mynia_pynia Re: Kawa parzona w szklance 13.10.16, 15:28 A piłam ostatnio u siostry jak miałam do wyboru rozpuszczalną albo fusiarę. Ponieważ rozpuszczalna jest okropna - nie rozumiem dlaczego, bo proces jej robienia jest jak najbardziej naturalny - chyba później muszą mieszać z jakimiś syfami. Ogólnie dobra kawa nawet fusiasta nie jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Kawa parzona w szklance 13.10.16, 22:47 Z 10 lat temu jak mieszkalam jeszcze w wielkim mieście,mielismy gości,przyjechali że Szwecji ale pochodzili i wychowali się w Syrii. Byli w szoku że nie mieliśmy ekspresu. Co było dla mnie dziwne bo Syryjczycy piją kawę ,,po turecku,, z tego co wiem, no ale myślę że chyba chcieli pokazać swoje ą ę . Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Kawa parzona w szklance 14.10.16, 10:36 Właśnie sobie popijam moje "błotko" Mieszkałam dawno temu na Wyspach i po kawę do sporządzenia ulubionego napoju musiałam chodzić do polskiego sklepu. Trudno tam o drobno mieloną kawę, a taka typowo do ekspresów nie nadaje się do zaparzania bezpośrednio w naczyniu. To znaczy, można, ale faktycznie jest obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś