Dodaj do ulubionych

seryjni mordercy

23.10.13, 10:03
no nie mogę przestać o tym myśleć, zmienili im karę z dożywocia na 25 lat, niedługo wyjdą, mało tego nie zarzekają się że zrobią to znowu, jeden dokonał 77 morderstw- to chyba się nie poprawi , co? a ten co zamordował 4 dzieci wyjdzie w lutym, boszszszeeeeeee że musi zginąć znów dziecko żeby zgnił w więzieniu. Przecież widać obłęd w ich oczach i niech nikt nie mówi że trzeba dać im szansę. chory kraj
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: seryjni mordercy 23.10.13, 10:28
      a tyle osób czeka na przeszczepy.
    • beataj1 Re: seryjni mordercy 23.10.13, 10:31
      Ale przecież nikt nie mówi że trzeba dac im szanse. Mało tego teraz cała kupa mądrych głów kombinuje jak może by ich jednak z tech więzień nie wypuszczać.
      Problem polega na tym że prawo jest tak skonstruowane że trzeba ich wypuścić. A miana prawa teraz nic nie pomoże bo prawo nie działa wstecz.
      I nie wynika to raczej ze złej woli a z bałaganu po przemianach ustrojowych i zmianach z tym związanych. Wtedy nikt nie pomyślał a teraz jest problem.
      • basia_400 Re: seryjni mordercy 23.10.13, 10:33
        Chorzy ludzie, chory kraj.
    • morekac Re: seryjni mordercy 23.10.13, 10:45
      Dla ścisłości: nie zmienili im kary z dożywocia na 25 lat. Ci ludzie dostali karę śmierci, ale jej nie wykonano ze względu na moratorium w wykonywaniu tej kary, a kiedy ją zniesiono - najwyższą karą było owe 25 lat, dożywocia wtedy nie było.
    • mid.week Re: seryjni mordercy 23.10.13, 10:58
      Dobrze byłoby im zapewnić jakieś prace społeczne. Wystarczająco resocjalizujący wydaje mi się udział w manifestacjach na rzecz mniejszości seksualnych, powiedzmy w Indiach czy Turcji.
      • gazeta_mi_placi Re: seryjni mordercy 23.10.13, 11:01
        big_grin big_grin big_grin
        Albo w Katarze na rzecz równouprawnienia kobiet, efekt chyba byłby ten sam.
    • kota_marcowa Re: seryjni mordercy 23.10.13, 11:00
      A ja tak sobie myślę, skoro kogoś kto stanowi zagrożenie dla życia i zdrowia swojego albo innych, można zamknąć wbrew jego woli w psychiatryku, to może wyjściem byłoby im zmienić lokum.
      Skoro facet twierdzi, że jak wyjdzie, to będzie dalej zabijał, to zagrożenie stanowi. Wiem, że jest poczytalni i nie jest chory psychicznie, ale jednak zaburzony i groźny.
      • kota_marcowa Re: seryjni mordercy 23.10.13, 11:02
        Aha i jestem gotowa się założyć, że jak wyjdą, to popełnią jakieś przestępstwo. Oby nikt nie zginąłuncertain
        • antyideal Re: seryjni mordercy 23.10.13, 11:07
          Tych gosci jest okolo setka. Niemozliwoscia jest, zeby wszyscy grzecznie wrocili
          na łono spoleczenstwa uncertain
          • kota_marcowa Re: seryjni mordercy 23.10.13, 11:13
            Ja myślę, że żaden nie wróci. Zobacz jak świat się zmienił przez 25 lat, nie będą umieli się przystosować, a to tylko zwiększy ich frustrację. Do tego dodajmy różne dewiacje i mamy bombę z opóźnionym zapłonem.
            • antyideal Re: seryjni mordercy 23.10.13, 11:21
              Nie maja do czego wrocic, po tylu latach, z taka historią. Zresztą to zwyrodnialcy a nie
              ludzie, ktorym w afekcie zdarzylo sie kogos zabic, nie znaja normalnego zycia.
              Pozostaje nam tylko trzymac kciuki zeby nie trafilo na naszych bliskich, nasze dzieci, na nas.
              Straszne.
      • matyldamoja Re: seryjni mordercy 23.10.13, 11:02
        chyba jednak jest chory psychicznie
    • matyldamoja Re: seryjni mordercy 23.10.13, 11:04
      pomyślcie jak kobiety się nosiły 25 lat temu, jak wyjdzie to oczopląsu dostanie i te piękne dzieci, ratunku po prostu ratunku, do psychiatryka ich!
    • jagienka75 Re: seryjni mordercy 23.10.13, 11:15
      o tym, że oni wszyscy powyłażą, trąbią już od roku i jak widać, nic z tego nie wynika...
      mieli ich zatrzymać w więzieniach i co?
    • kota_marcowa Re: seryjni mordercy 23.10.13, 22:03
      O patrzcie, jednak jest jakaś nadzieja

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14832865,Sejm_uchwalil_ustawe_o_leczeniu_niebezpiecznych_przestepcow_.html?lokale=torun#BoxWiadTxt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka