Dodaj do ulubionych

Pokazali go !

23.07.13, 21:38
Wyszli pokazali.

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Ksiaze-William-ksiezna-Kate-z-dzieckiem-opuscili-szpital,wid,15838647,wiadomosc.html

Księzna chyba dała radę naturalnie co, skoro chodzi o własnych nogach i się uśmiecha?
Po cc to przecież się ciąga jak zwłoki przez miesiąc.

Cudne, widać, że szczęsliwi, przejęci a ona chyba z lekka przerażona zainteresowaniem.

Ładnie wygląda...TAK WIEM! KAZDA ematka 2 dni po porodzie wychodziła ze szpitala w dzinsach z LO, wiem wiem............
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 23.07.13, 21:41
      Ona nigdy ładnie nie wyglądała.
      Ale ma melony.
      • 3-mamuska Re: Pokazali go ! 23.07.13, 21:49
        Super , widać ze jeszcze nie pewni w roli rodziców i one z lekka zmęczona.
        Fajne tez ze widać brzuszek nie ściska sie pasami do zdjęć i pokazania sie światu.
        • m_incubo Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:32
          No dziwne, że w 24 h nie zdążyli tej "pewności w roli rodziców" nabyć.
          • 3-mamuska Re: Pokazali go ! 24.07.13, 00:17
            No dziwne, że w 24 h nie zdążyli tej "pewności w roli rodziców" nabyć.

A czy ja napisałam ze to złe.
      • drosetka Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:01
        melony? gdzie??ja widze tylko brzuch, piersi ma małe. Poza tym ładna z niej kobieta, za to William upodabnia się cały do księcia Karolatongue_out
        • przeciwcialo Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:02
          Dziecko ponoć do mamy podobne co dobrze wrózy.
        • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:20
          Tu na przykład:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,14326306,Kate_i_William_pokazali_switu_swojego_synka___nastepce.html#MT
          A brzuch jakby miała bliźnięta i w szpitalu zapomnieli jednego wyjąć.
          • morekac Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:40
            A brzuch jakby miała bliźnięta i w szpitalu zapomnieli jednego wyjąć.

Bo tak się wygląda dzień po porodzie...
          • rosapulchra-0 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:48
            Gazeciarz, ale ty wiesz, że najgorsza maszkara jest o niebo i miliony lat świetlnych zawsze od ciebie ładniejsza. Tobie, biedaku, tylko internet pozostał i prawica na przemian z lewicą.. sad
          • malowanka06 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 10:14
            gazeta, ty jestes jednak facetem ;/
            nigdy wiec nie rodziles wiec nie wiesz jak sie wyglada na 2 dzien po porodzie.
            a Kate wyglada b.swiezo i zycze im szczescia
            nie maja takiego zadecia jak nasi rodzimi "celebryci", ktorzy kupuja/dostaja najdorzsze rzeczy i co to nie oni.
            Ksiazeta nawet fotelik maja ze sredniej polki
            zycze im szczescia oraz zeby prasa dala im spokoj.
            • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 24.07.13, 15:27
              Nasi rodzimi celbryci jacy by nie byli sami zarabiają na swoje luksusy i fatałaszki, a ich młodych i zdrowych utrzymuje państwo big_grin
      • aneta-skarpeta Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:07
        bardzo ładnie wyglądali, ale widać było, że są lekko przerażeni- szczególnie ona
        • 18lipcowa3 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:19
          aneta-skarpeta napisała:

> bardzo ładnie wyglądali, ale widać było, że są lekko przerażeni- szczególnie on
          > a

no nie dziwie sie
          dzien po porodzie pierwszej córki mialam ochote jedynie leżeć a nie machać do świata
          • rozalka81 Re: Pokazali go ! 24.09.13, 12:05
            Biedaczka wymęczona porodem i wrażeniami. Ciekawe czy faktycznie rodziła bez znieczulenia bo tak niby chciała rodzić. Masochistka. Nie ma jak cc, co lipcowa? wink
        • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:21
          Ale mogła się lepiej ubrać, jej sukienka wygląda jak podomka mojej matki (czasy PRL - u).
          • aneta-skarpeta Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:59
            ma śliczną sukienkę
            • ichi51e2 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 08:32
              Podomka zdecydowanie. Ale mnie tez sie podoba. I ten kolor piekny smile
    • vernot Re: Pokazali go ! 23.07.13, 21:47
      Bez czapeczki???
      • landora Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:55
        Dokładnie to samo powiedziała przed chwilą moja mama big_grin - "bez czapeczki? ?"
    • klubgogo Re: Pokazali go ! 23.07.13, 21:48
      > Po cc to przecież się ciąga jak zwłoki przez miesiąc.

ciekawa teoria, ciekawa
      • ichi51e2 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 08:34
        I to lipcowa pisze suspicious
        kim jestes i co zrobiles/as z lipcowa?!
        • kopiko-lol Re: Pokazali go ! 24.07.13, 11:54

moze lipcowa w lipcu łagodnieje big_grin
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Pokazali go ! 23.07.13, 21:49
      A nad artykułem tekst:
      Księżna Kate urodziła-czytaj raport specjalny!!!!
      Hihihi, może jeszcze relacja minuta po minucie z sali porodowej, a wcześniej ciąża kATE- dzień po dniu, a jeszcze wcześniej relacja z płodzenia potomka.
      Fajnie, że urodziło się dziecko, ale ogólnoświatowy poziom podniety mnie tylko rozśmiesza.
    • run_away83 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 21:49
      Ładnie wyglądają razem smile Niech im mały książę zdrowo rośnie smile

A poród na pewno był sn bo dziecko jeszcze bardzo pogniecione wink I gdzie ono ma czapeczkę, ja się pytam? U nas by ze szpitala nie wypuścili noworodka bez czapeczki, czyżby tylko polskie noworodki umierały od przeciągów??? tongue_out
      • myelegans Re: Pokazali go ! 23.07.13, 21:51
        Czapeczka jak czapeczka, ale gdzie fotelik?
        • ella_nl Re: Pokazali go ! 23.07.13, 21:54
          Fotelik był - jak wkładał syna do autasmile
        • run_away83 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 21:56
          Fotelik ponoć jest, został dostarczony do szpitala i do auta dzidzia pójdzie w foteliku bo takie są przepisy i małego księcia też one obowiązują big_grin A do oficjalnej prezentacji wynieśli maleństwo na rękach otulone w kocyk bo tak ładniej smile
          • run_away83 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:03
            O kurczę, ale ktoś powinien im chyba pokazać jak się zapina pasy w foteliku uncertain

Tutaj raczej nie są zapięte prawidłowo...
            • myelegans Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:09
              No u nas by tak nie pozwolili. Musialo byc 5-punktowe, w kroczu, przez ramiona.
              • atteilow Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:02
                To jest noworodek, nie przepina się pasami w kroczu, bo się zwyczajnie nie da, zazwyczaj i tak jest w beciku lub omotany kocykiem. Przewozenie noworodka jest na innych zasadach niż dziecka kilkumiesięcznego i starszego.
                • mancipi Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:11
                  hm a to ciekawe, bo mojego jakoś się dało, no fakt-on miał 2 doby, ale spokojnie zapięłam go pasami-tylko że nie w beciku a w kombinezonie i wszystko pasowało
                  BTW powinni im zrobic przeszkolenie z zapinania pasów i montowania fotelika bo imo to on go chyba tylko położył na tylnej kanapie, bo nie widac bazy do isofixa...
                  • mancipi Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:11
                    a nie wierzę, że go pasami montował wink
                  • puza_666 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 10:29
                    Przeciez widac ze na tylnej kanapie jest baza, a fotelik wpiety w baze. Pasami sie juz wtedy nie zapina fotelika...To chyba zreszta Maxi Cosi jest
                    • puza_666 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 10:32
                      albo Recaro, sama nei wiem
                      • mancipi Re: Pokazali go ! 24.07.13, 12:06
                        no właśnie dokładniej przejrzałam zdjęcia i rzeczywiście jest baza. a to na bank nie jest maxi cosi, bo ma 5 pkt pasy, maxi cosi jeszcze nie wpadł że takie można montowac wink
                        ciekawe jaki wózek mają smile
                        • hanalui Re: Pokazali go ! 24.07.13, 12:19
                          mancipi napisała:

> ciekawe jaki wózek mają smile

Bugaboo
                          • mamatomika Re: Pokazali go ! 24.09.13, 21:28
                            Tez mam. Super sprawa!
                • nanuk24 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:13
                  a wystarczy z becika wyjac i juz sie da przypiac.
                  • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:20
                    big_grinbig_grinbig_grin
                    Tiaaa, najlepiej jakis spc z pl powinien jechac i ich przeszkolic. Jematka ze czapki brak i uszy przewieje oraz jak fotelik umiescic i dziecko przypiac a inni spec z calej reszty bo angole/brytole to niczego nie potrafia, dziwne ze tak dobrze sie maja big_grinbig_grinbig_grin
                    • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:30
                      Tak dobrze mają bo ich wojna oszczędziła. Ile stracili w wojnie inteligencji (nie mówiąc już o zwykłych ludziach) a ile wymordowano w Polsce? Jakie zniszczenia miał Londyn i inne większe miasta, a jakie Warszawa?
                      Ile było u nich komunizmu bo jakoś dokładnie nie pamiętam? W Polsce prawie pół wieku.
                      • atteilow Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:37
                        no i te ich zamorskie kolonie, czyli wyzysk taniej/darmowej sily roboczej oraz grabiez zasobow naturalnych kolonizowanych panstw
                      • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:38
                        gazeta_mi_placi napisała:

> Tak dobrze mają bo ich wojna oszczędziła. Ile stracili w wojnie inteligencji (n
                        > ie mówiąc już o zwykłych ludziach) a ile wymordowano w Polsce? Jakie zniszczeni
                        > a miał Londyn i inne większe miasta, a jakie Warszawa?
                        > Ile było u nich komunizmu bo jakoś dokładnie nie pamiętam? W Polsce prawie pół
                        > wieku.

Ojejej, zawsze cos winne, II wojna, komunizm...co nastepne?
                        • morekac Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:49
                          No właśnie, nam przez rozbiory nie zachował się żaden król...
                          • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:51
                            morekac napisała:

> No właśnie, nam przez rozbiory nie zachował się żaden król...

No, bo przyszli ci niedobrzy sasiedzi i rozgrabili...ciagnac sie to bedzie juz forever...wink
                            • claudel6 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 12:07
                              tak, a rozbiory to w ogóle nie nasza wina. przyszli i nas biednych "rozebrali".
                  • atteilow Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:30
                    nanuk24 napisała:

> a wystarczy z becika wyjac i juz sie da przypiac.
                    >

Nie dość że bez czapki to jeszcze bez becika... smile
                    • nanuk24 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:57
                      Moja dwojka bez becikow chowane, nawet kupionych nie mialam, gdybym wiedziala, ze brak beciku jest niebezpieczny albo grozi nagla smiercia to bym kupila.
                • minerallna Re: Pokazali go ! 24.07.13, 01:30
                  atteilow napisała:
                  (...) To jest noworodek, nie przepina się pasami w kroczu, bo się zwyczajnie nie da,
                  zazwyczaj i tak jest w beciku lub omotany kocykiem. Przewozenie noworodka jest na innych zasadach niż dziecka kilkumiesięcznego i starszego.(...)

Co za bzdura.

Widac masz umysł omotany kocykiem. sad I to na dobre.
                • fasol-inka Re: Pokazali go ! 24.07.13, 09:36
                  nie gadaj głupot w eter, bo jeszcze ktoś weźmie na poważnie
                • run_away83 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 13:29
                  > To jest noworodek, nie przepina się pasami w kroczu, bo się zwyczajnie nie da,
                  > zazwyczaj i tak jest w beciku lub omotany kocykiem. Przewozenie noworodka jest
                  > na innych zasadach niż dziecka kilkumiesięcznego i starszego.

Nie pisz idiotyzmów, bo jeszcze ktoś mało uświadomiony uwierzy i będziesz mieć jakieś dziecko na sumieniu!

Dziecka nigdy, przenigdy nie wkłada się do fotelika w rożku czy beciku, właśnie dlatego że to uniemożliwia prawidłowe zapięcie pasów! Jak jest zimno to są specjalne kombinezony i śpiworki, dostosowane do używania z fotelikiem samochodowym, z otworami na pasy.

A tutaj opinia specjalistów i zalecenia producentów fotelików, za stroną www.fotelik.info:

21. Jak mocno naciągnąć pasy uprzęży fotelika?
                  Po usadzeniu dziecka w foteliku pasy uprzęży muszą być starannie ułożone i maksymalnie naciągnięte. Naciągamy je jedną ręką poprzez ściągnięcie tzw. "paska szybkiej regulacji długości pasów". Im ciaśniej dopasujesz uprząż, tym lepiej wykorzystasz fotelik i ochronisz swoje dziecko przed tragicznymi skutkami ewentualnego zderzenia. Zapamiętaj: IM CIAŚNIEJ NAPIĘTE PASY - TYM BEZPIECZNIEJ.

Pasy bezpieczeństwa i/lub pasy uprzęży fotelika pochłaniają same w sobie niewielką energię. Im ciaśniej są one dopasowane bezpośrednio przed zderzeniem, tym mniejsze będzie początkowe przyspieszenie ciała człowieka. Kontrolowanie wielkości tego przyspieszenia nie tylko redukuje siły działające na powierzchnię ciała lecz także ruchy organów wewnętrznych względem otaczających je struktur kostnych.

Co na ten temat mówią producenci fotelików?

BeSafe radzi, aby pomiędzy dzieckiem a pasem uprzęży zachować luz nie większy niż szczelina pozwalająca na włożenie dwóch palców.

Firma Britax zaleca, aby uprząż była napięta tak mocno, żeby nie dało się wykonać tzw. testu ?skubnięcia? (ang. pinch test) barkowego pasa uprzęży.

Firma Dorel - producent fotelików marki Maxi Cosi zaleca, żeby pomiędzy uprzężą a ciałem dziecka nie było więcej miejsca niż 1 cm ( maksymalnie tyle, aby można było włożyć jeden palec pod uprząż).

Eksperci serwisu fotelik.info doradzają zaś, aby pasy uprzęży fotelika były naciągnięte maksymalnie ciasno. Tak mocno, jak to tylko możliwe. Dzięki takiemu zapięciu, siły działające na dziecko podczas zderzenia będą minimalne, a dziecko nawet z wypadku z dachowaniem ma szansę wyjść bez poważniejszych obrażeń.
                • mia_siochi Re: Pokazali go ! 24.07.13, 23:01
                  atteilow napisała:

> To jest noworodek, nie przepina się pasami w kroczu, bo się zwyczajnie nie da,
                  > zazwyczaj i tak jest w beciku lub omotany kocykiem. Przewozenie noworodka jest
                  > na innych zasadach niż dziecka kilkumiesięcznego i starszego.

Przepraszam, ale padłam big_grin

Ja sobie to do sygnaturki wrzucę big_grin
    • kub-ma Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:02
      Naturalnie rodziła, chociaż ja dzień po porodzie to beczałam pod prysznicem, bo ledwo chodziłam.
      A rzeczywiście ładnie razem wyglądają.
      • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:08
        kub-ma napisała:

> Naturalnie rodziła, chociaż ja dzień po porodzie to beczałam pod prysznicem, bo
        > ledwo chodziłam.
        ???
        Ja urodzilam dwoje dzieci naturalnie (Anglia) jedno pznym popoludniem a drugie wieczorem i za kazdym razem nastepnego dnia po sniadaniu wyszlismy do domu, nic mnie nie bolalo.
        • nanuk24 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:22
          > Ja urodzilam dwoje dzieci naturalnie (Anglia)nic mnie nie bolalo.

Pewnie dlatego, ze w Anglii. U mnie na prowincji bolalo.
          • 18lipcowa3 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:23
            A mnie w Anglii bolało.
            • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:24
              Pomyliło Ci się Lipcowa, jak bolało to znaczy, że byłaś w Polsce.
              • 18lipcowa3 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:26

> Pomyliło Ci się Lipcowa, jak bolało to znaczy, że byłaś w Polsce.

Nie, no właśnie w Polsce nie bolało.
            • nanuk24 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:27
              pewnie to byla fake Anglia. W prawdziwej Anglii nie boli.
              Musisz to zapamietac.
            • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:35
              18lipcowa3 napisała:

> A mnie w Anglii bolało.

A mnie nie, po kilku godzinach moglam usiasc nie wyjac z bolu a rano moglam chodzic, nie plakalam z bolu. Nie jest norma ze kazda kobieta ktora urodzila musi lezec tydzien i wietrzyc krocze a siadajac czy chodzac plakac z bolu.
              • misterni Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:39
                Ale tak jest w większości przypadków, zwłaszcza przy nacięciu i szyciu.
                • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:43
                  misterni napisała:

> Ale tak jest w większości przypadków, zwłaszcza przy nacięciu i szyciu.

Ale w uk nacinanie nie jest standardem.
                • cielecinka Re: Pokazali go ! 24.07.13, 13:41
                  Oj , oj tam zalezy od organizmu . Ja tez bylam nacinana i szyta, urodzilam o 4 rano , po odlezeniu obowiazkowych 2 godzin po porodzie poszlam od razu pod prysznic. Wyszlam niecale 2 doby po porodzie ze szpitala. W Polsce.
                  • misterni Re: Pokazali go ! 24.07.13, 15:27
                    No i? Ja też poszłam szybko pod prysznic i wyszłam po 2 dobach, co nie zmienia faktu, że szwy bolały.
                    • cielecinka Re: Pokazali go ! 24.07.13, 20:39
                      No i nic. Mnie szwy nie bolały . Tak jak pisałam, zależy od przypadku.
          • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:28
            nanuk24 napisała:

> > Ja urodzilam dwoje dzieci naturalnie (Anglia)nic mnie nie bolalo.
            >
            > Pewnie dlatego, ze w Anglii. U mnie na prowincji bolalo.
            >
            Napewno dlatego.

• podkocem Re: Pokazali go ! 24.07.13, 15:29
            > > Ja urodzilam dwoje dzieci naturalnie (Anglia)nic mnie nie bolalo.
            >
            > Pewnie dlatego, ze w Anglii. U mnie na prowincji bolalo.

Mnie w Anglii też bolało, tak bolało, że się darłam, ale juz drugiego nic nie bolało i wyszłam do domu w spodniach. Pewnie dlatego, że mnie rutynowo nie pochlastano smile
      • ivana6 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:12
        na razie wygląda jak malutki dziadeczek smile
        img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01770/dad_m_1770174a.jpg
        • 18lipcowa3 dokładnie, cały Windsor 23.07.13, 22:18
          ivana6 napisała:

> na razie wygląda jak malutki dziadeczek smile
          > img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01770/dad_m_1770174a.jpg
        • puza_666 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:40
          Mnie to bardziej rozwalil ten placek na glowie Williama...zaraz lysy będzie normalnie LOL big_grin
          • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:44
            puza_666 napisała:

> Mnie to bardziej rozwalil ten placek na glowie Williama...zaraz lysy będzie nor
            > malnie LOL big_grin

OMG i co on ma poczac? Schowac sie przed swiatem bo lysieje?
            Tak, jakby to od niego zalezalo. Pewnie wyciera sobie glowe codzinnie uncertain Mnie takie uwagi rozwalaja.
            • morekac Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:50
              To takie rojalistyczne przystosowanie do korony - lepiej leży...
            • wegatka Re: Pokazali go ! 24.07.13, 02:43
              najma78 napisała:

> OMG i co on ma poczac? Schowac sie przed swiatem bo lysieje?

Czapeczkę powinien założyć. Łysieje, bo jej w dzieciństwie nie nosił tongue_out
            • ichi51e2 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 08:39
              big_grinDDDD
              • najma78 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 08:41
                To wychodzi ma to ze brat Williama czapkowany byl.
          • angazetka Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:47
            No faktycznie, ubaw po pachy. Masz 5 lat?
          • rosapulchra-0 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 00:03
            Ale że łysy to gorszy? Śmiechu wart ten komentarz uncertain
            • puza_666 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 09:25
              A co wy takie wyscikane jak poslady krolowej Elzbiety. Chodzi o to ze ja wlasnie kocham lysoli big_grin
              • rosapulchra-0 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 11:51
                No jakoś inaczej można ten twój komentarz zrozumieć i to widać nie przez jedną nastawioną do ciebie osobę, ale przez co najmniej kilka i to niezależnie od ich poglądów.
        • misterni O matuchno, jaki zdegustowany światem ;) 23.07.13, 23:40
      • hanalui Re: Pokazali go ! 24.07.13, 12:24
        kub-ma napisała:

> Naturalnie rodziła, chociaż ja dzień po porodzie to beczałam pod prysznicem, bo
        > ledwo chodziłam.

Na bol w UKju to sie srodki przeciwbolowe dostaje po porodzie, na wyjscie tez zostaje sie wyposazonym jesli ktos potrzebuje, nie trzeba sie umartwiac i epatowac bolem.
        • noname2002 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 20:57
          Toteż dziewczyny wyżej tłumaczą, że boli tylko w Polsce, w UKju nie. Jeszcze 100lat i pewnie jakieś przeciwbólowe i do nas dotrą w końcu...
    • kerri31 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:07
      Chyba ty się ciągałaś po cc jak zwłoki, ja śmigałam na 2 dzień jak meserszmit po oddziale. Tylko mnie do łóżka wyganiali i straszyli bólem głowy: cóż mieli rację.
      Co do malucha Kate i Williama jestem w szoku, że go nie pozawijali jak ogórka przed rozrostem tylko wyszli jakby nigdy nic, dziecko z gołą główką. Dumni i uśmiechnięci.
      Myślałam, że z zawiniątkiem wskoczą do limuzyny i pojadą. Zachowali się bardzo wporzo.
      • 18lipcowa3 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:21
        kerri31 napisała:

> Chyba ty się ciągałaś po cc jak zwłoki, ja śmigałam na 2 dzień jak meserszmit p
        > o oddziale. Tylko mnie do łóżka wyganiali i straszyli bólem głowy: cóż mieli ra
        > cję.

Wez sie uspokoj, to była ironia bo sama mialam cc na życzenie.

> Co do malucha Kate i Williama jestem w szoku, że go nie pozawijali jak ogórka p
        > rzed rozrostem tylko wyszli jakby nigdy nic, dziecko z gołą główką. Dumni i uśm
        > iechnięci.

Buahahhaa padłam. A czemu mieli go zawijać ? czemu mieli zawijac mu głowę?
      • hanalui Re: Pokazali go ! 24.07.13, 12:34
        kerri31 napisała:

> Co do malucha Kate i Williama jestem w szoku, że go nie pozawijali jak ogórka p
        > rzed rozrostem tylko wyszli jakby nigdy nic, dziecko z gołą główką. Dumni i uśm
        > iechnięci.
        > Myślałam, że z zawiniątkiem wskoczą do limuzyny i pojadą. Zachowali się bardzo
        > wporzo.

Bo taka etykieta ze trzeba wyjsc i dziecie pokazac - Diana i Karol zrobili to w ten sam dzien, Kate i Willy czekali do nastepnego dnia o czym mowiono w wieczornych wiadomosciach dnia narodzin
    • morekac Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:08
      Może jeszcze wyładnieje... wink
      • konwalka Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:26
        ZŁÓŻ KONDOLENCJE?!
        ja dobrze widze? czy tylko ja czy co?
        to jakas koszmarna pomylka wp?!
        • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:32
          Widzę, widzę, zapisz to zanim usuną, będziemy mieć bekę big_grin
        • angazetka Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:34
          Niezła wpadka wp...
        • misterni Re: Pokazali go ! 24.07.13, 01:28
          konwalka napisała:

ZŁÓŻ KONDOLENCJE?!

Zmienili wreszcie wink

• morekac Re: Pokazali go ! 23.07.13, 22:48
      Księzna chyba dała radę naturalnie co, skoro chodzi o własnych nogach
      To przy cc nogi obcinają? wink
    • trissie Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:03
      Az się zdziwilam, ze nowy wątek nie powstal - tyle zaniedban - dzien po porodzie a dziecko bez welnianej czapeczki???? Nikt się nie zatroszczył o to, ze krolewiczowi PRZEWIEJE USZY??? A poza tym Kate, dzien po porodzie zostala wypuszczona ze szpitala! nie wiedziec czemu idzie normalnym krokiem. A przeciez w Polsce jeszcze trzy dni po porodzie matki rodząco-cierpiące poruszaja się krokiem posuwistym po oddziale jedną reką trzymając się sciany, a drugą za brzuch.
      • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:10
        trissie napisała:

> A przeciez w Polsce jeszcze trzy dni po porodzie matki rodząco-cierpiące poruszaja się krokiem posuwistym po oddziale jedną reką trzymając się sciany, a drugą za brzuch.

Zaciskajac te wielkie podpaski jak sie tylko da, zeby im na podloge z tych siatkowych majtek (jesli maja szczescie i wolno zakladac) nie wypadly bo zje...ki dostana od oddzialowej oraz mopa. wink
        • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:31
          A w Anglii kobiety po porodzie nie krwawią i nie używają podpasek?
          • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:47

> A w Anglii kobiety po porodzie nie krwawią i nie używają podpasek?

A pewnie, tyle, ze nie robia z tego takiej dramy.
            • misterni Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:50
              Sama piszesz, że w UK nacinanie nie jest standardem, w Polsce jest niestety i gojąca się rana po nacięciu jest największą niedogodnością po sn.
              • najma78 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 00:00
                misterni napisała:

> Sama piszesz, że w UK nacinanie nie jest standardem, w Polsce jest niestety i g
                > ojąca się rana po nacięciu jest największą niedogodnością po sn.

Nie twierdze ze nie jest, ale jak wyzej wspomnialam ze urodzilam dwoje dzieci naturalnie w Anglii to co niektore nie mogly sie powstrzymac od jadowitych komentarzy, a Kate wyszla w dobrym stanie nastepnego dnia ze szpitala tak jak wiekszosc kobiet w uk po porodach nat. Owszem jest zmeczona, owszem czuje dyskomfort jak to po porodzie ale nie wyje z bolu robiac krok ani siadajac tak jak wiekszosc kobiet, bo nacinania sie unika, bo porpdu sie nie przyspiesza oxytocyna, bo nikt nie wypycha dzieci kladac sie na brzuchu itp. Rana po nacieciu zazwyczaj wymaga wiecej szwow i dluzej trwa gojenie ale w pl wciaz to jest standardem, powoli sie zmienia, zbyt wolno uncertain dlatego wciaz dziwi dobry stan kobiety kilkanascie godzin po porodzie.
              • rosapulchra-0 Bzdura. 24.07.13, 00:09
                misterni napisała:

> Sama piszesz, że w UK nacinanie nie jest standardem, w Polsce jest niestety i g
                > ojąca się rana po nacięciu jest największą niedogodnością po sn.

Trzy porody, dwa z nacięciem, pierwszy poród z rozdarciem powłok macicy i szyjki, prawie setka szwów założonych, drugi z nacięciem na dwadzieścia szwów, jakoś nie przypominam sobie, żebym nie mogła normalnie funkcjonować, chodzić, myć się czy siadać. Trzeci poród siłami natury - dosłownie bez żadnych wspomagaczy, nad ranem urodziłam córkę. Na drugi dzień wyszłam do domu.
                • misterni Re: Bzdura. 24.07.13, 00:22
                  Ale bzdura w sensie?
                  Ty miałaś tak, większość po nacięciu jednak gorzej funkcjonuje niż bez.
                  Ja chodzić mogłam, myć jak najbardziej też i dzieckiem się zajmować, ale usiąść np normalnie nie mogłam przez tydzień.
                  • rosapulchra-0 Re: Bzdura. 24.07.13, 00:29
                    To znaczy jedynie, że zszyta byłaś byle jak i stąd to cierpienie. Wiem, co mówię, bo jestem po kilku i to dość inwazyjnych operacjach, po których szyta byłam również staplerem (wyglądało to tak, jakby mnie potraktował zszywaczem biurowym), jak i również po kilku mniejszych i większych zabiegach chirurgicznych oraz po szyciu poporodowym i tylko raz odczuwałam silny dyskomfort z powodu szycia, bo było wykonane byle jak i na odczepnego.
                    • rosapulchra-0 Re: Bzdura. 24.07.13, 00:32
                      Ostatnim moim zabiegiem chirurgicznym w pełnej narkozie było założenie siatki na przepuklinę pępkową, szwów założono mi cztery (miały być dwa, ale okazało się, że trzeba było jednak większe nacięcie zrobić), trzy godziny po zabiegu wróciłam do domu i śmigałam jak odrzutowiec - nic mnie nie ciągnęło.
                • claudel6 Re: Bzdura. 24.07.13, 12:22
                  pierwszy poród z rozdarciem powłok macicy i szyjk
                  > i, prawie setka szwów założonych,

!!!! i zdecydowałaś sie na następną ciążę? mnie by trauma zabiła.
                  • rosapulchra-0 Re: Bzdura. 24.07.13, 12:52
                    Jak już zaszłam, to się zdecydowałam, choć nie planowałam. Trzeciej również.
            • misterni Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:52
              Zresztą o jakiej dramie piszesz? Nie widziałam nigdy jakiś dramatycznych scen - ot normalnie kobity chodzą, jedna szybciej, druga wolniej, w zależności od samopoczucia.
            • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 24.07.13, 00:01
              Ale w tym wątku z używania podpasek dramat robisz tylko Ty.
              • rosapulchra-0 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 11:56

> Ale w tym wątku z używania podpasek dramat robisz tylko Ty.

No to włóż sobie podpaskę wielkości pieluchy między nogi i spróbuj z nią chodzić bez majtek. Ciekawe jak długo ci się taki podkład utrzyma? I tak, dla wielu kobiet to był dramat, bo idąc korytarzem do toalety lub pod prysznic, musiała zwyczajnie się garbić i trzymać tę podpaskę ręką, żeby jej po drodze nie zgubić i nie narazić się złośliwe komentarze pielęgniarek czy położnych. No, ale ty nie zrozumiesz, wszak twa płeć nieokreślona nie identyfikuje się z płcią żeńską.
                • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 24.07.13, 15:28
                  Kto im zabrania mieć majtki? Zaaresztują je albo wywleką za włosy jak ubiorą majtki? Jakie są kary za posiadanie majtek?
                  • rosapulchra-0 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 17:14
                    Nie pomogą np. przy jakichkolwiek komplikacjach, albo będą (twoją metodą zresztą suspicious) wyrzygiwać, że coś się pacjentce stało, bo majtki założyła, lub po prostu rzucać złośliwymi i chamskimi tekstami (też w twoim stylu, więc nie rozumiem twego zdumienia) pod adresem młodej mamy.
                    • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 25.07.13, 00:00
                      Jakie komplikacje zdrowotne powodują majtki? A jak personel chamski to brak majtek nie zapobiegnie złośliwościom, personel szpitalny nie celuje w majtkowe położnice tylko te o których wie, że są z gatunku "opluć, a powie że deszcz pada", pyskatkom nawet majtkowym wolą schodzić z drogi.
        • paliwodaj Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:59
          > Zaciskajac te wielkie podpaski jak sie tylko da, zeby im na podloge z tych sia
          > tkowych majtek (jesli maja szczescie i wolno zakladac) nie wypadly bo zje...ki
          > dostana od oddzialowej oraz mopa. wink

e tam, porzeciez pisza w wielu szpitalach ze majtek nie wolno,. Trza od polowy ciazy cwiczyc chodzenie z podpaska bez majtek, coby po porodzie byc specjalista w waskiej dziedzinie
          • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 24.07.13, 00:02
            Których szpitalach na przykład?
            • rosapulchra-0 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 00:10
              W polskich szpitalach. W polskich, gazeciarz.
            • misterni Re: Pokazali go ! 24.07.13, 00:40
              Kiedyś tak faktycznie było, np w szpitalu Narutowicza w Krakowie, gdzie rodziłam pierwsze dziecko.
              Po dziesięciu latach rodziłam drugie w Koperniku i wtedy można było mieć majtki - ja sobie kupiłam jednorazowe.
              • mozambique Re: Pokazali go ! 24.07.13, 12:43
                w styczniu tego rooku , wroclaw na kamienskiego = majtek po porodzzzie zadnych miec nie wolno, opieprzaja za to i lekarze i polozne, masz obfite odchody , krwawisz po nogach i koszuli i snujesz sie przy sciane dlugim korytzrem do kibla sciskajac to wielką podpaske miedzy nogami , jedno z najbbardziej upokarzajacych doswiadczen w zyciu

zeby bylo jasne - pokrwawionych koszul i podkladów łóżkowych tez nie zmnieniają bo "nie majo w magazynku"

czas akcji XXI wiek, sredniej wielkosci kraj UE , pacjentka ubezpieczona w pełni , na kazdej scianie wielkie Karty Praw PAcjenta za szkelm , w nich punkt o poszanowaniu godnosci pacjenta , a jakze

gdzies slyszlam ze to specjlane zakazy baby nie szwędały sie po korytarzach tylko siedzialy na , pardon, dupie w salach
                • d.o.s.i.a Re: Pokazali go ! 24.07.13, 13:05
                  > ciskajac to wielką podpaske miedzy nogami , jedno z najbbardziej upokarzajacyc
                  > h doswiadczen w zyciu

I co zrobilas? Chodzilas tak jak potulne ciele, czy zaprotestowalas i zrobilas swoje? Ja bym zrobila awanture na pol szpitala tak, ze by lekarzom i poloznym w piety poszlo. NIedoczekanie, zeby mi jakas obca baba albo facet dyktowali jak dziecku jak mam chodzic i czy wolno mi majtki zakladac.
                • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 24.07.13, 15:31
                  Jak kobiety dają się traktować jak krowy to tak mają, wiadomo rodzące inna sprawa, ale już po porodzie są dyspozycyjne i mogą postawić na swoim, co im zrobią jak założą majtki? Każą płacić mandaty? Zakaz palenia jest w szpitalach a ciągle się słyszy jak młoda matka popala papierosy w łazience, czyli jak widać jak jest nałóg to nie boją się celowo złamać regulaminu, ale już w przypadku majtek zastraszone cielęta?
      • morekac Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:12
        Może mieli nadupał?
        • trissie Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:20
          Nadupal, rzecz zwodnicza, w Polsce ryzyko zabojczych przeciągów moze dopasc nagle i niespodziewnie, powodując przewianie uszu, a w konsekwencji KATAR. A nie od dzis widomo, ze KATAR moze spowodowac rychly zgon, oczywiscie w Polsce.smile
          • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:27
            Katar zgonu może nie powoduje, ale jest dyskomfortowy dla dorosłego, a co dopiera dla malutkiego dziecka, jak można mu jakoś zapobiec to czemu nie?
            • najma78 Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:33

> Katar zgonu może nie powoduje, ale jest dyskomfortowy dla dorosłego, a co dopie
              > ra dla malutkiego dziecka, jak można mu jakoś zapobiec to czemu nie?

A zapobiega sie poprzez umieszczenie na glowie dziecka (zakrywajac szczelnie uszy) czapki i pozostawienie jej tam przez 3-5 lat zycia. Genialne, polskie metody, tyle za tzw katar nie znika, przeciwnie pojawia sie czesto ale nazywa sie wtedh alergiczny lub spowodowany pasozytami big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            • misterni Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:55
              Czapkowego trendy nie rozumiem i ja, mimo że swoje dzieci urodziłam i wychowałam w Polsce. Moje córki czapki nosiły tylko w mrozy.
              • moofka Re: Pokazali go ! 24.07.13, 07:18
                misterni napisała:

> Czapkowego trendy nie rozumiem i ja, mimo że swoje dzieci urodziłam i wychowała
                > m w Polsce. Moje córki czapki nosiły tylko w mrozy.

przypuszczam, ze wyniesli bez czapeczki bo wiedzieli ze na te zdjecia czeka caly swiat

nie sadze zeby chodzilo o podlizanie sie ematkom

alez ona pieknie wygladala, dobre po porodzie - szok smile
                • misterni Re: Pokazali go ! 24.07.13, 11:55
                  Myślę, że nawet nie pomyśleli, żeby zakładać czapeczkę, a co dopiero o tym, jaki to może mieć wpływ na ematkę wink
                  • nanuk24 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 21:20
                    Moje noworodki tez wyszly ze szpitala bez czapeczek ani innych lachow. Normalnie, w samych bodziakach, z golymi nozkami i raczkami, ale w skarpetkachwink
                    • gazeta_mi_placi Re: Pokazali go ! 24.07.13, 23:57
                      A kogo to obchodzi?
            • rosapulchra-0 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 00:11

> Katar zgonu może nie powoduje, ale jest dyskomfortowy dla dorosłego, a co dopie
              > ra dla malutkiego dziecka, jak można mu jakoś zapobiec to czemu nie?

Gazeciarz, ja nie wiedziałam, że ty taki specjalista jesteś od kataru noworodka! Wow! shock
              • gretchen184 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 07:28
                rosapulchra-0 napisała:

>
                > Gazeciarz, ja nie wiedziałam, że ty taki specjalista jesteś od kataru noworodka
                > ! Wow! shock

taki z gazety spec od kataru jak z ciebie specjalistka od siedmiu boleści od chirurgii i operacji big_grin
                już cię śmiertelnie obraziłam czy jeszcze coś mogę napisać?
    • atteilow Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:06
      Zauważyliście z jakim skupieniem na twarzy przekazują sobie dziecko smile Ruchy ostrożne i asekuracyjne. Przypominam sobie siebie. Niech im rośnie zdrowo. A Kate w super formie, jedynie brzuszek pozostał.
      • claudel6 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 12:00
        dzień po porodzie to chyba zawsze jest jeszcze brzuch?
    • ashraf Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:13
      Kate wygląda ślicznie, nie wiem czemu panuje opinia, że po porodzie kobieta wygląda jak przejechana przez tira? No i sposób porodu raczej nie ma nic do rzeczy, ja po cc już tego samego wieczora chodziłam, a na drugi dzień w make-upie spacerowałam z dzieckiem po korytarzu, gdybym miała sztab stylistów i fryzjerek też mogłabym pokazać się światu, bo brzuch miałam sporo mniejszy wink Choć uczciwie przyznaję, że nie miałam tak promiennej twarzy - na zdjęciach z ok. miesiąca po porodzie ciągle jestem blada, dopiero potem wróciły mi kolory smile
      • bbuziaczekk Re: Pokazali go ! 23.07.13, 23:37
        A ja po cesarce dobre 2 m-ce dochodzilam do siebe. Bol ciecia straszy, wstawanie z lozka ze lazami. Jak sobie to przypominam to mam ciary na plecach a bylo to 2,8 roku temu. Najgorsze byly pierwsze 2 tygodnie. Przeklinalam caly swiat ze cesarke musialam miec bo chcialam drugi raz sn.
        Po SN 4,5 roku temu tez chodzilam jakby mi ktos do dupy nakopal, jak pokraka. Tyle tylko ze mnie nacieli i poszyli. Usiac na dupie nie szlo, ze lzami w oczach na jednym poldupku sie siedzialo. I chodzilo jak pokraka.

Tak wiec Kate jak na 1 dobe po porodzie wyglada i "chodzi' super. Ale widac po oczach ze troche zmeczona.
      • mamameg Re: Pokazali go ! 24.07.13, 08:29
        > Kate wygląda ślicznie, nie wiem czemu panuje opinia, że po porodzie kobieta wyg
        > ląda jak przejechana przez tira

Po cc też nieźle wyglądałam, za to po sn wyglądałam jak przejechana przez tira i trzymana 2 dni w kostnicy-straciłam mnóstwo krwi, byłam przeraźliwie blada i mdlałam próbując dojść do ubikacji.
    • misterni No i proszę, bez czapeczki :D 23.07.13, 23:35
      • 3-mamuska Re: No i proszę, bez czapeczki :D 23.07.13, 23:53
        Bo w Polsce kobiety muszą zamykać sie w domu po porodzie ze nawet babcia czy dziadek wnuka nie mogą zobaczyć. Bo one leżą i są po porodzie miesiąc.
        O audiencje rodzina musi prosic. Podanie i 3 zdjęcia.

Ja po 2 porodach tu w Londynie wstawalam szlam sie umyć. I siadalam na łóżku machajac nogami i cieszylam sie dziećmi.
        Wyszłam maksymalnie w dobę po porodzie.
        • misterni Re: No i proszę, bez czapeczki :D 23.07.13, 23:57
          Byłaś nacinana? Bo ja byłam i mimo chęci, siedzieć normalnie nie mogłam przez około tydzień. Musiałam kombinować z siadaniem bokiem albo w pozycji półleżącej. Ale chodzić mogłam.
          • paliwodaj czapka... 24.07.13, 00:02
            byla moja pierwsza mysla jak zobaczylam film. Zaraz widzialam oczyma wyobrazni te posty na forum w Polsce, gdzie 10 latki w sloneczny dzien maja uszki zakryte od wiaterku
            • misterni Chyba poniosła cię wyobraźnia ;) 24.07.13, 00:23
              paliwodaj napisała:

Zaraz widzialam oczyma wyobrazni te posty na forum w Polsce, gdzie 10 latki w sloneczny dzien maja uszki zakryte od wiaterku

• aneta-skarpeta Re: czapka... 24.07.13, 15:10
              nie zauwazyłam aby w PL dziesieciolatki nosiły czapki w wietrzne dni

ba, nawet dośc duzo widzę 10latków, które na mróz ich nie zakładają np pod szkołą
          • nanuk24 Re: No i proszę, bez czapeczki :D 24.07.13, 00:07
            ja bylam nacicnana, dwa razy w tym samym miejscu.
            Po pierwszym porodzie czulam sie jak po wojnie - wymeczona, obolwala, dobita, z problem z sercem, wysoka goraczka, zatorem w nodze, etc.
            Po drugim porodzie, mimo naciecia mialam mnostwo energii, dobrego humoru, po obiedzie(czyli godzina po porodzie)normalnie wstalam, przebralam sie i bylam gotowa przyjmowac gosci. Chodzilam normalnie, chociaz bolalo, ale o nim po prostu nie pamietalam.
            Ze szpitala wyszlam szybko.
        • najma78 Re: No i proszę, bez czapeczki :D 24.07.13, 00:07
          3-mamuska napisała:

> Ja po 2 porodach tu w Londynie wstawalam szlam sie umyć. I siadalam na łóżku ma
          > chajac nogami i cieszylam sie dziećmi.
          > Wyszłam maksymalnie w dobę po porodzie.

A co ty, niemozliwe? To ty w fake Londynie rodzilas, zaraz cie nanuk24 i lipcowa uswiadomia a gazeciarz potwierdzi bo on specjalista w waskiej dziedzinie czyli zycia na emigracji.
          • 3-mamuska Re: No i proszę, bez czapeczki :D 24.07.13, 00:15
            Lipcowa to juz chyba w Polsce siedzi.
            Ja tu juz 13 lat mieszkamsmile

Fakt 1 dziecko urodziłam w Polsce i tak było inaczej.
            A najgorsze ze trzymali mnie 10 dni po porodzie , masakra koszule takie ze doope widać. Majtek nie wolno i stanikow tez nie wolno.
            No i jak tu chodzić trzeba w łóżkach leżeć.

A tu z córka po 24 godzinach do domku. Tylko dlatego ze chcieli mi badania zrobić krwi.
            Bo mozna wyjść w 6 godzin po.
            Z synem urodzonym w niedziele nad ranem wyszłam wieczorem.
            • aneta-skarpeta Re: No i proszę, bez czapeczki :D 24.07.13, 15:11
              ja w PL 11 lat temu po cesarce

2 dni i do domu
          • nanuk24 Re: No i proszę, bez czapeczki :D 24.07.13, 00:19
            Och, ja tez wyszlam dobe, czy poltorej po porodzie, a bol krocza nie jest zalezny od miejsca zamieszkania.
            • rosapulchra-0 Re: No i proszę, bez czapeczki :D 24.07.13, 00:33
              Ale jest zależny od tego, kto to krocze zszywa. Jeśli robi to na odwal się, to zszyta cierpi, jeśli zrobi to jak profesjonalista, to kobieta bólu nie czuje, a już na pewno nie takiego, żeby mieć problem z siadaniem, chodzeniem czy innymi czynnościami.
            • najma78 Re: No i proszę, bez czapeczki :D 24.07.13, 08:00
              nanuk24 napisała:

> Och, ja tez wyszlam dobe, czy poltorej po porodzie, a bol krocza nie jest zalez
              > ny od miejsca zamieszkania.
              >

Za to sposob przeprowadzania porodu jest uzalezniony od miejsca zamieszkania a bol i kondycja po ma zwiazek ze sposobem przeprowadzania porodu.
              • nanuk24 Re: No i proszę, bez czapeczki :D 24.07.13, 21:30
                Moja dwojka dzieci urodzona, w cywilizowanym, anglojezycznym kraju. Porod mnie nie bolal, a rekonwalescejcja byla dluga i bolesna, aczkolwiek dostalam medykamenty, ktore usmierzaly bol i pozwolily mi funkcjonowac normalnie.
                Wiec nie wymyslaj swoich nowych, idiotycznych teorii.
        • ichi51e2 Re: No i proszę, bez czapeczki :D 24.07.13, 08:47
          Apropos "bo w Polsce" w Wietnamie matka nie kiwa palcem przez miesiac po porodzie tylko odpoczywa - moze jakas petycje napiszemy - czego w ciemnocie zyja? I tyle w temacie.
    • kotobala Re: Pokazali go ! 24.07.13, 00:38
      O ja pierniczę!!!! Hura!!!!

Masakra jakaś, nie macie innych zainteresowań???
      • rosapulchra-0 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 00:56
        kotobala napisał(a):

> O ja pierniczę!!!! Hura!!!!
        >
        >
        > Masakra jakaś, nie macie innych zainteresowań???

Nie, dziś nie mamy. Przeszkadza ci to jakoś w życiu? uncertain
    • guderianka Re: Pokazali go ! 24.07.13, 08:01
      Przyznam, że ma wielki brzuch. Kurde, ja nawet po cc gdzie czułam się jak balon nie wyglądałam tak jak ona. No duży i już. Fakt. I wygląda ślicznie smileKate-nie brzuch suspicious
    • demonii.larua Re: Pokazali go ! 24.07.13, 08:42
      Fajnie wygląda smile Kate oczywiście, bo bobas to jeszcze taki opuchnięty i pomarszczony smile)
      Przypomina mi się mój ostatni poród, bez nacinania i szycia (w Polsce to się ceruje a nie szyje niestety) czułam się świetnie i musiałam wypisać się na własne żądanie bo nie chciało mi się siedzieć w szpitalu nawet 3 dni ("pochowałam" w tym celu ojca, bo lekarze mieli w dupie mój dobrostan psychiczny). I ten brzuch dobę po porodzie jest zupełnie normalny, fajnie że nie wstydziła się tego pokazać. Tak, tak -Gezeciarzu zwłaszcza- tak wygląda brzuch po porodzie nie tylko w pierwszej dobie po tongue_out
    • sarabis Re: Pokazali go ! 24.07.13, 08:47
      Pięknie wygląda. Sukieneczka śliczna, ciekawe czy specjalnie nawiązała tymi groszkami do sukienki Diany, która też miała sukienkę w groszki, gdy pokazywała światu Williamia.
    • adwarp Re: Pokazali go ! 24.07.13, 08:52
      pięknie i szczęśliwie wyglądają rodzice smile Księżna jak zwykle uroczasmile
      przerażenia na ich twarzach nie zauważyłam, tam był niezły hałas, więc przysłuchiwali się pytaniom, może stąd to wrażenie.

Mały Książe też próbował machać rączką do poddanychsmile
      Podobało mi się, ze William wsiadł za kierownicę i sam odwiózł rodzinę i to “He’s got her looks, thankfully,”

Sukienka też w kropki, podobne kocykismile

https://www.usmagazine.com/uploads/assets/photo_galleries/regular_galleries/2202-princess-diana-her-pregnancy-with-prince-william/photos/1372781640_princess-diana-june-22-1982.jpg
      https://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.1406812.1374644005!/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/landscape_635/521572766.jpg

• esr-esr ale bez czapeczki? 24.07.13, 09:19
      rozwaliła mnie pani z tvpinfo, która w pierwszym zdaniu powiedziała "ale tak bez czapeczki?" głosem pełnym dezaprobaty he he.
      BTW bardzo ładny kocyk mieli.
      • puza_666 Re: ale bez czapeczki? 24.07.13, 09:28
        widac metke na tym kocyku. Ide o zaklad ze za tydzien nie bedzie go nigdzie kupic w UK big_grin
        • najma78 Re: ale bez czapeczki? 24.07.13, 09:39
          Typowy kocyk dla niemowlat i malych dzieci w uk. Maja je w szpitalach, przedszkolach, w zasadzie wiekszowc ich uzywa. Sama mam jeszcze dwa. Wiele firm je produkuje.
          • esr-esr Re: ale bez czapeczki? 24.07.13, 09:51
            nie gadaj - masz DWA królewskie kocyki? kitraj na strychu, dzieci kiedyś sprzedadzą za dużą kasę!
            • najma78 Re: ale bez czapeczki? 24.07.13, 11:40
              esr-esr napisała:

> nie gadaj - masz DWA królewskie kocyki? kitraj na strychu, dzieci kiedyś sprzed
              > adzą za dużą kasę!

Jasne, moje dzieci dla mnie sa jak ksiazeta, najwazniejsze na swiecie wink
      • lauren6 Re: ale bez czapeczki? 24.07.13, 11:11
        esr-esr napisała:

> rozwaliła mnie pani z tvpinfo, która w pierwszym zdaniu powiedziała "ale tak be
        > z czapeczki?" głosem pełnym dezaprobaty he he.

Hehe. Księżna, nie księżna inni i tak będą wiedzieć lepiej jak ma ubierać i wychowywać własne dziecko big_grin

Nie kręcą mnie celebryckie porody i sesje fotograficzne, ale na widok Kate czapki z głów. Wygląda pięknie i naturalnie. Nie znoszę celebrytek, które starają się udowodnić światu jak to ciąża i poród nie zmieniły nic w ich życiu, od powrotu do domu katują się dietami i treningami, byle jak najszybciej zapozować światu w bikini i świecić płaskim brzuchem. Brawa dla Kate, że poszła pod prąd i nie bała się pokazać jak wygląda kobieta, która właśnie urodziła dziecko.
        • esr-esr Re: ale bez czapeczki? 24.07.13, 11:55
          ale wiesz, jest atmosfera oczekiwania, co drzwi drgną to przerywane są rozmowy gości w studiu i w końcu wychodzi para książęca z dzieckiem na rękach i pierwsze co poleciało to nie jakieś komplementy dla młodej matki, czy dane historyczne, ale właśnie "ale tak bez czapeczki?" smile
          tvp.info/informacje/swiat/londyn-syn-ksiazecej-pary-w-blysku-fleszy/11857875/syn-ksieznej-catherine-w-blysku-fleszy/11857959
          • rosapulchra-0 Re: ale bez czapeczki? 24.07.13, 12:05
            No rzeczywiście, trochę śmiesznie to wyszło big_grin
        • claudel6 Re: ale bez czapeczki? 24.07.13, 12:04
          no, jak ta Kardashian z baleronkami na stopach..
      • claudel6 Re: ale bez czapeczki? 24.07.13, 12:03
        miałam tez taki ażurowy bialy kocyk dla małej.. ale jakis bezmarkowy smile
    • malwi.4 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 12:14
      lubię ich smile
      • rhysmeyers22 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 13:05
        ja po cesarce czulam sie swietnie,mialam pod wieczor a rano juz w sumie normalnie chodzilam,owszem bolalo ale bez przesady.i wygladalam tez normalnie tongue_out
        podoba mi sie kate,ale nie wyobrazam sobie ze moglaby wyjsc ze szpitala wymieta i przemeczona lol,nawet jakby sie tak czula sztab makijazystek itp juz by ja doprowadzil do porzadku tongue_out
        • esr-esr Re: Pokazali go ! 24.07.13, 13:11
          taka jej rola, rola żony przyszłego króla - ma pięknie wyglądać.
          • rhysmeyers22 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 13:39
            aha,bo tylko bedac zona krola trzeba wygladac ladnie.porazajace.
          • ewa_mama_jasia Re: Pokazali go ! 24.07.13, 22:00
            No cóż, jeśli wierzyć wiadomościom telewizyjnym, to nad jej ładnym wyglądem specjaliści pracowali 5 godzin. A pierwotnie miało być 1,5 smile Po 5 godzinach to każda w takiej sytuacji wyglądałaby równie ładnie.
        • adwarp Re: Pokazali go ! 24.07.13, 13:16
          owszem bolalo ale bez przesady.i wygladalam tez normalnie tongue_out
          > podoba mi sie kate,ale nie wyobrazam sobie ze moglaby wyjsc ze szpitala wymieta
          > i przemeczona lol,nawet jakby sie tak czula sztab makijazystek itp juz by ja d
          > oprowadzil do porzadku tongue_out

ty wyglądałaś normalnie, to i księżna możesmile

• rhysmeyers22 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 13:46
            no zajebiscie zabawne smile napisalam ze wygladalam tez normalnie w odniesieniu do opowiesci rodem z horroru jak to kobiety strasza wygladem po porodzie.
            a tak btw dla mnie ksiezna to ktos urodzony szlachetnie ,nie wzeniony w wyzsze sfery.i tak tak ,znam terminologie ,teraz jest ksiezna ofkors ,podoba mi sie ,jest sympatyczna i ladna ale poki nie wyszla za wiliama byla po prostu corka zaradnych biznesmenow takze powodow do podniety nie widze.
            • afro.ninja Re: Pokazali go ! 24.07.13, 16:31
              rhysmeyers22 napisała:

> no zajebiscie zabawne smile napisalam ze wygladalam tez normalnie w odniesieniu do
              > opowiesci rodem z horroru jak to kobiety strasza wygladem po porodzie.
              > a tak btw dla mnie ksiezna to ktos urodzony szlachetnie ,nie wzeniony w wyzsze
              > sfery.i tak tak ,znam terminologie ,teraz jest ksiezna ofkors ,podoba mi sie ,j
              > est sympatyczna i ladna ale poki nie wyszla za wiliama byla po prostu corka zar
              > adnych biznesmenow takze powodow do podniety nie widze.

Mysle, ze dla wielu ludzi jest to jeszcze bardziej podniecajace. To jest prawdziwy spelniony sen o kopciuszku, chociaz pieniadz robi swoje, no prawdziwie biedna dziewczyna nie mialaby szansy spotkac ksiecia. A Kate go moim zdaniem troche go wychodzila, a william wyglada na czlowieka troche przybitego.
              Kate jak dla mnie ma piekny, ale wystudiowany usmiech, bo na kazdym zdjeciu wyglada tak samo. Czy to na slubie, czy to po porodzie.
              • rhysmeyers22 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 16:46
                no tak,miala ksywke katie waitie tongue_out ale coz,w sumie swoje wychodzila ,nie wiem innym sie nie chcialo czy jak tongue_out
                sympatycznie wyglada,nie wiem jaka jest naparwde ale wrazenie robi mile.
                • afro.ninja Re: Pokazali go ! 24.07.13, 17:08
                  rhysmeyers22 napisała:

> no tak,miala ksywke katie waitie tongue_out ale coz,w sumie swoje wychodzila ,nie wiem
                  > innym sie nie chcialo czy jak tongue_out
                  > sympatycznie wyglada,nie wiem jaka jest naparwde ale wrazenie robi mile.

Dla mnie sprawia wrazenie osoby szalenie amibtnej. Mily to jest jej maz, mysle, ze jak sie na nim uwziela, to nawet nie mial sily sie jej przeciwstawic.
                  • rosapulchra-0 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 17:17
                    Jak nie kijem go, to pałką, co? suspicious
    • adwarp Re: Pokazali go ! 24.07.13, 13:20
      kurcze, ale w jednym, to ma dziewczyna pecha - nie może sobie zdecydować, kiedy i komu pokazać dziecko, nie to co ematka wink
    • kamelia04.08.2007 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 14:47
      dziecko urodziwe, ona tez wyglada ładnie.

A i tak przyjdzie jakas pierdoła i powie, że brzuch wielki jak balon. Cóz, kobieta urodziła dziecko dzień wczesniej, to trudno, by była płaska jak deska. W dodatku urodziła duże dziecko, to i biologia przy takim dziecku tez swoje robi.
      • 18lipcowa3 Re: Pokazali go ! 24.07.13, 16:10
        kamelia04.08.2007 napisała:

> dziecko urodziwe, ona tez wyglada ładnie.
        >
        > A i tak przyjdzie jakas pierdoła i powie, że brzuch wielki jak balon. Cóz, kobi
        > eta urodziła dziecko dzień wczesniej, to trudno, by była płaska jak deska. W do
        > datku urodziła duże dziecko, to i biologia przy takim dziecku tez swoje robi.

tym bardziej że to przeca nie tłuszcz a macica niezwinięta jeszcze

poza tym ona drobna i szczupła to i brzuch większy, jakby wielka baba urodziła to by mówili że wcale brzucha nie ma,,,,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka