Dodaj do ulubionych

zablokowali mi chodnik

31.08.13, 21:29
miasto Bielsko Biała, jedna z głównych ulic Piastowska. kopią coś w chodniku.
kopią od ponad tygodnia i kopać będą jeszcze co najmniej kilka dni.
kopią w prawo i kopią w lewo. przejścia NIE MA. przez ulicę można, z 20 minut to zajmuje, jak się znajdzie dziurę między samochodami. i zaryzykuje życiem.....
straż miejska po interwencji postawiła znaki zakaz przejścia dla pieszych i nic więcej zrobić nie chcą - twierdzą, że nie mogą. MZD bada sprawę już od kilku dni.
jestem uziemiona w centrum miasta, bo ani do sklepu, ani do przedszkola. owszem - mogę dotrzeć nadkładając 3-4 kilometry (normalnie mam 100/200 metrów)
drogówka nie zadziała, jak nie ma wypadku.
kto mógłby mi pomóc? macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • morekac Re: zablokowali mi chodnik 31.08.13, 21:46
      Zrobić raban w internecie i w prasie...
    • wzeta Re: zablokowali mi chodnik 31.08.13, 22:07
      Nic nie pomoże, pewnie mają zajęcie pasa drogowego/chodnika, jak to nagłe pewnie podyktowane jakąś awarią sieci, trzeba zacisnąć zęby i czekać, trochę wyrozumiałości też przydałoby się,
    • makahopsa Re: zablokowali mi chodnik 31.08.13, 22:41
      jaka wyrozumiałość?
      że ja ani w prawo, ani w lewo?
      tymczasowe przejscie dla pieszych, toc to postawienie tylko 1 znaku. zakleszczyli mnie i w poniedziałek do przedszkola pójdę przez ulicę ryzykując życie.
      • wzywa Re: zablokowali mi chodnik 31.08.13, 22:45
        No trudno jak wolisz ryzykować życie swoje i dziecka niż przejść się kawałek to świadczy tylko o tobie, a wyrozumiałość też się przyda, przecież nie kopią dla własnej przyjemności, albo żeby tobie życie uprzykrzyć.
    • kk345 Re: zablokowali mi chodnik 01.09.13, 12:36
      > miasto Bielsko Biała, jedna z głównych ulic Piastowska.
      > - mogę dotrzeć nadkładając 3-4 kilometry
      Nie znam Bielska, ale naprawdę na głownej ulicy macie przejścia dla pieszych co 3-4 km? To musi być dłuuuuga ulicasmile
    • koronka2012 Re: zablokowali mi chodnik 01.09.13, 15:17
      Nie ma przejścia fizycznie, zagrodzone, rozkopane, czy tylko zebry brak?

Bo jeśli to drugie, to nie przesadzasz aby? przejście przez ulicę, nawet bez świateł jest do zrobienia? w wielu miastach znacznie ruchliwszych niż Bielsko piesi przechodzą przez jezdnię w dowolnym punkcie i jakoś większość przeżywa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka