Dodaj do ulubionych

zmęczona mama

09.08.13, 14:40

Od 3 lat siedzę w domu z moim dzieckiem. Mam wrażenie, że każdy dzień jest taki sam. Spacer, plac zabaw, gdzie spotykam same babcie, więc partnerów do rozmowy niewiele. Potem zakupy, obiad, sprzatanie, a i tak jest wieczny bałagan. Mam już dość tej monotonii, ostatnie kilka dni jest straszne. Na szczęście od września zmiany przedszkole i powrót do pracy. Czy wszystkie tak macie, czy to kwestia tych upałów, że przez ostatnie 2 tygodnie mam doła?
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: zmęczona mama 09.08.13, 14:57
      Zacznij myśleć o przedszkolu to może dół przemieni się w stres związany z rozstaniem? smile

A tak serio to pewnie nastąpiło 'zmęczenie materiału'. Do września niedaleko, ale może mogłabyś poznać jakąś mamę z okolicy na wspólne spacerki albo udałoby się 'sprzedać' dziecko na jeden dzień dziadkom, ciotkom, czy chociaż tatusiowi? Albo wysil się ostatkiem sił i wymyśl na kolejny dzień jakiś zupełnie odjechany plan, wycieczkę autobusem, piknik, kino, zajęcia w domu kultury, basen, nie wiem jakie macie warunki i możliwości, ale coś, co zabije nudę.
      Trzymaj się! Byle do września smile
    • marzeka1 Re: zmęczona mama 09.08.13, 15:00
      Monotonia z reguły jest nużąca na dłuższą metę, a taka pogoda wykańcza większość ludzi smile pewnie stąd twój dól- ale to mija.
    • taka_pani_jedna Re: zmęczona mama 09.08.13, 15:16
      I upały, i monotonia.
      Ja też jak na zbawienie czekam, aż mój potomek będzie mieć te magiczne 3 lata, bo będzie mógł iść do przedszkola. Gdyby w moim mieście były dostępne żłobki, to pewnie już bym próbowała zapisać, ale jest (aż!) jeden żłobek na jakieś ok 40 tys. mieszkańców, a boom na dzieci straszliwy. Na moim osiedlu też prawie same babcie niańczące wnuki. Ehhh, ja nie mam tak dobrze, ale trudno się mówi i staram się cieszyć tym czasem spędzonym z dzieckiem.
      Ale wiem, monotonia jest zabójcza czasami uncertain
      Dobrze, że mam tyle różnych hobby, że przynajmniej jest coś, czym się "oddzieciowuję" wink
    • dziennik-niecodziennik Re: zmęczona mama 09.08.13, 16:26
      no nie Ty jedna. idz do pracy, bardzo pomaga, naprawde.
    • miedzymorze Re: zmęczona mama 09.08.13, 17:13
      Zmęczenie zupełnie naturalne, upały też swoje dokładają. Wybierz się w ramach spaceru na plac zabaw do innej dzielnicy albo na basen/do parku/co tam masz pod ręką w okolicy wink

pozdr,
      mi
    • yenna_m Re: zmęczona mama 09.08.13, 17:16
      witamy w matrixie

idealnie byłoby "poderwać sobie" mamę z dzieckiem w podobnym wieku - z tego rodzą się wspaniałe przyjaźnie i między dziećmi, i między dorosłymi kobietami
    • mruwa9 Re: zmęczona mama 09.08.13, 19:46
      3 lata??
      Ja po 3 miesiacach dostawalam do glowy..
      Do pracy wracalam jak na skrzydlach. Tobie tez polecam.
      • szamanta Re: zmęczona mama 10.08.13, 19:37
        mruwa9
        > 3 lata??
        > Ja po 3 miesiacach dostawalam do glowy..
        > Do pracy wracalam jak na skrzydlach. Tobie tez polecam

Nie będe zaprzeczać temu wpisowi w żadnym wypadku big_grin
        Autorko wez to pod uwage i powodzenia smile
    • woruska Re: zmęczona mama 09.08.13, 21:40
      Dzięki dziewczyny pocieszylyscie mnie. Na szczęście jutro jest tata. A od niedzieli wyjazd na działkę, gdzie będzie kilka osób dorosłych, a więc syna mam z głowy i mam w planach naladować akumulatory.
    • jagodka_mare Re: zmęczona mama 09.08.13, 22:07
      Dokladnie, monotonia dnia codziennego doskwiera nie raz. A juz w zimie najbardziej. Ja z pierwszym wytrzymalam 2,5 roku i szukalam pracy jak wybawienia. Teraz mam drugie i inna sytuacje bo pracuje w domu. Najchetniej wypchnelabym niedlugo mala do zlobka ale nie zrobie tego bo i tak duzo choruje. Za to czekam z niecierpliwozcia na wiek przedszkolnysmile I az mnie trafia jak tesciowa wmawia mi zebym nie dawala jej do przedszkola a dopiero do zerowki. W zyciu, oszalalabym 24/dobe z kilkulatkiem.
    • 18lipcowa3 Re: zmęczona mama 09.08.13, 22:11
      woruska napisała:

>
      > Od 3 lat siedzę w domu z moim dzieckiem. Mam wrażenie, że każdy dzień jest taki
      > sam. Spacer, plac zabaw, gdzie spotykam same babcie, więc partnerów do rozmowy
      > niewiele. Potem zakupy, obiad, sprzatanie, a i tak jest wieczny bałagan. Mam j
      > uż dość tej monotonii, ostatnie kilka dni jest straszne. Na szczęście od wrześn
      > ia zmiany przedszkole i powrót do pracy. Czy wszystkie tak macie, czy to kwesti
      > a tych upałów, że przez ostatnie 2 tygodnie mam doła?

Wytrzymałaś AŻ 3 lata??????????????????
    • 3fanta Re: zmęczona mama 10.08.13, 13:10
      Ja z synem wytrzymałam 4 lata a teraz z małą już 2 lata
    • mik5 Re: zmęczona mama 10.08.13, 20:12
      Praca i opieka nad dzieckiem, to dopiero będzie "ubaw".
      • hugo43 Re: zmęczona mama 11.08.13, 08:35
        istnieje ryzyko,ze zatesknisz za tym czasemsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka