Dodaj do ulubionych

Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon

18.01.14, 06:11
Pytanie z ciekawości: Oriflame czy Avon? Dlaczego?

Korzystacie, lubicie? Co możecie polecić z Oriflame - macie jakieś hity albo kity? Wpadło mi w łapki kilka katalogów, chciałabym coś zamówić, szukam czegoś absolutnie polecanego smile
Obserwuj wątek
    • wielkafuria Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 09:51
      oriflame znam ale jakos nie lubie.
      avon uwielbiam bo nic mnie nie uczula a jestem alergikiem
      boskie sa maseczki do twarzy: taka w turkusowej tubce i w białej z błota smile
      wszystkie zresztą.
      teraz kupiłam sobie krem do twarzy i pod oczy z kawiorem. Fajne.
    • marzeka1 Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 10:01
      Wolę Oriflame, jest tam kilka perełek, które kupuję od dłuższego czasu, np. maskę do stóp czy kolorówka z serii Giordiani.
    • naomi19 Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 15:16
      krem zmiękczający pięty działa- avon
      niefajne są tusze i płyny do kąpieli
      szampony w miarę ok
      kolorówka nie ok
      zapachy niektóre są całkiem fajne jak na tę cenę
      perfum z Barbie dla dziewczynek super, jakieś tam akcesoria do kąpieli dla dzieci też fajne
      lubię maseczkę planet spa i w ogóle z tej serii mam trochę rzeczy- mam imbirowy płyn do mycia twarzy, maseczkę błotną, musy do ciała
    • memphis90 Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 17:10
      Oriflame kupuję rzadko- wszytstkie pomadki mają perłowy połysk, czego nie lubię. Świetny był rozświetlacz pod oczy Oriflame. Avon kupuję czasami, lubię poczwórne cienie, chociaż kolory wychodzą dużo bledsze, niż na modelkach w katalogu.
    • lauren6 Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 18:33
      Na pewno nie zamawiaj torebek, biżuterii itd w tych katalogach. Tandeta, podobnej jakości rzeczy kupisz w biedronce za 1/5 ceny.
      Kosmetyki? Lubię ich droższe tusze do rzęs i podkłady - serie z niższej pułki to też tandeta. Perfumy miewają fajne zapachy, ale nie utrzymują się długo. Kosmetyki pielęgnacyjne - dla mnie marność, ale fakt nie uczulają.
      Generalnie wolę kupować w drogeriach: widzi się co się kupuje, można przetestować i zazwyczaj jest taniej niż w Avonie i Oriflame.
    • neffi79 Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 18:49
      Ja Nic
      córka lubi mleczka do ciała i płyny do kąpieli Avon. Szczególnie te owocowe.
    • misterni Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 19:03
      Z avonu lubię płyny do kąpieli i to czasem zamawiam. Pozostałe kosmetyki mi nie odpowiadają - słaba kolorówka i pielęgnacyjne, zapachy nawet jeśli trafi się ładny, to są mało trwałe.
      Oriflame za mało znam, więc się nie wypowiem.
    • paskudek1 Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 19:04
      ja używam oriflame, lubię bardzo kilka produktów: peeling do ciala z serii mleko i miód (taki ), moja mama uwielbia balsam do ciała ten, lubię kremik uniwersalny tender care i to we wszystkich wersjach zapachowych, tusz do rzęs wonder (chociaz ja malo tuszu używam), płyny do higieny intymnej, i generalnie sporo kosmetyków oriflame używam. Lubię.
    • fituq Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 19:07
      oriflame mnie uczula a avon jak dla mnie jest kiepskiej jakości (kremy, płyny..)
    • pochodnia_nerona Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 19:47
      Generalnie firmy te mają dość drogie, odnośnie jakości, kosmetyki, więc opłaca się kupować podczas tzw. promocji. Niektóre jednak są naprawdę dobre, jak np. tusz Wonder Lash Mascara Oriflame - po prostu świetny, czy szminki Ultra Colour Rich Lipstick Avonu. Zapachy - różnie, te avonowe są zbyt intensywne i w ogóle mi nie podchodzą, w Oriflame znajdowałam coś dla siebie (mam jednak świadomość istnienia tzw. amerykańskiej i europejskiej tradycji, czy szkoły perfumiarskiej i wg tego, europejskie są bardziej stonowane, a amerykańskie nastawione na intensywność). Avon ma fatalne lakiery do paznokci i w ogóle kiepską kolorówkę poza tymi szminkami. Najbardziej jednak mnie denerwuje w takich firmach to, że jeżeli do czegoś się już zdołam przywiązać, to nagle mi to wycofają i szukaj wiatru w polu.
    • princy-mincy Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 19:55
      Nic.
      Większość z nich mnie uczula i ma na dodatek parabeny.
    • capa_negra Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 20:57
      Z usług każdej z tych firm skorzystałam raz lata temu, z ciekawości.
      I jakoś się nie zakochałam.
      Generalnie to nie rozumiem idei kupowania kosmetyków w taki sposób, skoro w róznej maści drogeriach jest ich do wyboru, do koloru i od ręki
      • paskudek1 Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 21:08
        a chociażby dlatego, że przynoszą ci to do domu (lub w każde inne umówione miejsce), możesz zwrócić towar "bo tak" (oczywiście pod pewnymi warunkami, ale nie musisz podawać przyczyny).
        • annakate Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 18.01.14, 21:49
          tusze do rzęs Oriflame są świetne (te z silikonową szczoteczką/grzebyczkiem)
          z avon lubię kawiorowy żel pod oczy i szminki
    • k.messi Re: dziękuję!!! 18.01.14, 23:24
      Bardzo dziękuję za Wasze opinie, w większości są zgodne. Przyjrzę się bliżej konkretnie poleconym przez Was kosmetykom. Zapraszam, gdyby ktoś jeszcze chciał coś dodać smile
    • claudel6 Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 19.01.14, 01:11
      mam doświaczenie z kosmetykami Oriflame:
      bardzo słaba kolorówka, moze poza tuszami do rzęs, nietrwałe perfumy, słabe kosmetyki do pielegnacji ciała (balsamy itd.), żele pod prysznic niby superowocowe - kompletnie bez zapachu.
      mają za to dośc dobre kremy do twarzy. krem Aqua-Rhytm to jeden z lepiej nawilżających kremów, jakie używalam.
    • wegatka Re: Pytanie o kosmetyki Oriflame i Avon 19.01.14, 01:56
      Polecam z Oriflame Wonder Lash Mascara - super tusz z super szczoteczką (w życiu nie spotkałam wygodniejszej) oraz wodę toaletową Giordani White Gold - przepiękny zapach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka