Dodaj do ulubionych

WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek

• kropkacom Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:30
      Co roku to samo.
      • morgen_stern Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:35
        Tak, co roku te same pienia żałosnych, małych ludzików. Zadziwiająco o tych samych profilach poglądowych, jak ktoś zaczyna pluć na Owsiaka i rozsiewać spiskowe teorie od razu wiadomo, z kim się ma do czynienia, to taki papierek lakmusowy.
    • saszanasza Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:42
      Ja nie rozumiem problemu: państwo okrada podatników, zus emerytów, banki klientów etc. Jako obywatele jesteśmy świadomie bądź nieświadomie uczestnikami i zarazem ofiarami systemu który siłą rzeczy okrada nas z pieniędzy nietrafionymi inwestycjami, błędnymi politycznymi decyzjami. Nawet jeśli to co piszą o Owsiaku jest prawdą, to wolę być okradziona przez Owsiaka, dla mnie te kilka czy kilkanaście zlotych to nieporównywalnie mniejsza jednorazowa strata niż sukcesywne, wieloletnie okradanie mnie przez rząd.
      • kolteta Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:44
        Niby racja. Z drugiej strony, skoro już nas tyle osób okrada, to dlaczego mamy się dać okradać kolejnym(nawet jeśli kwota niewielka)?
        • morgen_stern Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:47
          Ja p..., to nie dawaj, daj się "okraść" Caritasowi, w czym problem? Co cię boli, na co ja pieniądze wydaję?
          • kolteta Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:52
            Nic mi do tego na co wydajesz pieniądze. Tak jak tobie nic do tego czy ja daję na Caritas, WOŚP, hospicjum czy bezpośrednio Zenkowi spod sklepu. Nie obchodzą mnie ci co na WOŚP dają, odniosłam się tylko do tego, co napisał ktoś inny, a ty na mnie napadasz. Nigdzie nie pisałam, że macie nie dawać na Owsiaka albo, że ktoś jest taki a taki, że daje. Napisałam tylko, że ja nie daję i że inni też mogą nie chcieć dawać. Wsio.
            • kropkacom Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 15:03
              > Napisałam tylko, że ja nie daję i że inni też
              > mogą nie chcieć dawać. Wsio.

Na czole sobie to napisz to już wszyscy co cię ujrzą będą to wiedzieć. No litości...
              • kolteta Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 15:08
                Jeśli masz potrzebę zobaczyć jak wygląda napis na czole to dlaczego sama sobie czegoś nie wysmarujesz?
                • kropkacom Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 15:10
                  A ja napisałam, że mam potrzebę? big_grin Oh, gdzie?

Po prostu się nie dziw, ze ludzie mają dość corocznego bicia piany w temacie. Nie chcesz? Nie dwaj.
                  • kolteta Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 15:12
                    Pomysł wymazania napisu na moim czole musiał wynikać z jakiejś potrzeby. Nie biję piany. Nie można napisać, że się nie daje, bo to pieniactwo?
                    • kropkacom Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 15:13
                      Tak, dokładnie.
        • kietka Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:48
          masz jakies dowody, ze Owsiak okrada darczynców? Piszesz o tym, jakby to był udowodniony mega przekret.

• kolteta Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:53
            Nigdzie nie napisałam, że on kogoś okrada. Odniosłam się do tego co napisała saszanasza, że ona woli być okradziona przez niego niż przez państwo.
          • morgen_stern Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:56
            Zawsze mnie zadziwia, że ci piejący o Owsiaku złodzieju jakoś nie skrzykują się i nie podają go czy też całej fundacji do sądu. Wysyłają sobie tylko te spiskowe zestawienia, rozsiewają ploty, ale konkretnego działania - żadnego. Powód może być tylko jeden, sądy w Polsce nic Owsiakowi nie zrobią bo wiadomo panie tego, że jest kryty. To jest pani jeden wielki spisek. te żydy pedały dżender pedofile... etc.
            • kolteta Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:58
              Ja nie daję na Owsiaka nie dlatego, że uważam go za złodzieja. Nigdy i nigdzie tak o nim nie napisałam. Nie daję na WOŚP bo nie chcę. Pomagam inaczej.
              • morgen_stern Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 15:04
                Ale tu co chwila wypływają tajemnicze "fakty", z którym, dziwne, nikt nie idzie do sądu! najwyraźniej pisanie blogów i wrzucanie ich na fora zaspokaja potrzebę sprawiedliwości. Patrz pani, ludzi w biały dzień okradają, dowody ponoć mają, wszystko czarno na białym wyjaśnione, a tu nic! Pozwu żadnego, procesu żadnego, złodziej Owsiak zadowolony po ziemi wolny chodzi, kaskę ciągnie, dzieci na mrozie zamarzają jak nie przymierzając dziewczynka z zapałkami tongue_out
                • kolteta Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 15:09
                  I dlatego tak na mnie naskakujesz? Zapytaj tych, co to dysponują tymi rewelacjami.
                  • morgen_stern Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 15:16
                    Gdzie wyczytałaś, że pisze o tobie? Odnoszę się do tego, co napisałaś o tych, którzy tak twierdzą. Rozumiesz, co to jest rozmowa w temacie, czy każdy post bierzesz osobiście, nawet jeśli nie zwracam się bezpośrednio do ciebie?
                • attiya Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 17:22
                  dodam jeszcze tylko, że tam wśród tych "dowodów" jest poparcie rządu dla Owsiaka
                  tylko jakoś biedaki nie zauważyły, że WOŚP gra już 22 lata a Tusk o ile dobrze pamiętam suspicious tyle lat nie rządzi tongue_out
                  ale co tam, to drobiazg tongue_out
                • riki_i Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 17:42
                  A nie zastanawia cie Morgen, czemu Owsiak nie poda tych ludzi do sadu? Jesli to kalumnie i klamstwa to wygrana mialby w kieszeni.

Owsiak zaczal mi smierdziec gdy wstawil szantaz ministrowi zdrowia domagajac sie zlecenia spolce Zloty Melon jakis idiotycznych szkolen dla dyspozytorow pogotowia. Za ciezkie pieniadze z naszych podatkow.
                  • morgen_stern Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 22:03
                    Naprawdę myślisz, że Owsiak ma czas podawać każdego oszołoma z sieci do sądu i się procesować? I jeszcze ich szukać? Czy ty jesteś poważny?
                    Natomiast skoro te oszołomy uważają, że Owsiak łamie prawo i kradnie nic nie przeszkodzi się zjednoczyć i zgłosić sprawę organom ścigania, ciekawe dlaczego na internetowych kalumniach się kończy? Podpowiem ci - bo ci żałośni ludzie tak naprawdę nie mają dowodów. I są tchórzami.
                    • riki_i Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 22:17
                      Przecież to nie jest jawna kradzież (choć zakup akcji spółki Złoty Melon przez WOŚP za 1,5 mln zł to gruuuby numer. WOŚP mogła objąć udziały w spółce Owsiaka za nominalne 5000 złotych, tymczasem skasował on sobie za to do prywatnej kieszeni półtorej bańki).

Owsiak umiejętnie wyprowadza majątek z WOŚP i pasożytuje na WOŚP przez Złotego Melona i Całą Mrówkę. Wszystko w granicach prawa, choć miejscami na jego krawędzi. Do tego kupuje sprzęt medyczny bez przetargów (trzeba być idiotą aby nie wiedzieć, że wiąże się to z sutymi prowizjami wypłacanymi pod stołem).

Wiadomo, że Owsiak bierze mniej niż złodziej państwo polskie. Ale jak wynika z zalinkowanego artykułu, po 2004 roku znacznie się rozbestwił i myślę, że solidne prześwietlenie i uczciwa debata na temat jego interesów dobrze by mu zrobiły.
                      • morgen_stern Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 22:45
                        Myślę, że tobie czasem by się przydał rozpęd i baranek o ścianę. Nawet trudno mi skomentować twoje "rewelacje".
                        • riki_i Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 22:52
                          To szkoda, bo rad bym poznać twe stanowisko merytoryczne, a nie emocjonalne.

Dyskusja na temat sprawozdań finansowych jest z gatunku konkretu, a nie popierdywania co się komu wydaje.
                • mid.week Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 20:17
                  morgen_stern napisała:

> Ale tu co chwila wypływają tajemnicze "fakty", z którym, dziwne, nikt nie idzie
                  > do sądu!

Oj bo to ten sam gatunek spisku co katastrofa smoleńska. Pewna grupa u władzy, która popiera Owsiaka, trzyma też w garści sądy i prokuraturę. Pełna korupcja i kolesiostwo. Wszyscy chleją po godzinach z Putinem. I babcią z Wemachtu - Merkel. Nic się z tym nie da zrobić, ale pogadać fajnie.
                  • morgen_stern Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 22:04
                    No i własne żałosne życie też można łatwo tym wszystkim usprawiedliwić. Dlaczego tak mi źle? No wiadomo!
        • a1ma Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:51
          Jesli składka jest dobrowolna, to nie ma mowy o okradaniu.
          Czy zebrak na ulicy tez mnie okrada jesli dam mu na chleb, a on wyda na piwo? Nie, daje, bo chce, moje ryzyko.
          • kolteta Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:54
            Ale jak jesteś zatrudniona na umowie o pracę nie ma możliwości nie płacenia składki zdrowotnej.
            • a1ma Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:57
              Miałam na myśli to, ze nie możesz byc "okradana przez Owsiaka", bo składka jest dobrowolna.
              • kolteta Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:59
                aaaa wink to cofam mój poprzedni post
        • nowi-jka Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:54
          kolteta napisała:

> Niby racja. Z drugiej strony, skoro już nas tyle osób okrada, to dlaczego mamy
          > się dać okradać kolejnym(nawet jeśli kwota niewielka)?

bo tym kolejnym dajemy sie okradac dobrowolnie
          • morgen_stern Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:57
            Dlaczego nie idziesz z tym do sądu, skoro to złodziej?
        • saszanasza Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 14:59
          kolteta napisała:

> Niby racja. Z drugiej strony, skoro już nas tyle osób okrada, to dlaczego mamy
          > się dać okradać kolejnym(nawet jeśli kwota niewielka)?

Nawet jeśli z 300 000 tys. zł. do dzieci trafi 30 000, pomyśl sobie, że wśród tej kwoty jest twoje 3, 30 lub może 300 złotych. Pomyśl sobie że to TY i TWOJE pieniądze ratują dzieci a być może w przyszłości (czego ci bardzo nie życzę) uratują także Twoje dziecko.
          • kolteta Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 15:02
            Pomagam inaczej czy to dając pieniądze, czy kupując konkretne rzeczy. Nie czuję potrzeby pomagania jeszcze przez WOŚP.
            • saszanasza Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 15:35
              Ależ ja to doskonale rozumiem, nie musisz dawać na Owsiaka, masz do tego prawo, tak samo jak prawo do dawania mają Ci, którzy orkiestrę wspomagają, tu działa zasada dobrowolności.
              Dlatego nie bardzo rozumiem intencji założycielki wątku, nakłaniającą prawie do bojkotu całej akcji.
              Idąc takim tokiem rozumowania nie powinno się pomagać finansowo (sic!) w ogóle, gdyż zawsze istnieje ryzyko, że pieniądze przeznaczone zostaną na inny cel. Oczywiście poprzez cel, rozumiem "cel globalny" gdzie osób korzystających jest więcej niż jedna. Nie powinno się wspomagać oświaty, nauki, sztuki, instytucji badawczych etc. etc. Nawet na radę rodziców w szkole również nie powinno się dawać.
              • morekac Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 22:24
                ie powinno się pomagać finansowo (sic!) w ogóle,
                > gdyż zawsze istnieje ryzyko, że pieniądze przeznaczone zostaną na inny cel.
                Oj ta, , jeśli ktoś zbiera na piwo, to nie przeznaczy tej kasy na inny cel.
    • mvszka Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 16:30
      dawałam , daję i będę dawać
      w początkach orkiestry ( gdy puszki były jeszcze tekturowe) sama zbierałam pieniądze
      jako gó...ara, potem jako mamusia świeżo upieczona dostąpiłam zaszczytu badania przesiewowego słuchu u dziecka, w szpitalu, który jak mnóstwo innych w dzikim kraju Polska odbiega mocno od standardów
      to, że w tym roku Owsiak zajmie się też zapomnianą i niechcianą grupą seniorów jest kolejną próbą dorównania do Europy, ale co tam, u nas ( bo mu się wiedzie) po staremu to przekręt i złodziej, a po nowoczesnemu trzeba się wypiąć na powszechną falę w ramach bycia "oryginalnym"
      • raczek47 Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 18:24
        boszsz, jakie żenujące argumenty(te przytoczone przez autorkę wątku, oczywiście). Przekaz jest jasny i czytelny:nie dawajcie na Owsiaka, dawajcie na Caritas. Jest niesmaczny i ordynarny, jak nie przymierzając agent Tomek.
        Ja akurat wspieram i Owsiaka(nawet miałam za złe córce,że nie zgłosiła się do wolontariatu) i Caritas i misje w Afryce.Za całkowicie żenujące i niechrześcijanskie uważam przekrzykiwanie się, do tego publiczne, która instytucja wspierająca dzieci w potrzebie jest be a która cacy.
        Czy to nie wszystko jedno, skoro nadrzędnym celem jest tu pomoc dzieciom, biednym, potrzebującym.
        Litości,pani która stworzyła te argumenty jest bezdennie głupia.I tyle.
    • saabena każde społeczeństwo pragnie mieć świętego 09.01.14, 16:38
      ... i nie można mu tego zabronić

www.wykop.pl/ramka/1806718/jerzy-owsiak-krol-zebrakow-i-guru-sekty-wosp/

• asia_i_p Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 18:15
      Orkiestra jest od ilu lat - 13? 14? A braki w szpitalach mają dużo więcej, więc nie odpuścili sobie ze względu na orkiestrę, tylko orkiestra zapewniła wyraźną lukę.
      Wydaje mi się zresztą, że to raczej normalne, że część sprzętu jest sponsorowana.
      • myszomle Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 18:29
        asia_i_p napisała:

> Orkiestra jest od ilu lat - 13? 14?

Orkiestra grała już 21 razy, teraz jest 22 finał.

---
        truskawkiwmilanowku.blox.pl/html
        najlepszepolskiefilmyiseriale.blox.pl/html
        • asia_i_p Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 18:39
          Ale braki w szpitalach są dłużej. Czyli nie są przez orkiestrę, nie można jej obwiniać, że "rozpuściła" szpitale i przestały się starać.
    • kawka74 Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 18:42
      > najpierw link: ewastankiewicz.wordpress.com/2013/01/12/zloty-melon-owsiaka-nie-wplacam-na-wosp-argumenty-w-punktach/

Skończyłam na oburzeniu obecnością krysznaitów.
      Tu nie chodzi o hipotetyczne przekręty Owsiaka, tylko o opozycję kościół - WOŚP (pani chyba tylko przez przeoczenie nie napisała, że to pomiot szatana).
      Niech spada, ja na WOŚP płacić będę chętnie.
      • attiya Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 18:49
        taaa, argument o Hari Kriszna po prostu rozłożył mnie na łopatki big_grin
        ten Jurek to nie jest dobrym, porządnym Polakiem katolickiego wyznania i o to wszystko się rozbija suspicious
        • saszanasza Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 19:26
          A może w tym wszystkim chodzi o to, by Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zmieniła nazwę na Wielką Orkiestrę Kościelnej Pomocybig_grin
          • attiya Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 19:37
            bingo big_grin
            za rewelacyjny i konieczny do zrealizowania pomysł dostaje pani uścisk ręki - do wyboru Hosera/ojca dyrektora/Michalika big_grin
          • gazeta_mi_placi Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 20:10
            Na przykład na stowarzyszenie zbierające na adwokatów dla księży - ofiary molestowań seksualnych przez dzieci.
        • lillaj Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 19:30
          Daję i dawać będę. Nie daję na tacę, Caritas itp, itd.
    • mid.week Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 20:05
      Pani Stankiewicz jest chora na nietoleralncję, przypadek beznadziejny i żaden sprzęt jej nie pomoże. Nie dziwi więc dlaczego jest przeciwna zbieraniu na jego zakup.
      Prawa strona od lat niechętna jest akcji Owsiaka i samemu Owsiakowi. Facetowi udało się to czego cały polski kościól nie potrafi. Caritas o te miliony uboższy. To musi boleć.
    • bloopsar Stankiewicz! 09.01.14, 20:36
      Ło matko, traktować Stankiewicz jako autorytet w jakimkolwiek temacie, to jak prosić jolkę-kotkę o napisanie instrukcji wysyłania paczek suspicious
      • edelstein Re: Stankiewicz! 09.01.14, 21:21

big_grin
      • mid.week Re: Stankiewicz! 10.01.14, 10:07
        bloopsar napisała:

> Ło matko, traktować Stankiewicz jako autorytet w jakimkolwiek temacie, to jak p
        > rosić jolkę-kotkę o napisanie instrukcji wysyłania paczek suspicious

Piękne na sygnaturkę, pewnie niebawem ktoś to przygarnie big_grin big_grin big_grin
    • owianka Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 21:02
      Wielodzietni też nie dają.
      wielodzietni.org/discussion/1183/dajecie-na-owsiaka/p1
      • edelstein Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 21:32
        Na serio ktos przejmuje sie tymi oszolamami z orga?
        "Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden.""
        • mafalda29 Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 11.01.14, 19:33
          wielodzietni.org/discussion/1183/dajecie-na-owsiaka#Item_598
          Poczytajcie sobie ostatnie strony wątku. Niesamowite, jak taką kupę bucerii, chamstwa i żałosnego bełkotu można ubrać w słówka o życzliwości, napominaniu i słusznego reagowania na zło.

przykład:

M_Monia: Tatapafcia ale przecież nikt nie może narzucić ci żebyś popierał WOŚP. Tylko ty nie narzucaj innych, nie wyzywaj tych którzy popierają. Czy ja wyzywam was od głupków, zaślepieńców czy od ludzi niemoralnych tylko dlatego, że nie popieracie WOŚP... NIE

tatapafcia: Nie łżyj jak bura suka bezczelna kłamczucho. Nigdzie nikogo nie "wyzywam". Owszem, bezczelnie po chamsku "w białych rękawiczkach" obrażasz ludzi, którzy śmią powiedzieć, że białe jest białe. Tyle odnośnie twojej manipulacji, w której pominęłaś istotę - głoszenie przez ciebie zła i napie...nie w ludzi, którzy się nie zgadzają z twoim załganiem.
          Czynienie zła i pretensje do tych, którzy z życzliwości usiłują zakutemu łbu wyjaśnić jak się myli, to hipokryzja.

Czy oni wszyscy na wielodzietnych.org tacy po*bani?
      • mafalda29 Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 12.01.14, 14:39
        "Zauważ, że po tym co tu naprodukowałaś, nawet gdyby ktoś napisał np. "M_Monia, dajesz Owsiakowi za darmo czy za pieniądze?", byłby całkowicie usprawiedliwiony. Choć byłoby to na wyrost. Dlatego że wybierając zło wybierasz również usprawiedliwione reakcje. "

Argumentacja przeciwnika WOSP
        bosszz kolega mi zalinkowal wielodzietnych.org piszac ze to wylegarnia oszolomow i czubkow, ale to co tam czytam przerasta moje oczekiwania. a dodam, ze regularnie czytam fronde.
    • lafiorka2 Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 21:26
      ja pie...
      i tak źle w dupach i tak nie dobrze.
      Qrwa jak by całe społeczeństwo miało być takie jak ematki chyba by się pocięła.
    • majenkir Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 21:45
      aagnes napisał:
      > orkiestry w ogole nie wspieram, omijam szerokim łukiem. a wykorzystywanie dzieciakow zima (ja wiem, ze teraz mamy 10 stopni na plusie, ale nie zawsze tak bylo), narazajac na rozne, delikatnie mowiac, nieprzyjemne sytuacje to nie do pomyslenia.

Ani wspomaganie, ani kwestowanie nie jest przeciez obowiazkowe.
      Ja np. przestalam dawac na Armie Zbawienia, a watkow o tym nie zakladam big_grin.

Chcialam tylko dodac, ze WOSP kupila okolo 3 tysiace pomp insulinowych dla dzieci z cukrzyca. Dzieki "wyzebranym" pieniadzom 3 tysiace dzieci ma latwiejsze zycie I mniejsze szanse na komplikacje w przyszlosci...
    • taka-sobie-mysz Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 21:57
      popieram Owsiaka.

i owszem - moje dziecko korzystało ze sprzętu zakupionego przez WOŚP (podobnie jak prawie wszystkie urodzone w ostatnich latach dzieci - badanie słuchu po urodzeniu).

A to, że państwo powinno zapewnić to wszystko to żaden argument. Swojej matce też nie pomożesz jak jej z emertyury będzie brakować na leki i jedzenie, no bo przeciez państwo powinno tak robić, by emertyury były wysokie i obowiązkiem rządu jest zapewnić seniorom godziwe życie?
      • feleedia Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 22:05
        Porównanie od bani, bo pomoc matce to bezpośrednia pomoc konkretnej osobie, a nie datki dla mętnej fundacji odpalającej ochłapy publicznej służbie zdrowia.
        • taka-sobie-mysz Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 09.01.14, 22:09
          ale w obu przypadkach chodzi o to, że wyręczasz państwo w jego obowiązkach, a to przecież jest jednym z zarzutów.
        • mid.week Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 10.01.14, 10:11
          To doskonały kontrargument dla tezy, że udział w WO jest wyręczaniem państwa z jego obowiązków .
    • iwles przyklejone przez moderatora. Autor panpaniscus 10.01.14, 10:01

WOŚP - z tego możemy być naprawdę dumni smile
      Autor: panpaniscus 10.01.14, 09:55

Zbliża się finał i przy okazji znów myślę o WOŚP - to naprawdę coś, z czego możemy być dumni. Z tego, jak długo już istnieje, ilu ludzi się angażuje - z czystego serca, albo z presji społecznej - ważne że udaje się dofinansowywać wielkie potrzeby. Jak pokazuje przykład z łóżkami wycofanymi ze szpitala w Pszczynie - dla Fundacji naprawdę ważne jest, żeby cele były realizowane. Bardzo się cieszę, że zbierają też na starsze osoby. Kawał wielkiej roboty, zarówno w tym, że zbierają, jak i w tym, że aktywizują młodzież.

Rozumiem, że nie wszystkim się podoba - nie da się być kochanym przez wszystkich, a ci, co sami nic nie robią są bardzo wymagającymi krytykami.

A Wy, angażujecie się jakoś?
      • gazeta_mi_placi Re: przyklejone przez moderatora. Autor panpanisc 10.01.14, 11:30
        Moim zdaniem powinnaś zostawić ten temat jako osobny, a nie doklejać do tego.
        Tu jest o nie dających na orkiestrę.
    • pszczolaasia Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 10.01.14, 10:03
      wspiream nie omijam, co roku uczestnicze.,
      i mam dzika pewnosc ze jakby orkiestry nie bylo to by tyle sprzetu i badan dla niemowlat nie bylo. bo nie. w koncu nie ma na wiele bardziej potrzebnych rzeczy niz jakies tam badania niemowlat i malych dzieci ze juz o geriatrii nie wspomne.
      • wioskowy_glupek Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 12.01.14, 01:51
        Polecam hejterkom Owsianka, na jutro, ponoć bardzo skuteczna:

http://zombiak.pl/img/media/2013/07/odbyt13727096635767.png
        • eraz-lilipop Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 12.01.14, 03:10
          W Londynie tez zbieraja w polskich sklepach i w kosciele.
          Moim zdaniem Owsiak jest bardzo zaradnym facetem , mial pomysl ,rozkrecil go i teraz na tym zarabia. Wiadome jest ze jak powie ze w tym roku wspomagamy tych czy tamtych, kupimy taki czy owaki sprzet slowa dotrzyma. Nie lubie Owsiaka ,denerwuje mnie, nie lubilam tez ogladac WOSP ( za glosno, za szybko ) ale cala ta akcja podoba mi sie i wspieram w miare mozliwosci.Fajnie ze ktos wpadl na pomysl wspierania szpitali czy jak kto woli chorych dzieci, a ze na tym zarabia, przeciez takie ma prawo. Wymyslil,zorganizowal to i bogaci sie.WOSPbedzie grala jak beda na niej zarabiac, kiedy beda tracic to grac przestanie.
          • 77kunda Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 12.01.14, 09:29
            Daję i będę dawać...i tak naprawdę nie rozumiem tego całego gadania nie chcesz nie dajesz chcesz dajesz tyle ile możesz i po co dopisywać tutaj jakieś teorie spiskowe i chyba nie ma żadnej fundacji gdzie 100% zysków szła by na pomoc
            • beverlyja90210 Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 12.01.14, 20:28
              jesu jakie tu psycholki siedza na forum
    • panirogalik Re: WOŚP-czas najwyzszy zalozyc watek 13.01.14, 10:46
      dawałam, daję i będę dawać. sprzęt powinien być kupowany z naszych podatków, to prawda ale dobrze wszystkie wiecie, że na taką skalę nigdy tak nie będzie, choćby skały sra ły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka