a1ma Re: Dresy i dżinsy na wigilii 25.11.13, 23:46 Nie wyobrażam sobie zasiąść w dżinsach do wigilijnego stołu. Nie wyobrażam sobie wyjść w dresach do ludzi gdziekolwiek poza salą gimnastyczną. Naprawdę nie rozumiesz, że po to są różne stroje, żeby można było dopasować właściwy do okazji? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Elegancja elegancją, ale czy ty nie czujesz nigdy 25.11.13, 23:48 potrzeby ubrania się czasem nieco bardziej kobieco? A w lecie co? Też te swetry zakładasz? Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: Elegancja elegancją, ale czy ty nie czujesz n 26.11.13, 04:56 Moze faktycznie nie ma takiej potrzeby (chyba ze to troll). I rozumiem, bo ja np nie mam - sukienki obecnie ani jednej nie posiadam. Spodnice chyba mam, choc nie wiem gdzie jest Ostatnio do opery wybralam sie w garniaku i spodniach, zestaw klasyczny. A buty mam ze stoiska dla panow, bo damskie 43 raczej ciezko znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Elegancja elegancją, ale czy ty nie czujesz n 26.11.13, 08:08 Kobieco, nie oznacza koniecznie sukienki (patrz Marlena Dietrich) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni A tak przy okazji, jak idziesz na ślub/wesele to 25.11.13, 23:55 też te jeansy i sweter wdziewasz? Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Dresy i dżinsy na wigilii 26.11.13, 07:56 Ja tak nie mam, ale Cię rozumiem. Rozumiem, że dla kogoś ubiór inny, niż wygodny, może być zawracaniem gitary. Dla mnie też kilka spraw jest zawracaniem gitary. Jeśli to nikomu nie szkodzi, to o co chodzi. Twoje dżinsy i swetry nikomu nie szkodzą. Trzymaj się, już Cię lubię Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Dresy i dżinsy na wigilii 26.11.13, 08:04 Wyjściowy dres do teatru , to nawet oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Dresy i dżinsy na wigilii 26.11.13, 08:49 Czemu nie. Dres w teatrze też nikomu nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Dresy i dżinsy na wigilii 26.11.13, 09:04 Ciekawe, że w stojach galowych nikt na siłce nie ćwiczy.A no tak niewygodne heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Dresy i dżinsy na wigilii 26.11.13, 10:03 No właśnie, niewygodne. A dres zawsze wygodny Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Dresy i dżinsy na wigilii 26.11.13, 08:35 Ok nie przykładasz wago do stroju. Ale te 3 swetry to z braku środków na więcej?Nie stać cie,żeby kupić zwykłe spodnie?Nawet z lumpeksu? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Dresy i dżinsy na wigilii 26.11.13, 09:08 W sumie czemu nie wystepujecie w ciuszkach wieczorowych (mysle, ze masz jakis popołudniowych strój, bo cały dzien w tych jeansach i sweterku, to raczej nieprzyjemnie) i po co jakies dziwne swiateczne jedzenie? W dresiku, na kanapie z jakimś fast foodem bedzie wygodnie, a tez zaspokoicie głód, a stołu nie trzeba bedzie sprzątać. Pomyślcie o tym, jak luzik to luzik. I ma ktos jeszcze wątpliwości, ze dzieciaki warto od małego przyzwyczajać do dbania o strój adekwatna do okazji, bo potem takie kwiatki sa (mam nadzieje, ze to jednak troll). Odpowiedz Link Zgłoś
beatulek Re: Dresy i dżinsy na wigilii 26.11.13, 09:16 Ja stawiam na to, że to nie troll ale ktoś nie kochany przez rodziców a zwłaszcza przez ojca. Tak często bywa, że dziewczynki niekochane przez swoich ojcow nie dbają o siebie. Co oczywiscie dorosłej już osoby nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Dresy i dżinsy na wigilii 26.11.13, 09:48 Ja tam prawie zawsze w dżinsach na wigilii, ups... muszę zapytać teściowej, czy jej jednak nie obrażam, a ojca czy mnie kocha Odpowiedz Link Zgłoś
poppy_pi Re: Dresy i dżinsy na wigilii 26.11.13, 09:57 Biała koszula i spodnie dresowe? Musi szałowo wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky-this-time Szacun :) 26.11.13, 12:47 micha11 napisał: > Odnośnie wątków dotyczących właściwego ubioru. Na wigilię ( rodzice, teściowie, > rodzeństwo przychodzę w dżinsach i swetrze , schludnie i czysto . Tak chodzę n > a co dzień , w pracy też i tylko takie ciuchy posiadam . Nie mam ŻADNYCH elegan > ckich ubrań i nie czuję potrzeby aby je kupować . Reszta wigilijnego towarzystw > a ubrana jest w garnitury, eleganckie bluzki , obcasy itp. Owszem odstaję od ni > ech strojem wyraźnie, ale mam to gdzieś , zresztą już się chyba przyzwyczaili d > o mojego wyglądu Tak samo ubieram się na wszystkie uroczystości rodzinne. M > am trzy swetry , w których chodzę na przemiennie. Syn na takie uroczystości cho > dzi w dżinsach lub dresie , bo innych ciuchów nie posiada. Na koniec roku biała > koszula, czarne spodnie dresowe i adidasy. Tak samo do teatru itp. I mam to gd > zieś co sobie ktoś pomyśli Nie przywiązuję wagi do ciuchów ani swoich ani c > zyichś . Oby były czyste i tyle. Możecie mnie teraz zjechać jakim jestem buraki > em Przyjmę na klatę. Trolem też nie jestem Szacun, lej na stereoPYTY Odpowiedz Link Zgłoś
ceide.fields Re: Szacun :) 26.11.13, 13:03 Najpierw zapoznaj się ze znaczeniem słowa "stereotyp", gimbusku Odpowiedz Link Zgłoś