Dodaj do ulubionych

Wózek z psem w hipermarkecie.

02.12.13, 11:30
Widziałam w hipermarkecie takie cudo:

wózek dziecięcy z dziewczynką około 2 letnią, pod spodem wózka (tam gdzie jest taka jakby półka na jakieś rzeczy) pies - żywy pies big_grin

Doniosłybyście ochronie?
Obserwuj wątek
    • lelija05 Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 11:41
      I tak sobie grzecznie siedział?
      Nie doniosłabym, na pewno bym się śmiała smile
      • gazeta_mi_placi Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 12:24
        Tak, nie szczekał.
    • mid.week Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 11:44
      Nie. Psina w sklepie zupełnie mi nie przeszkadza.
      • run_away83 Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 11:52
        Nie. Jak nie lubię pchania się z psami tam gdzie nie wolno (bo zwykle oznacza to czyjś dyskomfort), tak pies w wózku by mi w sklepie nie wadził. Był spacyfikowany, w interakcje z otoczeniem nie wchodził zapewne, więc niechby sobie był i robił razem z panią zakupy smile tak samo nie przeszkadzają mi yorki i chiuaua siedzące w torebusiach wink

A są też specjalne wózeczki dla piesków i kotków: www.petplanet.co.uk/product.asp?dept_id=151&pf_id=8130

Czasem widuję (w Polsce też parę razy napotkałam). Śmieszne toto smile Ale w sume jak dziecko może to dlaczego by nie pies wink
    • default Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 11:48
      Jakby pies siedział spokojnie i wyglądał na niezestresowanego, to bym się tylko uśmiechnęła, ale gdyby był np. uwiązany do tego wózka, szarpał się i był niespokojny - to pewnie powiedziałabym właścicielce parę słów na temat innego organizowania psich spacerów niż ciąganie go do sklepu.
    • 18lipcowa3 Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 11:51
      Oczywiście.
    • katiko Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 11:56
      Tu gdzie mieszkam psy maja prawo wstepurawie wszedzie. Restauracje, kawiarnie, sklepy z odzieza. Mnie to wku..wia straszliwie bo mam alergie a mi sie taki wlasciciel z psem do stolika pbok przysiada i oczywiscie pies musi mnie dotkac. Na moje uwagi, ze sobie nie zycze reaguja "ale on nie gryzie". A ja mam w d. ze on nie gryzie.
      Jakbym w supermarkecie w Pl takie cos zobaczyla to od razu bym doniosla. Ten pies zostawia za soba siesc. Jak chce go wnosic to w zamknietej torbie, gdzie mu tylko leb wystaje.
      Uwielbiam psy ale nie znosze ich idiotycznych wlascicieli.
      • gazeta_mi_placi Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 12:25
        Co to za kraj?
      • jematkajakichmalo Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 12:32
        Tez mi argumenty... od czapy zupelnie. Czlowiek tez gubi "siersc"... pochyli sie taki przy stoisku z miesem albo chlebem i juz sie moze odechciec wszystkiego jak mu wlosy poleca, a niech jeszcze lupiez ma fuj! big_grin To moze tez powinien byc w torbe zapakowany?? Wiesz mniej problemu robi taki pies anizeli jakis obsikany smierdzacy menel spod monopolowego, ktory jeszcze wszystko podotyka i obmaca...

W de to codzienny widok, pies moze wejsc wlasciwie wszedzie.
        • madzioreck Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 16:54
          Kłopot w tym, że alergia na ludzki włosi na śmierdzącego menela występuje raczej rzadko wink
          • gazeta_mi_placi Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 17:10
            Alergia na psią sierść (w odróżnieniu od kociej która jest bardziej powszechna) jest rzadka.
      • majenkir Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 14:58
        katiko napisała:
        > Jakbym w supermarkecie w Pl takie cos zobaczyla to od razu bym doniosla. Ten pi
        > es zostawia za soba siesc. Jak chce go wnosic to w zamknietej torbie, gdzie mu
        > tylko leb wystaje.

Ale wtedy nachuchabig_grin

> Uwielbiam psy

Taaa..... tongue_out
      • gato.domestico Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 20:14
        poniekad rozumiem bo takze mam alergie, wprawdze na koty ale mam...ale zeby tak ostro...
        duza czesc naszego spol. niesie wieksze zagrozenie epidemiologiczne niz pies smile
    • kura17 Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 11:56
      hehe, dziecko w wozku roznosi wszelkiego rodzaju syfy i brudzi wozek, ale pies jest ok wink
      dodam, ze mnie by (chyba?) nie przeszkadalo ani jedno, ani drugie...
      • rhaenyra Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 12:24
        ????
    • rosapulchra-0 Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 11:56
      Nie doniosłabym. Pies w niczym i nikomu nie zagrażał. Trzeba mieć naprawdę nasr..we łbie, żeby szukać dymu o coś takiego.
      • gazeta_mi_placi Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 12:27
        E-mamy nie lubią i nie tolerują psów poza specjalnie wyznaczonym (w niektórych miastach istnieje coś takiego) wybiegami dla nich, nawet pies przebywający w prywatnym mieszkaniu właściciela w bloku im przeszkadza .
        • run_away83 Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 12:45
          Nie lubię wypuszczania psa bez kontroli w przestrzeń publiczną nieprzeznaczoną do psich harców (plac zabaw, publiczna plaża, deptak). Pies, nad którym własciciel sprawuje kontrolę, a ja nie muszę z nim wchodzić w interakcje jeśli nie mam ochoty, kompletnie mi nie wadzi.
    • wiecznie-zapominam-login zależy 02.12.13, 12:09
      Zależy od stopnia kontaktu z otoczeniem ( np duży pies wystający z wózka) i zachawania psa, czy obwąchuje produkty na półkach, obszczekuje. Pytanie jeszcze czy pies grzeczny cały czas czy tylko podczas mijania bramki z ochroną.

Kilka razy w jednym sklepie spożywczym widziałam jak właściciele wnieśli maleńkiego psa na rękach i tuż po tym puszczali go między półki gdzie szalał i obszczekiwał... takiej sytuacji nie przepuszczę ;/
      • rosapulchra-0 Re: zależy 02.12.13, 12:21
        A co mają zrobić osoby niepełnosprawne ze swoimi psami przewodnikami i nie mam tu na myśli tylko niewidomych?
        Takie psy są oznakowane (bardzo żółte kamizelki), idą przy swoim właścicielu i mogą wejść dosłownie wszędzie. Też polecisz do ochrony, że sobie nie życzysz ich obecności w sklepie czy restauracji? Oczywiście są odpowiednio wytresowane, ale chyba nie sądzisz, że nie czują zapachów, prawda? wink
        • wiecznie-zapominam-login Re: zależy 02.12.13, 12:41
          Rosa mowa o zwykłym psie a nie o przewodniku, ratowniku, szukającym ciał osób martwych..nie rozumiesz różnicy?
          • rosapulchra-0 Re: zależy 02.12.13, 13:53
            wiecznie-zapominam-login napisała:

> Rosa mowa o zwykłym psie a nie o przewodniku, ratowniku, szukającym ciał osób m
            > artwych..nie rozumiesz różnicy?

Niepełnosprawny = martwy???
            shock big_grin
        • default Re: zależy 02.12.13, 12:43
          Lecieć sobie może, ale nic nie zrobi, bo pies przeowdnik, zgodnie z przepisami, może wejść ze swoim panem wszędzie.
          • wiecznie-zapominam-login Re: zależy 02.12.13, 12:46
            no błagam po co miałabym "lecieć" w sprawie psa przewodnika?
            • 3-mamuska Re: zależy 02.12.13, 14:50
              no błagam po co miałabym "lecieć" w sprawie psa przewodnika?

Haha, tylko czy różni sie pies przewodnik od zwykłego dobrze wyszkolonego psa?
              • lily-evans01 Re: zależy 02.12.13, 15:13
                No zgadnij, może tym, że jego obecność jest dla właściciela NIEZBĘDNA i KONIECZNA, a w tym drugim wypadku NIE JEST?
                • rhaenyra Re: zależy 02.12.13, 15:23
                  ale wiesz ze psy przewodnicy nie spadaja z nieba ?
    • totorotot Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 12:18
      Napisałabym długi list do Macierewicza i dołączyła zrobione ukradkiem zdjęcia z komórki
      • lelija05 Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 12:28
        big_grin
    • d.wludyka Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 12:22
      2 dni temu byłam w Wiedniu i zdziwił mnie widok psów towarzyszącym właścicielom w trakcie zakupów - drogeria, sklepy z ciuchami. Pomyślałam, że w Polsce by to nie przeszło, a tu proszę.

Lubię psy, gdyby nikomu nie zagrażał i nie działa mu się krzywda, to bym nie doniosła.
      • lily-evans01 Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 15:14
        Ale co innego sklep z ciuchami, a co innego market z żywnością, gdzie jedzenie leży na półkach już od wysokości 15 cm nad ziemią...
        • d.wludyka Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 15:51
          Wszystko zależy od konkretnej sytuacji.
          Pies w ciasnym sklepie, wąchający, ocierający się o jedzenie, szczekający, zaczepiający ludzi wzbudziłby mój sprzeciw, pies, który nie wychyla nosa z wózka właściciela nie.

Ja bym mojego do sklepu nie zabrała, nawet tylko z ubraniami, bo było tłoczno i bałabym się, że ktoś na niego niechcący nadepnie, kopnie.
    • rhaenyra Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 12:25
      smile
    • szmytka1 w wożku? Eee to lajcik, ja widziałam 02.12.13, 12:51
      w Biedronce Gazeto, gdzie Ci śmierdzi i w ogóle poziom klientów nie odpowiada, jak pani była sobie z yorkiem, woziła go w wózku na zakupy przeznaczonym a przy wyładowywaniu zakupów przy kasie, radośnie posadziła swego yorka na taśmie obok zakupów! Oczywiście uwagę zwróciła Pani kasjerka i inni klienci w kolejce, ja już nie musiałam tongue_out
      • gazeta_mi_placi Re: w wożku? Eee to lajcik, ja widziałam 02.12.13, 13:23
        Może był na promocji? Miał kod kreskowy?
        • szmytka1 Re: w wożku? Eee to lajcik, ja widziałam 02.12.13, 13:26
          jakby to był Lidl to bym pomyślała, że może tydzień chiński, ale nie, to była biedra, więc chyba był bez kodu.
    • demonii.larua Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 13:07
      Eee, po Monciaku popyla pani która wozi w specjalnym wózku (chyba, bo trochę wygląda jak dziecięcy) jorki w liczbie sztuk trzy big_grin A jazgotliwe są cholernie, z daleka słychac że jadą.

> Doniosłybyście ochronie?
      Nie.
    • biotka Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 14:10
      Nie doniosłabym, może zapytałabym panią czy wie, że pies tam siedzi wink Ponieważ moja kotka już trzy razy utaiła się pod wózkiem i wyjechała na spacer z dzieckiem. Dwa razy mi zwiała, zaraza, czarna jest jak i ta spodnia cześć wózka i w dodatku przemyka się tam w ostatniej chwili, jak już w drzwiach jestem.
    • landora Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 14:13
      Oczywiście że nie, dlaczego miałby mi pies przeszkadzać. Pewnie bym do niego zagadała.
    • lily-evans01 Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 15:09
      Jasne, że tak big_grin.
      Ale po wątku pani, która obraziła się, że dyrektorka przedszkola kazała jej pozostawiać psa przy ogrodzeniu i wypłakiwała się, że nie ma jak socjalizować zwierzątka - nic mnie już nie zdziwi wink.
    • soczek_bez_gazu Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 15:55
      A przy kasie zapłaciła chociaż, czy go na chama przeszmuglowała dołem?
    • jak_matrioszka Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 16:15
      We wszystkich znanych mi polskich hipermarketach ochrona stoi przy wejsciu i pilnuje zeby klienci czegos do srodka nie przeszmuglowali, ewentualnie okleja slicznymi nalepkami z pieczatka sklepu wlasnosc prywatna klienta. Skoro ochrona na wejsciu psa przepuscila, to po kiego mam im jeszcze raz zawracac glowe? Pies pewnie nalepke dostal, albo takiego sklep na stanie nie ma i przy wyjsciu nie beda mu robic problemow.
      • soczek_bez_gazu Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 17:07
        kochana nie takie rzeczy ludzie wynoszą, albo w ogóle wchodzą z jednym psem a wychodzą z innym, co za trudność w końcu nalepkę podmienić
        • jak_matrioszka Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 18:02
          Nie wiem, nigdy nie probowalam.
          • wioskowy_glupek Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 03.12.13, 10:00
            Że co ??? Chyba w USA, tam w sklepach psy sprzedają u nas się tego nie praktykuje, więc raczej nie mogą wyjść z innym.
    • pamelia Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 17:58
      Hmmm... Kiedyś czytałam, że na rączkach hipermarketowych wózków jest więcej bakterii niż na toalecie :-p To cóż pies pod prywatnym (jak rozumiem wózkiem) mógłby zaszkodzić? Że niesterylny? A od kiedy to w marketach jest sterylnie? Jak pies tylko sobie tam cicho siedzi i nie podnosi nogi przy sklepowych regałach to komu może przeszkadzać? A argument z alergią smile - no litości, w takiej samej odległości ci alergicy mijają na co dzień psy na ulicach i jakoś żyją. Ja to się czasem brzydzę jak widzę ludzi co zanim włożą do wózka np. śmietanę, najpierw wezmą do ręki z pięć identycznych kubeczków zanim dokonają wyboru :-p . Ciekawa jestem ile z tych sterylnych mam, co by zaraz leciało po ochronę, myje kubek ze śmietana, karton mleka itd. przed włożeniem do lodówki w której są też np. rozpakowane wędliny, sałatki itp.
      • czar_bajry Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 19:32
        mój pies też jeździł pod wózkiem , do sklepu go nie brałamtongue_out
        nie doniosła bym gdyż brzydzę się donoszeniem i donosicielami..
    • olewka100procent Re: Wózek z psem w hipermarkecie. 02.12.13, 19:37
      takie pupilki śpią ze swoimi właścicielami, jedzą czasami ze wspólnego talerza, liżą po twarzach itd itp, nikt nie umarł, a przynajmniej nie słyszałam podobnego przypadku. Kiedyś widziałam w markecie bezdomnego żula gmerającego brudną ręką w bułkach , ja już wolę stado psów w sklepie ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka