Dodaj do ulubionych

Warszawianki

18.11.13, 09:14
Uprzejmie proszę Was o pomoc. Musze zorganizować, właśnie w Warszawie spotkanie dla grupy zagranicznej ok 15 osób, wieczorną kolację, nic pompatycznego. Mozecie zaproponować jakieś ciekawe miejsce z nasza kuchnia?
Z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • kocianna Re: Warszawianki 18.11.13, 09:17
      Pierogarnia Zapiecek? Mają kilka lokali, w tym na Starówce.
      • triss_merigold6 Re: Warszawianki 18.11.13, 09:20
        Na Starówkę jest kiepski dojazd i nie ma gdzie zaparkować, a IMO pierogarnia umiarkowanie nadaje się na elegancką kolację.
        Zależnie od funduszy, bo to droga knajpa, ale ja bym proponowała "Dom Polski" na Francuskiej.
        • volta2 Re: Warszawianki 18.11.13, 09:26
          dom polski na francuskiej to najlepszy wybór (w wersji exlusiv)

zapiecek - jak najbardziej jeśli to ma być skromny budżet a grupa osób to studenci czy jakaś inna wyluzowana ekipa
        • donnasanta Re: Warszawianki 18.11.13, 09:48
          Wlasnie Dom Polski jest pompatyczny, jak dla mnie. Eleganckie wnetrza, cisza, a tutaj bedzie 15 osob z roznych regionow Europy i na pewno nie beda cicho...
          Poza Warszawe bym sie nie wybierala. A co powiecie na CKOberza?
          • izak31 Re: Warszawianki 18.11.13, 09:55
            Zobacz tę Oycowiznę. www.oycowizna.pl/ na pewno nie pompatyczne wink. a zagranica będzie jedzeniem zachwycona.
            • donnasanta Re: Warszawianki 18.11.13, 09:58
              Tylko, ze tam jest do 23:00!!!!
              • izak31 Re: Warszawianki 18.11.13, 10:07
                to po kolacji zmiana lokalu wink Restauracje to chyba nie są w Polsce 24h...
            • wielkafuria Re: Warszawianki 18.11.13, 10:29
              wpisz w google szara eminencja (Piaseczno). Jak masz jechac do Oycowizny ktora z tego co sie orientuje jest koło magdalenki i wyjechac tam kiedy wszyscy jada na trase krakowska czy katowicką to juz chyba lepiej do piaseczna i mozesz zostac do ostatniego klienta.

Kuchnia w Szarej jest gennialna, kazdy znajdzie cos dla siebie. Raz na jakis czas tam jezdze i nigdy sie nie zawiodłam.
          • triss_merigold6 Re: Warszawianki 18.11.13, 09:55
            Akurat do Domu Polskiego przychodzi b. wielu cudzoziemców, chociażby z racji miejsca.
            Na Starówce Retman ma polską kuchnię, kiedyś był w porzo, jak teraz nie wiem.
    • izak31 Re: Warszawianki 18.11.13, 09:32
      zajazd Oycowizna pod Warszawą. Ladnie, dobre jedzenie i nic pompatycznego. Bardzo dobra golonka. Może być jeszcze ranczo pod bocianę ale to już pod Tarczynem. Może być jeszcze Gościnieć Kołomyja ale ostatnio coś czytałam więcej negatywnych opinii o tym miejscu. Albo restauracja "Siwy Dym" na Puławskiej
      • izak31 Re: Warszawianki 18.11.13, 09:32
        Kołomyja to jest w Konstancinie-Jeziornej
        • ledzeppelin3 Re: Warszawianki 18.11.13, 09:37
          Smaki Warszawy na rogu Wspólnej.
      • agus-ka Re: Warszawianki 18.11.13, 09:39
        Tylko nie siwy dym... Zupa z proszku i placek po węgierski bez mięsa wołowego...
        A musi być polska kuchnia? A może bania luka na puławskiej albo flik? U flika kiedyś było super jedzenie.
        • glicea3 Re: Warszawianki 18.11.13, 10:18
          Restauracja Różana - z klasą, pyszne polskie jedzenie, ale nie pompatycznej. Zapiecek to kiepski pomysł...
      • thea19 pod bocianę? 18.11.13, 12:16
        a po jakiemu to?
        współczuję Twoim dziecią
    • nikki30 Re: Warszawianki 18.11.13, 10:19
      Dla moich zagranicznych Klientów organizuje już od lat kolację w Domu Polskimsmile
      Szczególnie japończycy są zachwyceni i innej restauracji jak są w Polsce sobie nie wyobrażająsmile
      Ok jest też Biała Gęś Gesslerowej oraz Fukier.
      • donnasanta Re: Warszawianki 18.11.13, 10:30
        Dom Polski tak, super, ale tak do 5 osob.Tez bylismy w przeszlosci.. Ile tych japonczykow bylo?
        Nie dla chmary 15osobowej, takie mam odczucie..
        • nikki30 Re: Warszawianki 18.11.13, 10:36
          12 smile

chrzciny i wesela tam organizują więc spokojnie da się!
          • donnasanta Re: Warszawianki 18.11.13, 10:49
            nikki30 napisała:

> 12 smile Cisi jacys? Bo nasi to tylko na october fest sie nadaja smile)))
            >
            > chrzciny i wesela tam organizują więc spokojnie da się!
            • nikki30 Re: Warszawianki 18.11.13, 11:17
              Japończycy raczej cisi ale jak przyjeżdżają nasi klienci z Anglii to jest gorzej niż na october festsmile
              Pewnie jeszcze z "delegacją zagraniczną" nie było ci dane zwiedzać najbliższe go go kluby a na drugi dzień przebukowywać bilety na samolot bo "podopieczny" tak się schlał że musiał wylądować w szpitaluwink. Ja mam przez jedną taka delegację bana na noclegi w jednym z warszawskich hoteli.
              U nas przyjęcie było w kameralnej sali przy okrągłym stole, który chyba mieści 15 osób. Możesz mieć przyjęcie z tańcami jak towarzystwo takie głośne i rozrywkowewink
    • paul_ina Re: Warszawianki 18.11.13, 10:30
      O, Kochana, tylko Stary Dom Adamczyka przy Puławskiej - mąż ostatnio zabrał tam zagranicznych klientów, na przystawkę poszedł tatar robiony przy stoliku - byli zachwyceni knajpą i jedzeniem.

www.restauracjastarydom.pl/
      • donnasanta Re: Warszawianki 18.11.13, 10:32
        paul_ina napisała:

> O, Kochana, tylko Stary Dom Adamczyka przy Puławskiej - mąż ostatnio zabrał tam
        > zagranicznych klientów, na przystawkę poszedł tatar robiony przy stoliku - byl
        > i zachwyceni knajpą i jedzeniem.
        Tak, wyobrazam sobie, ale nas bedzie 15 osob....to inaczej niz grupa 5-6...
        > www.restauracjastarydom.pl/
        • nikki30 Re: Warszawianki 18.11.13, 10:41
          Musisz ich wcześniej poinformować, że będzie tyle osób, więc się przygotują. Mogą za serwis doliczyć 10-15 % i tyle.
          W mojej ulubionej restauracji Boscaiola na Powislu (kuchnia włoska) kelnerzy łączą stoły po prostu. Często tam robimy spotkania z pracownikami i ich rodzinami.W tym dniu dla gości z zewnątrz jest raptem kilka stolików.
        • paul_ina Re: Warszawianki 18.11.13, 10:43
          U nas klientów było 8, do tego my dwoje - razem 10 osób. Posadzili nas przy łączonym stole wzdłuż okna przy Puławskiej.
          Z parkowaniem nie było problemu, bo klientów dowiózł z hotelu firmowy bus. Nie wiem czy knajpa ma jakieś swoje miejsca parkingowe - ale im bardzo zależy na klientach biznesowych, można podpytać czy mają rozwiązanie na zatłoczony parking.
        • gaskama Re: Warszawianki 18.11.13, 12:23
          Byłam w Starym Domu kilka razy. Poza tatarem robionym przy stoliku jedzenie jest po prostu słabe. Kurczak zagrodowy twardy jak jasna cholera, ryby wysuszone. Porażka totalna. No i atmosfera taka ... w weekendy dużo nadętych rodzin. Zero luzu.
          • paul_ina Re: Warszawianki 18.11.13, 12:41
            Może miałaś pecha, ja tam często wpadam - i zawsze wszystko jest super. Czego nie mogę powiedzieć np. o knajpach Gesslerowej.
            • gaskama Re: Warszawianki 18.11.13, 12:44
              Knajpy Gesslerowej są słabe. A Starym Domem się zachwyciłam zaraz jak powstał. Byliśmy rodzinnie ze dwa razy i było ok. Ale mam wrażenie, że ostatnio już nie trzyma jakości. Jakoś tak we wrześniu i w październiku mieliśmy dwa razy wtopę. No poza rewelacyjnym tatarem, ten zawsze trzyma poziom.
    • gaskama Re: Warszawianki 18.11.13, 12:19
      My cudzoziemców "z pompą" zapraszamy do Domu Polskiego lub do Różanej.
      Na luźnie spotkania, głośnie, przy piwie zapraszamy do CK Oberży. Cudzoziemcy zawsze byli zadowoleni.
    • volta2 Re: Warszawianki 18.11.13, 13:17
      w domu polskim spora i głośna grupa jak najbardziej ok. zrobią dla was miejsce, które innym nie będzie przeszkadzać i można się czuć swobodnie.

exlusiv - tu mam na myśli cenęsmile mniej zaś atmosferę.

co do kołomyi - to nie jest kuchnia polska, tylko raczej jakaś pogranicza, nie jest tam zbyt smacznie, właśnie jako cichy klient poszłam tam na obiad, przed podpisaniem umowy na organizację komunii - i już tej umowy nie podpisałam(a bywamy tam, ale na grillu - tu bez zastrzeżeń)

siwy dym - pomyłka, co wy tu kobicie wciskacie?

powiem, że drugim takim niezłym i polskim miejscem będzie na starówce - pod herbami. ale tam z większą ilością osob jest problem, obsługa nie wyrabia.
      tak czy siak - dom polski, jeśli koszty nie porażają - bym brała w ciemno.
      • yosolka Re: Warszawianki 18.11.13, 16:19
        Kompania Piwna.
        Byłam tam kilka razy ze znajomymi i zawsze wszyscy byliśmy zadowoleni. Jedzenie smaczne, porcje ogromne, mają dobre piwa. Kolega zabrał tam grupę Niemców na służbową kolację. Byli zachwyceni.
        • ichi51e Re: Warszawianki 18.11.13, 16:28
          A moze wieprzek? m.czerwonywieprz.pl/pl/tresci/275,czerwony-wieprz.html
          • peggy_su Re: Warszawianki 18.11.13, 16:43
            O wieprz jest fajny. Jeśli ma byc bardziej na luzie to polecam. Restauracja w klimacie PRL, jedzenie w porządku.
            • bloopsar Re: Warszawianki 18.11.13, 18:16
              > jedzenie w porządku

Tylko nie zamawiajcie kaczki, kompletnie nie potrafią jej tam zrobić uncertain
    • bloopsar Re: Warszawianki 18.11.13, 16:36
      Zdecydowanie Dom Polski. Byliśmy wiele razy z cudzoziemcami - i partnerami biznesowymi i gośćmi prywatnymi, zdarzały się duże grupy, nigdy nie było problemu, tylko oczywiście trzeba wcześniej zarezerwować stolik(i), może nawet cała salkę. Kelnerzy doskonale sobie radzą, po angielsku mówią znakomicie i z polotem i sympatycznie (ale nie nazbyt swojsko, tak akurat) potrafią zagadać z każdym gościem, stosownie do wieku, płci, pozycji itd. - szybko się orientują w dynamice danej grupy, czy to rodzinka czy szef i podlizujący mu się podwładni wink Do tego my tam mieliśmy nasze przyjęcie weselne i często obchodzimy jakieś okazje, a nasz przyjaciel Polak, który żenił się z cudzoziemką, robił tam polskie 'poprawiny' po swoim weselu z masą zagranicznych gości. Zawsze wszyscy zachwyceni i jedzeniem i obsługą, tylko rachunki najlepiej wpisać w koszty reprezentacyjne big_grin
    • panna.w.paski Re: Warszawianki 18.11.13, 18:41
      Ja polecam "Na Brackiej" na tyłach DH Smyk. Byłam kilka razy - raz z małą grupą znajomych Niemców, drugi raz z większą międzynarodową, ale europejską (Austriacy, Szwajcarzy, Niemcy, Włosi - ok. 12-15 osób). Ustawiono dla nas stoliki na górnym poziomie restauracji. Dobra, polska kuchnia w eleganckim i nowoczesnym wydaniu, choć ceny nienajniższe. Opinie tutaj:
      www.gastronauci.pl/en/21361-na-brackiej-warszawa-srodmiescie
    • joa66 Re: Warszawianki 18.11.13, 19:38
      A rozważałaś wynegocjowanie określonego menu (bardziej ograniczona karta) w wybranej restauracji? Przy 15 osobach powinno to być możliwe - możecie dostać fajniejszą ofertę cenową, skrócić czas oczekiwania na podanie dań i aranżację miejsca specjalnie dla Was , troszkę "oddzielnie" od reszty sali.
    • an_ni Re: Warszawianki 18.11.13, 19:59
      a ja bym zabrala taka grupe jesli ma byc bez pompy staropolskiej wink ale jednak z klasa, do Plattera Karola Okrasy w Intercontinentalu
      nie wiem jak z rezerwacja, bo nie wiem na kiedy czy na jutro czy na za miesiac .. bo podobno trudno o to, tym bardziej dla 15 osob, ale jest wysmienicie i zadnej wtopy nie bedzie

nie wyobrazam sobie ze ktos moze proponowac CK Oberze albo Siwy Dym albo Kompanie Piwna jako reprezentacyjna knajpe z kuchnia polska dla gosci zagranicznych ... od razu znielubia polska kuchnie, nie mowiac o kropionym piwie
    • inguszetia_2006 Re: Warszawianki 18.11.13, 20:09
      Witam,
      Z polską kuchnią i ma być dobrze to Dom Polski i Różana. Tylko i wyłącznie. Kiepsko jest z tą kuchnią polską, w sumie. Tylko, że w obu przybytkach jest drętwo, a w Różanej to zwłaszcza.
      No nic. Najpierw kolacja, potem clubbing;-P Z Różanej do Blue Cactusa/Iguany na drinki można skarpą zejść. To będzie jakieś 200 metrów. I ładna okolica. A z Domu Polskiego to nie wiem, gdzie najbliżej się udać, więc polecam wersję Różana/Iguana.
      Pzdr.
      Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka