Dodaj do ulubionych

Prezenty dla 6- i 12-latki

29.10.13, 11:07
Powoli zaczynam się rozglądać za prezentami gwiazdkowymi, żeby jakos rozłożyć w czasie wydatki z tym związane. Mam dwie kuzyki w wieku 6 i12 lat i kompletnie brakuje mi pomysłu, co im kupić. Nie mam na co dzien kontaktu z dziecmi w tym wieku, z nimi widuje się tylko w swięta, a wiadomo, że zainteresowania oraz mody zmieniają się jak w kalejdoskopie, więc nigdy nie jestem w pełni na bieżąco.
12-latka jest spokojna, raczej poważna. Jest uzdolniona artystycznie, lubi malowanie i różne robótki ręczne, ale takich prezentów dostaje zazwyczaj sporo od reszty rodziny. Ładnie spiewa, jest w chórze – może coś związanego ze spiewem własnie? Ja jestem wyłacznie “koncowym konsumentem” muzyki więc nie bardzo cos przychodzi mi na mysl. Lubi się stroić – tu z kolei czuje się bardziej kompetentna, ale nie wiem, co jest modne wsród 12-latek wink
6-latka, wlasciwie prawie 7-latka to jest żywe srebro, kompletny szatan, który nie wysiedzi na miejscu i nie skupi się na niczym dłuzej niż 30 sekund (we wrzesniu ma isc do szkoły i nikt sobie tego nie wyobraża póki co). Tutaj to już kompletnie brakuje mi pomysłów.
Poratujcie.
Obserwuj wątek
    • re.nata1972 Re: Prezenty dla 6- i 12-latki 07.11.13, 18:35
      Dla 12-latki może puzzle 500 elementów lub książkę np. Felix, Net i Nika oraz Nadprogramowe Historie lubimyczytac.pl/ksiazka/169594/felix-net-i-nika-oraz-nadprogramowe-historie, ale dla 7-latki polecam zabawkę/przytulankę uszytą na podstawie rysunku: www.babiniec.org/galeria-pluszakow/
    • magnollia3 Re: Prezenty dla 6- i 12-latki 07.11.13, 19:30
      Dla 12-latki skompletowałam ostatnio profesjonalny zestaw do robienia biżurerii. Tzn. nie taki komplet marketowy, tylko części kolczyków/bransoletek i koraliki kupowane na sztuki + profesjonalne szczypce i inne niezbędne akcesoria. Do tego otrzymała mój instruktaż, jak wykonywać poszczególne ozdoby. Poza tym w ostatnim czasie dostała też: karty podarunkowe do Empiku i H&M, plakat na ścianę, płótna malarskie i farby olejne, naklejkę ścienną z ciekawym wzorem, książki o tematyce fantasy.

Dla 7-latki nic nie doradzę niestety.
    • srubokretka Re: Prezenty dla 6- i 12-latki 07.11.13, 19:39
      dla szesciolatki to .
    • dziennik-niecodziennik Re: Prezenty dla 6- i 12-latki 07.11.13, 19:51
      podobne dziecko jak opisane młodsze mamy w rodzinie smile w przypadku naszego swietnie sprawdziła się gra Twister i z tej samej serii coś tam do tańczenia. moze w takich właśnie ruchowych grach i zabawach poszukaj?
    • ichi51e Re: Prezenty dla 6- i 12-latki 07.11.13, 19:59
      Djeco ma cudowne zestawy kreatywne. Cudowne - grajdomek.pl/pl/c/zestawy-artystyczne-Djeco/69/1/default/1/searchquery/Djeco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka