Dodaj do ulubionych

oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław

17.09.13, 11:28

no wlasnie - za niedlugo bede musiala nimowlęciu kupic okulary korekcyjne

bardzo prosze mamy z Wrocka które jakos sie z tematem zetknely o podawanie namiarów na sklepy sprzedające oprawki silikonowe dla takich dzieciaczków, sparwdzilam w jednym - cena samych oprawek ok 250zł , uuuuuuu!

moze któraś z mam zna cos tanszego , a moze jaks sklep wysyłkowy , w necie ?

będę wdzięczna za wszelkie sugestie

dzięki
Obserwuj wątek
    • ha-ya Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 17.09.13, 11:34
      Ja nie z wroclawia, ale otrzaskana okularowo. Nie pociesze - oprawki dzieciece tyle kosztuja. Ja z Fisher price placilam w Pl jakies 400 pln i to w tanszym salonie. zajrzyj ma forum dzieci slabowidzace - wiem, ze dziewczyny polecaja miraflexy za ok 100 pln, ale nie wiem czy sa w wersji silkonowej sad
      • mozambique Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 17.09.13, 11:43
        bardzo dziękuję - juz lecę na to forum

ale pytanie oczywiscie wciaz aktualne - bede wdzieczna za kazdą poradę , bo nie da sie ukryc - denerwuję sie tą wadą u dziecka bardzo
        • agus-ka Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 17.09.13, 11:50
          A jaką wadę ma Twoje dziecko?
          Też słyszałam że miraflexy są niezłe.
          Glowa do góry będzie dobrze.
          • mozambique Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 17.09.13, 12:02
            jeszce nie znam szczegolów

dopiero mam umówiona wizyte diagnostyczna bo przed nia czeka nas 3 dni zakrapiania oczu atropiną
            na razie w badaniu wstepnym stwierdzono astygmatyzm i zezujące oba oczka
            syn 8 m-cy

okulistka zapowiedziała ze te okularki go czekają pewnie na kilka lat !!!!!! kurcze , jestem lekko zestrachana , u mnie w rodzinie nikt nie nosi okularów a tu taki maluch juz od startu ?!
            • d.d.00 Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 17.09.13, 21:00
              a w którym gabinecie stwierdzili takie coś?
              • mozambique Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 18.09.13, 14:51
                okulista dzieciecy w Promyku
                • d.d.00 Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 18.09.13, 16:18

Byłam u tej kobiety i kazała zrobić foto oczu Małego z odległości 3 m i przyjść za pół roku tongue_out
                  • mozambique Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 19.09.13, 17:44
                    tez tak mialam - fotki zeza przez kilka m-cy zeby zobaczyc czy z czasem wada schodzi

nie znam sie - czy to zła metoda ?
                    w koncu jakim cudem mam sparwdzac fachowosc okulisty ?????????
    • jatezmama Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 17.09.13, 22:40
      polecam hurtownie opytczna madex przy Rogowskiej, prowadza tez sprzedaz detaliczna
      • mozambique Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 18.09.13, 14:53
        dzieki

juz troche poczytalam na ten temat i widze ze kupowanie oprawek "na odległość" , z netu chyba nie ma wiekszego sensu - tu wazne są te wszytskie wymiary mostka, zauszników itp

chyba jednak trzeba na żywoo przymierzyć i dobrac nowe w sklepie
        • shan_sa Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 19.09.13, 19:14
          Ja nie doradzę odnośnie oprawek, mogę jedynie polecić okulistę dziecięcego
          • yoka1 Shan_sa 19.09.13, 19:53
            shan_sa napisał(a):

> Ja nie doradzę odnośnie oprawek, mogę jedynie polecić okulistę dziecięcego

to ja też proszę o namiary
            • shan_sa Re: Shan_sa 19.09.13, 20:18
              Polecam, przede wszystkim, p. dr Świebocką - Młyńczak. Specjalistka od badania dzieci. Byliśmy jak syn miał dwa i cztery lata. Przyjmuje w DCO na Firszfelda. Byliśmy też z synem, jak miał 3 lata na Stawowej dr Kobierzycka -Bala. Również bardzo dokładne badanie
    • aanniittaa Re: oprawki okularowe dla niemowląt- Wrocław 19.09.13, 19:18
      To we Wrocławiu:
      www.rozoweokulary.eu/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka