Dodaj do ulubionych

Czy wszystkie koty tak mają?

30.10.13, 13:29
Mam kotkę. Ona jest albo tępa albo złośliwa. Zawsze leży na schodach. Konsekwentnie, od zawsze ją wyrzucam ze schodów. Nie jeden raz ktoś nie zauważył i zrobił jej krzywdę. Kilka razy dziennie krzyczę na nią i wyrzucam a ona jak tylko zniknę z zasięgu wzroku, wraca i kładzie się na schodach. Ręce mi opadają.
Lubię koty, ale po doświadczeniach z moim uparciuchem doszłam do wniosku, że są po prostu tępe.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 13:30
      Nie jest tępa, tylko ma po prostu gdzieś te twoje histerie tongue_out leży, gdzie ma ochotę.
      • ladnyusmiech Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 13:33
        Czy ma gdzieś, że ktoś nie zauważa i depcze jej po ogonie? Albo teściowa, która jak akurat jest ścierą ją goni ze schodów? To też ma gdzieś? To co to jest jakieś futrzane sadomacho...? big_grin
        • misterni Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 15:05
          Widać przyjemność z leżenia na schodach wbrew Twojej koncepcji jest tak duża, że równoważy jej przydeptywanie ogona. tongue_out
    • gryzelda71 Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 13:31
      Po prostu maja twoje sugestie pod ogonemwink
    • neffi79 Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 13:31
      mama ma uroczą brytyjkę, tępą i złosliwą od małegosmile
      nie ważne jakie metody stosuje, ciągle włazi na meble i drapie skórzane kanapy
      koty bywają złosliwe i pamiętliwe, seriowink
      • misterni Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 15:04
        Ona nie jest tępa, tylko robi to, na co ma ochotę, a twoje skórzane kanapy służą jej za drapak.
        • ichi51e Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 20:52
          Chyba raczej kocie drapaki sluza neffi za kanapy ;p powinnas byc wdzieczna ze ci krolewna udostepnia... :p
    • ann.38 Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 13:39
      Niestety, nasza kotka też uwielbia leżeć na schodach. Nie uważam jej ani w ogóle kotów za głupie ani złosliwe, ale nawet nie próbowałam jej oduczać tego. Mnie się wydaje, że to trudne do zrozumienia dlaczego ma nie leżeć na schodach. Łatwiej byłoby nauczyć gdyby w ogóle wstęp tam był wzbroniony, jak np. w niektórych domach na blaty, stoły.. itp. Ale po schodach przecież kot może, a nawet musi chodzić. Jak ma zrozmieć, że tam wolno się poruszać, ale nie można zatrzymywać? U nas w dodatku kot jest czarny, dywan na schodach jest ciemny, naprawę też ciągle o tym myślę, że i kot będzie poturbowany i ten kto go poturbuje może stracić zęby. Obróżka odblaskowa nie pomaga. Nie świeci tak, żeby było to widoczne. Jak na razie u nas nie było ofiar w ludziach ani zwierzynie.
      • bsl Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 13:43
        Moje tez lezakuja kazdy na swoim schodku, kiedys sobie leb rozbije. Maja gleboko w dopie ,ze sie komus to nie podobasmile
      • misterni Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 15:07
        A światła w domu nie macie?
    • feel_good_inc Tak mają 30.10.13, 14:14
      Nie wytłumaczysz.
      https://3ir.net/wp-content/uploads/2012/09/Cat-stand-place.jpg
    • na_pustyni Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 14:19
      jak slysze 'koty sa tepe i zlosliwe', to tak jakbym slyszala 'pieniazki'
    • default Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 15:13
      Nie są tępe. Są kotami.
      bibsy.pl/3uoouOHY/jestem-kotem-mnie-nie-zrozumiesz
      • estragonka Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 20:47
        default napisała:

> Nie są tępe. Są kotami.
        > bibsy.pl/3uoouOHY/jestem-kotem-mnie-nie-zrozumiesz

cuuuuuuuuuuuudowne !!!!! i jakie prawdziwe big_grin
    • dziennik-niecodziennik Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 15:14
      a nie idą Ci tamtędy rury od ogrzewania?... big_grin
      • viviene12 Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 20:46
        dziennik-niecodziennik napisała:

> a nie idą Ci tamtędy rury od ogrzewania?... big_grin

albo zyla wodnasmile
    • klubgogo Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 20:35
      > Zawsze leży na schodach

big_grin big_grin big_grin ale się uśmiałam. Wolałabym kote leżąćcą zawsze na schodach niż miauczacą bardzo głośno, bardzo, bardzo głośno w najodleglejszym kącie mieszkania i czekającą, az ktos przyjdzie ją pogonić. Do tego notorycznie budzi mnie 20 minut przed budzikiem, szlag mnie ognisty wtedy trafia, bo to najcenniejsze minuty.
    • gemmavera Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 20:50
      Koty po prostu lubią leżeć wysoko - czują się bezpieczniej. Kup jej wysoki piętrowy drapak albo zawieś gdzieś (najlepiej od razu pod sufitem) specjalną półkę, a być może (hehe) zrezygnuje ze schodów.
    • ichi51e Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 20:51
      Albo masz ciek albo trafil ci sie typ kota drzewnego - lubi patrzec z gory.
      • yenna_m Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 20:56
        albo jedno i drugie
    • mondovi Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 20:58
      Znając siebie, przywykłabym do kota na schodach i tyle. Z moimi się nie użeram, chociaż mają masę podobnych pomysłów - np. kurtki na wieszaku służą do strącania na podłogę, żeby mieć mięciutkie do leżenia (jakby nie istniały sofy i fotele kawałek dalej). Nie walczę, na wieszaku wisi sobie bluza, przeznaczona do zrzucania i wszyscy zadowoleni - tzn. i ja, i koty.
      • naplaze Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 22:09
        kurtki na wieszaku służą do strącan
        > ia na podłogę, żeby mieć mięciutkie do leżenia

OMG, dobrze, że mój nie ma aż tak bogatej wyobraźni. Ale z podwieszonych schodów zwisa całymi dniami.
    • 18lipcowa3 Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 21:00
      Tak no niestety ale koty sa bezdennie głupie.
      • kamunyak Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 21:59
        zapewne dla kotów to ludzie są bezdennie głupi.
        No bo nie nauczyć się prze tyle lat, że kot leży na schodach? i nie deptać mu po ogonie?
        to tylko głupi człowiek potrafi.
      • marychna31 Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 22:25
        > Tak no niestety ale koty sa bezdennie głupie.
        Z TEGO BY WYNIKAŁO, ŻE MUSISZ BYĆ KOTEM
        • yenna_m Re: Czy wszystkie koty tak mają? 30.10.13, 22:47
          weź nie obrażaj kotów big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka