aneta-skarpeta 13.01.14, 18:12 jako, że tu najbardziej zbereźne mamuśki, to która planuje obejrzeć? do kina nie pójdę, ale na pewno obejrzę, choć podobno to szmelc straszliwy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: nimfomanka 13.01.14, 18:16 Bez przesady, na kino na to szkoda kasy, obejrzę jak ściągnę. Ale nie preferuję gatunku i nie lubię von Triera. Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: nimfomanka 13.01.14, 18:16 ja planuję. po wilku z wall street, na którym pod koniec przeklinałam na głos, przeżyję wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: nimfomanka 13.01.14, 18:30 poważnie? ja tak strasznie chcę obejrzeć wilka gniot? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: nimfomanka 13.01.14, 18:31 Nie, długi. Pewnie o to chodzi. 3 godziny + reklamy to IMO za długo dla mnie na siedzenie w kinie, czekam aż gdzieś będzie, recenzje ma świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: nimfomanka 13.01.14, 18:48 oprócz tego, ze długi to szczerze? gniot nad gnioty! zaśmiałam się dosłownie trzy razy. przy czym raczej był to humor na poziomie kac vegas, niż woodego allena. co ja mówie, kac vegas, raczej to gó... o małolatach ( american pie). szczerze odradzam. zresztą z kim nie rozmawiam, ma takie samo zdanie. szłam do kina przekonana, ze jak rezyserował scorsese, a gra di Caprio, to nie może być wtopy.... uhmmm... jedyne co w tym filmie było jako tako na poziomie to gra Leo. i ja naprawde nie jestem wymagającym widzem. ogólnie w kinie podoba mi się większość filmów Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: nimfomanka 13.01.14, 22:52 Uff, czyli jednak jestem normalna. Nie wiem z czego na tym filmie sie śmiać? Juz po 15 min bylam zmęczona, a po godzinie wyłączylam. Głupi film o d... i r...niu (sory). Ciekawie zadra napisała, zgadzam sie: pismozadra.pl/felietony/dziesiaty/702-macho-wilk-z-wall-street Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: nimfomanka 13.01.14, 18:40 a byłaś na grawitacji? Nie? To nie przeklinaj Ja byłam. świetny film. Zasnęłam po 15 minutach, obudziłam się w połowie na chwilę i na końcu aby wyjść z kina Przynajmniej na imprezę wyspana poszłam. A film.... nie mam pojęcia po co to komu było i co autor miał na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: nimfomanka 13.01.14, 18:49 grawitacja przy tym szajsie to perełka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: nimfomanka 13.01.14, 18:47 Tak, planuję obejrzeć w kinie. Czy ten film jest na podstawie książki o tytule Dziennik nimfomanki? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: nimfomanka 13.01.14, 20:01 dziennik nimfomanki to to www.filmweb.pl/film/Dziennik+nimfomanki-2008-467539 troszke inna historia chyba Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: nimfomanka 13.01.14, 19:51 Od jakiego wieku jest Nimfomanka?od 16 czy 18? moja córka otrzymała bilety na ten film, nie jest pełnoletnia , ale z jeden bilet chyba mamie "odsprzeda" Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: nimfomanka 13.01.14, 20:45 Mnie tam po "Wenus w futrze" już nic nie zdziwi. I koleżanka chciała iść w weekend, ale się wykręciłam. Podejrzewam że masakra, mimo dobrych recenzji. Odpowiedz Link Zgłoś
kalia-kalia Re: nimfomanka 13.01.14, 21:05 Obejrzę kiedyś. A film ma też dobre recenzje. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: nimfomanka 13.01.14, 22:38 Lubię von Triera (choć nie cenię wszystkich filmów). Obejrzę. Zachwycona byłam Królestwem (arcydzieło), Antychrystem i Melancholią (wspaniała). Nie znoszę Przełamując fale, Idiotów i Tańcząc w ciemnościach. Odpowiedz Link Zgłoś
bloopsar Re: nimfomanka 14.01.14, 01:23 > Lubię von Triera > Nie znoszę Przełamując fale, Idiotów i Tańcząc w ciemnościach. O właśnie, może ty mi podpowiesz coś, co powoli mi ewentualnie zmienić zdanie na temat von Triera. Akurat jak na złość (?) zdarzyło mi się obejrzeć te tylko trzy jego filmy, które tu wymieniasz jako kiepskie i... faktycznie, moim zdaniem SĄ złe 'Królestwo' znam tylko w wersji Stephena Kinga i mimo ogromnej sympatii do autora muszę określić ten serial jako koszmarek. Więc tak chcąc dać von Trierowi jedną ostatnią szansę: co obejrzeć? Jest jakiś jego film, który mogłabyś polecić jako 'ten cię na pewno przekona, wte albo wewte'? Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: nimfomanka 14.01.14, 07:34 Nie próbuj na siłę... zamierzam dać mu ostatnią- najostatniejszą szansę Melancholią, którą pominęłam, ale Antychrystem dla mnie się wtopił i nigdy chyba już się do niego nie przekonam... Inteligentny facet i robi dobre filmy, dla mnie nieakceptowalne z powodu jego sposobu na manipulowanie emocjami widza. Doceniam - bardzo - Królestwo, ale to nie jest też film dla ludzi, którzy nie lubią takiego poziomu abstrakcji. Lubię Przełamując fale. Z Tańcząc w ciemnościach wyszłam w połowie i to chyba jedyny film w moim życiu, który w ten sposób zaszczyciłam - i nie dlatego, że zły, ale właśnie dlatego, że jak już ktoś manipuluje, to niechże to czyni w mniej oczywisty sposób. Dogville jest niezły, ale też w manipulację się wpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: nimfomanka 18.01.14, 15:19 Królestwo jest piękne. I obowiązkowe. Ale i specyficzne. Trzeba lubić. Psychodelik, fantazja, metafora, tajemnica- cudo. Serial Kinga ma się nijak do tego. Choć też miał fajne momenty. Mrówkojad był pięeękny Melancholia jest bardzo dobra. No i jednak Antychryst, choć rozumiem tych, którym to nie pasuje. Jest bardzo ironiczny i groteskowy, a nie każdy to lubi, aktorstwo wyborne. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: nimfomanka 18.01.14, 15:37 Strasznie przewrotny i złośliwy gad z tego von Triera Lubię go, bo nigdy nie wiadomo, co tym razem widzowi zaserwuje. "Królestwo" wielbię. ("Królestwo" po amerykańsku to jakaś koszmarna pomyłka) "Antychryst" mnie rozczarował, "Melancholia" porywała chwilami, "Przełamując fale", "Tańcząc w ciemnościach" i "Idioci" ok, "Dogville" też ok. Natomiast "Nimfomanka" podobała mi się bardzo. Sprytnie zrobiony filmik Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green byłam, widziałam 18.01.14, 14:58 Melduję, że byłam wczoraj i podobało mi się - nic mnie przesadnie nie zszokowało ani nie obrzydziło Film jest zaskakująco zabawny (historia z Umą Thurman!) i na pewno pójdę zobaczyć drugą część, choć obawiam się, że w drugiej wujaszek Lars walnie widza młotkiem, ale i tak jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: byłam, widziałam 18.01.14, 15:45 Też mi się wydaje, że pierwsza część to była tylko uwertura Scena z Umą Turman niesamowita. Dawno się tak nie ubawiłam. Ale żeby się nią ubawić, trzeba chyba uruchomić pokłady czarnego i przewrotnego poczucia humoru. Poza tym muzyka i rozważania na temat muzyki bardzo "moje". Połączenie Ramsteinu z Bachem to to, co tygryski lubią najbardziej Poza seksem "brzydkim (uzależnieniowym, kompulsywnym) dużo seksu "ładnego" (zmysłowego). A w ogóle to granice między nimi mocno zatarte. Jak to u von Triera Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: byłam, widziałam 20.02.14, 08:56 Tym Rammsteinem mnie zachęciłaś Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: nimfomanka 18.01.14, 20:18 Jak chcesz obejrzeć orgietki to idź na "Wilka z Wall Street". Film długi, z tego 1/3 jak nie więcej to masowe orgie z panienkami, pijaństwo, seanse narkotyczne itp. W pierwszej chwili lekko szokujące, potem już się tylko ziewa i spogląda na zegarek. Film śmiało mógłby być o godzinę krótszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: nimfomanka 19.02.14, 22:15 No, bylam. Po tym co do mnie dotarlo przed filmem spodziewalam się zupelnie innego i poszlam troche z obowiązku, a tu przewrotny, dowcipny i dajacy do myślenia film. Epizod z Uma rewelacyjny, a Seligman - jedna z najsympatyczniejszych postaci, jakie widzialam w kinie. Ciekawa jestem II części. Namawiałam kolezankę, ale powiedziala, ze za nic, tyle zlego nasluchała sie o filmie. Ktos jeszcze obejrzal? Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: nimfomanka 20.02.14, 07:58 Byłam dość dawno i muszę przyznać e zerkałam na zegarek, było mi nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Kawal mi sie przypomnial 19.02.14, 23:12 - Mamo, kto to jest nimfomanka? - Kobieta, ktora lubi seks. - A jak sie nazywa facet, ktory lubi seks? - Facet Odpowiedz Link Zgłoś