joanna772 Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 13:59 Zaczęłam jeść dużo awokado, normalnie prawie wcale nie jadam awokado, zdarza mi się to sporadycznie. Ale na trop drugiej ciąży naprowadziło mnie takie oto wydarzenie: byłam w sklepie i przymierzałam spódnicę, a moja trzylatka z panią sprzedawczynią prowadziła taką konwersację: "A wiesz, że ja będę miała siostrzyczkę?", pani zdziwiona "Naprawdę?", ja z tej przymierzalni drę się ze śmiechem "Co ty, córeczko, opowiadasz". To był dokładnie 4 t.c. i faktycznie będzie dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 14:03 o własnie, to jest dobre okreslenie "bąbelkowanie". mam to. a dziś wzdęcie przechodzi wszelkie wyobrażenia: patrzę- no 13.00, czas by zabrać się za obiad, ale nie jestem głodna, ale trudno, zrobię, zjem, skoro pora obiadowa. i już na samą myśl o jedzeniu poczułam, że mi "rośnie" brzuch. no nic, może to z głodu (którego obiektywnie nie czuję). ale właśnie zjadłam, i aż mnie ten mój wzdęty brzuch boli (w sensie skóra mnie boli) tak jest urośnięty, napięty. po jednym ziemniaku, połowie kotleta i 2różyczkach brokuła....więcej nie byłam w stanie w siebie wmusić... nawet popić już nie mam ochoty a napad wściekłości miałam przedwczoraj. okropnie irytowała mnie córa. to jej pyskowanie, i bałagan, i jej ogólne nieogarnięcie się- AHRRRRAwwwrrr.... myślałam, że wyjdę z siebie! PS. test kupiłam. jutro nasikam nie widzę sensu czekać do soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_w Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 14:29 A mnie w obu ciążach na początku było cały czas zimno. Druga była zaskoczeniem, ale w sumie jak się okazało, że jestem w ciąży to stwierdziłam, że mogłam się domyślić po tym, że mąż w podkoszulku a ja w dwóch swetrach, a był ciepły wrzesień Normalnie nie jestem zmarźluchem ani trochę. pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
takatoszymura Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 15:09 Pociąg do kolorowych drinków, których normalnie nie cierpię. Czekoladowstręt. Znienawidził mnie kot i jak tylko sie do niego zbliżałam gryzła mnie po nogach. Po pewnym czasie zapałała uczuciem do mojego dużego brzucha i jak tylko siadałam/kładłam się usiłowała się na nim położyć. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 15:31 pierwszy objaw to tez bylo wzdecie brzucha (nie dalo sie go wciagnac) i spuchniety cyc (ale oba te zjawiska moga byc uznane jako normalne przedokresowe objawy tyle ze bardziej intensywne), pobolewanie nog, wlosy lsniace jakby czym spryskane i zmeczenie potworne, bol glowy a do tego objawy grypopodobne typu dreszcze i trzesawka z zimna przy 35 stopniach. Tyle ze to juz byl 5 tydzien (tzn. 4 i pare dni), z premedytacja testow wczesniej nie robilam. I wczesniej zadnych objawow nie mialam. A owulacje mam bardzo szybko bo okolo 8-9 dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 16:06 Śmierdziałam. To znaczy - sama dla siebie. Moje ciało wydawało tak inny niż zwykle zapach, że czułam się, jak bym cały czas miała do siebie przyklejoną inną osobę. Okropne! Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 16:08 A, to tez mialam w pierwszej ciazy ale juz po tescie czyli okolo 6-7 tygodnia. Aha i jeszcze czestsze niz zwykle wizyty w wc. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 16:24 siku mi się ciagle chciało. to był 2. miesiąc. i cycki bolay, ale to objaw typowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 16:49 Rzuciłam się na słoik z ogórkami kiszonymi i wypiłam sok, ogórki olałam. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Objawy grypy 17.10.13, 17:44 Łamanie w kościach, lekki ból gardła, ogólne "rozbicie" i chęć poleżenia w łóżku i wygrzania się. Po trzech dniach przechodziło, ale było symptomem, że jestem w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 18:29 Byliśmy na wakacjach , ostatnie 4 dni spałam do południa , ja lubię sobie pospać ale , że aż tak i to na wakacjach. Zrezygnowałam nawet z wypadów ze znajomymi na rzecz snu. Tylko co wróciliśmy siedzę sobie w kuchni i głaszczę nogi , i mówię sama do siebie co jest do cholery przecież wczoraj się goliłam i to depilatorem , skąd te odrosty;D To był tak już z 15 dzień od zapłodnienia . Hormony. Jak później skręciło mnie na widok ulubionego kurczaka to mąż poszedł do apteki po test. Bałam się , że tylko sobie nadziei narobimy , a tu piękna KRESECZKA . Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 19:27 naprawde nietypowy, bo nie ze strony ciala, ale umyslu - sen o porodzie jakos pare dni po zaplodnieniu fakt ze sie staralismy ale ja nie obserwowalam cyklu za bardzo i nie nastawialam sie ze to wlasnie w tym i w tym dniu bedzie owulacja i strzal, a cykl byl wydluzony bez wyraznych objawow owu bo wy tu wszystkie podajecie dosc zweykle objawy jak parcie na pecherz, wyostrzenie wechu, zmiana smakow Odpowiedz Link Zgłoś
pcimcia.sadelko Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 20:49 w pierwszej mąż wszedł do toalety kiedy robiłam siku i powiedział że coś się zmieniło, może w ciąży jestem? A nie staraliśmy się... W drugiej myślałam że coś mi się do żołądka przykleiło, a przykleiło się do czegoś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
ta_karola Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 21:54 Miałam zawroty głowy i myśl.że jeżeli zaraz nie usiądę i nie położę gdzieś głowy to upadnę. Odpowiedz Link Zgłoś
grouse1 Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 21:56 Przy każdym myciu zębów miałam odruch wymiotny Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.02.14, 16:55 ja mam tak bez ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 22:01 Zgagę miałam straszliwą. Normalnie nie miewam. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.10.13, 22:13 Bardzo silny, ciągnący ból podbrzusza. Jakby ktoś wszył w nie sznur i ciągnął. Dwóch ginów oglądało mnie, a żaden nie zapytał o mozliwość ciaży... Ja sama wpadłam na to dopiero po jakimś czasie, bo ledwie miesiac wcześniej edo stwierdziła, ze z takim poziomem hormonów mogę zapomnieć o ciaży... Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 18.10.13, 09:31 niestety mój test nie wyszedł. (kreska pionowa i jedna pozioma) jeśli okres nie pojawi się w wekend, to w poniedziałek powtórzę testowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 18.10.13, 10:00 Tak jak nie mogę się obejść dziennie bez kawy, tak nagle zaczęła mi śmierdzieć i nie byłam w stanie wypić ani łyka. Nadto na zapach kurczaka z rożna , czekoladek malaga i truskawek natychmiast zbierało mi się na wymioty. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaalana1 Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 18.10.13, 10:06 Straszny ból brzucha, jak na okres i to trwało z miesiąc (okres nieregularny strasznie stąd długo nie kojarzyłam) i sikaniiie nocne z 10 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 27.11.13, 21:13 w zeszłym miesiącu nie test nie wyszedł, objawy, no widocznie sobie wmówiłam ale dziś .... SĄ dwie krechy. z objawów mam tylko ból piersi. ale jaki! dotknąć nie mogę. TRALALA Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 27.11.13, 21:30 Gratulacje )))) zazdraszczam Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 27.11.13, 22:09 Bardzo dziękuję, czekałam na te dwie kreseczki już od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.02.14, 19:52 taaa, widzę swój wątek na górze, więc wpiszę się... no niestety było i już nie ma tyle w temacie. może za rok znów wpiszę się tu. a może i nie ( bo to byłaby moja 5 ciąza, a dzieci? tak, jest jedno w domu, więc generalnie maskara i odechciewa się wszystkiego, bo ileż można ) Odpowiedz Link Zgłoś
mala-wiedzma Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.02.14, 23:13 bardzo, bardzo mi przykro... u mnie 3 ciąże, jedno dziecko. więcej prób nie będzie, z różnych przyczyn. w każdym razie rozumiem zniechęcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 27.11.13, 21:38 Sniły mi się ciąże, ciężarne i niemowlaki. Wszystkie koleżanki ostrzegałam, żeby uważały, bo mam ewidentnie sny prorocze i ktoś będzie w ciąży. Naprawdę nie spodziewałam się, że to będę ja Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 27.11.13, 21:40 Ból zoładka.Jakby sie wrzody mialo.I tak juz zostalo na cala ciąze.Po porodzie jak reka odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 27.11.13, 21:48 Wszędzie czułam smród mokrej wrony - i oczywiście było mi w zw. z tym niedobrze. Wg obliczeń od pierwszych chwil po zapłodnieniu tak miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1214 Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 18.02.14, 16:27 lolinka2 napisała: > Wszędzie czułam smród mokrej wrony hihi dobre a jak smierdzi mokra wrona i czy duzo sie takich nawachalas? Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.12.17, 13:33 Ja się Tu nie dopisze, bo już w ogole wyjdę na wariatkę Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 28.11.13, 08:56 Z nietypowych to kuzynka, która wykrzyczała z radością w drzwiach gdy tylko mnie zobaczyła "ty jesteś w ciąży!" gdy sama jeszcze pojęcia zielonego nie miałam. Nie wiem czy to można nazwać objawem ale było dość dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 28.11.13, 09:05 Mojej pierwszej bratowej tez ciotka z twarzy wyczytala niektorzy widza... Odpowiedz Link Zgłoś
karolina17w Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 28.11.13, 09:28 ichi51e napisała: > Mojej pierwszej bratowej tez ciotka z twarzy wyczytala niektorzy widza... Zgodzę się, ja tak mam. Jakoś patrze na dana kobietę i wiem, że jest w ciąży. I wiele razy poprawnie zgadywałam płeć dziecka, podczas gdy rodzice sami jeszcze nie wiedzieli, bo za wcześnie było na określenie płci Odpowiedz Link Zgłoś
karolina17w Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 28.11.13, 09:23 Najpierw bardzo często chodziłam robić siku - myślałam, że może mam zapalenie pęcherza. Cały pierwszy miesiąc jadłam serek Almette śmietankowy, nic innego nie chciałam. Nie wchodziłam do niektórych marketów a dokładniej do tych gdzie był dział z serami żółtymi na wagę - ten zapach powodował wymioty więc zawsze ktoś szedł mi robić zakupy w danym sklepie I do dziś mi to zostało, nie jem sera żółtego. Węch - bardzo dobry, czuły, i ku mojemu zdziwieniu - całą ciążę męczyłam się z katarem, często zatokowym który (wiem, dziwnie zabrzmi) czułam jego smród I do dziś mam czuły węch, nie tak jak w ciąży ale jestem w stanie wyczuć wiele rzeczy szybciej niż inni. Zgaga - całe dnie... Męczyłam się strasznie. A z zachcianek... Całą ciążę cola i lody. Do około 6/7 miesiąca frytki a potem zastąpił je popcorn. I gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 28.11.13, 09:55 ja coli zupełnie nie mogę, jak już to wyłacznie pepsi )) Odpowiedz Link Zgłoś
lulkak Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 28.11.13, 09:46 Uczucie ciepłęj twarzy. Po prostu czułam że mam dziwnie gorącą twarz. W obu ciążach, jakieś 5 dni przed spodziewaną @. Potem przeziębienie i metaliczny posmak w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
emila.dudek Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 28.11.13, 09:49 Ból piersi taki jak przed okresem ale jednak nieco inny. Piersi bolały, a miesiączki brak. Odpowiedz Link Zgłoś
yuppiki Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 04.01.14, 23:45 ja nie miałam zadnych najmniejszych podejrzeń, ze jestem w ciazy. kół mnie jajnik ot tyle. za to pozniej dostalam wysypu pryszczy na calych plecach, cale szczescie to bylo przejsciowe. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 05.01.14, 01:49 >Wszędzie czułam smród mokrej wrony a skad wiedzialas ze to wrona? ja nie mialam nigdy okazji powachac ... U mnie 3 ciaze i za kazdym razem od odrzucenie od kawy tuz po zaplodnieniu , ktora normalnie kocham miloscia szczera i prawdziwa. Nadmienie ze od kilku dni nie szaleje za kawa az tak strasznie, ale zrzucam to na to ze jestem chora, jak nie to pewnie bede sie udzielac na wielodzietnych Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 05.01.14, 02:21 Power do wszelkich prac fizycznych i do tych alkowianych. Nadwrażliwośc na zapachy- czulam fetor smieci ze zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: Wasze pierwsze NIEtypowe objawy ciąży 17.02.14, 16:39 Kawa mi przestała smakować. Za kawę dam się pokroić, picie porannej to najprzyjemniejsza część dnia. To od razu dało mi do myślenia, tym bardziej, że się staraliśmy Odpowiedz Link Zgłoś