Dodaj do ulubionych

podejrzanie wspaniały mąż

09.10.13, 20:36
Mąż zrobił się wspaniały. Jak w tytule.
Bywało różnie, praca, zmęczenie, brak chęci na miłe słowa, rozmowę, seks. Generalnie nie było źle, ale bywały gorsze okresy przeplatane miesiącami, tygodniami poprawy. Jego praca bardzo angażująca, wszystko na mojej głowie a w domu on tak zmęczony że często praktycznie nadal nieobecny. Niby nie źle, ale bez fantazji, jakiejś urody życia, smaku.
Od dłuższego czasu - powiedzmy że kilku miesięcy - mąż zrobił się weselszy, bardziej zainteresowany domowymi sprawami. Poświęca dużo uwagi dzieciom, nie muszę namawiać, tłumaczyć, że dzieci ojca potrzebują. Dla mnie jest ciepły, zauważa moje problemy, bolączki. Sypie miłymi słowami, docenia wygląd nawet na wyrost, spełnia marzenia. W łóżku jest fantastycznie. Dużo się śmiejemy, żartujemy, normalnie jakby mi ktoś męża podmienił. Rano nigdy nie wychodzi bez miłych słów i to nie sztampowych tylko jakaś pozytywna refleksja o nas.
A kiedy się pokłócimy, ja mu nawrzucam, że to czy tamto mi się nie podoba, tak jakby oboje zapominamy o tym i następny telefon odbiera miłym tonem, co skarbie.
Nawet z nim o tym rozmawiałam, a on mówi że dojrzał.
Nie wiem, zaczęłam się zastanawiać czy to możliwe, tak duża jest to zmiana.
Obserwuj wątek
    • koronka2012 Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 20:40
      śmierdzi kryminałem tongue_out
      • zuzi.1 Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 22:04
        eeeetam kryminałem, myślę, że facet zaczął po prostu czytac emame i dlatego w tak ekspresowym tempie dojrzał, poczytał wątki na jakie zachowania mężów sie kobitki uskarżają, zrobił przegląd swoich zachowań i odmienił się na nowszy model wink))
    • andaba Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 20:40
      Ciesz się, że w tę stronę smile
      Może faktycznie dojrzał, ale zobaczył, przeczytał, doswiadczył czegoś, co go zmieniło.
      Albo miał depresję, która mu przeszła.
    • vilez Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 20:43
      Zapytaj go o to wprost w spokojne, przyjaznej rozmowie.
      • zuzi.1 Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 22:05
        a jak się dowiesz co go tak zmieniło, to nam napisz wink
        • vilez Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 09:59
          ma się rozumieć wink
    • jola-kotka Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 20:43
      Widać możliwe,ale zaraz się tutaj dowiesz,że cię zdradził sumienie go gryzie i dlatego jest taki dobry,haha.
      • ekaczmarczyk Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 21:11
        A moze mial depresje, chodzil do psychologa i mu to pomoglo , zrozumial i jest oksmile
    • klubgogo Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 21:13
      O rety, mam się spodziewać, że i mój wkrotce dojrzeje? Źle nie jest, ale skoro mówisz, że odmienia się tak wspaniale, to poproszę wink
      • eryk2601 Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 21:16
        Nie wnikaj i po prostu się ciesz.
        • mamaemmy Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 21:37
          Mój też ma takie zrywy -przewaznie jak go opieprze o coś smile Jest wtedy idealny!
          Ale.. Miałam 16 lat i chodziłam przez dwa lata z takim jednym i kiedys niespodziewanie przyniósl mi roże i zaprosił na deser do kawiarni..Potem wyszło,że flirtował z jakąs inną dziewczyna i te zrezcy zrobił dlatego,że "czuł się winy"-to cytat.Stwierdził wtedy-szesnastolatek,że faceci często kupują kwiaty,żeby uspokoić sumienie smile Taka mala lekcja zycia.
    • paul_ina Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 21:41
      Odpuść chłopu podejrzenia, ciesz się chwilą, nawet jeśli potem okaże się, że w międzyczasie doprawiał Ci rogi, to póki się tego nie dowiesz tzw. międzyczas masz dla siebie na plus.
    • misterni Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 22:01
      Babom nigdy nie dogodzi! big_grin
      Ciesz się dziewczyno, widać faktycznie dojrzał, a być może wydarzyło się coś, co spowodowało, że zaczął doceniać co ma?
      Nie rozkminiaj tego, bo wszystko popsujesz. smile
    • rhaenyra Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 22:04
      wystaw mu walizki tongue_out
    • an_ni Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 22:12
      kochanka go rzucila wink
    • ciastko_z_kota Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 22:16
      pisz pozew wink
    • dorotanna Re: podejrzanie wspaniały mąż 09.10.13, 23:33
      udało mu się dyskretnie zakonczyc romans. A bal się ewentualnych problemów. Ulzylo misiaczkowi
    • adellante12 Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 08:39
      Romans szlag trafił, i teraz dba o to co ma w domu gdyż albowiem poniewaz kochanka zapowiedziała mu sroga zemstę!!! Najprawdopodobniej zagroziła że zona się o wszystkim dowie wiec stara się chłopina jak moze i stawia zasłone dymną.. Taka prewencja.
      Powiedz mu że to nieudolne i nieskuteczne wiec niech nie marnuje energii smile
      • tezee Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 08:44
        Prawdopodobne że jest inna baba jednak uwazam ze niekoniecznie tak musi byc,
        moze byc tak że mu sie np sytuacja w pracy zmieniła na lepsze, ktos go docenił, motywuje, chłopu jest lżej i ma wiecej energii zyciowej co przekłada sie na wasze relacje.Czasami ludzi robota przytłacza, odbija sie to na zyciu rodzinnym.
    • sonniva Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 09:27
      Dziwne jest to, ze Ty nie wiesz co się takiego w jego życiu stało, ze się tak zmienił.
      Ja wiedziałabym to na 100%
      A skoro Ty nie wiesz, to mi nasuwa się tylko jedna odpowiedź: cos nabroił, a teraz to naprawia.
      • eo_n Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 09:34
        Mój się tak zmienił po rozmowie z terapeutą (ależ jestem ciekawa, co mu powiedział wink ).
      • mizurka Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 09:37
        A wiesz, to czego kobieta jest pewna w stosunku do swego męża to nie zawsze musi być prawda. Takich pewnych są tabuny, nie wszystkie zostają w tym klubie.

Ja wiem co się zmieniło w życiu mojego męża i w moim, ale wcześniej też zdarzały się nam zmiany no i podobno ludzie nie zmieniają się tak naprawdę. Cieszę się i korzysta z tego cała nasza rodzina bo ja też się zmieniam i wiele się dzieje pozytywnego.
        Tak mi tylko przyszło do głowy, żeby się nie okazało że jestem pierwsza naiwna. Jesteśmy w tym wieku że człowiek bardzo ceni to co ma i nie chce zmian. Wolałabym żeby to było prawdziwe.
        Znaczy jak jest dobrze to jest dobrze i rozmowa jest OK, ale są takie pytania na które żaden mąż nie odpowie jak odpowiedź miałaby nie być taka o jaką chodzi.
        • mizurka Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 09:38
          To wyżej miało być o tej pewności.

Mój mąż nie chodził do terapeuty, namawiałam go ale nie był za tym.
          • tezee Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 09:46
            A po co kierujecie swoich mezów do terapeuty, co musi się dziac zeby wyslac faceta do specjalisty ?
            • eo_n Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 10:01
              tezee napisał:

> A po co kierujecie swoich mezów do terapeuty, co musi się dziac zeby wyslac fac
              > eta do specjalisty ?

Jak to kierujemy? Co my lekarze? wink
              Chciał to poszedł, miałam zabronić? tongue_out
              Widać dobrze zrobił, skoro tak to na niego wpłynęło smile
              • tezee Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 10:17
                ok nie kierujecie a sugerujecie
    • mayaalex Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 10:07
      Mozliwe. Nie kombinuj tylko korzystaj smile
    • ichi51e Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 10:07
      Okjp
      • bei Re: podejrzanie wspaniały mąż 10.10.13, 10:14
        Fajniesmile, tylko nie zepsuj tego, dobry związek nie zalezy tylko od jednego partnera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka