Dodaj do ulubionych

do farmaceutek

19.11.13, 10:09
niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego za pulmicort raz płace 3.89 a raz 23 zł? Ta sama lekarka, ten sam sposób wypisywania recept, ta sama apteka.
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: do farmaceutek 19.11.13, 11:16
      a o jakim pulmicorcie mowa? bo mi jakos podane przez Ciebie odpłatosci nie pasują do żadnego...
      • nowi-jka Re: do farmaceutek 19.11.13, 11:47
        0,250mg/ml do nebulizacji
        • dziennik-niecodziennik Re: do farmaceutek 19.11.13, 12:19
          a kiedy je kupowałaś?
          obecnie ten lek na recepte kosztuje 23.21 i nie ma innej odpłatnosci zniżkowej.
          3,2 kosztował w zeszłym roku, od tej pory wiele sie zmieniło.
          • nowi-jka Re: do farmaceutek 19.11.13, 13:24
            wczoraj kupowałam
            wydaje mi sie ze w tym roku placiłam 3 z groszami ale moze ten czas tak zasuwa ze było to w zeszłym
    • anel_ma Re: do farmaceutek 19.11.13, 11:43
      ostatnio się zmieniła znów lista leków refudowanych, moze przez to?
      chyba od 1.11 jest nowa
    • gazeta_mi_placi Re: do farmaceutek 19.11.13, 12:30
      Dlaczego nie zapytasz od razu Pani w aptece? Ona najbardziej powinna być zorientowana.
      • nowi-jka Re: do farmaceutek 19.11.13, 12:58
        bo jak mi dwoje dzieci pęta sie pod nogami znudzonych 3 godz siedzenia w przychodni to juz o nic nie pytam, ku[puje i wychodze, zwłaszcza ze wiem ze ematki mi wszystko wytłumaczą smile
        • gazeta_mi_placi Re: do farmaceutek 19.11.13, 13:02
          Lepiej wydać (być może za dużo) bo Pani w aptece się pomyliła, czegoś nie sprawdziła i zapytać na forum, a potem znowu wracać się do apteki i robić zamieszanie niż zapytać u źródła? Dziwne, bardzo dziwne..
          • nowi-jka Re: do farmaceutek 19.11.13, 13:22
            gazeta nudzi ci sie czy juz dzis nie masz sie do kogo przypie....??
            • mia-mao Re: do farmaceutek 19.11.13, 13:29
              pewnie pulmicort po starej cenie, tańszy był kupowany przez aptekę wcześniej albo u innego dostawcy, na magazynie mają też pewnie ten drugi z innej serii już kupowany przez aptekę po nowej cenie droższy
              I w zależności od tego co pani farmaceutka wylosuje na półeczce to ci się trafia tańszy lub droższy
              tez tak kiedyś miałam z pulmicortem a kumpel pracuje w aptece to mi tak to wyłuszczył
              • dziennik-niecodziennik Re: do farmaceutek 19.11.13, 13:53
                ceny leków refundowanych są sztywne, takie same w całej Polsce. tu nie ma loterii kto co z półeczki wylosuje. tak to moze byc z lekami pełnopłatnymi co najwyżej.
    • ania_mama_wiki_i_grzesia Re: do farmaceutek 19.11.13, 23:17
      a może inne dawki kupowałaś?
      0.125 jest na ryczałt za 3.20 a 0.25 jest za ponad 20 -taj jak piszesz.
      Dawka 0.25 na ryczałt(3.20) jest Nebbud

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka