Dodaj do ulubionych

Szczotka do wlosow Tangle Teezer

06.01.14, 10:48
Czy te szczotki sa faktycznie takie super ? czy warte sa tej ceny ? czy faktycznie idealnie bez szarpania rozszczesuja splatane wlosy ?
Ktos mi ja polecil ale.....
I ja i moja 3 letnia corka mamy grube, geste wlosy. Do tego skrecajace sie a dokladnie troche proste troche krecone (poddatne na krecenie)
A najgorsze jest to ze sa to wlosy sianowate, puszace sie. I sa straszne koltuny po umyciu ich.
Ja mam ogromny problem z rozczesaniem i swoich i corki.
Czy ta szczotka nadaje sie do takich wlosow ?
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 10:50
      dla mnie i dla moich dzieci jest idealna
      mam suche cienkie wlosy z tendecja do platania i puszenia
      jedyna szczotka ktora mi nie rwie i lamie
    • slonko1335 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 10:52
      Jet super, absolutnie warta każdej złotówki. Zresztą w promocjach da się ją złowić w fajnej cenie...
    • zana781 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 10:56
      szczotka jest fajna, ale przede wszystkim polecam odzywke do rozczesywania, u nas doskonale sprawdza sie nivea.
    • neffi79 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 10:59
      szczotka jest świetna, córka, odkąd ją mamy, lubi rozczesywanie, a włosy ma bardzo gęste i długie z tendencją do okropnych kołtunów. Dodatkowo ładnie układa się w dłoni.
      Ja płaciłam 49zł, na pierwszy rzut oka myslałam, że to będzie jakaś zabawkasmile, nie spodziewałam sie efektów
    • gryzelda71 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 11:03
      Córka mająca proste włosy jest zachwycona.
      Ja mam mega kręcone i gęste i dla mnie ona się nie nadaje. Ale dla mnie nie nadaje się zadna szczotkabig_grin
      • edelstein Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:40

Jeazcze napisz zes rudatongue_out
        • gryzelda71 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 18:14
          winkKasztanowa bardziej
    • sanrio Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 11:05
      mamy z córka takie włosy jak wy. Szczotka jest idealna. Poza tym 30zł to chyba nie jest jakaś kosmiczna cena?suspicious
      • bbuziaczekk Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 11:54
        Na allegro znalazlam najtansza za 36 zl z wysylka.
        W sklepach kosztuje 50 zl.
        Wiec te 36 zl to jednak nie 6 zl.
        I nie dla kazdego wydanie 36 zl jest drobnymi suspicious zwlaszcza jesli mialaby sie ta szczotka nie sprawdzic.

Ale ok dziekuje za odpowiedzi. Kupimy ja i z mloda wytestujemy
    • sabek81 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 11:14
      dołączam sie do przedmówczyń, córka ma sporo włosów lekko kręconych, plączą sie bardzo, zainwestowałam w ta szczotke jakies 2 miesiące temu i wreszcie czesanie odbywa sie bez wrzasków, ja zamawiałam przez allegro sporo taniej niz u fryzjera ( 50 zl).
    • jematkajakichmalo Re: super n/t 06.01.14, 11:15

• majarzeszow Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 11:52
      dlugo sie wahalam zanim ja kupilam, bo wydac 50 zl na cos, co sieo kaze przereklamowanym gadzetem to bym nie chciala. NAczytalam sie na forum ,ze taka super, to zapolowalam w dniu darmowej dostawy, bodajze 3 grudnia to bylo. byla promocja na estylu, za jakies 35 zl bez kosztow wysylki. A najwazniejsze, ze okazala sie super ! I do moich, i do corki wlosow. bede musiala kupic drugi egzemplarz, zeby kazda miala swoj smile
    • vangie Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 16:11
      w porownianiu ze zwykla szczotka? super! w porownaniu z moja szczotka z rossmana - niezla; ale ja mam baaardzo dlugie wlosy i mnostwo ich- mam wrazenie, ze TT mnie glaszcze, a nie rozczesuje- koltunki musze kilkanascie! razy przejechac, a i tak raczej mam wrazenie, ze je omija niz rozczesuje
    • malowanka06 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 16:23
      Mam i polecam, na allegro można znaleźć różne ceny. Ja kupiłam za 32 już z przesyłką. Nie ejst to jakaś astronomiczna kwota, porównywalna do zwykłych szczotek.
      A dziecko, może siłą woli wierzy (?)- ale nie narzeka, że ją ciągnę jak czeszę. Nie ma pisków itp jak było wcześniej. Szczotka nie ma tego długiego badylka do trzymania więc też rozmiarowo lepsza od standardowej.
      Widziałam, że są droższe ale to już chyba z obrazkami itp.
    • misterni Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 16:44
      Tak, są super. Moje córki i ja używamy. Zanim je odkryłyśmy, używałyśmy szczotek do przedłużanych włosów . Też polecam. Tangle Teezer w zasadzie kupiłyśmy z ciekawości, bo to co zalinkowałam sprawdza się również znakomicie.
      • dankaimirek Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 16:49
        dajcie link do tej szczotki
        • misterni Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 16:54
          Proszę bardzo smile
          • dankaimirek Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 16:57
            allegro.pl/tangle-teezer-compact-styler-100-oryginal-uk-24h-i3856625225.html
            czy sa rózne wielkości? ta jest dobra?
            • bbuziaczekk Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:02
              Ta ktora zalinkowalas to jest szczotka to torebki z zamykaniem zeby zabki sie w torebce nie zniszczyly. Ona chyba jest mniejsza a przynajmniej tak wyglada
              • dankaimirek Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:04
                bbuziaczekk napisała:

> Ta ktora zalinkowalas to jest szczotka to torebki z zamykaniem zeby zabki sie w
                > torebce nie zniszczyly. Ona chyba jest mniejsza a przynajmniej tak wyglada

a taka duża tzn standartowa? masz link?
                • bbuziaczekk Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:05
                  I ona jest chyba tez bardziej polecana do krotkich wlosow.

Wyzej misterni podala ci linka do szczotek. Wrzucam jeszcze raz ja.

allegro.pl/listing/listing.php?string=tangle+teezer&search_scope=
                  • bbuziaczekk Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:07
                    A dokladnie to chodzi o ta konkretna allegro.pl/tangle-teezer-salon-elite-100-oryginal-24h-i3827414318.html

Wybralam aukcje gdzie najwiecej osob kupilo wiec to czysty przypadek smile zeby nie bylo ze reklama wink
                  • dankaimirek Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:15
                    bbuziaczekk napisała:

> I ona jest chyba tez bardziej polecana do krotkich wlosow.
                    >
                    >
                    > Wyzej misterni podala ci linka do szczotek. Wrzucam jeszcze raz ja.
                    >
                    > allegro.pl/listing/listing.php?string=tangle+teezer&search_scope=

ale ten link jest do wszystkich, daj link do konkretnej
                    • misterni Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:17
                      Podałam konkretniej. Ale w zasadzie wystarczy chwilkę poszukać, żeby samej znaleźć wink
                      • dankaimirek Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:19
                        misterni napisała:

> Podałam konkretniej. Ale w zasadzie wystarczy chwilkę poszukać, żeby samej znal
                        > eźć wink
                        dziei, tylko ze ja sie nie znam na tych szczotkach i nie wiem która duża która mała, która jest najlepsza.Czy one sie czymś róznią.
                • misterni Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:15
                  No przecież dałam całe mnóstwo linków smile
                  Ale tu masz o co Ci chodzi.
              • misterni Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:04
                Na pewno jest mniejsza.
      • murwa.kac Misterni 06.01.14, 19:14
        a jaka jest roznica miedzy szczotka do wlosow zwyklych a przedluzanych?
        • misterni Re: Misterni 06.01.14, 19:36
          Ta, która zalinkowałam nie ma kulek na końcach, przez co nie ciągnie i nie szarpie włosów przy czesaniu.
    • zebra12 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:10
      A ja dostałam taką na gwiazdkę od moich dzieci smile
      Jest super!
      • bovirag Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:38
        Jest super!!! Warta swojej ceny, choc u mnie wcale nie jest taka droga.
        Sprobujcie nia czesac mokre wlosy- pozniej tydzien nie trzeba z nimi prawie nic robic. Dla mojej corki o dlugich I grubych wlosach jest idealna.
        • edelstein Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:44

Tzn.wlosy myjesz co tydzien?
          • bovirag Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:45
            Tak. Corce myje co tydzien.
            • edelstein Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 18:00

Bleeeeehhhhh.
              • misterni Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 18:14
                Dlaczego blehhh? Dziewczynce kilkuletniej nie tłuszczą się jeszcze włosy. Nie wskazane jest nawet wtedy myć włosy częściej. Ja sama myję włosy codziennie, a córka 10letnia myje co drugi dzień. Gdy była młodsza, myłyśmy nie częściej niż raz- dwa razy w tygodniu.
              • bovirag Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 18:30
                Idz edel kopulacja sie lepiej zajmij bo ci numerek ucieknie. Wlosy MOJEJ corki zostaw mnie.
                • emila.dudek Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:15
                  Ja swojej czterolatce też myję raz na tydzień. I wcale nie wyglądają na potrzebujące mycia. Latem 2 razy w tygodniu.
    • peggy_su Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:43
      Jest świetna i dla dzieci z bujnymi włosami też jak najbardziej się nadaje.

Na początek polecam kupić klasyczną wersję (nie kompaktową). Kompaktowa też fajna ale mniej wyprofilowana, mniejsza, taka typowo do torebki.

Tu masz porównanie starszej wersji i nowszej Salon Elite.
      Jak właśnie sobie kupiłam tę nowszą. Wcześniej używałam u siostry i ta bardziej mi się podoba. Jest ocniej wygięta i lepiej masuje głowę.
      LINK
      • peggy_su Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 17:45
        Aha jeszcze rada dot. rozczesywania. Jeśli nie macie kręconych włosów, to lepiej na mokro ewentualnie rozplątać palcami kołtuny jeśli są, a rozczesywać zawsze na sucho. Niezależnie od tego jaką szczotką.
        • bbuziaczekk Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:06
          JA i corka musimu rozczesywac na mokro. Inaczej na sucho nie wloze wogole szczotki i bedzie mega siano i szopa. Nie mowiac juz o koltunach. Napewno nie da sie ich rozczesac palcami bo to sa mega koltuny.
          Wlosy musza by obowiazkowo na mokro rozczesane.

Ja mojej 3 latce tez myję wlosy 1 raz w tygodniu. Glownie w niedziele. Nie widze potrzeby mycia czesciej bo te wlosy sie jeszcze nie tluszcza. I chce uniknac wrzasku bo to do przyjemnych czynnosci nie nalezy.
          Jesli jest potrzeba to w ciagu tygodnia tez umyje jak musze np przebywala u babci gdzie babcia pali fajeczki. Czy przebywa u moich rodzicow gdzie tez pala. Wtedy wlosy smierdza fajami. To jest dopiero bleeeeeeee. Szczegolnie dla kogos kto nie pali i u kogo sie wogole nie pozwala palic.
          Swoje wlosy myje co 2 dzien.
          • bbuziaczekk Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:07
            Latem wlosy mloda myje oczywiscie czesciej niz raz 2 tygodniu. Myje ze 3 razy w tyg. Bo wiadomo ze sie poci, przebywa calymi dniami na dworze wiec piach, kurz itp.
          • peggy_su Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:14
            Jeśli nie używałaś do tej pory, spróbuj z odżywką. Włosy robią się takie fajne, śliskie i łatwiej rozczesać.
            • bbuziaczekk Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:18
              No ok. A jaka odzywka dla 3 latki ??

Myje jej wlosy szamponem Johnson zielony ulatwiajacym rozczesywanie. Troche pomaga ale szalu nie ma.
              • emila.dudek Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:23
                Polecam GARNIER Ultra Doux Szampony dla dzieci, po tym rozczesują się rewelacyjnie.
              • murwa.kac Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:26
                bbuziaczekk napisała:

CytatNo ok. A jaka odzywka dla 3 latki ??

z tej serii

https://urodaizdrowie.pl/wp-content/uploads/2012/10/Isana-od%C5%BCywka-do-w%C5%82os%C3%B3w-przeznaczona-do-suchych-i-zniszczonych-w%C5%82os%C3%B3w.jpg
              • peggy_su Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:33
                Tu znalazłam trochę info LINK Poczytaj też komentarze.

Ja bym polecała coś bez silikonów. Ostatnio używam odżywki alterra z rossmana i efekt na krótkich włosach po użyciu jest taki że wcale nie musiałabym ich czesać.
                LINK
        • murwa.kac Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:18
          peggy_su napisała:

Cytat lepiej na mokro ewentualnie rozplątać palcami kołtuny jeśli są, a rozczesywać zawsze na sucho. Niezależnie od tego jaką szczotką.

w zyciu na moich wlosach to nie przejdzie.
          musza byc rozczesane na mokro, bo inaczej mam na glowie cos na ksztalt miotly skrzyzowanej z einsteinem. kazdy wlos w inna strone, choc dlugie za łopatki. za grube i za duzo mam wlosow na takie ekscesy.
          • peggy_su Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:26
            Może zależy od włosów. Ja jako dziecko miałam grube, gęste i długie do pasa, i mama co tydzień szarpała mi je na mokro. I zawsze słyszałam że inaczej niż na mokro się nie da. Dopiero jak sama zaczęłam sobie myć włosy odkryłam, że jak zaczekam do wyschnięcia jest o niebo lepiej.

Jako dorosła nie miałam już nigdy tak długich włosów, ale są gęste i choćby nie wiem co się działo, czeszę zawsze na sucho.
          • bbuziaczekk Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:54
            Dokladnie !!!! Wlasnie takie same wlosy mamy z mloda. Fajnie ujete big_grin miotla skrzyzowana z Einsteinem i kazdyw inna strone smile I mamy obie za duzo wlosow.
            Znajoma fryzjerka jak robi mi pasemka to zawsze sie wscieka tongue_out bo robi i robi i konca nie widac.

Mloda ma dlugie wlosy wiec to jest dodatkowe utrudnienie w rozczesywaniu.
            Jak sa proste mokre to sa za lopatki. Jak sa suche i sie poskrecaja to sa krotsze troche.
            • murwa.kac Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 20:08
              u mojego fryzjera w tel jestem wpisana nie odbierac wink

zawsze sie wscieka. czy to farba czy podciecie.
              rekordem chyba sa dwukolorowe pasemka robione 3,5 godziny. na wlosach nawet do ramion nie siegajacych wink

osobiscie nie narzekam ale nie zmienia to faktu, ze takie wlosy sa trudne i ciezkie w pielegnacji.
    • araceli Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:22
      U mnie - pieniądze wyrzucone w błoto - szarpie tak jak większość szczotek a ja mam włosy cienkie i dość rzadkie.
    • stacie_o Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:36
      Warta swojej ceny. Jak będziesz kupować na allegro uważaj na podróby.
      • bbuziaczekk Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 19:57
        A jak rozpoznac oryginal ?
        Mysle o kupnie z tej aukcji bo mnostwo osob kupilo wiec chyba oryginal ? allegro.pl/tangle-teezer-salon-elite-100-oryginal-24h-i3827414318.html
        • peggy_su Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 20:17
          O jak kupiłam od tego kilka dni temu smile Wydaje mi sie ze oryginał.
    • yeerba mamy 06.01.14, 21:52
      dla mojej córki z trudnymi, kręconymi włosami.
      Powiem tak. Rozczesuje dużo lepiej, ale nie łudź się, że bez żadnego pociągnięcia. Może inaczej. Jak się pierniczysz i głaszczesz pomału to może nawet się uda. Jeśli chcesz to wykonać jak zwykłą czynność, to te małe supełki i tak się zahaczają, choć ogólne wrażenie jest dobre (lepsze niż przy zwykłej szczotce).
      Kolejna sprawa to uczesanie kucyka - dużo gorzej. Szczotka nie sięga i ciężko kucyk utrzymać (włosy wysypują się bokiem).
      Właściwości wygładzająco-nabłyszczających jeszcze nie odkryłam (używamy 3 tygodnie).

Czy ja wiem...
      w skali 1-10 daję 7.
      • misterni Re: mamy 06.01.14, 22:19
        Obetnij włosy do skóry i nie marudź wink
        • yeerba Re: mamy 06.01.14, 22:28
          misterni napisała:

> Obetnij włosy do skóry i nie marudź wink

Ja to prawie nie mam włosów. Dziecię ma trudne smile Nie obetnę na łyso bo komunia w maju tongue_out
    • rhaenyra Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 06.01.14, 22:48
      ja sie czesze grzebieniem dla yorkow tongue_out
      ale moze sie skusze na ta szczotke
    • beverlyja90210 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 07.01.14, 02:56
      Ja sie dalam namowic Pani w sklepie i tez same ochy i achy i sie wkurzylam bo ja tam roznicy nie widze co do innych szczotek (mam dwie z naturalnym wlosem) jak dla mnie pieniadze wyrzucone w bloto. Ja sie nie zachwycam
    • amj6 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 07.01.14, 07:27
      mam długie (do połowy pleców) i gęste włosy - szczotka jak dla mnie bez żadnych zachwytów, spodziewałam się z tych wszystkich recenzji co najmniej jakiś cudów a nic takiego się nie wydarzyło - skołtunionych włosów nie rozczesze tak jak na tych filmikach niby - trzeba powoli, delikatnie i stopniowo rozczesywać jak każdą inną szczotką
      włosy jak wypadały tak wypadają (bo każdemu wypada ich sporo codziennie - więc na szczotce zawsze jakieś będą)
      jest po prostu ok - używam bo jest w porządku, ale tylko tyle - bez cudów
      jednak myślę że to kwestia moich włosów - dla mniejszej ich ilości podejrzewam, że działałaby lepiej
      no i na plus można zaliczyć że ten plastik łatwo się myje wink
      i na allegro można kupić je sporo taniej
    • poppy_pi Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 07.01.14, 09:18
      Szczotka jest bardzo fajna i warta swojej ceny. Jeśli córka ma takie włosy jak opisujesz postaraj się nie rozczesywać ich na sucho, ale po umyciu, nałóż odzywkę i wtedy spróbuj rozczesać włosy grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach zaczynając od dołu włosów i idąc ku skalpowi.
      • bbuziaczekk Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 16.01.14, 20:00
        Szczotka zakupiona i wytestowana!
        Jednym slowem: zajebista!

Dzis mlodej czesalam umyte skoltunione wlosy.
        2 minuty i rozczesane kilkoma ruchami szczotka a nie ponad 10 minut szarpiac po 100 razy te wlosy.
        Mloda nawet nie zauwazyla ze juz rozczesane.
        Nic nie szarpalo, nic nie ciagnelo, szczotka nie zaplatywala sie w koltuny.
        Ze tez ja wczesniej o tym cudzie nie syszalam. Czesanie nie bylo by horrorem.
        Dzis proba na moich mokrych wlosach.
        • zuzanna2008 Re: Szczotka do wlosow Tangle Teezer 17.01.14, 10:51
          Po waszych zachęcających wpisach, też sobie kupiłam ta szczotkę. Jak dla mnie bez rewelacji- strasznie ulizuje włosy, elektryzuje i sprawia, że szybciej się przetłuszczą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka