Dodaj do ulubionych

czy macie zamontowane kamerki w samochodzie?

29.11.13, 20:03
nagrywam łamanie przepisów...nagminne, codziennie po 5-8 samochodów łamie przepisy, przeważnie przejeżdżanie na czerwonym. Jeżdże z dzieckiem i się boje jazdy bałwanów, że przez kogoś można stracić życie. Mam już tyle nagrań (z rejestracją) że wkońcu oddam to do programu który przyjmuje te filmy i posypią się mandaty. A to dlatego że kierowcy prostej drogi, popędzają w terenie zabudowanym jak sie jedzie 50km/h a jak dojadą do ronda to nawet nie wiedzą jak się jedzie, połowa kierowców nie włącza kierunkowskazu a jak włączy to lewy jak wjeżdzą na rondo - pierwsze co słyszę, chyba bedzie jechał pod prąd...
Ręce opadają kto im daje prawko. Strach jeżdzić
Obserwuj wątek
    • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:06
      Zły dzień masz, prawda?
      • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:08
        ella_nl napisała:

> Zły dzień masz, prawda?
        zły? no co Ty dlaczego, że się boje wyjechac na ulice, boję się chołoty która dorwała samochód i jeździć nie umie. Jak wyśle te nagrania to zobaczę ile będzie mandatów- czy mam zły dzień
    • neffi79 Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:08
      O Boze jak ja lubie takich naprawiaczy świata, a pomysleć co bedzie na starość
      okno, poduszka i spisywanie rejestracji ot tak sobie, a nóż widelec
      • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:10
        neffi79 napisał(a):

> O Boze jak ja lubie takich naprawiaczy świata, a pomysleć co bedzie na starość
        > okno, poduszka i spisywanie rejestracji ot tak sobie, a nóż widelec

bo widzisz ile jest wypadków....ale co to dla Ciebie.
        Wejdz na allegro i zobacz ile osób kupuje kamerki samochodowe to zobaczysz czy tylko ja jedna jestem nienormalna.
        • wtopek Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:16
          ludzie kupują kamery, aby mieć dowód w przypadku kolizji

"chołota" kupuje kamery, aby potem donosić
          • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:18
            wtopek napisał:

> ludzie kupują kamery, aby mieć dowód w przypadku kolizji
            >
            > "chołota" kupuje kamery, aby potem donosić
            >
            no właśnie w przypadku kolizji, własnie, ale jak łamią przepisy przy okazji to ich portfel i punkty. Tępić
            • wtopek Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:29
              "chołota" kupuje, aby donosić smile
              • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:32
                wtopek napisał:

> "chołota" kupuje, aby donosić smile
                jeśli dostaną mandat to znaczy że złamali przepisy a za to jest kara, trzeba tępic jeszcze raz powtarzam. Dlaczego mam nie donosic a oni mają łamać przepisy?
                • a1ma Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 02.12.13, 12:40
                  Dlaczego masz nie donosić? big_grin
                  Żaden powód nie przychodzi mi do głowy, doprawdy!
      • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:10
        No dokładnie Neffi.
        I popatrz - sami idioci na drodze, a ona idealna.
        • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:12
          ella_nl napisała:

> No dokładnie Neffi.
          > I popatrz - sami idioci na drodze, a ona idealna.

jestem idealna, a idioci też sa i to w większości. Pewnie łamiesz przepisy codziennie że Cię to zabolało.
          Jak dobrze jeździsz to co sie pienisz
          • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:14
            Pewnie jesteś tą, która jeździ 40 km/h.
            A ze swojej jazdy samochodem tobie zwierzać się nie zamierzam.
            • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:17
              ella_nl napisała:

> Pewnie jesteś tą, która jeździ 40 km/h.
              > A ze swojej jazdy samochodem tobie zwierzać się nie zamierzam.

nie ja nie jeżdżę 40km/h, ja jeżdże przepisowo, tyle ile jest dozwolone w danym miejscu, od 18 lat ani jednego mandatu za nic, kontrola kilka razy w roku. Żaden mandat z fotoradarów itp. Mąż również. Myślę jak jadę.Ale wciąz jestem poganiana, jak jest 50km/to popędzają zderzakiem, ale chyba w terenie tyle jest jak sie nie mylę. Na nowo powinni zdawać egzaminy, ja to bym zrobiła porzadek. Mam nadzieję że częsc osób będzie zaskoczona, jak dostaną mandaty 500 za czerwone i punkty. A jak kilka razy to nieźle zabulą.
              • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:19
                Wdech, wydech, wdech, wydech.
                • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:19
                  ella_nl napisała:

> Wdech, wydech, wdech, wydech.

módl sie żebyś tam nie była na nagraniach, a mam od kilku lat kilkadziesiąt filmików
                  • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:22
                    Jesteś trollem. Nie wierzę, że takie osoby istnieją.
                    • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:27
                      ella_nl napisała:

> Jesteś trollem. Nie wierzę, że takie osoby istnieją.
                      to wjedz na stronę programu w telewizji który się tym zajmuje tam ludzie przesyłają takie filmy a policja karze na podstawie zdjęc. Tego nie wymysliłam, dużo ludzi tak robi. I dobrze.
                  • ichi51e Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:47
                    No ale czego tu o tym wysylaniu pyszczysz? Wysylaj i nich maja za swoje! Jak ci sie wysylac noe chce to na yt wrzucaj.
                    • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:49
                      ichi51e napisała:

> No ale czego tu o tym wysylaniu pyszczysz? Wysylaj i nich maja za swoje! Jak ci
                      > sie wysylac noe chce to na yt wrzucaj.
                      wrzuce na yt i doniose aby ukarali winnych. Jak nie ukażą to znaczy że jazda na czerwonym dozwolona. I wtedy bedzie ok;
                  • neffi79 Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:56
                    to ja tesz się pomodle
                    moje.m ty się szaleju dziś najadłaś?
                    • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:59
                      neffi79 napisał(a):

> to ja tesz się pomodle
                      > moje.m ty się szaleju dziś najadłaś?

ale przed modlitwą poczytaj słownik
                      • neffi79 Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:07
                        Ok ok, bo na mnie doniesiesz do prof Miodka, asz strach sie bać
                        • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:08
                          neffi79 napisał(a):

> Ok ok, bo na mnie doniesiesz do prof Miodka, asz strach sie bać

pooglądaj sobie ten program, zapoznaj się, bo może będziesz w nim, uahahaha
                          • neffi79 Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:12
                            sciana
                      • bloopsar Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 30.11.13, 00:19
                        moje.m napisała:
                        > poczytaj słownik

moje.m napisała:
                        > boję się chołoty

Tia...
                        • marcela16 Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 02.12.13, 12:28
                          okropnie jest na drogach, sama widzę, kto tym kierowcom daje prawko.
                • neffi79 Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:55
                  big_grin
    • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:13
      ostatnio obok mnie był wypadek. Koleś przejechał na czerwony, ale nie pomyslał ze zielone mają inni i zderzenie - dwie ofiary przez takiego idiotę. Tępić...
      • eliza_b Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:46
        Jak mam i robie z tego uzytek na policji,regularnie.
        • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:50
          eliza_b napisała:

> Jak mam i robie z tego uzytek na policji,regularnie.
          to bdobrze, oby iwęcej takich poczciwych ludzi. Może wkońcu potracą punktami prawko i nie będą zagrażać innym
    • inguszetia_2006 Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:20
      Witam
      Tak, w samochodzie, obok samochodu, w domu, biurze, na głowie z przodu i z tyłu, przy butach, że niby Merkury taki lotny;-P Jak rozmawiam z kimś to od razu włączam dyktafon w telefonie. Może coś powie o Dyrektorze i Władzy lub Policji. I tak dalej. Nagrywam, przesyłam powiadamiam,piszę skargi i donosy, dosyłam zdjęcia. I tak, tak. Potem się budzę;-P
      Pzdr.
      Ing
      • bei Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:22
        Mam, kamerkę cofania.
      • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:23
        dzisiejsza sprawa poganiania przez jakiegoś bałwana na prostej drodze z ograniczeniem, zmusiła mnie do tego. Dojeżdżamy do ronda a wilmożny kierowca wjechac nie umie, najpierw pogania 2 km a później stoi jak bałwan i nie przejechac przez rondo - to kierowcy prostej drogi, jak to się zwie.
        • neffi79 Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:00
          tak na serio moje.m zadzwon najpierw na policję i sie upewnij czy ktos to do czegoś wykorzysta
          bo szkoda Twojej syzyfowej pracy. a tak nie na serio masz ubeckie zapędy, normalnie kapuś no.
          • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:05
            neffi79 napisał(a):

> tak na serio moje.m zadzwon najpierw na policję i sie upewnij czy ktos to do cz
            > egoś wykorzysta
            > bo szkoda Twojej syzyfowej pracy. a tak nie na serio masz ubeckie zapędy, norma
            > lnie kapuś no.
            a może praca na mnie to wymusza, hehehehe
        • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:01
          moje.m napisała:

> dzisiejsza sprawa poganiania przez jakiegoś bałwana na prostej drodze z ogranic
          > zeniem, zmusiła mnie do tego. Dojeżdżamy do ronda a wilmożny kierowca wjechac n
          > ie umie, najpierw pogania 2 km a później stoi jak bałwan i nie przejechac przez
          > rondo - to kierowcy prostej drogi, jak to się zwie.
          Ty też się poduczbig_grin
          • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:06
            ella_nl napisała:

> moje.m napisała:
            >
            > > dzisiejsza sprawa poganiania przez jakiegoś bałwana na prostej drodze z o
            > granic
            > > zeniem, zmusiła mnie do tego. Dojeżdżamy do ronda a wilmożny kiero
            > wca wjechac n

ale to jest literówka
            a nie błędy że aż oczy bolą
            • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:08
              Popracuj nad swoją stylistyką bo z tym u ciebie cieniutko kapusiu.
              • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:13
                ella_nl napisała:

> Popracuj nad swoją stylistyką bo z tym u ciebie cieniutko kapusiu.
                akurat to pisze ktoś za mnie, ja tylko mówię i kawkę piję.
                • neffi79 Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:23
                  buhahahahaha, zaraz się polejębig_grin
    • heca7 Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:22
      Proponuję też powieszenie sobie na szyi kamerki albo takiej czołówki aby filmować pieszych przebiegających w niedozwolonym miejscu przez jezdnię. I babcie sprzedające pietruszkę tongue_out
      • wtopek Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 20:30
        "uprzejmie donoszę...." big_grin
      • moje.m program -szkoła przetrwania 29.11.13, 20:31
        szkoła przetrwania -program
        • wtopek Re: program -szkoła przetrwania 29.11.13, 20:37
          teletubisie - program big_grin
          • moje.m Re: program -szkoła przetrwania 29.11.13, 20:39
            wtopek napisał:

> teletubisie - program big_grin
            nie bądź niepowazna, tylko naucz się jeżdzic bo najwidoczniej wątek cię zabolał
            • wtopek Re: program -szkoła przetrwania 29.11.13, 20:42
              jutro wykupuję jazdy, nauczę się skręcać w lewo i wrzucać piątkę big_grin
              • moje.m Re: program -szkoła przetrwania 29.11.13, 20:45
                wtopek napisał:

> jutro wykupuję jazdy, nauczę się skręcać w lewo i wrzucać piątkę big_grin
                radze ci poducz sie bo jak mam twoje nagranie to bedzie kicha niedługo
                • ella_nl Re: program -szkoła przetrwania 29.11.13, 21:12
                  Dziewczyna jest żałosna. Zero rodziny, pracy, życia towarzyskiego to się jej nudzi.
                  Nie odpisujmy.
                  • moje.m Re: program -szkoła przetrwania 29.11.13, 21:13
                    ella_nl napisała:

> Dziewczyna jest żałosna. Zero rodziny, pracy, życia towarzyskiego to się jej nu
                    > dzi.
                    > Nie odpisujmy.
                    czekam na przeprosiny za wyzwisko
                    • ella_nl Re: program -szkoła przetrwania 29.11.13, 21:17
                      OJP. Wystarczy???
                      • neffi79 Re: program -szkoła przetrwania 29.11.13, 21:19
                        ella przeproś, szybko! albo szykuj ręce na kajdanki!big_grin
                      • wtopek Re: program -szkoła przetrwania 29.11.13, 21:19
                        lepiej CHCWD big_grin
                        • ella_nl Re: program -szkoła przetrwania 29.11.13, 21:22
                          wtopek napisał:

> lepiej CHCWD big_grin
                          big_grinbig_grinbig_grin
                          Ale się uśmiałam.
    • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:19
      moje.m napisała:

> nagrywam łamanie przepisów...nagminne, codziennie po 5-8 samochodów łamie przep
      > isy, przeważnie przejeżdżanie na czerwonym. Jeżdże z dzieckiem i się boje jazdy
      > bałwanów, że przez kogoś można stracić życie. Mam już tyle nagrań (z rejestrac
      > ją) że wkońcu oddam to do programu który przyjmuje te filmy i posypią się manda
      > ty. A to dlatego że kierowcy prostej drogi, popędzają w terenie zabudowanym jak
      > sie jedzie 50km/h a jak dojadą do ronda to nawet nie wiedzą jak się jedzie, po
      > łowa kierowców nie włącza kierunkowskazu a jak włączy to lewy jak wjeżdzą na ro
      > ndo - pierwsze co słyszę, chyba bedzie jechał pod prąd...
      > Ręce opadają kto im daje prawko. Strach jeżdzić

Przeproś za wyzwisko. A wiesz że twój post to są groźby???
      • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:31
        ella_nl napisała:
        A wiesz że twój post to są groźby???
        to zgłoś mnie
        • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:34
          moje.m napisała:

> ella_nl napisała:
          > A wiesz że twój post to są groźby???

a znasz w ogóle prawo? nie chce mi sie produkować, przeczytaj co to groźba, przeczytaj KK może coś załapiesz. Szkoda mi ciebie
        • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:34
          moje.m napisała:

> ella_nl napisała:
          > A wiesz że twój post to są groźby???
          > to zgłoś mnie
          Ja jestem zdrowa na umyśle.
          • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:41
            ella_nl napisała:

> moje.m napisała:
            >
            > > ella_nl napisała:
            > > A wiesz że twój post to są groźby???
            > > to zgłoś mnie
            > Ja jestem zdrowa na umyśle.

zdrowa ale głupia przy okazji, groźba to grożenie innej osobie popełnieniem przestępstwa
            art.190 KK
            A doniesienie nie jest przestępstwem, jakbym fałszywie donosiła art.238 KK, to tak. A film jest prawdą.I nie jest to groźba
            • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 22:10
              moje.m napisała:

> ella_nl napisała:
              >
              > > moje.m napisała:
              > >
              > > > ella_nl napisała:
              > > > A wiesz że twój post to są groźby???
              > > > to zgłoś mnie
              > > Ja jestem zdrowa na umyśle.
              >
              >
              > zdrowa ale głupia przy okazji, groźba to grożenie innej osobie popełnieniem prz
              > estępstwa
              > art.190 KK
              > A doniesienie nie jest przestępstwem, jakbym fałszywie donosiła art.238 KK, to
              > tak. A film jest prawdą.I nie jest to groźba
              Czekam na przeprosiny za wyzwiskobig_grinbig_grinbig_grin
    • brzydula_betty Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:38
      trollu pewnie poganiają cie bo mkniesz 40/h lewym pasem aż dym spod kół leci smile
      tez mam kamerke.
      • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:42
        brzydula_betty napisała:

> trollu pewnie poganiają cie bo mkniesz 40/h lewym pasem aż dym spod kół leci smile
        > tez mam kamerke.
        ahahahahahha, superek
    • paul_ina Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:45
      Oooo, nie wiedziałam, że tak można.
      Nienawidzę kierowców, którzy nie używają kierunkowskazów - mam dość zgadywania, w którą stronę ktoś zmierza.
      • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:47
        paul_ina napisała:

> Oooo, nie wiedziałam, że tak można.
        > Nienawidzę kierowców, którzy nie używają kierunkowskazów - mam dość zgadywania,
        > w którą stronę ktoś zmierza.
        > najgorzej jak zjeżdżają z ronda, gdy jest małe rondko, to można stać godzinę nawet bo nie da się fizycznie zjechac z niego, bo nie włączają kierunkowskazów! ja ich naucze.
        • brzydula_betty Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:55
          > > najgorzej jak zjeżdżają z ronda, gdy jest małe rondko, to można stać godz
          > inę nawet bo nie da się fizycznie zjechac z niego, bo nie włączają kierunkowska
          > zów! ja ich naucze.

jak godzine zjezdżasz z ronda to nie dziwne że cie poganiają big_grin big_grin
          • moje.m Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 21:58
            brzydula_betty napisała:

> > > najgorzej jak zjeżdżają z ronda, gdy jest małe rondko, to można sta
            > ć godz
            > > inę nawet bo nie da się fizycznie zjechac z niego, bo nie włączają kierun
            > kowska
            > > zów! ja ich naucze.
            >

> jak godzine zjezdżasz z ronda to nie dziwne że cie poganiają big_grin big_grin

no własnie nie zjezdzam godzinę, wjechac nie mogę, czytaj ze zrozumieniem, jak bydło nie nauczone włączyc kierunkowskaz
            • brzydula_betty Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 22:12
              szkoda słów.... smile
    • edelstein Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 22:00
      WOW,WOW,WOW
      Bierz tabletki regularnie,nie bedziesz zadreczala nas swoimi atakami psychozy.
    • dziennik-niecodziennik Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 22:05
      takie tu oburzenie straszne, a ja szczerze mowiac też bym chetnie na niektorych "kierowców bombowców" doniosła. zwłaszcza na tych ktorzy - jadac w dłuuuuugiej kolumnie samochodów, przy dużym ruchu z przeciwnej strony - koniecznie muszą wyprzedzac po jednym samochodzie(jakby to cokolwiek zmieniało, jak sznur samochodów na kilka kilometrow sie ciagnie!), przy czym jak wyprzedzą to zjeżdzajac przede mnie zmuszają mnie albo do zahamowania (co grozi kolizją z samochodem z tyłu), albo do "ucieczki" na pobocze. często mam ochote takiego mądrego inaczej przyblokować zeby nie miał gdzie się "schowac", ale jednak nie chcę sie przyczyniać do wypadku...
      i na tych ktorzy wyprzedzają na trzeciego, zupełnie bez krępacji zjeżdzając ze swojego pasa dokladnie na czołówkę, przez co też musze odbijac na pobocze.
      i jeszcze na "przyjezdnych" co tak strasznie sie spiesza - jest u nas taki odcinek drogi, ktory sie wydaje niegroźny, ale ma ograniczenie predkosci do 70 (ze wzgledu na sporą ilosc zwierzyny leśnej przechodzącej przez drogę do pobliskiej rzeczki) i na ktorym to odcinku dość często stoi drogówka. nauczona doswiadczeniem zawsze tam jade te 70 - i dosć często jakis TIR pogania mnie światłami i podjezdza pod sam bagażnik (wyprzedzic mnie nie moze bo nie ma tam tyle miejsca). ja, widząc pojazd z lokalną rejestracją utrzymujący określoną prędkosc raczej bym sie takze dostosowała, w koncu miejscowy wie co robi. a ja nie zamierzam łapac mandatów bo TIRowi sie spieszy...
      zaznaczam - powyzsze sytuacje zdarzają sie nie na szerokiej kilkupasmowce, a na normalnej drodze, po jednym pasie w kazda strone plus niewielkie pobocze, a i to na fragmentach drogi tylko.
      • ella_nl Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 22:14
        Ale naprawdę nie widzisz o co tu chodzi?
        Ja też nie cierpię jak ktoś mnie pogania itp.
        Laska ma nie równo pod sufitem. Chodzi o ton jej wypowiedzi.
        Trolluje i tyle.
      • brzydula_betty Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 22:24
        dziennik:
        masz racje z tym zjezdzaniem na pobocze jak wyprzedza z naprzeciwka tez mniw wkurza ze jestem zmuszona. ale na szerokiej drodze jak widze ze ktos mnie chce wyprzedzic to zjeżdzam na chwile częsciowo na pas awaryjny i moze mnie wyprzedzic bez żadnej kolizji. co innnego jak zjeżdzam a kto i tak boi sie wyprzedzic ale jedzie mi na zderzaku i pogania. to juz debilizm.
        co do tirów to tez poganiaja ale zwykle jak im lokalny wyjeżdza z bocznej drogi i sie wlecze a tir to nie osobowka wiec troche czasu zajmuje zeby sie np pod gore rozpedzic. druga sprawa ze kazdy z tirowcow ma cb radio wiec zwykle lepiej od ciebie wie czy gdzies jest kontrola czy nie ma
        • dziennik-niecodziennik Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 22:29
          > ale na szerokiej drodze jak widze ze ktos mnie chce wy
          > przedzic to zjeżdzam na chwile częsciowo na pas awaryjny i moze mnie wyprzedzic
          > bez żadnej kolizji.

tyle ze - jak pisałam - na drodze o ktorej pisze nie ma pasa awaryjnego, a wąskie pobocze. a i to nie wszedzie, nie na całej długosci trasy.

> co do tirów to tez poganiaja ale zwykle jak im lokalny wyjeżdza z bocznej drogi
          > i sie wlecze a tir to nie osobowka wiec troche czasu zajmuje zeby sie np pod g
          > ore rozpedzic.

ale ja pisze o prostej trasie na ktorej nik nikomu nie wyjezdza.

> druga sprawa ze kazdy z tirowcow ma cb radio wiec zwykle lepiej
          > od ciebie wie czy gdzies jest kontrola czy nie ma

nie obchodzi mnie to. a moze taki TIR ma sponsorowane mandaty przez firme dla ktorej pracuje i mu wszystko jedno. ja płacić nie zamierzam za to że jemu sie spieszy.
    • hamerykanka Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 22:09
      I masz racje.
      Gdybym miala kamerke sama bym zaraportowala dzisiaj taka dziunie, ktora bez zwalniania przejechala na czerwonym.
      Wg mnie to zwiekszanie bezpieczenstwa publicznego.
      • brzydula_betty Re: czy macie zamontowane kamerki w samochodzie? 29.11.13, 22:36
        hamerykanka napisała: 

> I masz racje. 
        > Gdybym miala kamerke sama bym zaraportowala dzisiaj taka dziunie, ktora bez zwa
        > lniania przejechala na czerwonym. 
        > Wg mnie to zwiekszanie bezpieczenstwa publicznego. 

z czerwonym racja ale jak oglądalam te filmiki gdzie Sokołowski prowadzi program na Gazecie to naprawde śmieszne troche jak podają przyklad strasznego zagrozenia w ruchu typu "jechal autostradą 170km/h

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka