Dodaj do ulubionych

Depilacja laserem- warto?

07.08.13, 12:21
Kosztuje trochę, ale może warto zainwestować?
Na razie używam zwykłej maszynki do golenia, testowałam woski, kremy itp- niestety za bardzo cierpię sad ). Chodzi głównie o nogi (nie wiem czy pod pachami tez można laserowo?).
Ile zabiegów zwykle jest? Wiem, ze jeden nie wystarczy, trzeba powtarzać.
Czy ktoś ma jakieś doswiadczenia w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 12:26
      TAK warto zdecydowanie!
      Ile razy trzeba powtorzyc to zalezy od owlosienia i karnacji, jakies 8-10 x.
      Podstawa: dobry znany zaufany salon kosmetyczny albo jeszcze lepiej klinika chirurgii estetycznej (tylko tam moze byc drozej).
      • koronka2012 Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 21:24
        Teoretycznie jestem idealną osobą do takiej depilacji, jednakowoż stosuję ją od 3 lat i włosy nadal odrastają, rzadziej i rzadsze, ale jednak nie jest to trwała metoda.

Do tego nie robi się tego latem, kiedy skóra jest wystawiona na słońce.
    • noem.i77 Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 13:17
      Sporo kosztuje bo trzeba robić kilka do 10 zabiegów, ale trwale usuwa włoski. Im ciemniejsze włosy tym lepszy efekt. Na jasne i cienki włoski nie działa.
    • anika772 Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 13:26
      Miałam depilację laserową na pachy i bikini, po 6 zabiegów. Pachy wyszły super, bardzo skutecznie. Po trzech latach od zabiegu wyrastają mi po dwa-trzy nędzne włoski raz na miesiąc- kasuję je depilatorem w sekundę. Skóra gładka, bez podrażnień, bez tych czarnych kropeczek wyrastających włosków.
      Z bikini nieco gorzej, tzn. jest efekt oczywiście, ale nie tak radykalny jak przy pachach. Nadal muszę się regularnie depilować, z tym że teraz mogę depilatorem (niegdyś nie do pomyślenia, teraz kiedy włosów jest o wiele mniej i są słabsze, przełamałam się).
      Gdybyś się zdecydowała, to doradzam znieczulenie Emlą. Przy pierwszym zabiegu byłam zabieganą bohaterką i wymyśliłam sobie że nie mam czasu czekać godzinę aż Emla zadziała. Zmieniłam zdanie po pierwszych dwóch strzałach!
      • jematkajakichmalo Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 13:32
        Pachy i bikini to co innego. Ja pachy mialam lyse juz po 4 x, bikini robilam juz 5 x i mysle ze jeszce jeden, max 2 zabiegi wystarcza.
        Co do masci emla to pomaga, ale raczej tam gdzie skora jest super delikatna (np. "glebsze" partie bikini).
        Tragedii jesli chodzi o bol nie ma, aj tez dwa pierwsze razy robilam bez znieczulenia. Poza tym nogi to juz calkiem inaczej, prawie zero bolu. Wszystko zalezy jednak oczywisice od wrazliwosci danej osoby, bo kazdy inaczej reaguje na bol.
        • bella_roza Re: Depilacja laserem- warto? 21.08.13, 11:06
          jematkajakichmalo napisała:

> Pachy i bikini to co innego. Ja pachy mialam lyse juz po 4 x, bikini robilam ju
          > z 5 x i mysle ze jeszce jeden, max 2 zabiegi wystarcza.

u mnie odwrotnie - bikini 3x + 2 małe poprawki i mam spokój - to jest cudowne! wcześniej męczyłam się z wrastającymi włosami.
          natomiast pachu - nie dość że straszliwie bolało to wciąż włosy tam rosną po chyba 6 zabiegach. ale to jest jakiś promil w stosunku do tego co było no i skóra gładka, bez tych czarnych kropek, super.

natomiast na łydkach laser był u mnie mało skuteczny bo miałam tam dość jasne włosy.
    • paszczakin Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 13:27
      po 8 latach (wtedy 4-5 zabiegow) mam "odrosty", ale w porownaniu do oryginalnej ilosci losow to tyle co nic. pewnie jak raz bym sie wybrala to by wytluklo wink
      ale bolalo strasznie...
    • morgen_stern Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 13:36
      Ja jestem w trakcie fotodepilacji bikini pełnego, to chyba coś podobnego do laseru, choć nie do końca. Miałam sześć zabiegów, już widać efekty, zobaczymy tylko, jak długo się będą utrzymywać po pełnych 10 zabiegach. Trochę boli, ale da się znieść. Nie polecam zabiegów przed okresem, wtedy boli zdecydowanie bardziej.
      • anagat1 Re: Depilacja laserem- warto? 24.06.18, 20:21
        A wlosy masz ciemne? Bo u mnie chyba przegrana sprawa wlosy jasne i delikatne sad
    • zielonakratka Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 13:56
      Na gazecie masz forum "depilacja laserowa". Z mojego doświadczenia- po pierwsze light sheer, po drugie im ciemniejsze włosy i jaśniejsza skóra tym lepiej, po trzecie gól parę razy przed zabiegiem, żeby włosy były w fazie wzrostu. Łydki poddają się najlepiej depilacji laserowej, czytałam że bikini trudniej. Mnie bolało ale da się wytrzymać, nogi wyglądały u mnie fatalnie, jak włoski zaczynały wypadać więc lepiej robić to na jesieni/ zimie. Ja miałam szczęście bo potrzebowałam na nogi 2 zabiegów. Po 8 latach odrosło po ok. 20 włosków na nodze.
    • myelegans Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 16:54
      Warto. Ja zrobilam kilka lat temu bikini i lydki, ale ja jestem bardzo skapo owlosiona.
      2 seanse wystarczyly.
      Jak to tej pory nic nie odroslo w traktowanych laserem partiach.
    • fragile_f Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 17:30
      Ja wydepilowalam nogi dopiero w wieku 27 lat i stwierdzam, ze bylo to o 10 lat za pozno wink Mialam 3 zabiegi (light-sheer) i na lydkach mam tylko pare kłaczkow dookola pieprzykow (nie wolno ich traktowac laserem) oraz kilka pojedynczych wloskow, ktore sie nie załapały (penseta je raz na pare tygodni i juz). Zdarza mi sie ogolic nogi raz na tydzien-dwa, bo miedzy ciemnymi wloskami rosly mi tez takie cieniutkie, przezroczyste i miekkie - ich laser nie ma jak zniszczyc. Ale sa kompletnie niewidoczne i rzadkie, wiec to golenie jest raczej tylko ot tak wink
      • jematkajakichmalo Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 17:58
        Z tym za pozno to masz calkowita racje. Powinnam to byla zrobic juz x lat temu, ale niestety fonansowo ciezko bylo. W przyszlosci planuje namowic na to corke tak wczesnie jak to tylko bedzie dozwolone smile
    • szpil1 Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 18:09
      Ja właśnie dzisiaj byłam na pierwszym zabiegu. Usuwam włoski na brodzie i wąsik, zabiegów będzie 6. Mam nadzieję, że warto smile
      • jematkajakichmalo Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 18:20
        Nie daj se wcisnac, ze zabiegow bedzie 6... bron Boze nie plac za to z gory. Moze sie okazac, ze potrzebujesz tylko 3 albo 4 i niepotrzebnie wydasz kase. Nikt nie moze z gory okreslic ile bedzie zabiegow, to wychodzi "w praniu".

aha, wasik ma male szanse na powodzenie (mi od razu powiedzieli, ze nie warto) bo to jakies inne wloski sa (nie pamietam jak sie nazywaja) i laser na nie nie dziala. Moze nie jest tak, ze w ogole sie nie da, le beda sie i tak zawsze pojawiac.
        • szpil1 Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 21:36
          Dzięki za poradę smile. Ten mój wąsik to własciwie dosłownie 3 sztywne włosy, mam jednak nadzieję, że coś się da z tym zrobic.
        • evee1 Re: Depilacja laserem- warto? 08.08.13, 08:00
          Laser nie tyle gorzej dziala na wasik (takze na brode, pachy i bikini), bo wzrost wlosow w tym miesjcu jest bardziej uzaleznione od dzialania hormonow. I z czasem wlosy maja wieksza tendencje do odrastania.
          Ja mam zrobione laserem dolne czesci nog i chyba zapisze sie na zrobienie gory nog.
          Mialam jakies 8-9 zabiegow, ale wlosy mam ciemne i duzo. To znaczy teraz juz prawie nie mam. Zostalo mi pare na nogach, ale wystarczy, ze od czasu do czasu przejade je maszynka. Z wyniku jestem bardzo zadowolona.
    • cherry.coke Re: Depilacja laserem- warto? 07.08.13, 22:50
      Warto, zdecydowanie warto. Szczegolnie jesli zajmuje sie jakims sportem, fitness, joga - ile to czasu oszczedza... Pod pachami tez mozna.
      • anna.kolodziejek Re: Depilacja laserem- warto? 08.08.13, 09:22
        Oczywiście, że warto! Ale tylko laser lightsheer! Ja jestem w trakcie "robienia" bikini. W piątek idę na piąty zabieg. Po dotychczasowych czterech zostało mi dosłownie 5 włosków na krzyż i mam nadzieję, że po tym piątym będę już miała spokój. Teraz zastanawiam się nad łydkami bo stosuję depilator ale mimo zapewnień że nogi po depilacji mają być gładkie do 6 tygodni to i tak przynajmniej raz na tydzień muszę usuwać włoski bo odrastają.
        Depilacja laserowa okolic bikini - dla mnie bolesna. Ale zaciskam zęby i daję radę. W końcu to tylko parę minut.
        A cena? Ja korzystam z "gruponów". Ostatnio coraz częściej pojawiają się oferty z laserem lightsheer. Najdrożej płaciłam 79 zł. A najtaniej 45 zł. To myślę dobra oferta. Co prawda właściwie każdy zabieg miałam w innym salonie ale przynajmniej zwiedzam i poznaję różne i mogę sobie wyrobić opinię o wielu gabinetach. (z jednego nie byłam zadowolona sad )
        Pozdrawiam
        • anna.kolodziejek Re: Depilacja laserem- warto? 08.08.13, 09:29
          Przepraszam, mała poprawka! Idę teraz na czwart zabieg. Bo tak liczę i liczę i wyszło mi że byłam trzy razy. Więc po 3 zabiegach już widzę duży efekt!
    • anetajamroz Re: Depilacja laserem- warto? 09.08.13, 12:41
      tez mam taki dylemat, ale jakos mi sie nie chce wierzyc, ze po 2 zabiegach wlosy wypadają na zawsze. znowu jak ktos tu pisal o 10, to koszty sa pewnie ogromne, nie wiem czy nie lepiej zainwestowac w porzadny depilator albo sprzet ipl i samemu sobie robic te zabiegi co jakiś czas
      • una_mujer Re: Depilacja laserem- warto? 09.08.13, 13:11
        Ja robiłam już 10 lat temu, miałam 4 zabiegi - całe nogi. Teraz po 10 latach i ciąży trochę włosów odrasta, więc zrobię sobie zabieg jeszcze raz. Ale jestem mega zadowolona - miałam włosy twarde, ciemne i szybko rosnące, a te, co teraz odrastają są rzadkie i cienkie. No i przez kilka lat zupełny spokój...
        • zuzanna56 Re: Depilacja laserem- warto? 13.08.13, 10:51
          Podciągnę jeszcze ten wątek bo zastanawiam się nad tym. Ostatnio byłam na wosku i kosmetyczka mi opowiadała trochę o laserze. Mówiła, że czasem i po 10 zabiegach włosy nadal odrastają. Tu zresztą w tym wątku ktoś o tym pisał.
          • anika772 Re: Depilacja laserem- warto? 13.08.13, 11:07
            To prawda, szczególnie zmiany hormonalne wpływają na te włosy- ciąża, klimakterium.
            Ale i tak warto- masz tych włosów nieporównywalnie mniej niż wcześniej.
          • anetajamroz Re: Depilacja laserem- warto? 19.08.13, 15:32
            ale to trzeba liczyc po 10 zabiegów na kazda czesc ciala? i np. lydki i uda osobno? to nawet w promocji wychodzi b. duzosad ale ogladałam jeszcze w necie te domowe iple i np. philipsa kosztuje ok. poltora tysiaca a podobno starczy na lata, wiec chyba bardziej sie oplaca
            • evee1 Re: Depilacja laserem- warto? 20.08.13, 05:16
              Mozesz pewnie miec jeden zabieg, razem na lydki i uda, ale kazda sesja bedzie kosztowala odpowiednio wiecej niz sesja tylko na ludki, czy tylko na uda.
              Tak, to jest kosztowne, ale to jak bardzo meczysz sie z woskowaniem, goleniem itp, to wydatek na laser wydaje sie to byc tego wart.
              Domowymi IPL-ami ja osobiscie sie nie interesowalam. Nie wiem jaka maja moc i jak dzialaja, ale patrzac na maszyny, ktorej uzywaja w salonach, to nie sadze aby bylo to to samo.
              • zuzanna56 Re: Depilacja laserem- warto? 20.08.13, 10:58
                I faktycznie po tych 10 czy 12 zabiegach włosy w ogóle nie odrastają? Kompletnie, nawet po 5 latach? Kusi mnie to strasznie, bo to naprawdę ogromna wygoda. Ale cena też niezła.

Bardzo boli?
                • zielonakratka Re: Depilacja laserem- warto? 20.08.13, 12:33
                  Zuzanna, to ile zabiegów potrzebujesz jest sprawą bardzo indywidualną, nikt ci nie zagwarantuje że wystarczą 3 czy 5. Jak masz ciemne włosy i jasną skórę , to raczej powinno być dobrze. Ja już pisałam- u mnie na łydki wystarczyły 2 sesje, po ok. 6 latach zaczęły odrastać pojedyncze włosy ( bardzo mało, mogę wyrwać pęsetą). Ogólnie mówi się że dobrze zrobić zabieg przypominający po 5 latach, ale to u każdego może inaczej wyglądać. To zresztą nawet nie jest tak, że odrastają stare, tylko uaktywniają się wcześniej uśpione mieszki włosowe. Mnie bolało bardziej niż wojsk czy depilator, ale do przeżycia. W domowe IPL nie bardzo wierzę, bo w ogóle w IPL nie wierzę za bardzo. Zawsze można wypróbować sprawę i zrobić tylko łydki na początek i zobaczysz jak to na ciebie działa (łydki dobrze reagują i koszt mniejszy niż całe nogi)
                • zielonakratka Re: Depilacja laserem- warto? 20.08.13, 12:41
                  Po 8 latach mam po ok. 20 włosków na każdej łydce więc trochę odrasta, jak widać. Nadal jednak jest to mała ilość dla mnie. Pewnie za jakieś 2-3 lata zrobię dodatkowy zabieg żeby je wytłuc.
                  • anetajamroz Re: Depilacja laserem- warto? 20.08.13, 23:05
                    zielonakratka - bardzo kusiszsmile jakbym miala gwarancje, ze efekty beda sie utrzymywały tak dlugo jak u Ciebie to moze bym sie skusila, ale czytalam na innych forach (nie pamietam juz gdzie dokladnie), ze dziewczynom po laserze czesc włosow odrastała juz po roku, dwoch i musialy robic zabiegi przypominajace, a wiec tak samo jak przy ipl (tylko ze laser drozszy:/)
                    • zuzanna56 Re: Depilacja laserem- warto? 21.08.13, 09:36
                      Ja też się naczytałam że odrasta dużo włosów. No i kosmetyczka, taka znajoma, mi powiedziała to samo. Twierdzi że ma klientki po 15 zabiegach w ciągu 2-3 lat i u niektórych włosy odrastają. Najlepiej jest u kobiet z czarnymi włosami, na bardzo ciemny brąz laser aż tak super nie działa.
                      Któraś dziewczyna wywaliła 4 tysiące a włosy na nogach odrosły w połowie.
                      • evee1 Re: Depilacja laserem- warto? 23.08.13, 09:08
                        Moze miala ustawiony na slaba moc.
                        Ja nie oczekuje, ze w ogole wlosy nie beda mi odrastac. To nie jest metoda, ktora usuwa wlowy w 100%, ale raczej 80-95%. Zalezy tez jakie ktos ma cebulki, bo moga byc bardzo delikatne i wtedy wystarczy mala ilosc zabiegow.
                        Wedlug mnie jest to zabieg dosc bolesny i dla mnie jest porownywalny z woskowaniem. Na lydkach bolalo mnie nawet bardziej niz wosk. Teraz robie uda i jest lepiej.
    • marcela16 zdecydowałam się 23.08.13, 08:57
      kiedy włosy odpadają?
      mnei bolało niesamowicie, jakbym depilatorem goliła.
    • marcela16 Re: Depilacja laserem- warto? 23.08.13, 09:43
      znalazłam info o tym, a ja już zaczęłam zabiegi, czy naprawdę pieniadze wyrzucone w bloto?

wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504486
      • maitai Re: Depilacja laserem- warto? 23.08.13, 11:29
        Wszystko zależy od rodzaju lasera, włosów i odcienia skóry. Ja mam ciemne włosy i jasną skórę czyli idealny zestaw do lasera. Robiłam dwa razy depilację laserem Light Sheer bikini i pach kilka lat temu. W przypadku pach pozbyłam się około 80% włosów, w przypadku bikini zdecydowanie mniej. Teraz postanowiłam pozbyć się włosów definitywnie i poszłam na najnowszy laser Vectus - w przypadku pach myślę, że ten jeden zabieg w zupełności mi wystarczy i jeśli cokolwiek odrośnie to pewnie jakieś pojedyncze włosy, w przypadku bikini będę musiała jeszcze zrobić ze dwa razy. IPL to rzeczywiście pieniądze wyrzucone w błoto, trzeba wybierać dobry sprzęt i sprawdzony gabinet.
      • woman_in_love marcela 23.08.13, 12:05
        Laser laserowi nie równy. A IPL to podróbka lasera tongue_out.

Liczą się tylko: LightSheer i jego nowsza wersja LightSheer Duo(coś tam).
        W dodatku ważne kto wyprodukował sprzęt. Napisz skąd jesteś może pomogę znaleźć coś w okolicy.
        • marcela16 woman 23.08.13, 12:34
          kurcze to pieniądze wyrzucone w błoto?
          • woman_in_love Re: woman 23.08.13, 13:26
            Nie, gdyż nabyłaś wiedzę, a wiedza jest bezcenna smile.
          • jematkajakichmalo Re: woman 26.08.13, 19:12
            Marcela, bzdur nie czytaj... Moja kosmetyczka ma urzadzenie IPL. Tylko wiesz sa urzadzenia za 500 eur i takie za 30 tysiecy eur... Podstawa to sprawdzona kosmetyczka, z polecenia.
        • ioanna80 Re: marcela 08.01.14, 09:12
          Mozesz polecic gabinet w Krakowie?
    • lacitadelle jasne włosy i ciemna cera 23.08.13, 12:20
      Jest w ogóle sens próbować?
      • setia Re: jasne włosy i ciemna cera 07.01.14, 22:42
        nie warto, mam podobnie, byłam na 6 zabiegach, wyrzucone pieniądze.
    • agne.ss Re: Depilacja laserem- warto? 26.08.13, 18:47
      Dziewczyny, ipl to nie żadna podróbka lasera tylko inna metoda, tzw. fotodepilacja.
      laser
      - efekty na lata (ale nie na zawsze)
      - wysoka cena
      - tylko w gabinecie
      - dużo przeciwskazań

ipl
      - tańszy i mniej bolesny od lasera
      - efekty na parę miesiecy
      - zabiegi w gabinecie lub domu (depilatory ipl)
      - nie działa na bardzo jasne włosy

Każda z nich ma swoje plusy i minusy, zwolenników i przeciwników (zresztą jak wszystko na tym świeciesmile Najważniejsze, to znaleźć metodę najlepszą dla siebie.
      • jematkajakichmalo Re: Depilacja laserem- warto? 26.08.13, 19:13
        tja...
        • asienka773 Re: Depilacja laserem- warto? 28.11.13, 14:46
          Też uważam, że warto. Ja depilowałam się kilka lat temu i efekty nadal sie utrzymują. Jestem zadowolona i nie żałuję wydanych na to pieniędzy. Ja jestem z Łodzi i byłam w salonie Viviean, sądzę, że to gdzie robimy też jest ważne i ważny jest sprzęt.
    • szpil1 Re: Depilacja laserem- warto? 28.11.13, 20:25
      No, a ja jestem już po czterech zabiegach i widzę mega poprawę. Odrosły mi ze trzy włoski, cieniutkie i nie takie ciemne. Wszystkie sztywne, czarne włosy na brodzie i górnej wardze zniknęły.
    • jusytka Re: Depilacja laserem- warto? 07.01.14, 20:25
      A kiedy ci zaczęły włosy wypadać po pierwszym zabiegu i ile ich potrzebowałaś?
    • aga_i_oli Re: Depilacja laserem- warto? 07.01.14, 22:37
      Ja również bardzo polecam depilację laserem. Jestem po 4 zabiegach i widzę radykalną różnicę. Zmiana w ilości o 80%. Mała uwaga u mnie włoski nie wypadały, one po prostu przestały rosnąć smile Mam nadzieję że na długo!

• jusytka Re: Depilacja laserem- warto? 08.01.14, 08:28
        Wypadają, jeśli stosujesz najnowszy laser Vectus.
    • jusytka Re: Depilacja laserem- warto? 08.01.14, 08:27
      Na tym koniec? Mnie powiedziano, że najczęściej aż 6 jest potrzebnych...
    • magdalenasan69 Re: Depilacja laserem- warto? 13.06.14, 16:32
      moim zdaniem na pewno warto spróbować, ja mam ciemne i grube włoski i efekt kilka tygodni po pierwszym zabiegu jest widoczny - ceny nie są bardzo wygórowane ale zależy to od miejsca które chcesz depilować - ja robiłam pachy i bikini, jezeli chodzi o jasny kolor wloskow to chyba tez nie ma znaczenia, ponieważ jest w pełni skuteczny , ja osobiście regularnie chodze na zabiegi do Ekert Beauty&Spa na Warszawskich Bielanach , maja bardzo miłą i kompetentą obsługe jestem bardzo zadowolona smile
      • koronka2012 Re: Depilacja laserem- warto? 13.06.14, 17:07
        magdalenasan69 napisała:

> moim zdaniem na pewno warto spróbować, ja mam ciemne i grube włoski i efekt kil
        > ka tygodni po pierwszym zabiegu jest widoczny - ceny nie są bardzo wygórowane a
        > le zależy to od miejsca które chcesz depilować - ja robiłam pachy i bikini, jez
        > eli chodzi o jasny kolor wloskow to chyba tez nie ma znaczenia, ponieważ jest w
        > pełni skuteczny ,

Skuteczność na jasnych włoskach jest znikoma. Chodziłam 2 lata co 1,5 miesiąca mniej wiecej żeby się pozbyć włosków na nogach. Póki były ciemne - działało. Odkąd się osłabiły i rozjaśniły - efekty są rażąco słabsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka