Dodaj do ulubionych

Jak ja mam dość!

11.09.13, 09:00
demonstracja Miałam dziś określone sprawy do załatwienia w centrum, pewnych rzeczy się nie da przełożyć, i co? Nic. Bo znów demonstracje i to chyba tym razem obliczone na maksymalne wkurzenie warszawiaków i utrudnienie im życia. Czy ci ludzie nie zdają sobie sprawy, że w Warszawie też ludzie żyją, pracują, dzieci wożą do szkoły itp. i że wylewając swoje frustracje zatruwają innym życie? Zlikwidowałabym możliwość organizowania demonstracji w dużych miastach.
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:04
      Czyli Ty należysz też do tych co pytają dlaczego akurat Warszawa? W-wa to też stolica, nie tylko miasto.
      • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:06
        Nikt nie pyta czemu Warszawa, ale jako mieszkańcy mamy prawo wyrażać niezadowolenie z bałaganu i utrudnień jakie będą. Mamy prawo nie solidaryzować sie z demolowaniem miasta w imię patriotyzmu i zmiany rządu.
    • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:05
      Chyba krótko tu mieszkasz wink
      Ja tam przywykłam, cóż uroki stolicy. Sympatii do protestujących nie mam za grosz, no ale co zrobić. Mam nadzieję, ze zdołam odebrać dzieci z przedszkola i szkoły na czas.
      Przez pół roku mieszkałam w ścisłym centrum Warszawy, na największe demonstracje wyjeżdżaliśmy- na 11 listopada pojechaliśmy do Poznania. Tam przynajmniej nikt brukiem nie rzucał wink
      Jak wróciliśmy to cały chodnik pod domem był zasłany potłuczonym szkłem, szyby w oknach kawiarni wybite, kostka powyrywana. Dobrze, że nie musiałam tego z okien oglądać.
      Może my jako Warszawiacy pojedźmy protestowac do innych miast przeciw demonstracjom?
      • mx3_sp Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:09
        z całego serca nie popieram tego pana Dudy i jego świty, ale tak wyszło, że siedziba osłów jest właśnie w W-wie.
      • incubus_1 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:09
        Mieszkam tu od urodzenia, na szczęście już nie w ścisłym centrum, i nadal mnie to wkurza, że ze względu na czyjeś pomysły mam solidnie utrudnione życie.
      • lauren6 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:10
        To co opisujesz to nie żadne demonstracje tylko chuligańskie wybryki.
        • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:16
          na jedno wychodzi wink Tylko nazwa inna.
          • lauren6 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:32
            Nie
            • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:35
              Popatrz co się działo do tej pory. Póki co nie dojrzeliśmy jeszcze do demokracji i każda niemal demonstracja kończy się burdą i zniszczeniami.
              • wtopek Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:38
                no to Francja czy Niemcy po dziesięćkroć nie dorosły do demokracji big_grin

podobnie jak Barcelona, Turcja czy tez kraje gdzie odbywają się demonstracje antyglobalistów...
    • antyideal Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:09
      Byl tu niedawno wątek o zaletach chodzenia pieszo...wink
      • incubus_1 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:12
        Super, lubię chodzić, ale przedzieranie się przez gromadę rozwrzeszczanych ludzi, którzy często zdarzało się, że nie wszyscy są trzeźwi, nie należy do moich ulubionych sposobów spędzania czasu. Poza tm nie mieszkam już w centrum i jakoś tam muszę się dostać.
    • broceliande Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:10
      Wprowadźmy też godzinę policyjną.
    • lauren6 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:12
      > Zlikwidowałabym możliwość organizowania demonstracji w dużych miastach.

Zabijmy demokrację w Polsce bo jematka ma problemy z podwożeniem dzieci do szkoły big_grin big_grin big_grin

Takie rzeczy to tylko na tym forum. Możesz zapierać się rękami i nogami, ale jesteś kolejną co tęskni za komuną i zamordyzmem. Byle przychówek był równo o 8 w szkole to już można oddać bez walki swoje prawa obywatelskie.
      • broceliande Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:14
        Otóż to. Powyżej starałam się wyrazić to jednym zdaniemsmile
      • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:17
        Widzisz jak mam się podporządkowywać cudzym pomyslom na niszczenie mienia i utrudnianie życia, to tak tęsknię za czasami kiedy tego nie było.
      • antyideal Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:20
        Juz widze te scenke, gdy jematka stojac z dziecmi w gigantycznym korku
        mowi z usmiechem zyczliwie machajac do demonstrantów:
        - popatrzcie dzieci, mamy demokracje big_grin
        • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:21
          Ja jakiś czas temu musiałam tłumaczyć dzieciom czemu nie obejrzały parady wojska, czemu pod oknem jest pełno szkła i czemu ludzie wrzeszczą...
          No ale cóż, mamuy demokrację i tym samym pełne prawo do utrudniania życia innym.
        • mindtriper Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:30
          A wiesz, że niemal dokładnie to mówiliśmy dziś dzieciom? tongue_out
          Że kiedy nikt ludzi nie słucha, to, na szczęście,mogą wyrazić to w inny sposób.
          I że np w Chinach takich ludzi by zabito.
          I że kiedyś w Polsce też nie wolno było w żaden sposób protestować, bo inaczej pałą i gazem się dostawało.
          I średni zapytał, dlaczego nikt nie chce słuchać tych ludzi zanim się tak wkurzą.
          Hę?
          • wtopek warszafffka się irytuje :) 11.09.13, 09:36
            pijani robole niszczą i blokują, bo to pijacy...i i złodzieje, bo wszyscy pijacy to złodzieje wink

nie to co marsze równości, szmat i inne hipsterskie happeningi, wtedy jest pisk zachwytu :big_grin
            • melancho_lia Re: warszafffka się irytuje :) 11.09.13, 09:38
              Widzisz jakoś niektórzy potrafią pokojowo demonstrować.
              A niektórzy tylko rzucac brukiem.
              • wtopek Re: warszafffka się irytuje :) 11.09.13, 09:40
                masz też na na myśli piewców postępu w Paryżu, Seattle czy Berlinie?

a Atenach tez tłuszcza i hołota demonstrowała big_grin
            • incubus_1 Re: warszafffka się irytuje :) 11.09.13, 09:53
              Ja nie piszczę. Też mi się wcale nie podobają, też wyrzuciłabym poza miasto albo w ogóle zakazałabym.
              • wtopek Re: warszafffka się irytuje :) 11.09.13, 09:59
                na Białorusi czy Kubie rządzące reżimy przyjmą cię z pełnym zrozumieniem big_grin
                • incubus_1 Re: warszafffka się irytuje :) 11.09.13, 10:06
                  Bo nie ma nic po środku?
                  • wtopek Re: warszafffka się irytuje :) 11.09.13, 10:09
                    jest, zawsze mogą wypryskać się dozodorantem i protestować grupką 10-osobową gdzieś za Tarchominem big_grin
                    • incubus_1 Warszawa się irytuje - to różnica 11.09.13, 10:45
                      A, jeszcze jedno - nie warszafffka ale Warszawa. To różnica.

Pytałam - mieszkasz w Warszawie albo innym mieście, gdzie masz do czynienia z częstymi demonstracjami? Bo jeśli nie, to może zamilknij.
      • incubus_1 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:21
        Ja pisałam o szkole przykładowo. Akurat miałam do załatwienia w centrum dziś co innego, bardzo dla mnie ważnego. I nie pisz mi, że tęsknię za komuną i zamordyzmem, bo ja te czasy pamiętam dobrze, a Ty chyba nie wiesz, o czym piszesz.
        • lauren6 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:36
          Jeśli jesteś ode mnie o tyle starsza to musiałaś się wychować w komunie i tak ci tamto myślenie zabetonowało świadomość, że zmiana systemu najwyraźniej do ciebie nie dotarła. Heloł, mamy XXI wiek i ludzie mają pełne demokratyczne prawo wyrażać swoje zdanie i niezadowolenie z władzy. Nie podoba się? To pakuj manatki i wynocha do Chin czy na Kubę. Tam za krytykowanie władzy jest kulka w łeb i nikt nie będzie burzył twojego arcy ważnego planu dnia jakimiś protestami.
          • incubus_1 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:56
            Nic mi nie zabetonowało. Uważam tylko, że demonstrowanie swojego niezadowolenia kosztem innych jest nie w porządku.

Ja nie piszę tylko o sobie, ale o setkach innych.

A Twoje wypowiedzi i nie będę się zniżać do dyskusji na tym poziome.
        • aagnes Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:41
          No tak, napisz - nie znosze demonstracji, rozpieprzaja mi dzien, nie mam jak sie dostac do przedszkola, pojechac i wrocic do pracy a ci napisza, ze pragniesz powortu komuny. jezuuu,
          tzn ze jak wam odpowiada taka forma osiagania swoich postulatow to znaczy, ze uwielbiacie pana Dude - mniej wiecej na tym poziomie sa wasze argumenty.
          ja tez mam dosc - nazjezdzaja sie darmozjady (akurat ci najbardziej potrzebujacy, hehe) i mysla, ze sa na wlasnym polu i moga sobie robic co chca. tak, bo wlasnie na tym polega demokracja. rece opadają. powiem szczerze - szkoda, ze ich nie rozpedza na cztery wiatry.
          • wtopek Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:00
            Chińczycy byli mądrzy i wiedzieli co zrobić z darmozjadami i wichrzycielami big_grin

www.google.pl/search?q=tien+an+men+1989&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8CIwUpGVG8LctAbU64CIBA&ved=0CEwQsAQ&biw=1440&bih=744
      • kamunyak Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 13:07
        > Takie rzeczy to tylko na tym forum. Możesz zapierać się rękami i nogami, ale je
        > steś kolejną co tęskni za komuną i zamordyzmem.

Jak mnie śmieszy kiedy osoby mające gó...ane pojęcie o tzw komunizmie (którego u nas nigdy nie było!) wypowiadają się o nim autorytatywnie.
        Otóż - w tzw komunie miałam więcej praw niz teraz. Nikt nie mógł mnie za fraki z roboty wyrzucic, musiał mieć mocne podstawy (a nie swoje widzimisię) a i tak jeszcze mogłam iść do tzw. rady zakładowej, która była w każdej firmie, oraz do OPZZ, które też były w każdej firmie, i otóz tam mogłam złożyc skargę, odwołanie. A warto podkreślić, że zarówno Rady Zakładowej, jak i OPZZ bał sie każdy dyrektor, kierownik, nie to co teraz, kiedy związki zawodowe każdy szef ma w dupie. Juz nie wspomnę o tym, że załozenie związków zawodowych w prywatnej firmie wiąże sie automatycznie z wywaleniem na bruk.
        Ot, masz swoje prawa obywatelskie. Na bruku. Lub na warszawskiej ulicy, jak wolisz. Skutek taki sam, czyli żaden.
        • duzeq Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 13:43
          > Otóż - w tzw komunie miałam więcej praw niz teraz. Nikt nie mógł mnie za fraki
          > z roboty wyrzucic, musiał mieć mocne podstawy (a nie swoje widzimisię)

To opowiedz jeszcze jakim cudem ten wspanialy ustroj padl. W koncu kazdy mial wiecej praw niz teraz...?
          • kamunyak Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 14:00
            > To opowiedz jeszcze jakim cudem ten wspanialy ustroj padl. W koncu kazdy mial w
            > iecej praw niz teraz...?

Z nieświadkomości.
            gdyby tamci ludzie mieli świadomośc tego, co ich czeka na pewno by nie padł, zaręczam.
            Spytaj stoczniowców, których wywalili na bruk.
            Spytaj górników, którzy żyli jak pączki w maśle a teraz im pozamykali 2/3 kopalni a te co zostały, wykorzystyją ich na maksa.
            Bez stoczniowców i górników nigdy to by sie nie stało.
            Wiesz dlaczego wybuchły tamte strajki? z powodu podwyżki cen żywnosci, która w tym roku pewnie była dla nas wyższa niż wtedy dla nich, ha, ha
            • wtopek Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 14:37
              tatuś w resortowej kantynie kupował tanio salceson i pomarańcze?
              • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 14:39
                Oj bujną masz wyobraźnię. I wiesz wszystko o wszystkich.
            • 1monia4 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 15:15
              Ty tak serio-czy to podpucha????
    • malgosiek2 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:17
      Szczecin dzisiaj też nie lepszy.
      Demonstracja rolników i przejazd przez newralgiczne punkty miasta traktorami.
      Oczywiście w godzinach szczytu najlepiej.
      W zeszłym roku kilka tygodni było zimą, jak poruszanie się po ulicach było znacznie utrudnione.
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,14583875,Uwaga__szczecinianie__Rolnicy_zablokuja_w_srode_miasto.html
    • lady-z-gaga Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:37
      >Czy ci ludzie nie zdają sobie sprawy, że w Warszawie też ludzie żyją, pracują, dzieci wożą do szkoły itp

kogo masz na mysli? bo ja przede wszystkim pomyslałam o tych, co wydali zgodę na te wszystkie demonstracje - nigdzie nie wyczytałam, że są nielegalne
      • incubus_1 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:07
        Są legalne, niestety. A wyobrażasz sobie, co byłoby, gdyby zgody nie wydano?

Ja mam na myśli organizatorów. Zero refleksji na temat mieszkańców Warszawy.
        • lady-z-gaga Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 15:00
          A co organizatorow obchodzą mieszkańcy Warszawy?
          oni mają własny interes, w tym wypadku - sprzeczny z naszym
          Od dbania o mieszkańcow są lokalne władze. I nie powinny dawac zgody na kolejną 5tą, 6tą lub 7mą demonstrację, skoro grozi to paraliżem miasta.
    • attiya Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:38
      ci, co przyjechali do W-wy też mają dość
      • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:44
        To przez nich ja tez mam mieć dość?
        • wtopek Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:48
          zawsze możesz wrócić do rodzinnego powiatu big_grin
          • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:51
            Widzisz moim rodzinnym powiatem jest m. st. Warszawa. Uprzedzając dalsze insynuacje- moich rodziców i dziadków także.
            • wtopek Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:57
              wiem wiem, co jedna na forum od Piastów mazowieckich się wywodzi big_grin

tylko co się stało z tymi setkami tysięcy których jedynie słuszna Partia ściągnęła na pierwszą linię frontu budowy socjalizmu? Węgrów czy Pionki to powód do wstydu?
              • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:08
                Nie powód do wstydu. Ale pochodzenie z Warszawy tez takowym nie jest. Więc skoro nie wiesz to nie zarzucaj mi cudów.
                Zresztą pochodzenie znaczenia nie ma. Myslę, ze te demonstracje tak samo przeszkadzają Warszawiakom z dziada pradziada jak i przyjezdnym "słoikom".
                • wtopek Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:10
                  wyprowadź się do rodzinnego powiatu, cicho, sielskowiejsko, zielono, wysokopłatnych posad wbród big_grin
                  • incubus_1 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:11
                    Czy Ty mieszkasz w Warszawie?
                    • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:14
                      Nie, ale bardzo chciałby/chciałaby.
                      Mnie tam frapuje co innego- wszyscy tak tej Warszawy nienawidzą ale to własnie Warszawa i jej mieszkańcy utrzymują resztę Polski (patrz janosikowe- mam nadzieję ze w końcu to zniosą).
                      • wtopek Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:15
                        ja słyszałem, że Ślązacy i górnicy

może dojdziecie do porozumienia wink ?
                        • wtopek Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:17
                          pretensje proszę zgłaszać do Struzika, przy jego bizantyjskich nietrafionych inwestycjach janosikowe to mały pikuś big_grin
                      • mika_p Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 14:09
                        Taaaa.... powiedz to reszcie województwa mazowieckiego. Warszawa zawyża wskaźniki, a jakby ją wykluczyć, to byłoby jednym z najbiedniejszych województw. Pasożyt i wrzód na tyłku województwa.
                        • incubus_1 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 14:33
                          Niby Warszawa ten pasożyt i wrzód? A możesz rozwinąć?
      • kiddy Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 14:52
        Ci, którzy przyjechali do Warszawy, to w znakomitej większości tzw. działacze. Oni źle nie mają.
        Pamiętam demonstrację "działaczy" pod Sejmem, bodaj rok czy dwa temu. Ci państwo nie byli pokojowo nastawieni, wielu było pod wpływem alkoholu, byli agresywni i wulgarni w stosunku do ludzi.
        Demonstracje powinny być legalne, bo to element demokracji, ale nie mogą w taki stopniu, jak dzisiejsza, zakłócać porządku i utrudniać ludziom normalnego życia.
        A bucowaty Duda, który w związku z wypowiedzią prezydent miasta na temat utrudnienia życia mieszkańcom Warszawy, warczy, żeby ona lepiej pilnowała Wisłostrady, bo będzie padało, w żaden sposób nie buduje poparcia dla swoich "idei".
    • adwarp Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 09:44
      ci co pracują obok sejmu, tez mają dośćsad
    • mearuless Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:22
      ,mieszkam na srodmiesciu obok parku w ktorym "odpoczywaja" demonstranci.
      jak chcecie porobie fotki i wam pokaże jak wyglada jedna z nielicznych, oaza zieleni na srodmiesciu.
      pelno puszek po piwie i butelek po wódzie. w czasie letnim mozna spotkac odpoczywajacych w pozycji horyzontalnej na laweczkach wink

ja rozumiem idee demonstracji, sa to rozpaczliwe proby uzyskania czegos,polepszenia sobie zycia ale po demonstracji niech ci ludzie pozostana nadal ludzmi a nie hołotą i pijusami.
      • ceide.fields Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:26
        W wielu uroczych zakątkach Polski też można zobaczyć co pozostawiają po sobie "turyści" z Warszawy. Widok tez nie jest zachęcający.
        • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:29
          No tak, znowu ta zła Warszawa... A kysz z nią, zniszczyć zdeptać, bo to samo zło.
          Opad cycków normalnie.
          • mearuless Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:39
            no ja jak wybywam na wakacje to zamiast walizek z ubraniami , targam worki ze smieciami zeby je porozsypywac po tych zakątkach i poczuc sie jak u siebie tongue_out
    • incubus_1 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:32
      Ciekawa jestem, ile osób tak ochoczo broniących demonstracji w mieście miało z nimi do czynienia w praktyce, z utrudnianiem życia, demolowaniem, śmieceniem itp. A wszystko to oczywiście w imię obrony demokracji.
      • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:37
        Weź pod uwagę, ze tej złej Warszawie i jej mieszkańcom to się należą utrudnienia. Za samo mieszkanie tutaj należy się lincz. Ja tak odbieram większość tych demonstracji i wypowiedzi je promujących. Bo w warszawie to przeciez wszyscy mają jak pączki w maśle i pojęcia nie mają o problemach innych regionów...
        • incubus_1 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:42
          A pewnie. Jeszcze powinni być zobowiązani do ugoszczenia demonstrantów.
      • kannama Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 15:00
        ja miałam w Lublinie...i protestowało ze 10 pielęgniarek...przechodziły przez przejście,komunikacja stała, a ja byłam po wyłuszczeniu ósemki z dziąsła...co ja sobie wtedy myślałam, to moje smile
    • d.d.00 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:43
      Cóż poradzić.
      Jakby nie mogli w weekend. Rozumiem, że mają jakiś przekaz, i chcą go komuś zademonstrować ale przy okazji zatruwają życie setkom osób. Nie zazdroszczę.
      • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 10:48
        W weekend tez będą. Do soboty mają tu urzędować.
    • mika_p Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 14:10
      > Zlikwidowałabym możliwość organizowania demonstracji w dużych miastach.

O, a gdzie byś je przeniosła? Do wsi, takich typu "wzdłuż drogi", najlepiej krajowej?
      • melancho_lia Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 14:14
        Przynajmniej coś by się tam działo.
      • incubus_1 Re: Jak ja mam dość! 11.09.13, 14:33
        Nie wiem, na pole w takiej odległości od najbliższych wsi, żeby ich nie było widać.
    • dydaki Trzeba zbudowac miasto urzędników 11.09.13, 14:42
      Zupelnie oddzielna miejscowość w ktorej będa tylko urzędy Sejmy i Ministerstwa.
      Demonstranci wtedy nie będa się włóczyć po ulicach cudzych miast przeszkadzajac zwyklym śmiertelnikom, a zablokują wszelkie urzędy i dostęp urzędników do pracy.
      Jak się panie w biurze wkur.ią że przez jakiegoś ciu.a polityka ich przełożonego którego lud nie lubi one maja klopoty - to mu beda tak dlugo laksigen do kawy sypac az sam z polityki zrezygnuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka