. Niektóre linie potrafią zrobić problem ze spacerówki, nosidła, tak więc o foteliku nawet nie śmiałabym myśleć smile...
    • jematkajakichmalo Re: Fotelik w samolocie 12.07.13, 10:08
      Latamy z corka (i to bardzo czesto) odkad skonczyla 3 mce. W 80% przypadkow mielismy ze soba fotelik (wszystko zalezalo od tego jakimi liniami lecielismy, ale zazwyczaj normalnymi a nie tanimi wiec nie bylo problemu).
      Jak mala byla calkiem mala i nie moglam brac fotelika prosilam o pierwszy rzad i ichnie "lozeczko" przypinane do sciany z przodu (tu jest jednak warunek - dziecko nie moze wazyc wiecej jak chyba 8 czy 10 kg).

W pojedynczych przypadkach bralam mala na kolana i juz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka