Dodaj do ulubionych

Pyszne mięsko

06.08.13, 06:36
Udało się wyhodować z komórek macierzystych całkiem nowy kotlecik. Pewnie w przyszłości będzie to najpopularniejszy rodzaj mięsa. Wygląda całkiem smacznie.

Co wy na to? Mnie przekonuje brak udziału zwierzaka w produkcji. Kotlet bez klatek, ścisku, uboju... Kotlet za kilka groszy, bo nie trzeba do wytworzenia wielu ludzi, miejsca mniej niż obecnie itp, itd. Nawet jak niezdrowy to i tak jestem za. W końcu na coś trzeba umrzeć, jak dla mnie może to być śmierc kotletowa wink
Obserwuj wątek
    • myszy80 Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 07:06
      Przypomniało mi się jajko na miękko z "Seksmisji"... Ja jednak mam nadzieję, że nie będę musiała takiego mięska próbować.
      • maggorlo Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 07:12
        bo?
        • myszy80 Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 09:52
          Ponieważ to nie jest prawdziwe mięso.
    • rhaenyra Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 07:32
      tez sie ciesze
      moj piesio tez smile
      • pantea Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 07:36
        odczekam z 10 lat żeby mogło się okazać, czy jedzenie takiego mięsa nie wywołuje u ludzi jakiś skutków ubocznych wink
        Ale fakt,że powstaje bez cierpienia zwierząt to duży +
        • feleedia bez sensu 06.08.13, 08:02
          Mięso to nie tylko kawałek podeszwy do przeżucia. Smak nadaje mu wiek zwierzęcia, rodzaj paszy, nawet ilość dni rocznie na wybiegu.
    • default Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 08:24
      "Holendrzy wyhodowali mięso z komórek pochodzących od krowy. Ich białko zostało połączone w pasma mięśni, z których ostatecznie zrobiono coś w rodzaju pasztetu, doprawionego jak najbardziej tradycyjnie - bułką tartą, solą i jajecznym proszkiem. Kolor zapewnił dodatek soku z buraków i szafranu."

No sorry, ale chyba lepiej nie jeść mięsa w ogóle niż oszukiwać się takimi bebłami.
    • guderianka Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 08:27
      Nie zjadłabym takiego cuda. Nie wiem dlaczego, czuję wewnętrzny opór
      • maggorlo Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 08:53
        Ja czasami czuję taki opór wobec mięska tradycyjnego.. Starzeję się, robię sie coraz bardziej sentymentalna wink Takie sztucznie produkowane wydaje mi się ok.
        • guderianka Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 11:12
          Rozumiem, bo pomału zaczynam na to zapadać i przestaje mnie ciągnąć do mięsa-tak jak kiedyś
          Wołowiny praktycznie nie jadam-jakiś opór bezsensowny bo prosiaczka czy białe bez oporów
    • chipsi Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 09:10
      Cóż, ja niedawno odniosłam wrażenie, ba wręcz jestem przekonana iż większość ematek myśli że mięso rośnie na drzewach więc niepotrzebnie wyjeżdżasz że to niby teraz z żywych zwierząt pochodzi big_grin
      • maggorlo Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 09:23
        To dobrze. Nie zauważą różnicy smile

Ciekawe jak będa wyglądały rytualne uboje w przyszłości? Zamach na próbówkę? ;D
      • jolunia01 Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 11:46
        chipsi napisała:

> ... większość ematek myśli że mięso rośnie na drzewach więc niepotrzebnie wyjeżdżasz
        > że to niby teraz z żywych zwierząt pochodzi big_grin

Zawsze miałam wrażenie, że z martwych. Muszę zrewidować poglądy.
        • chipsi Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 12:21
          Zrewiduj. Twój schabowy kiedyś żył, miał futerko i oczka wink
    • morgen_stern Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 10:10
      Jestem za, mam nadzieję, że w przyszłości właśnie tak się będzie produkować mięso, nie męcząc zwierząt. Do przestraszonych słowami "laboratorium" i "chemia" - nie takie sztuczne świństwa już teraz zjadacie.
      • guderianka a co sądzicie 06.08.13, 11:14

o innej alternatywnej żywności białkowej jaką są owady i larwy
        mnie odrzuca sama myśl i wygląd
        podobnie jak z krewetkami-sam smak jest ok ale muszę się przemóc by wsadzić do ust
    • edelstein Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 12:14

Ja na to,ze zadne cudo z laboratorium nie zastapi prawdziwego miesa,dlatego,ze miesa jest b.roznorodne,dziczyzna i wolowina nie smakuja tak samo.
      Bede dalej jesc mieso z tradycyjnego uboju.Jesli Bede musiala to wlasnorecznie zabije i przyrzadze.
      • chipsi Re: Pyszne mięsko 06.08.13, 12:22
        Edel... pójdziesz do lasu i nazrywasz no, bądź że poprawna ematkowo big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka