Dodaj do ulubionych

Suri na pedicure

08.09.13, 10:15
Matką nie jestem. Ale coś krzyczy we mnie że nie tak powinno wyglądać dzieciństwo. Ona ma 7 lat!
Tekst linka.
Choć może byc przecież tak że np mała w nagrodę poszła do takiego salonu i nie jest to dla niej codziennością.
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Suri na pedicure 08.09.13, 10:25
      Rany, chodzi o obcięcie i opilowanie paznokci, co w tym takiego dziwnego? Czy zrobi to matka czy fachowiec z salonu-jaka roznica?
      • best_bej Re: Suri na pedicure 08.09.13, 10:28
        I pomalowanie. Wolałabym żeby zrobiła to moja mama niż ktoś inny. Nie uważasz że salon kosmetyczny to nie jest miejsce dla siedmiolatki?
        • 3-mamuska Re: Suri na pedicure 08.09.13, 10:32
          A co jest złego w pomalowanych paznokciach?
        • lola211 Re: Suri na pedicure 08.09.13, 10:39
          Nie, nie uwazam.Moze dlatego, ze sama korzystam i moja córka tez.To tym bardziej celebryckie dziecko.
        • czar_bajry Re: Suri na pedicure 08.09.13, 16:29
          Nie uważasz ż
          > e salon kosmetyczny to nie jest miejsce dla siedmiolatki?

Czemu????
          • best_bej Re: Suri na pedicure 08.09.13, 21:37
            No nie wiem, wolalabym widywać siedmiolatki na placu zabaw niż u kosmetyczeksmile
        • coca-cola100 Re: Suri na pedicure 08.09.13, 22:21
          A dlaczego nie?
          Salon kosmetyczny jest dla każdego kto potrzebuje z niego skorzystać.
          A fryzjer dla siedmiolatki jest ok?
          Bo nie widzę różnicy.
          • green_lime Re: Suri na pedicure 08.09.13, 23:44
            coca-cola100, w wiadomej sprawie odezwij się proszę na greyandviolet@gmail.com. Bo moderacja tnie, ile wlezie...
    • mayaalex Re: Suri na pedicure 08.09.13, 10:34
      Poszly sobie razem - corka i mama - siedzialy, gadaly, dziecko nie wyglada jakby przezywalo traume wink
      Nie ciagniesz nigdy dzieci ze soba w rozne miejsca (ha, byl o tym watek wink? Moje niestety na usiedzi trzech minut wiec ja na pedicure albo do fryzjera go nie moge wziac ale do sklepu czasem go zabieram - i tez mozna skrytykowac, ze zamiast na placu zabaw siedziec, wpajam mu postawe rozbujanego konsumeryzmu tylko zaden pudel o tym nie napisze smile
      Matka mogla isc sama a dziecko zostawic z tlumem nianiek - wtedy byloby lepiej? Eeeee tam, news typu kozaczek czyli o niczym.
      • mayaalex Re: Suri na pedicure 08.09.13, 10:36
        A, nie doczytalam, ze nie estes mama - wiec moze po rozmnozeniu zmieni Ci sie optyka smile
    • tosterowa Re: Suri na pedicure 08.09.13, 10:46
      Jestem fanką takich kategorycznych przekonań bezdzietnych pt. "jak tak można...!" i "ja bym nigdy swojemu dziecku...", np. "moje dziecko na pewno nie będzie oglądać telewizji", "jak można pozwolić by dziecko decydowało co będziemy robić w wolnym czasie", "jak można dziecko zaprowadzić na pedicure" wink
      Chociaż w realu to jest lepsze niż na forum, bo można pięknie obserwować, jak się zmienia optyka jak przychodzi co do czego.
      • best_bej Re: Suri na pedicure 08.09.13, 10:56
        Tego się właśnie boję!wink
    • aurinko Re: Suri na pedicure 08.09.13, 11:27
      A jakby była u fryzjera a nie na pedicure to też by w tobie coś krzyczało?
    • edelstein Re: Suri na pedicure 08.09.13, 11:44

A jak powinno wygladac?roznica miedzy Suri,a przecietnym dzieckiem jest taka,ze Suri robi pedikiur u kosmetyczki,a dzieciom robia pedikiur matki.
      U nas w domu pedikiur i manikiur to takie same zabiegi jak mycie zebow.Moi faceci maja to szczescie,ze jestem po kursie i moga miec nozki i raczki Jak niemowlakibig_grin

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • moofka Re: Suri na pedicure 08.09.13, 13:44

mi tam nie krzyczy
      dzieci tez robi pedikiur
      moim robie sama, a oni bardzo to lubia - chlopcy
      tarka, krem, piling obcinanie
      tez bym wolala zeby robila to kosmetyczka
      ale mam inne wydatki
      w salonie zreszta tez byli - na fish spa
      i bardzo im sie podobalo big_grin
      • gryzelda71 Re: Suri na pedicure 08.09.13, 19:50
        Tarka u 10 i pięciolataka?A co ty tam trzesz?
        • moofka Re: Suri na pedicure 08.09.13, 20:39
          starszy sam se trze
          malemu pietke tre, bo lubi smile
          • gryzelda71 Re: Suri na pedicure 08.09.13, 22:00
            Bosze pokaleczyłabym dzieciak trąc tarką.Ma stopy jak niemowle.
            • moofka Re: Suri na pedicure 08.09.13, 22:07
              bez przesady - zdzierakiem nie tre big_grin
              • gryzelda71 Re: Suri na pedicure 08.09.13, 22:13
                Fakt,nie wiem jak twoja tarka wygląda.
    • mdro Re: Suri na pedicure 08.09.13, 20:04
      Pedicure jak pedicure, ale kto temu dziecku powiedział, że złamana ręka to coś, co należy ukrywać?
      • lola211 Re: Suri na pedicure 08.09.13, 22:43
        ale kto temu dziecku powiedział, że złamana ręka to coś,
        > co należy ukrywać?

Mysle, ze to już pismak wymyslił.
    • d.d.00 Re: Suri na pedicure 08.09.13, 22:01
      Takiej to dobrze tongue_out

Swoją drogą nieźle matce się w głowie poprzewracało.
    • anmoko Re: Suri na pedicure 08.09.13, 22:27
      Dajcie spokoj! malej sie pewnie nudzi, bo reka w gipsie wprowadza jednak pewne ograniczenia zyciiowe....Wyszly z mama zrobic cos milego razem, moim zdaniem to fajne!
    • eliszka25 Re: Suri na pedicure 08.09.13, 22:39
      ale o co takie halo? ze jej paznokcie obcieli i spilowali? no dobra, moze tez pomalowali, ale to takie straszne? nie raz i nie dwa widzialam mala elegantke, nawet o wiele mlodsza, z pomalowanymi paznokciami. tylko z ta roznica, ze bylo to dzielo mamy. no i co w tym wielkiego?

chyba tez jestem wyrodna, bo juz niespelna 2-latkom wlosy u fryzjera obcinalam. na dodatek chlopakom! teraz juz wiem, ze beda mieli przez to przerabane dziecinstwo tongue_out
    • an_ni Re: Suri na pedicure 09.09.13, 10:30
      nie jestes matka ale jestes id..iotka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka