Dodaj do ulubionych

na plaży w majtkach

21.08.13, 13:01
Miałam przyjemność tego roku spędzić trochę czasu w polskich nadmorskich kurortach (Kołobrzeg,Gdańsk,Sopot).Wniosek jak w tytule. Dotyczy to przede wszystkim mężczyzn ,którzy na plaży występują w bieliźnie, kolorowej wprawdzie, ale bieliźnie .No co za obciach, było mi wstyd za takich panów ,a przekrój wiekowy spory- od dziadków, przez młodzieńców aż po małe dzieci, którym mamuśki zakładają majtasy bawełniane .Po zamoczeniu wygląda to tragicznie ,przed zresztą też .Byłam nawet świadkiem podrywu ,kiedy przystojni chłopcy ok 20 letni usiłowali zagadnąć dwie fajne dziewczyny,ale jeden z nich występował w majtach.Pewnie nie wpadł na to,dlaczego nic z zaczepek nie wyszło.A przecież szorty czy kąpielówki można już za 2 dychy kupić w sieciówce.
Obserwuj wątek
    • chipsi Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 13:04
      To chyba jakaś nowa moda bo nie spotkałam takowych. Z 20 lat temu owszem i fakt, do dziś mam uraz...
    • adellante12 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 13:07
      Taaa... Po tym poznawaliśmy polaków na bałkanskich kempingach w tym roku - zestaw obowiązkowy:
      Namiot + auto kombi na czterech parcelach
      Nocnik na samym srodku
      Pan tata w bawełnianym kapelutku koszulce i majtasach przez cały dzień i wszedzie.
      No i oczywiście zapomnij zeby się to do kogokolwiek odezwało lub chociazby odpowiedziało na zwyczajowe przywitanie...
      • chipsi Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 13:22
        > No i oczywiście zapomnij zeby się to do kogokolwiek odezwało lub chociazby odpo
        > wiedziało na zwyczajowe przywitanie...

Też mnie to zastanawia. Parę razy spotkałam na plaży rodaków a że miejscowość u nas nie znana to z zaskoczenia zaczęłam się uśmiechać jak głupia i niepotrzebnie rzuciłam "dziendobry" bo zmierzono mnie wzrokiem jakbym co najmniej im psa chciała zjeść. Dzicz normalnie uncertain
        • adellante12 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 13:43
          Na wszystkich kempingach poznawalismy ludzi z całej Europy Niemców Szwajcarów, Belgów, Holendrów Greków, dzieciaki cały czas dzielnie kibicowały Francuskiej rodzinie grajacej w Boule itp... Jedyna nacja która się totalnie alienuje i zachowuje jak ostatnie dzikusy to niestety polacy, a za niektóre zachowania masz ochote zakleić PL na tablicy kampera zeby cię nikt z tą dzicza nie utożsamiał...
        • majenkir Re: 21.08.13, 15:09
          chipsi napisała:
          > Parę razy spotkałam na plaży rodaków a że miejscowość u nas nie znana to z zaskoczenia zaczęłam się uśmiechać jak głupia i niepotrzebnie rzuciłam "dziendobry" bo zmierzono mnie wzrokiem jakbym co najmniej im psa chciała zjeść. Dzicz normalnie uncertain

Czemu tak jest? Raz w Meksyku spotkalismy polska pare z dzieckiem. Zagadnelismy ich przy sniadaniu, odpowiadali polgebkiem, a potem udawali, ze nas nie widza big_grin.
          • morgen_stern Re: 21.08.13, 15:11
            Może oni tez nie lubią Polaków za granicą big_grin
          • sanrio Re: 21.08.13, 19:15
            a ja mam wręcz odwrotne spostrzeżenia, Polacy bardzo chętnie się z nami i witali, i rozmawiali i socjalizowali.
            Tylko raz widziałam parę z dwójką dzieci w stylu -mąż zarabia,pani siedzi w domu i pachnie, obwieszona złotem od stóp do głów-, mimo, że moja córka się bawiła z ich córką ani razu się bździągwa (matka) nie odezwała słowem tylko mierzyła mnie z pogardliwą miną. Ale to wyjątek potwierdzający regułęwink
        • ira_07 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 19:12
          Że też mnie ta dzicz odpowiadała na powitanie czy uśmiech. Niedawno we Włoszech jakaś pani słysząc, że mówimy po polsku, powiedziała nam "dzień dobry". Ale może ja po prostu miłych ludzi przyciągam. Albo ślepa jestem i jakoś mi się Polacy w oczy nie rzucają szczególnie. A na Węgrzech najbardziej wg foruma "po polsku" zachowują się Słowacy wink
          • chipsi Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 10:38
            Ira, po prosty trafiłaś na takich wspaniałych ludzi jak ja wink (albo i na mnie tongue_out)
            Ja za to przyciągałam miłych Włochów i... niemieckich turystów (chyba słysząc z daleka nasza gwarę pomylili nas z rodakami big_grin)
        • antychreza Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 09:54
          A mi zawsze odpowiadają. Rodzicom też, rodzice to nawet nawiazują wakacyjne przyjaźnie z Polakmi, Czechami i Rosjanami ;p Jedni mili państwo zgodzili się nawet popilnować mojej torby kiedy chcieliśmy z lepszym połówkiem iść popływać (a znajomi z którymy byliśmy na wakacjach zaliczyli awarię żołądkową po lokalnych wyrobach alkoholowych i musieli zostać w pokoju). Może ci Twoi pojechali do mało znanej miejscowości żeby nie spotkać rodaków w Ty im plany zepsułaś ;p
      • lafiorka2 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 18:08
        adellante12 napisał:

> Taaa... Po tym poznawaliśmy polaków na bałkanskich kempingach w tym roku - zest
        > aw obowiązkowy:

no bo oczywiście Polak musi być.Tylko polaka po gaciach poznajesz?
        • aneta-skarpeta Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 17:50
          sam najwidoczniej, jako Polak zagranicą, tak chodzi wystrojonywink
    • princy-mincy Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 13:12
      Razi tak samo jak panie w zwykłych stanikach.
      • czar_bajry Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 13:29
        Co za zdziczenie obyczajówtongue_out

Tylko nie bardzo rozumiem czemu autorka wstydziła się za innych?
        Proponuje na przyszłość wstydzić się za siebie i swoje dzieci.
        • morgen_stern Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 13:37
          Też łazisz w majtach i staniku po plaży? smile
          • ada16 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 13:44
            Niestety jako mieszkanka nadmorskiej miekscowosci- często spotykam .
            O ile majtasy ciemne,nieprzeżroczyste, choć bawełniane( podobnie nieprzezroczysty i w dobrej kondycji stanik u kobiety) jestem w stanie zignorować , to białe bawełniane majtasy u mężczysny w wieku co najmniej średnim, po wyjsciu z wody przeswitujące - budzą wręcz zakłopotanie .
            Małych dzieci nie czepiam się , nie każdego stać na kilka par kąpielówek , z których dziecko wyrasta po sezonie używania. Natomiast nie znosze gołych dzieci biegających po plaży , choć coraz rzadziej, ale dalej spotyka się takie.
            • edelstein Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 14:49

Ke?kapielowki mego syna z bobem Baumeisterem kosztowaly 2€,z carsami 4€,te pierwsze sluza juz ponad Rok,bo sa rozciagliwe i rosna z dzieckiem.Te drugie posluza pewnie tez 2lata.Po sezonie mozna kupic kapielowki za grosze.
              Faceci po 20tez rosna,ze nie moga kupic kapielowek?

Najwiekszym wrogiem czlowieka jest i bedzie alkohol.Jednak w biblii jest napisane,ze wrogow nalezy kochac.
              • memphis90 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 18:40
                OMG, a ja za body earlydays dałam 2E za 4 sztuki. Co w niczym nie zmienia faktu, ze PL za jednego bodziaka liczą sobie po 3 dychy. Nie inaczej jest z gatkami do kąpieli, które potrafią kosztować kilkadziesiąt złotych.
                • edelstein Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 08:52

OJP nawet jakby liczyli te trzy dychy to po pierwsze to jest zakup na Rok,dwa.Podziel sobie 3dychy przez 24miesiace.Po drugie Polska nie jest samotna wyspa,Internet istnieje,mozna zamawiac za granica Jak komus 3dychy drogo.
                  • memphis90 Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 16:16
                    Majty na straganie kosztują 2-4zł. I można je jeszcze potem cały rok wynosić...
          • czar_bajry Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 16:20
            Ogólnie mówiąc- taktongue_out

Majtki i stanik od kostiumusmile
            Moja wypowiedź dotyczyła wstydu za innych a nie gaci samych w sobie.
        • chipsi Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 13:41
          > Tylko nie bardzo rozumiem czemu autorka wstydziła się za innych?

Być może dlatego że irytuje ją zachowanie rodaków rodzące nieprzyjemne stereotypy.
    • scarlett.o-hara Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 14:08
      Ot, problem. Polecam nagą plażę w Rowach koło Ustki, a problemu z nieodpowiednimi strojami na plażę nie będzie. Byliśmy w tym roku już 4 raz z rzędu i jesteśmy zadowoleni. Średnia wieku co rok się zmniejsza, coraz więcej młodych rodzin z dziećmi. I nikt na nikogo nie łypi okiem, że nadzy. I kultura inna. Pozdrawiam.
      • morgen_stern Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 14:36
        Muszę się w końcu wybrać, jak ja uwielbiam kąpiele po nagu wink
    • mary_lu Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 14:31
      Znowu "problem" z dziećmi? Znów jak nie nauczą się w dzieciństwie, to na starość będą pokazywać bawełniane gacie.

Mój dzieciak (4,5) lata po plaży albo w bawełnianych majtkach, albo goły (nie rozumiem oburzenia). Kąpielówek bym nie nastarczyła, bo nie lubi siedzieć w mokrych i ciągle prosi o zmianę, więc bierzemy na plażę z 5 szt. bawełniaków.

Dorośli w zwykłej bieliźnie na plaży nie podobają mi się, sama bym tak nie "wystapiła", ale jak zdarzy mi się nieoczekiwana okazja do kąpieli w morzu, to jeśli mam na sobie bieliznę w ciemnych kolorach i nieprzezroczystą, to korzystam. Tylko oczywiście nie paraduję wtedy po plaży, ale po wyjściu z wody zaraz naciągam ciuchy i spadam.

Nie ma co przesadzać i robić z tego problemu. Teraz nawet połowy tych staruszek w białych staniorach nie ma, kiedyś występowały stadnie, również przy plażach, opalając się w dessousach na wszystkich ławkach, a nawet na przystankach tramwajowych.
      • totorotot Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 22:14
        Wiecie co? Wiele bym dała, aby posiedzieć z moja babcia na plaży, a kostiumu kąpielowego ona nie miała nigdy, tylko paradowala w takim wieelkim staniorze w kolorze cielistym, w rozmiarze M jak mały nosorożec.

Ale sobie nie posiedzę, bo umarła i nie żyje, powstydzic się za nią nie powstydze, a i Wy będziecie mogły odetchnąć z ulgą, bo lada moment i tak wymra te cholerne nieszykowne staruchy świecące brzydka bielizną na plażach, dziady zresztą też, słoncem i morska bryza będą się cieszyć tylko piękni, szczupli, młodzi i w eleganckich kostiumach.
        • niutaki totorotot 22.08.13, 09:39
          wspołczuje z powodu smierci babci, ale troche Cie chyba ponioslo...
        • chipsi Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 10:42
          Zdecydowanie Cie poniosło. Tego lata spotkałam mnóstwo plażujących emerytów i żaden (nawet wątek popełniłam w tym temacie) i żaden w bieliźnie osobistej nie paradował. Ta zniesmacza mnie na plaży bez względu na wiek noszącego. Nawet bardziej u młodych, ładnych dziewczyn, którym się wydaje że w pożółkłym koronkowym staniku jest bardziej sexi...
          • totorotot Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:03
            Ale dlaczego Was zniesmacza? Nie potrafię tego zrozumieć, no nie potrafię. Czy to nie ciekawiej sobie popatrzeć na _różnych_ ludzi? Wiele pań sobie stawia standardy wyglądu krocząc drogą pani Rozenek. Ich sprawa, niech sobie lalują do upojenia. Ale dlaczego oczekują, że wszyscy pozostali ludzie, którzy nie spełniają ich standardów, są gorsi, bo gorzej wyglądają? Czym takie myślenie różni się od myślenia Kubkawkropki? Dostrzegacie analogię, czy jak Kali ukraść krowę to ok?

• chipsi Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:12
              Nie przepadam też za brudasami - też jestem nietolerancyjna? Po prostu świecenie przyrodzeniem w miejscach do tego nie przeznaczonych uważam za niestosowne, i w przeciwieństwie do wagi czy wieku, obiór zależy tylko od nas.
            • niutaki Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:13
              no nie wiem dlaczego, ale mnie zniesmacza, no prosze Cie, naprawde lubisz takie widoki? Nie mowie ze gorsi/lepsi po prostu fuj i tyle...
              • totorotot Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:31
                Ale masz świadomość, że z perspektywy 16-to latki to już jesteś stara baba i robisz z siebie dzidzię piernik paradujac po plaży w bikini?
                Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
                • niutaki Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:33
                  A skad pomysl ze paraduje w bikini? Widzisz jak ty sama szybko oceniasz ludzi i wyciagasz wnioski?
                  • totorotot Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:56
                    Nie wiem, w czym chodzisz. Dla nastolatki i tak trzydzieatolatka w kostiumie kapielowym to już przeginka smile tylko barchany
                    • girl.anachronism Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 12:16
                      Pierdoły gadasz. Mając takie np. 16 lat sama namawiałam swoją 40-letnią wówczas mamę, żeby sobie coś fajnego kupiła i się poczuła fajnie. Jak żyję nie spotkałam się ze zdaniem nastolatka, że 30 to dinozaur który powinien w barchanach latać big_grin Dorośli częściej traktują nastolatków jak ufo, niż nastolatkowie dorosłych, słowo daję.
                • edelstein Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:53

A to do kiedy wolno w bikini?
              • totorotot Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:52

• barbibarbi Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 18:01
              No jak dlaczego zniesmacza? Dlaczego ja mam oglądać obcego pana w bawełnianych gatkach w których wszystko widać? Ja nie chcę! A jak wyjdzie z wody, gatki mokre z tyłka zjeżdżają, rów filuternie wystaje - no nie chcę! Dziękuję, ale są milsze widoki niż facet w mokrej bieliźnie. Najodpowiedniejsze są szorty, majtki kąpielówki tylko na zawodach pływackich, a gacie bieliźniane w alkowie. I żeby nie było - nie razi mnie otyłość, starość, chudość, zmarszczki, cellulity, to super że każdy jest inny, nie każdy musi być piękny, ale niech to będzie estetycznie podane. Męskim gaciom na plaży mówię stanowcze NIE!
    • gretchen184 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 15:38
      niedawno byłam tydzień nad polskim morzem,pogoda piękna więc smażyliśmy się na plaży całymi dniami i szczerze mówiąc nie widziałam ani jednej osoby w bieliźnie codziennej.
      panowie w kąpielówkach- ładniejszych lub brzydszych ale kąpielówkach, panie w coraz lepiej dobranych strojach kąpielowych-chodzi przede wszystkim o biustonosze.
      jedno jedyne dziecko było bez majtek jakichkolwiek- takie z roczne, rodzice porozumiewali się w jakimś chyba bałkańskim języku.mama bez żenady myła dziecku pupę w morzu tongue_out
      • naturella Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 15:51
        Mnie zaskakuje to na basenach - mnóstwo dzieci jest w majtkach, zamiast w kostiumach, czy kąpielówkach. Skoro kogoś stać na wyjście na basen, to powinien również odżałować parę złotych na odpowiedni strój dla dziecka.
        • kanna Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 16:36
          Mam dokładnie odwrotne obserwacje - na basenach mnóstwo małych dzieci poubieranych w dziwaczne kostiumy, często naciągnięte na pieluchę do wody.
    • redheadfreaq Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 16:03
      Nad polskim morzem nie byłam od miliona lat, natomiast dorosłych, a wręcz leciwych panów w zwisających, szarych majciochach nagminnie widuję opalających się nad stawem na Polu Mokotowskim.

Widok jest dość żenujący uncertain
      • niutaki troche obok tematu 21.08.13, 16:27
        wchodzenie w strojach prosto z plazy do sklepow, do restauracji itp, ostatnio w Lidlu widzialam pania w stroju plazowym... i nie, Lidl nie stoi 5 metrow od plazywink
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: troche obok tematu 21.08.13, 17:21
          ja tez mosze majtki zamiast dolu. czarne i z jakiejs mikrofibry nie roznia sie od kostiumu. ciezko kupic normalne figi od stroju bo zwyle sa bardzo wyciete albo jakies dziwaczne
    • lauren6 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 17:30
      Mam dokładnie takie same obserwacje po tegorocznym urlopie. Dress code przeciętnego miśka na nadmorskim deptaku: kapelutek, tshirt i bawełniane gacie. Tragedia. Rozumiem, że chłop może mieć wywalone na swój wygląd i na to jak paskudnie eksponują się jego klejnoty w takim stroju. Dziwię się ich żonom, że ich nie razi taki komiczny strój faceta.
      • lafiorka2 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 18:13
        no to ja nie wiem ,gdzie wy do tych "kurortów" jeździcie?
        Ja żadnych gaci bawełnianych nie zauważyłam.
      • 3-mamuska Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 21:29
        Dziwię się ich żonom, że ich nie razi taki komiczny strój faceta.

Sorry czy ty wybierasz codziennie mężowi gacie i skarpety??
        Spodnie i koszulkę???
        DOROSŁY facet decyduje w czym wystąpi na plazy.

Zdarzyło sie dzieciom i wystąpić w bieliźnie, ale to tylko w nieplanowanych pobytach nad woda.

-----------------------
        Myśl o tym co mówisz...
        Nie mów tego co myślisz...
        • lauren6 Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 09:08
          Nie wiem w jakim ty związku żyjesz, ale u mnie to normalne, że razem z mężem udzielamy sobie nawzajem rad m.in. odnośnie stroju. Jakby mój uparł się by wyjść w bawełnianych gaciach do ludzi dostałby nakaz chodzenia 5 metrów przede mną i dzieckiem, żebyśmy przypadkiem nie byli razem kojarzeni. Na szczęście nie mam chłopa z wieśniackim gustem i takiego problemu nie mam.
        • edelstein Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:57

Nie musze wybierac,na swietny gust,ci najwyzej spyta ci pasuje mu na dana okazje lepiej.Jakby wylazl w majtkach na plaze to byl uciekla.Nawet do ogrodka w bokserkach nie wyjdzie,tak wiec..
    • memphis90 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 18:44
      Ja od lat nie widziałam faceta w bawełnianych gaciach. Dzieci- owszem, ale to zupełnie mi nie przeszkadza.
      Swoją drogą- jeśli gacie nieprześwitujące- to w czym problem? Bo ktoś odgórnie zarządził, że na plażę tylko w obcisłym sztucznym tworzywie? Dwa lata temu obciachem było nie mieć luźnych bawełnianych spodni do kolan, teraz- dozwolona wyłącznie opięta lycra. Może panowie nie chcą grzać swoich klejnotów w sztucznościach i wybierają ekologiczną, naturalną bawełnę? tongue_out
    • mynia_pynia Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 21:00
      Raz byłam w bieliźnie na plaży i to w Kołobrzegu.
      We wrześniu pojechałam samochodem z koleżanką do jej rodziny, bo poproszono ją o dostarczenie przesyłki sporych rozmiarów i wagi. W ciągu niecałych 24h przejechałyśmy z Wrocławia nad morze i z powrotem. Na miejscu okazało się że pogoda jest cudna, było około 27 st., bezchmurne niebo więc po porannej kawce i śniadaniu postanowiłyśmy nie spać w domu tylko pójść na plaże i się opalać przez kilka godzin.
    • kerri31 Re: na plaży w majtkach 21.08.13, 22:01
      Chodzi ci tylko o ten niuans, że po zmoczeniu się zwykłe gacie są pomarszczone ?
      Ty naprawdę się nudzisz.
      Co mnie to obchodzi, kto w czym się kąpie ?
    • erba Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 09:47
      Najlepsze jest to, że ci poubierani jak spod igły, w strojach z najnowszym dizajnem i fasonem są najbardziej spięci i niewyluzowani, a poubierani w bawełniane gaciory mają totalnie wywalone na czyjąś traume estetyczną.
      • totorotot Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 10:31
        Dokładnie. Ile ja się w tym roku naogladalam zgrabnych, ładnych pań, zakutanych w pareo, jakieś haleczki, sukieneczki, wstydliwie siadajace lepszym profilem do plażowiczów w wystudiowanej pozie pozwalającej ukryć się urojonym zwalom tłuszczu, bądź majestatycznie przechadzajace się po plaży z wciągniętym brzuchem.

Całą reszta nieestetycznych plażowiczów grała w piłkę, pywala, chlapala, gadała,goniła dzieci, zarla gofry i dostarczała gwiazdom powodów do głębokich rozmyślań, jak tu tak można taką oponę prezentować, jak to tak można takim być nieopalonym, jak to tak można założyć taki kostium,jak to tak można mieć ręcznik zamiast kocyka, jak top tak można jeść własne kanapki, i last but not least-dlaczego ludzie nie odpowiadają mi dzień dobry tylko witają grymasem na ustach i płochliwe znikają?
      • niutaki Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:05
        ja nie jestem spieta, ani tez spod igly, co nie znaczy ze laze w bieliznie po plazy...
        • totorotot Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:10
          Spoko, rozumiem, tylko co Wy macie do tych ludzi w bieliźnie? Jak dla mnie mogą latać w stroju zebry, byleby nie wkraczali na mój kocyk, tfu, ręcznik smile
          I taksowali wzrokiem cmokajac z dezaprobata
        • erba Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:14
          Ja też mam kostium, a mój mąż kapielówki, ale nie obchodzi mnie, czy ktoś wychodzi plażować w gaciach. Jak mu tak wygodnie, to czemu nie?

W ogóle zauważam lekką schizofrenię emtakową. Co jakiś czas pojawiają się wątki, że Polacy nietolerancyjni, że strach nieumalowanym do sklepu wyjść, a na światłym Zachodzie w kapciach po bułki oraz nikt do nikogo się nie wtrąca, nikt na nikogo nie patrzy i nie ocenia wyglądu i można być łysym i mieć dredy i kołtuny i irokeza i wszystko to jest "normą", aż tu nagle się okazuje, że tolerancji nie starcza dla szarych gaci w Międzyzdrojach.
    • gryzelda71 Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:37
      A nie lepiej książkę poczytać,popływać,czy muzy posłuchać?Ale o czym teraz byłby reportażbig_grin
    • morgen_stern Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 11:44
      Cóż, albo się wie, że nie chodzi się publicznie w bieliźnie, zwłaszcza z dyndającymi genitaliami w powyciąganych gaciach, albo się tego nie wie. Kwestia wychowania, kultury, wyczucia.
    • riki_i Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 12:16
      He he, co tam bawełniane gacie, były czasy kiedy Panie występowały na plaży w różowych halkach...
      • nolus Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 14:43
        Przyjść na plażę w bawełnianych gaciach? Źle to wygląda,ale da się przeżyć.

Gorzej jak ktoś na publiczną imprezę przychodzi bez majtek.Np.pani prezentuje swoje genitalia,jak tutaj: www.pudelek.pl/artykul/58193/pietrasinska_pokazuje_genitalia_tylko_dla_doroslych
    • morgen_stern Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 16:24
      Nie no, spoko, w sumie co komu przeszkadza dziad w gaciach, niech sobie chodzi w czym chce, plaża ok, to może i po mieście niech śmiga? W końcu co komu przeszkadza, w co sie ubiera, nie? big_grin
      https://img19.imageshack.us/img19/6029/9ifv.jpg
    • panidemonka Re: na plaży w majtkach 22.08.13, 17:17
      Oj tam oj tam.
      Gdyby był bez majtek to by dopiero byłowink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka