Dodaj do ulubionych

Dobry podkład matujący

24.10.13, 12:28
polećcie. Do naprawdę jasnej cery. I żeby się jeszcze ładnie rozsmarowywał. Próbowałam dermablendu i zachwalanych kremów BB, niestety wszystko jest za ciemne, wyglądam jak w masce, a wszelkie niedoskonałości czy zmarszczkismile się wyostrzają.
Obserwuj wątek
    • kasia080178 Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 12:50
      revlon
    • chipsi Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 13:39
      Kremy BB maja mocno ograniczoną paletę odcieni. Dobrze matuje Dream Matte Mousse od Maybelline ale może wysuszać jak się go za dużo i za często używa. Mi pasował. Ogólnie podkłady z maybelline mi pasowały - próbowałam różne. No i paleta odcieni od baaardzo jasnych po mocno opalone.
    • landora Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 13:56
      Długo używałam podkładów Bourjois - podkład - nie pamiętam tylko, czy 72, czy 73. Wadą było to, że w kilku opakowaniach zepsuła mi się pompka, ledwie po kilku tygodniach używania.

Teraz mam duuuużo tańszą Viperę - dokładnie ten: podkład Jest bardzo wydajny, dobrze się rozprowadza i generalnie jestem z niego zadowolona.
      • drinkit Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 21:31
        andora napisała:

> Długo używałam podkładów Bourjois - podkład - nie pamiętam tylko,
        > czy 72, czy 73. Wadą było to, że w kilku opakowaniach zepsuła mi się pompka, l
        > edwie po kilku tygodniach używani

ale kobieta pyta o matujący, a 10 sleep effect taki zdecydowanie nie jest
        • landora Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 22:30
          Ja się po nim nie błyszczałam, ale może dlatego, że mam bardzo suchą skórę.
          • drinkit Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 22:31
            ale on z definicji nie ma matowić skóry, to jest podkład rozświetlający zmęczoną cerę.
            • landora Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 22:39
              Ok suspicious
              Przyznam, że nie zwróciłam an to uwagi; kolor pasuje, konsystencja pasuje, wygląda ok - nie zastanawiałam się nad niczym więcej. Aczkolwiek nie wydaje mi się, żeby mi jakoś specjalnie cokolwiek rozświetlał.
          • konsta-is-me Re: Dobry podkład matujący 03.11.14, 21:22
            Ale autorka raczej suchej skory nie ma skoro pyta o matujacy .
    • run_away83 Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 14:58
      Astor mattitude
      • aka10 Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 15:10
        Lancôme.
    • z_lasu Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 15:24
      Make-up Atelier Paris
    • girl.anachronism Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 19:18
      Revlon Colorstay dla cery tłustej i mieszanej. Najjaśniejszy kolor jest bardzo jasny (nie wiem czy twoje standardy są takie same jak moje, ale jak dla mnie to bardzo bladziutki odcień i nie ma ani żółtego, ani różowego tonu, więc się nadaje w sumie dla każdego bladziocha), matuje bardzo dobrze i na długo, trzyma się cały dzień. To mój ulubiony podkład, a próbowałam miliona wink
      • best_bej Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 22:03
        potwierdzam- najlepszy jest revlon colorstay. Dostępny w hebe albo superpharm ok 70 zł, na allegro ok 25 zł
        ja używam nr 180 (naturalny odcień).
        o wiele lepszy od max factor lasting performance
      • gendrenam Re: Dobry podkład matujący 18.11.13, 10:50
        Revlon jest genialny, ma bardzo jasne odcienie, ale trochę mi podkreślał głębsze zmarszczki, bo jest nieco wysuszający. Ale fakt: po całym dniu pracy +6 godzinach spędzonych nad garnkami w upalny dzień, makijaż miałam nadal jak gwiazda filmowa - jest niezastąpiony.
        Ma jeden minus: nie potrafię go skutecznie usunąć niczym, oprócz chusteczek myjących dla dzieciuncertain Jak sobie z nim radzicie, Dziewczyny?
        Pozdrawiam
        • konsta-is-me Re: Dobry podkład matujący 03.11.14, 21:25
          Plyn.miceralny.
          Mnie Revlon splywa albo kluski, wcale taki.kryjacy nie jest i w ogole nie rozumiem.o co takie wielkie halo.
          Polecam La Roche Possey matujacy, albo Vichy.
          Sprawdza mi sie true match Loreala.
    • eryk2601 Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 20:09
      Revlon colorstay.Najlepszy.
    • najada Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 20:17
      A jasna to jaka? Podaj nr podkladu, ktory Ci pasował odcieniem. Podkłady nie są od matowania raczej, błysk można zwalczyć pudrem czy bibułką matującą. Z trwałych i nielśniących lubiłam np. Teint Resist od YSL, wszelkie kompakty też raczej są matowe.
      BB kremy są raczej bardzo jasne, ktorych próbowałaś? Ja mam ze 3, w tym np. popularną Misshę i jest raczej za jasna, choć dopasowuje się do cery. Drogeryjne/europejskie to nie do końca kremy BB, a raczej po prostu kremy tonujące. Ładny, jasny odcien ma np. Nr 1 BB od Estee Lauder.
      • przystanek_tramwajowy Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 20:47
        Ja mam BB od Eveline dla cery jasnej. Nie robi z twarzy maski i jest odpowiedni dla mega bledziucha.
        • zuzanna56 Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 21:25
          Ten BB Eveline jest w niebieskiej tubce? To tez go mam. Do cery jasnej. Całkiem fajny, używałam latem, nadal używam choć pewnie na zimę zmienię. Mógłby lepiej matowić ale jest całkiem niezły i tani smile
          • przystanek_tramwajowy Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 21:41
            W niebieskiej. big_grin Jestem z niego bardzo zadowolona. Dużo lepszy niż poprzednia wersja w brązowej tubce. Po tamtej kleiła mi się twarz.

---
            Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
        • tully.makker Re: Dobry podkład matujący 04.04.14, 10:13
          Ja mam BB od Eveline dla cery jasnej. Nie robi z twarzy maski i jest odpowiedni
          > dla mega bledziucha.

No bez jaj. Ja nie jestem mega bledziuchem, tylko zwyklym, a tego BB kremu uzywam tylko pod koniec lata i nawet wtedy wiac, ze jestem posmarowana czyms za ciemnym.
      • stacie_o Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 21:33
        Takie były za ciemne:
        https://img.apo-discounter.pl/images/product_images/popup_images/04181553.jpg

i missha 13.
        • najada Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 22:04
          To rzeczywiscie jasna jestes, jak 13 za ciemna. Dla mnie 21 jest za jasna, a mam sie za posiadaczke dość jasnej cery.
          Popróbuj moze dobrac odcien wg kolorystyki Maca, jesli masz żóltawa cere, to zobacz odcienie NC15, czyli naprawde jasne, jesli rożowawą - NW15. Z matowych typowo, np. kompaktowy Studio Fix. Jak poznasz swoj macowy odcien, znajdziesz w necie pelno tabel z odpowiednikami innych firm, to bardzo ulatwia zycie. Jesli NC15 bedzie za ciemne, pozostaje ci mieszac biale bazy z podkladem, zeby rozbielic podklad, bo NC10 w Polsce jest niedostępna.
        • best_bej Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 22:07
          ten derma to jaki koszmar- robi z twarzy maskę. próbuj colorstay . poniżej paleta kolrow, 180 jest naturalnysmile
          www.odmien.pl/podklad-revlon-colorstay-softflex.html
        • an_ni Re: Dobry podkład matujący 17.11.13, 23:58
          przeciez dermablend nie jest matujacy a kryjacy, max kryjacy
          jest jasniejszy odcien Dermablend 15, tak przy okazji, jest naprawde jasny
          no i w ogole odradzam matujace podklady, lepiej sie sprawdza matujacy krem jesli juz, i matujacy puder, ja polecam anti shine Kryolan - bialy puder
          jesli podklad nie musi byc kryjacy to lepiej wybrac dosc neutralny matowy (czyli nie nablyszczajacy), a nie matujacy, bo to raz ze bardzo obciaza cere, dwa ze wyglada ciezko
          • krysia_puzelek Re: Dobry podkład matujący 18.11.13, 13:51
            ja polecam pudry transparentne , jak najbardziej przezroczyste ,ale matujące.
      • jematkajakichmalo Re: Dobry podkład matujący 17.11.13, 23:35
        najada napisała:

Ładny,
        > jasny odcien ma np. Nr 1 BB od Estee Lauder.

Zgadzam sie, wlasnie zakupilam kolejne opakowanie. Kryje dosc dobrze jak na krem BB, przypudrowuje potem calosc pudrem transparentnym i jest super.

Jak ten mi sie skonczy skusze sie na probe na BB od Clinique.
    • mayaalex Re: Dobry podkład matujący 24.10.13, 22:14
      Clinique i Lancome maja dosc jasne podklady.
      • monika8630 Revlon colorstay 25.10.13, 20:27
        Sa dobrze kryjace,dlugo sie trzymaja ale na pewno nie 12h,po 5-6 trzeba przypudrowac nosekwink
        bogata gama kolorystyczna osobno dla cery suchej oraz mieszanej/tlustej

www.ladymakeup.pl/sklep/revlon-podklad-colorstay-cera-tlusta-i-mieszana.html
        podklad 110ivory jest bardzo jasny
        • kosmitka06 Re: Revlon colorstay 18.11.13, 09:19
          monika8630 napisała:

> Sa dobrze kryjace,dlugo sie trzymaja ale na pewno nie 12h,po 5-6 trzeba przypud
          > rowac nosekwink
          > bogata gama kolorystyczna osobno dla cery suchej oraz mieszanej/tlustej

Popieram!
          Używam już dość długo... fajnie się rozsmarowuje, szybko zasycha i cera jest taka "idealna".
          Robiąc mocniejszy makijaż np. wieczorowy... mieszam z ciut ciemniejszym odcieniem. Trzyma się bardzo długo. Ja używam do cery tłustej.
          Cena przystępna bo ok 40zł. na all kupisz nawet za 25zł wink
        • konsta-is-me Re: Revlon colorstay 03.11.14, 21:29
          Ivory jest dosc jasny, ale to jeszcze nie skrajny bladzioch.
    • krysia_puzelek Re: Dobry podkład matujący jasny - BB Biorica 17.11.13, 22:56
      dla mnie krem BB Biorica (snail) z Japonii jest mega jasny, szukaj kosmetyków dla Azjatek - one mają jasne cery. Ten wygląda super. Czasami mieszam z meybelline afinitone ,żeby lepiej krył. Super efekt.
      • an_ni Re: Dobry podkład matujący jasny - BB Biorica 18.11.13, 00:02
        Azjatki nie maja jasnej cery tylko taka chca miec!
        • krysia_puzelek Re: Dobry podkład matujący jasny - BB Biorica 18.11.13, 13:49
          masz racje, zle sie wyrazilam. smile
    • keszurka Re: Dobry podkład matujący 17.11.13, 23:40
      Pharmaceris jest rewelacyjny: oczywiście zależy czy Ci spasuje, ale jest jasny, kryjący i matujący. Super.
      • konsta-is-me Re: Dobry podkład matujący 03.11.14, 21:32
        Jak ma na mysli Pharmaceis kryjacy , to zgoda ze jest b jasny, ale ani troche matujacy, wrecz przeciwnie.
    • black-cat Re: Dobry podkład matujący 18.11.13, 08:57
      Double Wear Estee Lauder. Matuje, długo się trzyma na skórze i ma sporo odcieni (również b. jasnych).
      • nerwowamatka Re: Dobry podkład matujący 18.11.13, 09:09
        Lauder dobry, używałam długi czas,aż przerzuciłam się na, moim zdaniem lepszy, la roche posey. Od kilku lat używam toleriane. Mam bardzo jasną skórę, używam 11, a jest jeszcze jaśniejsza 10. Dermablend był jednym z najgorszych podkładów,jakie zdarzyło mi się mieć.
        • an_ni Re: Dobry podkład matujący 18.11.13, 18:18
          toleriane jest dla ciebie matujacy??
          dermablend jest swietny do zadan specjalnych np na przebarwienia, ja mam posloneczne na czole i jest swietny
          • konsta-is-me Re: Dobry podkład matujący 03.11.14, 21:35
            Toleriant mnie matowil doskonale (ten dla cery tradzikowej), a Dermablend zdaje sie pochodzi od Vichy i nie matowi, bo nie takie jego zadanie.
    • wielkafuria Re: Dobry podkład matujący 18.11.13, 15:28
      wake me up
    • enatealie Re: Dobry podkład matujący 18.11.13, 17:36
      Dobry jest wspomniany już Revlon. Sprawdź też MAC, podkłady mają jaśniutkie i w dwóch wariantach- z tonami żółtymi lub różowymi.
      • dorocia18 Re: Dobry podkład matujący 03.11.14, 20:39
        najbardziej mi podpasował podkład z bella- wiele odcieni, każdy coś dla siebie znajdzie
    • inguszetia_2006 Estee Lauder "Double Wear" Stay in Place/Fresco 18.11.13, 20:21
    • burina Re: Dobry podkład matujący 19.11.13, 02:20
      Tak z ciekawośc, bo sama mam bardzo jasną cerę i nic poza BB czy CC nie używam, pod 'BB' masz na myśli kosmetyki azjatyckie, czy wynalazki Garnierów i innych Maybelline?
    • gabry444 Re: Dobry podkład matujący 03.04.14, 19:20
      Wypróbuj photo Finish z Karaji, jest na prawdę dobry, długo matuje i ma lekką konsystencję i nie zapcha porów smile
    • iza232 Re: Dobry podkład matujący 03.04.14, 20:30
      Revlon colorstay ma ze 14 przeróżnych odcieni. Znajdziesz coś dla siebie. Rewelacyjnie matuje a wypróbowałam już sporo matujących podkładów. Revlona stosuję zimą i jesienią, bo jest trochę ciężki chociaż w płynie. Latem przechodzę na dream matt mousse - leciutki podkład w piance. Najjaśniejszy jest cameo, naprawdę bardzo jasny.
    • lena.green Re: Dobry podkład matujący 03.04.14, 20:35
      probowałaś podkładów mineralnych?
    • tully.makker Re: Dobry podkład matujący 04.04.14, 10:15
      Estee Lauder Double Wear i Revlon Colorstay to moi faworyci. Duzy wybor kolorow, takze jasnych.
      • zebra51 A może minerały? 04.04.14, 10:18
        Kupiłam ostatnio zestaw próbek z Annabell i jestem zachwycona ich pudrami. Tylko trzeba zainwestować w porządny pędzel.
        • lena.green Re: A może minerały? 04.04.14, 18:15
          niekoniecznie pędzel musi być drogi ale musi być flat top i co najmniej dwa.
      • lena.green Re: Dobry podkład matujący 04.04.14, 18:13
        Nie rozumiem zachwytu nad revlon colorstay, po kilku latach ciągłego stosowania doprowadzil moją skórę do fatalnego wyglądu. Po odkryciu podkładów mineralnych moja skóra przeszła odrodzenie, nigdy więcej nie wrócę do sklepowych podkładów-fluidów.
    • mia_siochi Re: Dobry podkład matujący 03.11.14, 21:43
      Mam cerę tak jasną,że absolutnie żaden astor czy inny rimmel nie pasuje.
      Za to zbawieniem dla mnie jest estee lauder double wear- kolor bone. Nie dość, że jasny, to jeszcze świetnie kryje. Matu idealnego nie wymagam.
      • mia_siochi Re: Dobry podkład matujący 03.11.14, 21:44
        Aha, jasną ale w odcieniu żółtym/oliwkowym. Jasne owszem znajduję, ale zawsze są różowawe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka