Dodaj do ulubionych

Zajad u dziecka

17.11.13, 23:05
Zrobił się synowi tydzień temu. Smarowałam aloesem ale nie pomaga. Dzis kupiłam wit. B2 i trobiotic. Tribioticu na razie nie uzylam, bo farmaceutka nie polecała (kupiłam tak... z rozpędu). Może macie jakieś rady przed ewentualną wizytą u dermatologa (bo ta najszybciej w piątek).
Obserwuj wątek
    • casilda_armento Re: Zajad u dziecka 17.11.13, 23:26
      Maść na zajady Lips. Na zajady pochodzenia grzybiczego dobry jest Aphtin ,choć wiele mam unika go jak ognia.
    • zuzi.1 Re: Zajad u dziecka 17.11.13, 23:30
      a co może byc przyczyną takich zajadów i jak stwierdzic podłoże grzybiczne czy inne? jakies badania? jakie?
    • leeah Re: Zajad u dziecka 17.11.13, 23:30
      najzwyklejsza masc na grzybice powinna pomóc, clotrimazolum
      • hiacynta333 Re: Zajad u dziecka 18.11.13, 00:21
        clotrimazolum - ja stosuję
    • ulas123 Re: Zajad u dziecka 18.11.13, 09:04
      Zajad to grzybica, Clotrimazolem smarować.
    • adellante12 Re: Zajad u dziecka 18.11.13, 09:32
      Najtańszy i najskuteczniejszy sposób to clotrimazol....
      Wszelkie inne super hiper maście o przekombinowanych nazwach to zwyczajne wyłudzanie kasy z kobiecej naiwnosci
      • alfa36 Re: Zajad u dziecka 18.11.13, 11:21
        Dzięki. Dziś zastosuję crotlimazol. Mojemu 8 latkowi wyszło toto pierwszy raz w życiu. Przy czym nie jest przeziębiony. Tydzień temu kilka dni odżywialiśmy się w hotelowej restauracji, może stąd?
    • nikki30 Re: Zajad u dziecka 18.11.13, 11:26
      Nalezy dziecku podawać witaminę B complex przez kilka dni.Kupisz w aptece bez recepty. Nadmiar organizm wydala z moczem.
      Zajad to w 99% niedobór witaminy z grupy B.
    • alfa36 Re: Zajad u dziecka 19.11.13, 12:16
      Dziękuję. W życiu bym nie wpadła na to, ze crotlimazol może pomóc przy zajadach. A pomógł. Do tego kilka dni podam wit. B. Mam nadzieję, ze wszystko ładnie się zagoi i nie wróci.
    • tatibi Re: Zajad u dziecka 19.11.13, 12:29
      Mi pomogl Hascofungin. Po uzyciu nigdy nie mialam nawrotu chociaz zajady meczyly mnie przez lata. Tak sie zastanawiam kto rozsiewa ta bzdure o braku witamin.
      • shige Re: Zajad u dziecka 19.11.13, 13:03
        tatibi napisała:

> Mi pomogl Hascofungin. Po uzyciu nigdy nie mialam nawrotu chociaz zajady meczyl
        > y mnie przez lata. Tak sie zastanawiam kto rozsiewa ta bzdure o braku witamin.

Droga Pani żadna to bzdura a fakt szeroko opisywany w prasie medycznej!Niedobór wit B 2 powoduje obrzmienie lub pękanie błony śluzowej jamy ustnej, zapalenie czerwieni warg, języka lub błon śluzowych, pleśniawki, zajady jamy ustnej.Niedobór tej witaminy może objawiać się właśnie w postaci pęknięć i owrzodzeń w kącikach ust, zaburzeń wzroku i wielu zmian skórnych. Sporo dzieci z "alergiami" ma w rzeczywistości niedobory wit B 2.
        Jeśli uszkodzenie kącika ust nie miało charakteru mechanicznego(wtedy pomagają maści przeciwgrzybiczne) to do leczenia wdraża się wit B complex. Zwykle po 1-2 dniach od stosowania śluzówka wraca do formy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka