Dodaj do ulubionych

Gender - po raz setny

31.12.13, 02:56
Odkąd siedzę za granicą to tak trochę nie na bieżąco jestem. Możecie mi wytłumaczyć, skąd się wzięła cała ta akcja z gender?
Bo teraz gdzie nie wejdziesz - wszędzie gender. A samo pojęcie nie jest dla mnie nowe - pamiętam, że chyba z 10 lat temu na UW otwierali studia interdyscyplinarne dot. gender. Ale podejrzewam, że 99% osób wypowiadających się teraz tak ochoczo i dobitnie jeszcze niedawno tego pojęcia nie znała.
Ktoś mi wytłumaczy - jak krowie na rowie? Skąd się wzięła jazda na gender?
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: Gender - po raz setny 31.12.13, 03:14
      jusiakr napisała:

> Odkąd siedzę za granicą to tak trochę nie na bieżąco jestem. Możecie mi wytłuma
      > czyć, skąd się wzięła cała ta akcja z gender?
      > Bo teraz gdzie nie wejdziesz - wszędzie gender. A samo pojęcie nie jest dla mni
      > e nowe - pamiętam, że chyba z 10 lat temu na UW otwierali studia interdyscyplin
      > arne dot. gender. Ale podejrzewam, że 99% osób wypowiadających się teraz tak oc
      > hoczo i dobitnie jeszcze niedawno tego pojęcia nie znała.
      > Ktoś mi wytłumaczy - jak krowie na rowie? Skąd się wzięła jazda na gender?

Z fali zainteresowania aferami z pedofilia ksiezy i brakiem reakcji KK, wczesniej w tym roku, i tych wypowiedzi ksiezy, ktorzy uwazali, ze dzieci samotnych rodzicow prowokuja kaplanow. Przegieli, szum sie zrobil i czyms trzeba to bylo przykryc - stad pojawila sie klasyczna pijarowska przykrywka w postaci "ideologii" gender, ktora te dzieci deprawuje. Bo przeciez nie gwalcacy ksieza.
      Gender w ogole z dziecmi nie az tak specjalnie ma cos wspolnego, ale w tej nowej polskiej wersji - wszystko.
      • jusiakr Re: Gender - po raz setny 31.12.13, 04:46
        Dzięki - na ematki zawsze można liczyć wink
    • attiya Re: Gender - po raz setny 31.12.13, 06:56
      bo kościół na gwałt musi przykryć skandale z pedofilia w swoim gronie, więc wymyślili gender - jak widać z powodzeniem, już się nie muszą tłumaczyć jak ów mądry inaczej kanclerz Lipa, ups, Lipka
    • iwles Re: Gender - po raz setny 31.12.13, 08:25

Jak nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o pieniądze tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka