Dodaj do ulubionych

No to jeszcze

18.11.13, 14:17

z serii "co polecacie".Bylam mloda to nie mialam problemow ze skora,teraz od jakis 3miesiecy mam problem z pryszczami,wysypuje mnie Jak muchomora na czole,a na policzkach skora mi sie wysusza.Wykupilam pol drogerii,stosowalam wszelkie sposoby domowe,co zalecze wysypuje mnie od nowa,przestalam sie malowac przez jakis czas,nie,nic z tego,nie pomoglo.Czas wybrac sie do kosmetyczki,jakie zabiegi wykupic?oczyszczanie na sto procent.Co jeszcze?zmarszczke mam jedna od lat,nie powoduje bolu glowy,wiec raczej zabiegi co uporaja sie z tymi syfami wszelkimi.No co Tam uwazacie za dajace efekty?

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:22
      Proponuję dermatologa na początek.
      • run_away83 Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:48
        Pisałaś jakiś czas temu że intensywnie trenujesz i jesteś na diecie. Pogorszenie stanu skóry może być z tym związane.

Po pierwsze, intensywny trening spala tkankę tłuszczową a zawarte w niej toksyny organizm muso jakoś wydalić - część wydala przez skórę.

Po drugie, szybka utrata tkanki tłuszczowej może chwilowo zachwiać gospodarką hormonalną organizmu (spada poziom hormonów żeńskich, rośnie poziom hormonów męskich), nie na tyle aby te zmiany były jakąś anomalią, bo poziom poszczególnych hormonów zwykle nadal mieści się w normie i badania nie wykazują nieprawidłowości, ale organizm może na te wahania reagować właśnie przetłuszczającą się cerą i wypryskami.

Po trzecie, pisałaś kiedyś, że pijesz koktaile białkowe. Jeśli to są jakieś gotowce, z proszku, sprawdź sobie skład pod kątem barwników spożywczych, zwłaszcza żółcieni chinolinowej (E104), azorubiny (E122), czerwieni allura (E129), błękitu brylantowego (E133). To są substancje, które po spożyciu mogą wywoływać skórne reakcje alergiczne, czasami w formie wyprysków przypominających trądzikowe.

Jak po jakimś czadie sgan skóry się nie poprawi to polecam Ci dermatologa i ewentualnie endokrynologa. A tymczasem - staranną pielęgnację. Mnie przy problemach z wypryskami i przetłuszczającą się cerą pomogła seria garnier pure z kwasem salicylowym (używałam żelu do mycia rwarzy, toniku, kremu nawilżającego i żelu punktowego), pomogło kiedy nawet marki apteczne poległy (próbowałam m.in. avene, vichy i biodermy).
    • kota_marcowa Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:25
      Ja bym się jednak wybrała do dermatologa, a najlepiej dermatologa- kosmetologa, oni mogą przepisać różne robione mazidła, często skuteczne. Przynajmniej w Polsce, nie wiem czy tam u was można kupić w aptece leki robione.
      • mx3_sp Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:26
        i endokrynolog.
        • edelstein Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:31

Hormony mam w porzadku,wyniki idealne wszystkiego.
        • bei Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:31
          ...a może masz alergię?
          Moją kuzynkę wysypywało po psiankowatych (ziemniaki, pomidory, papryka) i po selerze.
          Nie wysypywało pokrzywką, tylko takim trądzikiem.
          Ona jako nastolatka miała piękną cerę.
          • edelstein Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:40

Jem to samo,ale sypia to zarcie co raz wieksza iloscia chemii,wiec mozliwe,ze czegos juz nie toleruje.
            • bei Re: No to jeszcze 18.11.13, 16:31
              edelstein napisała:

>
              > Jem to samo,ale sypia to zarcie co raz wieksza iloscia chemii,wiec mozliwe,ze czegoś nie toleruję

No właśnie- ta kuzynka tez jadla wczesniej te warzywa i nie reagowala.
              Testy zakrzyczaly o alergenach, wyeliminowala je z menu i cera wrocila do dawnej urody.
              Ja w wieku 30 lat zareagowalam alergicznie na kwitnące lipy, wczesniej mi nic nie było.

• edelstein Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:29

Mozna kupic,jestem przebadana na prawo i lewo,bo ostatnio robilam check in.Kiedys mnie tak wysypywalo przed okresem,als to bylo dwa dni i po sprawie,teraz na okraglo.Masc sterydowa pomaga,als stosowana caly czas.
        Myslalam wlasnie o kosmetyczce dermatologu.Patrzylam na pakiety i w podstawie jest check skory.
        • kota_marcowa Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:31
          Odradzam maść sterydową, a zwłaszcza na twarz.
          • viviene12 Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:42
            kota_marcowa napisała:

> Odradzam maść sterydową, a zwłaszcza na twarz.

Sterydow nie daje sie na czesci ciala wystawiane na slonce / swiatlo dzienne.

A bierzesz jakies Pille? Moze Diane35 by Ci pomoglo?
            • viviene12 Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:54
              a na takie pojedyncze problemy polecam
              www.larocheposay.de/Produkte-Behandlungen/Effaclar/Effaclar-A-I-p5858.aspx
              generalnie cala seria Effaclar jest godna polecenia - do kupienia w aptekach
            • wielkafuria Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:59
              diane 35 to najwieksze gooowno. juz dawno powinni to wycofac bo wiecej szkod niz pozytku robi
            • edelstein Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:16

Nie,nie stosuje tabletek,nie sluza mi.
    • klaviatoorka Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:31
      polecam pyrantelum smile
      miałam podobny problem, po licznych badaniach (pierwsze mogą nic nie wykryć) okazało się, że spowodowały to toksyny pasożytów. Po kuracji znów cieszę się piękną cerą
      • kota_marcowa Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:33
        Taa bardzo mądrze, lek na pasożyty, najlepiej beż żadnych badań.
        • przeciwcialo Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:46
          W niektórycvh krajach leki p/robacze dostac można bez recepty. Co kraj to obyczaj
          • kota_marcowa Re: No to jeszcze 18.11.13, 20:27
            Co nie znaczy, że należy je jeść jak cukierki, bo się coś w internecie przeczytało.
        • klaviatoorka Re: No to jeszcze 19.11.13, 14:29
          trochę szacunku, kota, dla autorki watku, nie zakładaj, że jest kretynką, która od razu poleci do apteki.
          Napisałam nazwe leku z smile, po czym wyjaśniłam, że PO LICZNYCH BADANIACH dopiero odkryłam, co mi dolega. Badałam hormony, morfologię, robiłam posiewy na gronkowca i dopiero jeden mądry dermatolog pomyślał o toksynach pasożytniczych, chociaż tak naprawdę to nie była jego działka.Leczenie w tym kierunku MI POMOGŁO, więc co mi szkodzi poradzić komuś oddanie materiału do badań, jeśli trudno znaleźć inną przyczynę?
    • neffi79 Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:32
      miałam kiedyś podobny problem ze skórą
      okazało się, ze naduzywam kosmetyków
      a zaznaczam, że nie uzywałam byle czego więc jak to mozliwe?
      zarówno i kosmetyczka i dermatolog kazali do minimum ograniczyć kosmetyki
      i zmienić nieco dietę
      co do zmarszczek - polecam delikatne wypełnienie, u mnie robi to dermatologsmile Mam lekka zmarszczkę między brwiami - co pół roku powtarzam (od kilku lat), efekt wspaniałysmile
      • edelstein Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:38

Tylko,ze odstawilam kosmetyki i efektu nie bylo.Zaczelo sie Jak zaczelam cwiczyc do upadlego,tzn.ze pot ze mnie leci ciurkiem.Nie wiem,moze zaczelo sie cos zapychac czy cowink
        Zmarszczke ma lubie,przyzwyczailam sie do niejwink wypelniac zaczne Jak dobiegne 30.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
        • neffi79 Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:40
          może jednak dieta (pot - toksyny)
          za dużo białka? ogólnie chemia...
          u mnie to było to. walczyłam prawie rok
          najgorzej wkoło ust, nosa, masakra
      • mx3_sp Re: i jeszcze: 18.11.13, 14:38
        Nie wiem, czy jest na to jakieś potwierdzenie, ale wiedzy nigdy za dużo: Tekst linka
    • diademonde Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:47
      Jakiś czas temu ćwiczyłam to samo - proponuję jednak dermatologa zamiast kasy wydawanej w drogerii. Najpierw usłyszałam od lekarki, nie chciałam wierzyć, więc poczytałam w necie i................tralalala TRĄDZIK smilesmile Podobnież w tym wieku to całkiem normalne (np. tu www.kobieta.pl/uroda/twarz-i-cialo/zobacz/artykul/tradzik-po-trzydziestce/ ). Dostałam dwie maści, Skinoren i Clobederm (chyba tak to się nazywało), jedna na noc, druga na dzień i po jakimś miesiącu zaczęłam przypominać człowieka....
      • edelstein Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:18

Eee nie,do trzydziestki mi jeszcze dalekotongue_out

• wielkafuria Re: No to jeszcze 18.11.13, 14:58
      masz trądzik. mnie dermatolog powiedziala ze po 30 to nagminne zjawisko.
      nie tuszuj tego kosmetykami tylko idz do dermatologa.
      ja swojemu czasu mialam ten problem na plecach, robiony płyn w aptece z detromecyna za 8 zł rozwiązał problem.
      wiem ze na twarzy to co innego niz na plecha bo niczym nie zakryjesz ale nie zatykaj sobie porow jeszcze bardziej.
    • aagnes Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:04
      Masz zwykly tradzik, nic dziwnego w okolicahc 30 (nie wiem ile masz lat i dlatego stawiam, ze okolice), dematolog da ci pewnie ze dwie masci, jak krostki sa szczegolnie bolesne i uciazliwe mozliwa jest dosyc dluga antybiotykoterapia. przeszlam taka procedure kilka lat temu i od tamtej pory mam swiety spokoj.
      jak nie jest to jakis dramatyczny wysyp to zaraz bedzie po problemie, ale juz dzis odstaw wszystkie drogeryjne kosmetyki, zostaw sobie szare mydlo.
    • guderianka Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:18
      A ile Ty masz lat ?
      Może zanim ruszysz do kosmetyczki zrób badanie hormonalne i spróbuj kurację oczyszczającą-np. dietę warzywno-owocową ?
      • edelstein Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:21

Wg ematek jeszcze siksa jestemwink przynajmniej tak wychodzi z ich wywdow na temat "dwudziestoparolatek"wink

• mx3_sp a to stąd ten tupet 18.11.13, 15:25
          masz zwykłe młodzieńcze syfy, w tym wieku jeszcze można.
        • guderianka Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:25
          Fajnie być siksą z długim stażem na ematce, nie każda może się pochwalić wink
          • zuzanna56 Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:44
            U mnie trądzik zaczął się po dwudziestce, okropny sad
            Nie pomógł żaden dermatolog, żadne maści, żaden antybiotyk. Pomogły pigułki anty.
            Teraz dużo osób stosuje aknenormin, bierze to mój nastoletni syn, któremu totalnie nic nie pomagało, po 3,5 miesiącach brania dopiero zaczyna pomagać a bierze się 7-10 miesięcy. Ale to jest silny lek, bardzo silny, trzeba robić często próby wątrobowe - najlepiej pomoże ci dermatolog.
          • edelstein Re: No to jeszcze 18.11.13, 16:05

Ba szczegolnie fajnie czytac ci lubia dwudziestoparolatki i,ze nie ruszaja facetow po 30wink

Ps. Sorry,za tamto,ty wiesz juz za co,to bylo echt glupie z mojej strony i wyjatkowo chamskie.

• guderianka Re: No to jeszcze 18.11.13, 20:13
              Wiem
              Spoko
              Ja też przepraszam
              p.s. miałaś sporo racji wink
              • edelstein Re: No to jeszcze 18.11.13, 20:22
                Co ty do mnie piszesz? Nie wiem o co chobig_grin
    • przeciwcialo Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:42
      To idx raczej do apteki, kup Triacneal i stosuj sumiennie codziennie wieczorem, nawilzaj w razie potrzeby i czekaj na efekty. To retinaldehyd i kwas glikolowy- dobrze robia skórze.
      Ewentualnie dermatolog i leki receptowe.
    • sanciasancia Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:46
      Dermatolog.
      Mnie przepisał witaminę PP w uderzeniowych dawkach i wystarczyło na jakiś czas.
      • edelstein Re: No to jeszcze 18.11.13, 16:08

Buu musicie mni straszyc,wyszlo,ze mam tarczyce kaputt,pasozyty i tradzik na dokladke.Jeszcze zostal tylko raktongue_out
    • mayaalex Re: No to jeszcze 18.11.13, 15:54
      Dermatolog-kosmetolog, sprawdzi w czym problem i zdecyduje, czy mozesz miec na przyklad mikrodermabrazje (dobrze robi na tradzic a przy okazji zapobiega starzeniu ale nie sluzy kazdej cerze) czy peelingi (i jakie - na syfy np kwas salicylowy, pirogronowy, jesli masz cere delikatna to migdalowy). Zabiegi najlepiej w seriach, co tydzien-dwa (niektore raz na miesiac) przez 4-6 tygodni i potem juz rzadziej jako podtrzymanie i odswiezenie efektow. I wtedy pomoze ci tez dobrac kosmetyki wzmacniajace dzialanie zabiegow (i inne, lagodzaco-nawilzajace, zaraz po zabiegach). Warto poszukac dobrego kosmetologa, to jest znajomosc, ktora przydaje sie na lata smile
    • kroliczyca80 Re: No to jeszcze 18.11.13, 16:17
      Mnie pomogło odstawienie kolorówki (podkład, puder) i przerzucenie się na podkłady mineralne (pixie z allegro).
    • srubokretka tea tree oil 18.11.13, 16:34
    • ichi51e Re: No to jeszcze 18.11.13, 20:17
      Suplementacje omega3. Mnie pomoglo. Konska dawka 480mg normalne dla sportowcow nie zadne pieprzenie dla karmiacych i ciezarnych. CUD.
    • jola-kotka Re: No to jeszcze 18.11.13, 21:02
      Ja pierdziele najlepiej idź do szpitala niech ci jakąś chorobę znajdą bo to na bank robale czy coś takiego,strach czytać. Idź do dobrego gabinetu medycyny naturalnej często są tam gdzie estetyczna,ocenią co i jak zaproponują konkretne zabiegi będziesz wiedziała na czym stoisz i jak można ci pomóc. Jeszcze zmarszczki się pozbędziesz. W Szczecinie mam super takie miejsce w piątek idę na nici hialuronowe ale z tego co pamiętam nie mieszkasz w polsce.
    • jola-kotka Re: No to jeszcze 18.11.13, 21:03
    • kosmitka06 Re: No to jeszcze 19.11.13, 14:31
      Na pewno kosmetyczka Ci doradzi. Póki co na własną rękę możesz wykupić wit. A w aptece (mi bardzo pomogła). Koszt ok 5zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka