Dodaj do ulubionych

mądrść emamy

05.01.14, 15:27
Nie ma wątku, w ktorym emamy darowałyby sobie poprawianie czyjejś wypowiedzi. a to ortografia , to styl, to wyrazy obce. no jasne, bo emama to wysoki poziom.
Obserwuj wątek
    • karo.8 Re: mądrość emamy, bo zaraz sie zacznie 05.01.14, 15:28
    • na_pustyni Re: mądrść emamy 05.01.14, 15:30
      no i? liczysz, ze ktos Ci byki wytknie, zeby strzelic focha pt.: 'a nie mowilam'?
      • marzeka1 Re: mądrść emamy 05.01.14, 15:34
        No tak: bo poprawne pisanie to przecież Himalaje intelektu.
    • mvszka Re: mądrść emamy 05.01.14, 15:35
      Po kropce mała litera ?? How could you ?? tongue_out
    • gato.domestico Re: mądrść emamy 05.01.14, 15:36
      a wiesz ze emama ( statystyczna) to dosc wysoki jednak poziom...mam porownanie z innymi forami "matkowo-dzieciowymi" z racji wykonywanego kiedys zlecenia smile
      proponuje zagladnac na forum ktore czesta glupota swoich bywalczyn najbardziej mnie uderzylo a jest dosc preznie dzialajacym forum familie.pl bedziesz miala porownanie smile
      i nie chodzi nawet o ortografy, stylistyke wypowiedzi ale o poziom mentalny bioracych udzial w tych dyskusjach osób smile
      • maggi9 Re: mądrść emamy 05.01.14, 15:43
        No tak ale nie masz wrażenia, że to jest trochę...udawane?
        Znaczy może i są tutaj takie osoby, które piszą prawdę ale na pewno jest sporo takich co lekko koloryzują albo nawet kłamią dość mocno, udają, że mają więcej i lepiej niż inni aż po takie, które są całkowicie wirtualnym i wykreowanym bytem?
        • gato.domestico Re: mądrść emamy 05.01.14, 15:53
          mozliwe ale tak jest wszedzie niektorzy lubia fantazjowac jest taki typ niezaleznie od narodowosci taka mentalnosc...kto ma lepsze auto, dom, prace, meza, czesciej sie bzyka etc zygac sie chce smile a w glowie czesto echo smile
          pytam kiedys znajoma ktora wlasnie wrocila z emiratów co widziala ...? zdziwiona pytaniem....."eeee bylam w jedynym na swiecie hotelu 6* na afternoon tea" big_grinDDD
          mentalna pustka polaczona z checia zaimponowania czymkolwiek
          • podkocem Re: mądrść emamy 05.01.14, 22:15
            eeee bylam w jedynym na swiecie hotelu 6* na afternoon tea" big_grinD
            > DD
            > mentalna pustka polaczona z checia zaimponowania czymkolwiek

To zależy także w jakim celu tam pojechała. Kiedyś rozmawiałam ze znajomym, który od kilku dni był w Emiratach. Zapytałam o pogodę. NIE WIEDZIAŁ, bo nie udało mu się wyjśc z hotelu. Nie miał pojęcia czy jest zimno czy ciepło. Całe dnie spędzał na spotkaniach i szkoleniach, tam jadł, tam chodził na siłownię i tam spał. Spędził tydzień w Emiratach, ale nawet raz nie opuścił budynku! Innym razem pojechał do Japonii. Wyjeżdżając, poprosił kierowcę by zatrzymał się przy jakimś sławnym budynku, wysiadł, cyknął fotkę, wsiadł i pojechał na lotnisko - tyle zwiedzania.
        • anorektycznazdzira Re: mądrść emamy 05.01.14, 20:39
          Poziom Koleżanko nie bierze się z tego, że ludzie mają więcej albo mają lepiej. Zupełnie co innego o tym decyduje.
          Co do mnie, to jestem zdania, że nie jest źle z "poziomem" na ematce, i tylko dlatego tu piszę, a przede wszystkim to czytam, bo masochistką nie jestem. Słusznie napisał Kot Domowywink że jak ktoś chce się przekonać, jak być może, nich sobie zwiedzi inne fora.
          • maggi9 Re: mądrść emamy 05.01.14, 22:20
            Ja nie mówiłam o tym.

Poza tym może być też tak, że osoby mniej pyskate, obeznane się nie odzywają tylko podczytują bo się po prostu boją odezwać. Wiadomo jak jest na ematce - nie jesteś "odpowiednia" to zostaniesz zadziobana. Chyba, że umiesz się obronić. Tu nikt nie wyciągnie pomocnej ręki tylko wyśmieje.
    • vilez Re: mądrść emamy 05.01.14, 15:54
      Eee tam, jak ktoś nie ma argumentów, to wyciąga albo sprawy personalne albo pisownię. Traktuj to jak test na głupotę wink
      • kariwitch00 Re: mądrść emamy 05.01.14, 16:18
        Ale to poprawianie jest bardzo przydatne, człowiek przez to pisze lepiej, robi mniej błędów jezykowych i ortograficznych, gdyby tego zabrakło to po kilku latach czytania forum ktore nie przechodzi przez zaden filtr wzrokowcy ( a takich jest większosc) mieliby ogromny problem z językiem polskim,taka prawda.
        • ichi51e Re: mądrść emamy 05.01.14, 16:35
          Gdyby nie murwa_kac ciagle pisalabym "bierzacy" big_grin
          • antyideal Re: mądrść emamy 05.01.14, 16:50
            A jak piszesz: na codzień, czy na co dzień ? suspicious
            Bo dotad tylko jedną osobę widzialam piszącą prawidlowo ten zwrot.
            • anorektycznazdzira Re: mądrść emamy 05.01.14, 20:41
              a jak jest prawidłowo, bo ja dysgraf i a-ortograf w jednym.
              • mvszka Re: mądrść emamy 05.01.14, 21:06
                na co dzień - tego nie podkreśla na czerwono znaczy chyba dobrze musi być wink
              • m_incubo Re: mądrść emamy 05.01.14, 21:07
                I do tego wszystkiego masz jeszcze wrodzone upośledzenie na skorzystanie z googla?
                Nie wiesz, bo nie chcesz wiedzieć.
        • vilez Re: mądrść emamy 05.01.14, 16:41
          Ekhm...nie ta droga do doskonalenia się. Można bez kosztów ludzkich.
          • kariwitch00 Re: mądrść emamy 05.01.14, 16:49
            Koszty ludzkie?
            Chcesz powiedziec iz to ze ktos słusznie zwraca ci uwagę na błędy ortograficzne jakie popełniasz piszac w internecie powoduje że jestes zdemolowana psychicznie?
            Ludzie jesli wy nie macie dystansu w takich bzdurnych sprawach, to jak ciężko wam się musi żyć na co dzień?! Szczerze współczuję.
            • vilez Re: mądrść emamy 05.01.14, 19:13
              Demoluje, nie demoluje, przyjemne nie jest. Ani kulturalne.
              • aneta-skarpeta Re: mądrść emamy 05.01.14, 19:48
                bez przesady
                • vilez Re: mądrść emamy 05.01.14, 20:42
                  Uważam to za kompletnie niepotrzebne.
    • to_ja_tola Re: mądrść emamy 05.01.14, 16:22
      Och, bo przeciez ematka wysoce wykształcona nie moze sobie darowac pokazania drugiej , obcej babce ze albo zrobiła błąd ort. Albo zyciowy biorąc kredytbig_grin
      • kariwitch00 Re: mądrść emamy 05.01.14, 16:31
        Poprawianie błędów jezykowych i ortograficznych nie odbywa sie tylko na emamie, jest to standard na każdym forum na szczęscie! Ja kiedyś pisałam zdecydowanie gorzej, aktualnie mimo ze czytam zdecydowanie więcej forum niż ksiązek błędów robię mniej.
        • vilez Re: mądrść emamy 05.01.14, 19:15
          Standard chyba u ułomnych na umyśle. Jak masz zapotrzebowanie na korektę tekstów, zgłoś się na korektorkę. Wyborcza np. pilnie potrzebuje (ale słyszałam, że słabo płaci).
          • kariwitch00 Re: mądrść emamy 05.01.14, 19:22
            Nie w tym rzecz,zwyczajnie przez tych którzy piszą z błędami w internecie człowiek zaczyna mieć problemy z językiem polskim powiela błędy poniewaz rejestruje wzrokowo, ja wiec jestem wdzięczna że się mnie poprawia oraz że poprawia się innych,dobrze mi to zrobiło przez te 11 lat w internecie.
    • morgen_stern Re: mądrść emamy 05.01.14, 19:25
      Dam ci satysfakcję, że miałaś rację - twoja wypowiedź jest faktycznie niechlujna.
    • m_incubo Re: mądrść emamy 05.01.14, 21:04
      karo.8 napisała:

> Nie ma wątku, w ktorym emamy darowałyby sobie poprawianie czyjejś wypowiedzi. a
      > to ortografia , to styl, to wyrazy obce. no jasne, bo emama to wysoki poziom.

Twój wątek nie jest wyjątkiem niestety, bo już sam tytuł to jakiś oksymoron.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka