Dodaj do ulubionych

postępowanie administracyjne

15.10.13, 10:36
No właśnie- jakie może być?
Znalazłam awizo wśród reklam wyciągniętych jakiś czas temu ze skrzynki.
Jest już przeterminowane, a przesyłki nie ma już na mojej poczcie.
Jest to zawiadomienie powtórne w postępowaniu administracyjnym. Czyli co to może być?
Nie przychodzi mi nic do głowy, a jak mam się dowiedzieć jaki urząd, czy instytucja może "coś do mnie mieć" ?
Awizo jest z 26 września.
24 września wyrejestrowałam się z PUP( a więc to za wcześnie na pismo od nich) i to jedyne moje działania z urzędami w ostatnim czasie.
Pomóżcie, co to może jeszcze być?
Albo jak się dowiedzieć?
Nie chcę niczego zawalić, nie chcę, aby coś się działo za moimi plecami, a wiadomo, że taka przesyłka została uznana za doręczoną i leży sobie gdzieś w aktach, a ja nie wiem o co chodzić może.
Obserwuj wątek
    • notting_hill Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 10:39
      W tym trybie u mnie Urząd Miasta przysyła wezwanie do zapłaty zaległego podatku za psa smile.

• gazeta_mi_placi Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 10:40
        Albo za nieruchomość.
        • dorcia1234 Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 10:48
          przesyłki nie ma już na poczcie ale może dadzą ci radę sprawdzić kto był nadawcą?
          Ja bym się przeszła n pocztę i poprosiła o to. Nie masz nic do stracenia. A znając nadawcę będziesz już wpołowie drogi.
          • ibelin26 Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 10:54
            Może jednak PUP przesłał decyzję o wyrejestrowaniu?

A w Urzędach jest różnie. Zazwyczaj wysyłają korespondencję ponownie, ale czasem wpinają nieodebraną przesyłkę do akt.
            • lykaena Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 11:00
              To jest powtórne awizo z 26 września, a wyrejestrowałam się 24 września.
              To za wcześnie na 2 awiza w ciągu 2 dni smile
            • kaja5 Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 11:29
              Idź z tym awizo na pocztę i zapytaj skąd było, przecież mają rejestry. A u mnie gdy jest awizo o postępowaniu administracyjnym (najczęściej z US lub UM) to jest u góry na awizie napisane skąd ono jest - listonosz ręcznie wpisuje nazwę urzędu.
          • lykaena Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 11:01
            Byłam i pytałam, mają tylko numer nadawczy z urzędu, w którym nadano pismo.
    • bri Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 10:53
      Może to być decyzja dotyczą podatku od nieruchomości, opłaty za dzierżawę wieczystą, informacja o wprowadzeniu zmian w jakiejś księdze wieczystej. Na poczcie powinni być w stanie powiedzieć Ci skąd było to pismo.
    • lady-z-gaga Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 10:57
      U mnie po sprawdzeniu na poczcie okazało się, ze to własnie PP (czyli pewnie ścigają mnie za niepłacony abonament)
    • lykaena Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 11:03
      A może być z policji?
      Bo wzywałam w połowie września policję na interwencję do awantury domowej.
      Zastanawiam się czy może chcą jakichś dodatkowych zeznań, ale to się chyba postępowaniem administracyjnym nie nazywa...sama nie wiem
      • lady-z-gaga Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 11:06
        Idź na pocztę, po numerze przesyłki sprawdzą Ci nadawcę.
    • marta715 Re: postępowanie administracyjne 15.10.13, 11:11
      A może obok ciebie się coś buduje, rozbudowuje czy cos takiego i jako najbliższego sąsiada cię powiadamiają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka