Dodaj do ulubionych

katar - konkurs

11.09.13, 12:12
Co jeszcze nowego można napisać o katarze dzieci?

Wpisujcie, bardzo jestem ciekawa waszej kreatywnoścismile
Obserwuj wątek
    • kikimora78 Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:21
      Oj wiele...
      Na początek niech idzie katar i przedszkole: panie nie podcierają nosa, albo podcierają papierem toaletowym, który uraża nosek mojej Pusi.
    • q_fla Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:45
      Katar to bardzo ciężka choroba wirusowa. Nie leczona daje szereg bardzo ciężkich powikłań. Leczenie polega na całkowitej izolacji chorego co najmniej trzy dni przed wystąpieniem objawów (bo już niestety zaraża) i tydzień po ustąpieniu z powodu dużego osłabienia organizmu. Oraz wykupieniu i podaniu wszelkich dostępnych kropli, witamin. Jak pojawi się kaszel natychmiast należy włączyć sterydy. Przyczyny: najczęstszą przyczyną kataru są nieodpowiedzialne matki, które nie potrafią przewidywać i przyprowadzają do placówek już zarażające, ale jeszcze nie kichające dzieci. O przyprowadzaniu już kichających nie wspomnę. Winne są także nauczycielki, które w bezczelny sposób wietrzą sale, oraz każą dzieciom zdejmować kurtki przy temperaturze ponad 20*C, doprowadzając tym samym do dygotania z zimna całej grupy/klasy.
      • melancho_lia Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:52
        Nie wspomniałaś o zakładaniu czapek. najlepiej wełnianych przy +20st.
        • q_fla Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:57
          Eee niee, zakładanie jest w porzo, zdejmowanie zdecydowanie nie. wink
    • wegatka Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:45
      A tak mi się przypomniało.
      Mój zakatarzony bratanek kiedyś po przyjściu z przedszkola powiedział: "A Paweł zjada gile. Ja wydłubuję i mu daję, a on zjada" tongue_out
      Tak więc, drogie mamusie przedszkolaczków, podpytajcie dzieci, co się dzieje w przedszkolu, gdy katar się rozprzestrzenia wink
      • aneta-skarpeta Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:50
        blehhhhh
        dzięki, obrzydziłaś mi sniadanietongue_out
        • kietka Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:54
          przeciez to wyraz najwiekszej przyjazni w przedszkolu smile dac komus swoje gile, jak mozna je samamu zjesc, ewentualnie pokulac smile
          • ichi51e Re: katar - konkurs 11.09.13, 13:42
            Argument zycia zeby jednak nie posylac dzieciaka do przedszkola.
            I pomyslec ze sa matki ktore mysla ze dzieci w przedszkolu to jak ludzie w autobusie...
      • q_fla Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:59
        Gile to pikuś. Córka mojej znajomej zaczęła się zajadać psią kupą wydłubaną w piaskownicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka