Dodaj do ulubionych

Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :)

01.09.13, 13:02
O proszę i się wyjaśniło demotywatory.pl/4197690/Kontakty-seksualne-z-innymi-kobietami-niz-zona-w-Islamie

Czemu niektóre takie tolerancyjne dla islamistów, widać marzy im się zostanie niewolnicą seksualną wink

Żarty, żartami ale ci ludzie już mają jednak masakrycznie mózgi wyżarte... i swój pran podboju powoli realizują przy cichym poparciu UE...
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:03
      I jedna islamska nauczycielka jest oczywiście przedstawicielem 100% muzułmanów.
      • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:11
        A to o nauczycielkę chodzi czy może o nauki nauczyciela prawa kanonicznego ? Nie zgrywaj proszę pajaca wink
      • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:17

Z artykulu wynika,ze pozwolenie pochodzi z gory,poszla,spytala naszych odpowiednikow biskupow.Z reszta nie ona pierwsza,niedawno jeden wyznawca religii milosci i pokoju powiedzial,ze europejki chca ich gwaltow.Oni tak mysla.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
        • caroninka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 20:45
          Tak, wszyscy tak mysla i popieraja skandujac od switu do nocy pod kazda europejska granica. Pomysl zanim cos napiszesz.
          Skoro juz mowisz "naszych" biskupow, to rozumiem, ze moge Cie z powodzeniem i spokojem, pod kazda wygloszona przez nich bzdure podpiac?
          • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 10:20

Nie besten wyznawczynia religii katolickiej.
      • czar_bajry Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:35
        verdana naprawdę nie sądziłam ze masz takie fantazje...tongue_out
    • sumire Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:13
      wolę być tolerancyjna niż pospolicie durna.

ps. jakoś nie zauważyłam, by muzułmanie podbijali moje miasto. strasznie cicho muszą to robić.
      • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:18

A ja widze.
        • joe_stru Masz rację, 01.09.13, 13:27
          edelstein napisała:

>
          > A ja widze.

----> najechało tej hołoty do dojczlandu, nie? Muzułmańskiej, słowiańskiej...różnej, panie, różnistejsmile
          • edelstein Re: Masz rację, 01.09.13, 13:33

Zapimniales dodac tipsiar,solar,blacharbig_grin
            Urzeka mnie twoje podejscie do kobiet.
        • caroninka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 20:48
          Nie boj sie, nie Twoj kraj najezdzaja, mozesz spokojnie spac.
          • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 10:21

Moj.
            • caroninka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 11:03
              Taki Twoj, jak i innych przyjezdnych.
      • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:23
        Poczekaj jeszcze parę lat i dzieci Ci za tą tolerancję podziękują wink Może w tedy zobaczysz kto jest durny...
        • sumire Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:36
          "w tedy" to mi raczej nie podziękują.
        • rosapulchra-0 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:09
          Wioskowa, jak już tak bardzo na siłę chcesz się wypowiadać w imieniu innych, to rób to, proszę, bez błędów.
          • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:17
            A w czyim imieniu konkretnie się wypowiadam ? Poza swoim oczywiście...
      • czar_bajry Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:50
        ps. jakoś nie zauważyłam, by muzułmanie podbijali moje miasto. strasznie cicho
        > muszą to robić.

może mieszkasz w małej mieścinie?
        A samo "podbijanie" nie oznacza tylko i wyłącznie ataku zbrojnego i naprawdę czasami trzeba spojrzeć na problem szerzej a nie tylko wkoło swojego grajdoła...
        • sumire Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:54
          no, w sumie Kraków zbyt dużym miastem nie jest.
          ale serio - dużo bardziej moje poczucie bezpieczeństwa zakłócają moi krajanie niż szeroko pojęty islamski wróg.
          • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:00

Buhahaha teraz to padlam.Mieszkasz w panstwie w ktorym socjal nie istnieje wiec nie przyciaga muzulman,bo im u Nas jeszcze placa za nawracanie na wiare.Tylko wiesz,Jak juz sie nachapia,zrobi im sie ciasno i Polska bedzie nastepna.
            • pade Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:12
              Edel ma rację, i Wioskowy_glupek, niestetysad
            • caroninka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 20:53
              Ruszysz mam nadzieje kiedys glowa w innym celu, niz zazwyczaj to robisz. Wyobraz sobie, ze muzulmanie pracuja i ba! nawet sie integruja, to ze czesc tego nie robi, nie swiadczy o calosci.
          • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:03
            Bo oni się nie osiedlają w krajach 3 świata tylko tam gdzie jest rozwinięty socjal Niemcy, WB, Francja kraje skandynawskie. Pomieszkaj tam trochę to zobaczysz
            • rosapulchra-0 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:31
              wioskowy_glupek napisała:

> Bo oni się nie osiedlają w krajach 3 świata tylko tam gdzie jest rozwinięty soc
              > jal Niemcy, WB, Francja kraje skandynawskie. Pomieszkaj tam trochę to zobaczysz

A ty pomieszkałaś, że się tak autorytatywnie wypowiadasz?
              • viviene12 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 16:59
                ja pomieszkalam polowe zycia i trudno sie z tym nie zgodzic

oprocz atrakcyjnego socjalu i dodatkow na dzieci, ktorych zazwyczaj maja wiecej niz statystyczny mieszkaniec Europy Zachodniej we Francji np. decyduje jezyk

A Niemcy sa czasem tak politycznie poprawni, ze az sie rzygac chce. Boja sie powiedziec cokolwiek glosno, bo zaraz rasizm, bo Trzecia Rzesza

• wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:17
                Już Ci kilkukrotnie w różnych wątkach pisałam, że tak miałam przyjemność mieszkać w pobliżu muzułmańskiej dzielnicy, przez dłuższy czas.
            • sumire Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 16:58
              sprawdź może najpierw w Wikipedii, które kraje zaliczane są do Trzeciego Świata.

poza tym - skąd na polskim forum taka troska o to, co dzieje się w innych krajach? UK, Francja i Skandynawia mają od cholery innych problemów, a tu ciągle wałkujemy nieszczęsnych imigrantów, którzy wyznają islam.

notabene, owszem, mieszkałam w Wielkiej Brytanii przez jakiś czas i niewykluczone, że mieszkać będę znów.
              • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:20
                Ja nie muszę, sprawdzać w tym celu wikipedii big_grin ja tu mieszkam, Polska to jest trzeci świat pod wieloma względami... Niestety.
                • ira_07 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 00:19
                  Jednak potrzebujesz wikipedii, bo nie wiesz co to znaczy Trzeci Świat... A jeśli twierdzisz, że można Polskę ekonomicznie do Trzeciego Świata porównać, to pogratulować życia w radosnej niewiedzy na temat tego, w jak potwornej biedzie żyje większość ludzi z tych obszarów. Nawet polskie popegeerowskie wsie się nie umywają.
      • podkocem Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:05
        a ja zauważyłam. Wszystkie media trąbiły swojego czasu o "muzułmańskim patrolu" na ulicach Londynu:

Zaczepiali przechodniów i nawoływali do przestrzegania szariatu gdyż znajdują się na "muzułmańskim terenie"...
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:24
          Ooo, ematki teraz próbują rżnąć głupa. Nic nie słyszały o morderstwach honorowych dokonanych przez islamistów w Europie, o całych dzielnicach muzułmańskich, gdzie nawet policja boi się wjechać, o ataku w metrze za kanapkę z szynką, o paleniu samochodów przez muslimów we Francji i w Skandynawii, o próbie uduszenia policjanta we Francji i późniejszych protestach społeczności islamskich, o fali gwałtów dokonywanych przez muzułmanów w Skandynawii. Nie słyszały również o zamachach w londyńskim metrze, a World Trade Center i Pentagon to krasnoludków sprawa.
          • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:27
            I wcale pisarze czy dziennikarze, którzy mieli śmiałość skrytykować islam nie boją się o własne życie i się nie ukrywają, a Theo van Gogh wcale nie został zabity za wyreżyserowanie filmu o losie kobiet w krajach islamskich. Ściana.
    • joe_stru jak już musisz się czegoś bać... 01.09.13, 13:19
      to bój się naszych. Prędzej Polak podbije ci oko, niż muzułmanin miasto.
      • viviene12 Re: jak już musisz się czegoś bać... 01.09.13, 13:25
        joe_stru napisał:

> to bój się naszych. Prędzej Polak podbije ci oko, niż muzułmanin miasto.
        pewnie, ze nie w Twojej Koziej Wolce.
        Wyjedz na poludnie Francji albo do Paryza, do Hamburga, Berlina albo Frankfurtu to zmienisz szybko zdanie.
      • wioskowy_glupek Re: jak już musisz się czegoś bać... 01.09.13, 13:25
        Za zgodą i poparciem księdza ??? Ciekawy to musi być polak i kościół...
        • joe_stru Re: jak już musisz się czegoś bać... 01.09.13, 13:38
          To zależy. Jak zasłużysz, to z poparciem. Jak profilaktycznie, to zachowa życzliwe milczenie, jak od wiekówsmile
    • nangaparbat3 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:27
      > Żarty, żartami ale ci ludzie już mają jednak masakrycznie mózgi wyżarte...

Jaki glupek, taki żart.
      • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:33
        Nanga jak zwykle merytorycznie do tematu, niepotrzebnie podnieca się czyimś nickiem, ale co się dziwić osobie, która podniecała się swoim nickiem i "urodą" góry w dniu kiedy zabito pod nią 10 osób...
        • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:35

Nanga jest znana ze swojej milosci do wszelkich odrzutkow spolecznych.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
        • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:35
          Nanga jest znana ze swojej milosci do wszelkich odrzutkow spolecznych.

• verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:35
          Moja szwagierka mieszkała 8 lat w Bejrucie, jeździ tam co roku, zna biegle arabski. Jakoś jej spostrzeżenia nie zupełnie są zgodne ze stereotypami. Może dlatego,że zna kraje islamskie, a nie tylko emigrantów z tych krajów i to, co o islamie się pisze.
          • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:47
            Ta Norwezka czy Szwedka tez byla taka hej do przodu poki jej nie wsadzili po gwalcie do wiezienia za seks pozamalzenski.Z reszta oni Bejrutu podbijac nie musza,podbijaja Europe.Wystarczy pomieszkac troche w ktoryms z niemieckich miast.

• rosapulchra-0 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:54
              edelstein napisała:

> Ta Norwezka czy Szwedka tez byla taka hej do przodu poki jej nie wsadzili po gw
              > alcie do wiezienia za seks pozamalzenski.Z reszta oni Bejrutu podbijac nie musz
              > a,podbijaja Europe.Wystarczy pomieszkac troche w ktoryms z niemieckich miast.
              >
              > "Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du
              > grade fickst"

Edel, Ale Norweżka czy Szwedka zupełnie nie uszanowała prawa kraju, w którym się znalazła. Robiła tam rzeczy zabronione przez ichniejsze prawo.
              Mieszkam w UK, mnóstwo w moim mieście mieszka muzułmanów, jakoś nie czuję się przez nich podbita czy osaczona.
              • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 16:49

No tak,dala sie zgwalcic,Jak smiala.
              • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:22
                "Edel, Ale Norweżka czy Szwedka zupełnie nie uszanowała prawa kraju, w którym się znalazła. Robiła tam rzeczy zabronione przez ichniejsze prawo.
                Mieszkam w UK, mnóstwo w moim mieście mieszka muzułmanów, jakoś nie czuję się przez nich podbita czy osaczona. "

Rosa czy ty czytasz sama siebie ??? Przecież o tym własnie mówimy, że ich tolerancja działa tylko w 1 stronę. Sami chcą wszelkiej tolerancji dla ich obyczajów u nas, w zamian nie tolerując naszych u siebie.
          • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 13:51
            Nie wIem z czego to może wynikać ze nie zauważyła ale może to dlatego że Bejrut nie jest w Europie i muzułmanie są tam u siebie ?
            --l
            "Zdajesz sobie sprawę, że próbujesz uzyskać racjonalną odpowiedź od czegoś, czego mentalność jest mieszaniną mentalności prymitywnego wieśniaka i odczuć autystyka, i co nigdy nie będzie w stanie zrozumieć sytuacji innej niż ta której samo doświadczyło?" ~ kosheen4
            • verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:01
              A u siebie oznacza, ze tam islam jest już w porządku? Jakoś to nie wynika z założycielskiego postu...
              • kietka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:05
                osobiscie bylam obiektem atakow rasistowskich ze strony wyznawcow Islamu, radze tym poprawnym politycznie ugryzc sie w jezyk.
                Jedna pani drugiej pani opowiescie roznej tresci...najlepiej wiedza ci, ktorzy nie maja pojecia o czym mowia...niestety.
                • verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:20
                  Ja byłam obiektem ataków rasistowskich ze strony katolików. Zatem uznaję,że największym zagrożeniem dla świata sa wyznawcy katolicyzmu. Wszyscy - nie ci, którzy mnie i moje dzieci atakowali, ale każdy, bez wyjątku.
                  • kietka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 20:16
                    mozna cie w tym momencie podejrzewac o sympatyzowanie ze wschodem, ale dlaczego nie powiesz wprost, o co chodzi...
                    czy podstawa atakow na ciebie byla twoja inna wiara, czy dokuczali twojemu dziecku koledzy z klasy i z religia nie mialo to nic wspolnego i jest to szkodliwa nadinterpretacja.
                    ciekawe jakiej wiary byla babka, ktora nieladnie sie dzisiaj zachowla w kolejce po chleb, pewnie kaltoliczka...., ale co ma piernik do wiatraka....
                    • verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 21:03
                      No, rzeczywiście straszne podejrzenia...
                      Podstawą ataków było to, ze jestem z pochodzenia Żydówka i na to wyglądam. Córkę usiłowały pobić moherowe babcie, a nie koledzy z klasy.
                      • gazeta_mi_placi Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 08:46
                        Tak całkiem bez powodu czy wcześniej była jakaś pyskówka?
                      • kietka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 10:15
                        aaa, to stad ta nienawisc...
                        wywodzisz sie z wlasciwie tego samego pnia,, co ludnosc dzisiejszych "krajów Islamskich", korzenie macie te same roznice sie "wiara", stworzona na potrzeby plemienia i jego przetrwania.

nie wierze, ze moherowe berety, ci corke pobiły, zgwałciły, albo oblały kwasem...

sa ludzie, ktorzy reaguja na innosc agresja, ale sa rozne jej stopnie, i bande babc porownywac ze swietnie zorganizowanym prawem i obyczajami Islamskimi realizujacymi plan eliminacji "innowiercow", to chyba zwykła głupota, nie obraz sie...
                        • gazeta_mi_placi Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 10:18
                          Mnie ciekawi jak wyglądało to pobicie przez "babcie"moherowe, jeszcze nie spotkałam się z tym aby grupa "babć" pobiła dziecko tylko dlatego, że wyglądało inaczej czy było innej wiary, może wcześniej była jakaś pyskówka, niekoniecznie ze strony "babć"? No bo jak, córka szła spokojnie swoją drogą, a te Panie naraz wyszły zza krzaka i bez słowa zaczęły ją tłuc?
              • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:06
                Tak u siebie niech robią co chcą. Ich religia ich prawa nikomu nic do tego. Ekspansja natomiast i podbijanie innych krajów oraz niewolnictwo nie.
                • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:17
                  Nie zgadzam się, żeby islamiści u siebie mogli robić, co chcą. ONZ się jak widać również nie zgadza.
                  Ja wiem, że ematka tolerancyjna, spalone dziewczynki w A.S., bo chust nie miały,17latka skazana na śmierć, bo dziecko jej pracodawców się zakrztusiło, kobiety skazane na ukamieniowanie za "zostanie zgwałconą" to dla matki ok, bo przecież muzułmanie mogą sobie robić u siebie co zechcą. Na szczęście ONZ ma odmienną opinię i nie posiada aż takich pokładów tolerancji jak ematka.
            • rosapulchra-0 Wioskowy, 01.09.13, 14:55
              a ty w ogóle znasz choć jednego muzułmanina? Albo rodzinę muzułmańską? Ale tak osobiście, nie z gazet czy internetu.
          • vilez Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:08
            Bo stereotypy niektórym ustawiają życie. Nie mają innych drogowskazów.
            • kietka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:16
              mi ustawily nie stereotypy, a konkretne dzialanie Islamistow podyktowane rasizmem.
              Musialam zmienic kraj zamieszkania....to tez stereotyp? czy zycie...
              • joe_stru Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:19
                A skąd i w jaki sposób cię ci ilamiści wygonili, jeśli można wiedzieć?
    • noname2002 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:31
      Kiedyś się jedni bali Amerykanów, drudzy Rosjan, dziś masy się boją muzułmanów...
      • verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:34
        No Żydów, Żydów jeszcze sie bali. I argumenty mieli prawie takie same.
        • noname2002 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:41
          Zgadzam się. Przeraża mnie czasem jak głęboko udało się ten lęk wmówić inteligentnym, wykształconym ludziom.
          Ciekawe dlaczego teraz mamy wpajany strach przed muzułmanami?
          • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 14:59

Nikt mu nie musi nic wmawiac,mam oczy i widze.Moje dziecko prawdopodobnie nie bedzie moglo w szkole zjesc wieprzowiny,bo dzieci muzulmanskie nie moga i nakazuje sie dostosowac do ich potrzeb ignorujac przy tym prawa i potrzeby tubylcow.W firmie znajomego walczy sie obecnie z nielegalnymi mieszkancami.Ktos wynajal biuro obok,na biuro,zamiast biura zamieszkalo z dwunastu turkow czy kurdow nie dbajacych o korytarz,wywalajacych tony smieci.Na caly biurowiec jest ograniczona ilosc kontenerow,licznik wody tez wspolny,no bo tak naprawde to ta woda tam,jest po to by umyc rece i skorzystac z toalety,wiec bylo podzielone rowno na wszystkie 5firm,a teraz jest cyrk.
            Znajoma zostala zgwalcona przez turka.
            Pisac dalej?

• iwles Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 16:01

nie, twoją znajomą zgwałcil zboczeniec, a nie Turek.
              a sytuacja z biurem jest chyba ewidentnie zlamaniem umowy, prawda ? bez wzgledu na to, kto by to nie był. I co? chcesz powiedziec, że wynajmujacy nie ma żadnego prawa, by egzekwować warunki umowy ? To słabo wasze prawo dziala... a jest ono zdaje się jeszcze niemieckie ?
              natomiast z niecierpliwościa będę czekala na twój watek o oficjalnym zakazie kanapki z szynka wołową w szkole twego syna.
              • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 16:55

turek,turek,ktory uwazal,ze mogl skoro ona chodzila bez chusty.
                Wynajmujacy na prawo,tylko wszelkie proby koncza sie gadka o dyskryminacji.Z reszta takie komuny to typowe dla muzilman,da Cale pdiefla przez nich zasiedlone,zebys zobaczyla Jak tam wyglada.
                W przedszkolu znajomej Jak najbardziej nie daja dzieciom wieprzowiny.Nie jest to jedyne przedszkole,prasa juz sie rozpisywala nie raz o zakazach tego typu w placowkach oswiaty.
                Gwarantuje ci,ze jesli ktos mi zwroci ,ze moje dziecko nie powinno jesc szynki ze wzgledu na muzulman to uslyszysz o tym.Zobacza Jak wyglada dzihad.

• viviene12 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:23
                  edelstein napisała:

>
                  > turek,turek,ktory uwazal,ze mogl skoro ona chodzila bez chusty.
                  > Wynajmujacy na prawo,tylko wszelkie proby koncza sie gadka o dyskryminacji

Wiesz, ta szynka to maly pikus, chociaz tez nie moglam zrozumiec, dlaczego w katolickim
                  przedszkolu mojego syna nie dawali wieprzowiny. Po co wiec rodziny muzulumanskie
                  wybieraja przedszkole wyznaniowe? Bardzo chcialabym zobaczyc, jak w przedszkolach / szkolach
                  w krajach arabskich ktos bierze pod uwage piatkowy post katolicki i serwuje rybesmile

W szkolach syna zdazaly sie dzieci muzulumanskie agresywne, tlukace inne dzieci
                  Rodzice tychze aniolkow po zwroceniu uwagi w szkole robili alarm, bo to pewno tylko dlatego, ze oni sa obcokrajowcami, muzulumanami. Szkola obchodzila sie z nimi jak z jajkiem.
                  to sa tylko przyklady malutkie
                  moznaby je mnozyc w nieskonczonosc

Tym ludziom czesto wisi integracja, za to wszystko im sie nalezy bo zaraz jest spiewka o
                  dyskryminacji.

Nikt im nie zabrania wyznawania swojej wiary, chodzenia w burkach w pracy itd.
                  Ale troche dobrej woli by sie przydalo, skoro przyjechali do innego kraju, jesli chca zyc w panstwie wyznaniowym to moga wracac.

Oczywiscie, ze nie wszyscy sa tacy, ale wystarczy przejechac sie obrzezami Paryza, Malmö czy Berlina.

>
                  > "Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du
                  > grade fickst"
                • caroninka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 21:06
                  Ja rozumiem, ze boli, jak ktos kogos za mocno w tylek kopnie, ale ze az tak?
                  Chyba Ie roche za bardzo ponosi. Ochlon i przemysl, jak jeszcze potrafisz.
            • caroninka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 21:04
              Ohhhh edel, ale blyszczysz, zapodac Ci nascie przykladow z ostatniego miesiaca o przykladnych Niemcach, w zasadzie identycznych z Twoimi?
              • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 21:32
                My jestesmy u siebie,oni nie.
                • iwles Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 22:32

och, czyli jak zgwalci cie sąsiad, Niemiec z dziada pradziada, to będzie juz ok ?
                  • caroninka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 07:31
                    Alez oczywiscie, z pocalowaniem w raczke i mu jeszcze za to zaplaci.
                    • gazeta_mi_placi Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 08:47
                      Nie mu zapłaci tylko on jej.
                      • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 10:27

Gazetka radze ci ladnie przeprosic,bo to ci napisalas to pomowienie.Chyba,ze ci cholernie zalezy na tym,by wybulic mi odszkodowanie.
                  • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 10:30
                    Roznica bedzie taka,ze sasiad bedzie zboczencem i bedzie dzialal wbrew prawu,a muzulmanin ma wg swej religii prawo do tego.
                    -
                    • caroninka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 11:07
                      G**no wiesz edel i pitolisz jak potluczona. Jk juz chcesz gazete straszyc odszkodowaniem za pomowienia, pomysl kogo Ty pomawiasz.
                • caroninka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 07:33
                  Tak samo jestes "u siebie" jak i inni cudzoziemcy.
                  • edelstein Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 10:25

Jestem u siebie,dlatego wszyscy,pojdziemy do wyborow.
                    • caroninka Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 11:08
                      Tylko wytrzezwiej przed nimi, bo wyobraz sobie, ze nie jestes jedyna "NIEMKA" na swiecie.
          • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:10
            A kto Ci wpaja strach przed muzułmanami? Nie pomyślałaś, że nie wszystkich się podoba łamanie praw człowieka? Po cholerę tyle fal feminizmu się przetoczyło, skoro za chwilę kobiety bez burek i męskiego opiekuna z domu nie będą mogły wychodzić i stracą większość wywalczonych praw. Jak rozumiem mam być tolerancyjna.
        • gazeta_mi_placi Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 15:02
          Żydzi słynęli z pomiatania kobietami i z zamachów w których ginęły dzieci i kobiety? Nie wiedziałam...
          • verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 15:08
            Oczywiście, ze Żydzi ortodoksyjni pomiatają kobietami! Różnice w traktowaniu kobiet pomiędzy ortodoksami a muzułmanami są, ale nie takie znowu wielkie. Zamachy? Nie, ni było za wiele, był za to wszechświatowy spisek, mający na celu przejecie władzy nad światem....
            Zamachy to urzadzał PPS-frakcja rewolucyjna.
            • gazeta_mi_placi Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 15:25
              Też im zabraniają w świetle prawa pracy zawodowej zaś karą za cudzołóstwo nawet jeżeli "cudzołóstwem" jest gwałt jest śmierć?
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:04
          A Żydzi mieli prawo karające śmiercią za apostazję? Albo baty za wystający kosmyk włosów spod chusty jak w Iranie? Kamieniowali zgwałcone kobiety? Córki dziedziczyły połowę tego co synowie? Świadectwo córek było połową świadectwa synów? Czy tak sobie p...sz bez sensu?
          • verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:47
            Nie, mieli za to rzucanie kamieniami w dzieci idące w soboty do szkoły. Uznanie za zmarłych dzieci, które się ochrzciły. W dodatku, o ile muzułmanki sa utrzymywane przez mężów, to w ortodoksyjnych żydowskich rodzinach czesto mąż całymi dniami studiował Talmud, a zona musiała zająć sie nie tylko domem, ale zarabianiem na całą rodzinę. Kobieta nie może dostać rozwodu na własną prośbę, nie dostanie też rozwodu, o ile mąż się na niego nie godzi, niezależnie od przyczyny (Arabki rozwód mogą uzyskać). Mężczyzna w porannej modlitwie zwraca sie do boga "Dziękuję, żeś nie stworzył mnie kobietą". Kobieta po miesiączce jest rytualnie nieczysta. Kobieta ma przestrzegać zasad skromności, bowiem jest stale obiektem pożądanie - stąd mężatka goli włosy na zero i nosi perukę. Nie widzę, aby była dużo lepiej traktowana.
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:53
              Verdano, ja wiem, jaka jest sytuacja ortodoksyjnych żydówek.
              Pytam tylko (przyznaję się do niewiedzy), czy tak mówi izraelskie prawo: że kobieta nie dostanie rozwodu, niezależnie od przyczyny? Jeśli istnieje jakaś dyskryminacja płciowa w izraelskim prawie to będę ją zwalczać słowem na równi z prawem szariatu.
              • verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:06
                Nie dostanie - prawo izraelskie jest prawem wyznaniowym. Omija sie je w ten sposób, ze męża sadza sie do więzienia, póki nie da papierów rozwodowych - ale to oczywiście w ostateczności. No i jak nie zechce to nie da. Nie wiem czy wiesz, ze judaizm dopuszcza też wielożeństwo, z tym, ze raczej w teorii, niż w praktyce.
                W Izraelu nie istnieją też śluby cywilne.
                Nie chodzi o to, aby zwalczać wszystko, co nie jest cywilizacją europejską. Można też czasem zrozumieć, ze niektóre (nie wszystkie oczywiście) elementy cudzej cywilizacji są równie dobre, co naszej. I ze na przykład zabezpieczenie prawa mężatek w islamie jest bez porównania lepsze, niż w Europie.
                • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:14
                  Ale ja nie chcę zwalczać wszystkiego, co nieeuropejskie. W praktyce islamu jest parę rzeczy, które mi się podobają: nieoprocentowane kredyty, mikrokredyty...
                  Zwalczam wszystko, co nie jest zgodne z prawami człowieka.
                  Dzięki za informacje o Izraelu, od dzisiaj o tym wiem i będę pamiętać.

> I ze na przykład zabezpieczenie prawa
                  > mężatek w islamie jest bez porównania lepsze, niż w Europie.

Jest przede wszystkim dyskryminujące ze względu na płeć.
                  Aż przykro, że w XXI wieku muszę wyjaśniać, że człowiek niezależnie od płci, rasy, wyznania, pochodzenia powinien mieć takie same prawa i obowiązki.
                  • verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:56
                    Nie do końca. W islamie spisujesz umowę slubną - możesz w niej zawrzeć warunki, które mąż ma spełnić. Ma np. pozwolić studiować,. pracować, kupić mercedesa i zatrudnić służącą. Po ślubie pan i władca mówi "nie idziesz do pracy, a zamiast służącej gotować będziesz sama" - każdy sąd da ci rozwód i jeszcze zasądzi alimenty i odszkodowanie. Ochrona kobie jest wiec wcale nie taka mała. Dyskryminowani są też mężczyźni, o czym w ogóle sie nie pisze - jesli w momencie ślubu facet zobowiązuje się utrzymać żonę na wysokim poziomie, a potem gorzej u się wiedzie czy jest kryzys - to nie ma zmiłuj, nie ma usprawiedliwienia, musi zaharować sie na śmierć, a zonie odpowiedni poziom życia zapewnić.
                    Trzeba też pamiętać, ze "normalne życie" do nas w ogóle nie dochodzi, dochodzą tylko wieści bulwersujące. Nikt nie wspomina o tysiącach spokojnych rodzin i szczęśliwych mężatek, ale wieści o zamordowanych czy okaleczonych kobietach są publikowane przez wszystkie czasopisma. Wyobraź sobie, że teraz w kraju arabskim ktoś pisze o Madzi czy nauczycielce z Warszawy, chłopcu z Londynu i daje to za przykład, ze w polskie matki masowo zabijają dzieci, zę to taki lokalny zwyczaj, moze nie akceptowany powszechnie, ale jak najbardziej codzienny.
                    Oczywiście, że nie sposób akceptować n. zakazu wychodzenia samej kobiety z domu, ale i nie sposób akceptować domagania sie zakazu aborcji dla zgwałconej kobiety.
                    • gazeta_mi_placi Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 08:43
                      To skąd te nastolatki, które chowają metalowe łyżki na lotnisku gdy rodzina chce ich wysłać do rdzennego kraju aby poślubiły tam wybranego przez rodzinę męża? Skoro tyle warunków mogą zawrzeć w umowie i jeszcze mogą się rozwieść? Przecież mają lepiej niż europejki, bo której mąż zapewnia pod groźbą rozwodu i alimentów mercedesa i służącą?
      • gazeta_mi_placi Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 15:04
        Zaprawdę powiadam, jeszcze Wasze wnuczki będą musiały nosić burki jeśli ktoś nie powstrzyma tych fanatyków, wspomnicie moje czy Edel słowa sad
        • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:35
          Nie przetłumaczysz, bo mają oczy zaślepione poprawnością polityczną. Natomiast mam małe pytanie do Nangi, Rosy czy Verdany... oraz reszty empatycznych i aspirujących do elity inteligenckiej ematek.

Niech któraś pojedzie do bardziej ortodoksyjnego muzułmańskiego kraju i przejdzie się w krótkiej spódnicy, bez chusty po ulicach, sprzedając kanapki z szynką smile
          Następnie, zaproponuje powstanie katolickiego kościoła i dzwoni, dzwonami kościelnymi co niedzielę o 6 rano big_grin

Please, bardzo bym chciała poczytać relację z tej wyprawy...

(nie mam na myśli enklaw ręcznikowych Bobów typu Hurgada)
          • verdana Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:48
            Spróbuj sie przejść po europejskiej ulicy bez stanika, jedząc kanapkę z psiną. A są kultury, w których stanik nie jest konieczny, a jedzenie psów na porzadku dziennym.
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:55
              Różnica jest taka, że my jesteśmy u siebie, a muzułmanie wymuszają swoje prawa u nas.
              • rosapulchra-0 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 09:17
                wyznawczyni_wielkiego_czerwia napisał(a):

> Różnica jest taka, że my jesteśmy u siebie, a muzułmanie wymuszają swoje prawa
                > u nas.

U siebie, to znaczy gdzie konkretnie?
          • kocianna Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:54
            Moje dziecko po powrocie do PL będzie musiało w szkole jeść w piątek rybę albo kluchy z serem (nie cierpi ani jednego, ani drugiego). Ciekawe, czemu. Będą nas też budziły kościelne dzwony o 6.30. W przypadku niechcianej ciąży nie dokonam aborcji, a gdybym bardzo chciała mieć dziecko, nie zrefundują mi in vitro. Może się też zdarzyć, że jeśli mój mąż się rozpije i zacznie mnie bić, w konfesjonale usłyszę, że mam nieść swój krzyż.

Żeby nie było, jestem wierzącą i praktykującą katoliczką.
            Co wojujące antyislamistki rzeczywiście WIEDZĄ o islamie i życiu w krajach muzułmańskich?
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:04
              WIELE. A co Ty wiesz Kocianno o prawach człowieka, skoro porównujesz polską praktykę do islamskiego prawa? Zgodnie z Konstytucją przynajmniej jestem równa wobec prawa, nikt nie ma prawa mnie bić, gwałcić, skazywać na śmierć za zmianę wiary. Szkoda, że w państwach szariatu tak nie jest.
              Udowadnianie za wszelką cenę, że islamskie kobiety mają dobrze jest śmieszne.
            • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:41
              > Moje dziecko po powrocie do PL będzie musiało w szkole jeść w piątek rybę albo
              > kluchy z serem (nie cierpi ani jednego, ani drugiego). Ciekawe, czemu.

Nie będzie musiało - możesz jej robić obiad i pakować, zje sobie co innego. Poza tym jeśli sądzisz że PL szkołach na obiad jest tylko ryba albo łazanki z serem w piątek, to sorry...

> też budziły kościelne dzwony o 6.30.

No ale możesz sobie puścić nawoływanie Imama i nikt ci tego nie zabroni...

>>W przypadku niechcianej ciąży nie dokonam aborcji,

Ale nikt, cię nie zabije ani nie potępni jeśli sobie zrobisz zabieg za granicą

>>a gdybym bardzo chciała mieć dziecko, nie zrefundują mi in vitro.

Zrefundują - nie jesteś na bieżąco, IMO z resztą niesłusznie bo to fanabiera i skoro chcesz mieć dziecko to za własne pieniądze

> e się też zdarzyć, że jeśli mój mąż się rozpije i zacznie mnie bić, w konfesjon
              > ale usłyszę, że mam nieść swój krzyż.

yyy ?? No i co w związku z tym ? Kto Ci karze iść do konfesjonału ? Jakiś przymus jest ?

Widzisz różnicę ?
          • sumire Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 17:55
            widzę, że do rangi największego problemu urasta ta nieszczęsna kanapka...
            wyczuwam opary absurdu w tej dyskusji. wszędzie są ludzie dobrzy i źli. nie jest dobrze widzieć tylko tych złych.
            notabene, już kiedyś w historii wielce światli Europejczycy próbowali zanosić chrześcijańskie wartości na Bliski Wschód.
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:07
              A czemu nie? Zjesz kanapkę z szynką i dostaniesz wp...l. Pójdziesz z psem na spacer i dostaniesz wp...l. Ja dziękuję za taką tolerancję.
              Owszem, wszędzie są źli ludzie, ale w islamie jest ich więcej, bo prawo szariatu na to pozwala. Pozwala na bicie i gwałcenie żon, a także na poligamię. Tobie może się podobać, ja podziękuję.
              • sumire Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:19
                żeby twierdzić, że tam jest ich więcej, musiałabyś znać ich wystarczająco wielu, by mieć punkt odniesienia. masz? bo odnoszę wrażenie, że w tej i podobnych dysputach kluczem są krzykliwe nagłówki z Interii.

biblijny król Dawid też był poligamistą.
                • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:26
                  > biblijny król Dawid też był poligamistą.

A co mnie to? Ja w starych czasach nie żyłam i chrześcijanką nie jestem. Chodzi mi o tu i teraz. Nie przeszkadza mi poligamia pod warunkiem, że zarówno kobiety i mężczyźni mogą z niej skorzystać. Tobie dyskryminacja płciowa nie przeszkadza?
                  Znałam muzułmanów. Obecnie nie znam, zakończyłam z nimi jakiekolwiek kontakty, ze względu chociażby na hasła, które głoszą, a które nie są zgodne z europejskim, a takżemmoim pojęciem równości każdego człowieka.
                  • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:31
                    O proszę macie kisskiss buziaczki dla tolerancyjnych

www.fronda.pl/a/muzulmanie-ostrzegaja-chrzescijan-albo-opuscicie-miasto-do-piatku-albo-zginiecie,30214.html
                    • sumire Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:42
                      wow, Fronda. kolejne świetne źródło informacji.
                      • viviene12 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 18:46
                        sumire napisała:

> wow, Fronda. kolejne świetne źródło informacji.

Zrodlo zrodlem, piszesz tak jakbys pierwszy raz o przesladowaniu Koptow slyszala.
                        • sumire Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 19:03
                          po czym wnosisz? pech chce, że słyszałam. a to, z jakich źródeł kto czerpie informacje o świecie, ma jednak niebagatelne znaczenie.
                          • viviene12 Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 19:07
                            sumire napisała:

> po czym wnosisz? pech chce, że słyszałam. a to, z jakich źródeł kto czerpie inf
                            > ormacje o świecie, ma jednak niebagatelne znaczenie.

Wnosze po informacjach z niezaleznej prasy oraz doniesien rodzin chrzescijanskich, ktore juz 30, 20 lat temu uciekly z Egiptu do Europy Zachodniej przed przesladowaniami.
                          • wioskowy_glupek Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 01.09.13, 20:46
                            To akurat nie ma żadnego znaczenia, jeśli podane informacje są prawdziwe. Jak Fakt albo Superexpress napiszą coś co jest prawdą, to automatycznie przestaje to być prawdziwe ???
                            Człowiek, powinien czerpać inf. z różnych źródeł inaczej jest zmanipulowany i ograniczony tylko do 1 opcji...
                            • sumire Re: Już wiem czemu niektóre takie tolerancyjne :) 02.09.13, 09:05
                              a skąd pewność, że są?... Fronda jest jednym z najmocniej przesiągniętych ideologicznie portali w naszym kraju - czego dowodzi choćby wczorajsze beztroskie zestawianie ataku gazowego w Syrii z aborcją w Polsce. zgadzam się, że dobrze poznawać różne punkty widzenia, ale nie jest dobrze brać za punkt odniesienia teksty, których autorzy są dumni z tego, że piszą je pod tezę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka