joxanna 11.09.13, 12:12 Co jeszcze nowego można napisać o katarze dzieci? Wpisujcie, bardzo jestem ciekawa waszej kreatywności Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kikimora78 Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:21 Oj wiele... Na początek niech idzie katar i przedszkole: panie nie podcierają nosa, albo podcierają papierem toaletowym, który uraża nosek mojej Pusi. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:45 Katar to bardzo ciężka choroba wirusowa. Nie leczona daje szereg bardzo ciężkich powikłań. Leczenie polega na całkowitej izolacji chorego co najmniej trzy dni przed wystąpieniem objawów (bo już niestety zaraża) i tydzień po ustąpieniu z powodu dużego osłabienia organizmu. Oraz wykupieniu i podaniu wszelkich dostępnych kropli, witamin. Jak pojawi się kaszel natychmiast należy włączyć sterydy. Przyczyny: najczęstszą przyczyną kataru są nieodpowiedzialne matki, które nie potrafią przewidywać i przyprowadzają do placówek już zarażające, ale jeszcze nie kichające dzieci. O przyprowadzaniu już kichających nie wspomnę. Winne są także nauczycielki, które w bezczelny sposób wietrzą sale, oraz każą dzieciom zdejmować kurtki przy temperaturze ponad 20*C, doprowadzając tym samym do dygotania z zimna całej grupy/klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:52 Nie wspomniałaś o zakładaniu czapek. najlepiej wełnianych przy +20st. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:57 Eee niee, zakładanie jest w porzo, zdejmowanie zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:45 A tak mi się przypomniało. Mój zakatarzony bratanek kiedyś po przyjściu z przedszkola powiedział: "A Paweł zjada gile. Ja wydłubuję i mu daję, a on zjada" Tak więc, drogie mamusie przedszkolaczków, podpytajcie dzieci, co się dzieje w przedszkolu, gdy katar się rozprzestrzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:50 blehhhhh dzięki, obrzydziłaś mi sniadanie Odpowiedz Link Zgłoś
kietka Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:54 przeciez to wyraz najwiekszej przyjazni w przedszkolu dac komus swoje gile, jak mozna je samamu zjesc, ewentualnie pokulac Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: katar - konkurs 11.09.13, 13:42 Argument zycia zeby jednak nie posylac dzieciaka do przedszkola. I pomyslec ze sa matki ktore mysla ze dzieci w przedszkolu to jak ludzie w autobusie... Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: katar - konkurs 11.09.13, 12:59 Gile to pikuś. Córka mojej znajomej zaczęła się zajadać psią kupą wydłubaną w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś