Dodaj do ulubionych

Założyłybyście taką sukienkę?

07.02.14, 13:38
https://fc03.deviantart.net/fs70/i/2011/330/2/7/victorian_dress_by_ladykenora-d4hd3dh.jpg
Projekt daje dużo do wyobrażenia, podoba mi się.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 13:41
      Jakoś się w niej nie widzę z moimi 157 cm wzrostu wink
    • dantonka Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 13:42
      Rękawy mi się nie podobają, wolałabym, żeby nie odstawały od ramion. Jest bardzo elegancka, seksowna. Nie sądzę bym się odważyła na taką sukienkę.
    • neffi79 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 13:43
      nie, bo jestem brunetką i w takiej ilości czerni wyglądałabym strasznie. Natomiast gdyby była krótsza, albo do kolana albo na mini to tak.
      • kk345 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:12
        Jako mini byłaby totalnie niegustowna...
        • neffi79 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 18:48
          dla mnie byłaby gustowna
          • kk345 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 23:21
            Wierzę big_grin
            • neffi79 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 08.02.14, 11:46
              wierz, wierz, nie masz innego wyjścia...ja we wszystkim wyglądam dobrze...tongue_out i twoje poczucie (pewnie wątpilwe) estetyki nie ma tu nic do rzeczy.
    • memphis90 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 13:44
      Dekolt na plecach- super. Klamra od paska na szyi- nie super. Bufiaste rękawy zwężające się do nadgarstka i guziczki- nie super. IMO prosta, dopasowana sukienka z wielkim dekoltem na szyi i bez udziwnień - to byłoby TO.
      Może bardziej w tym stylu
    • morgen_stern Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 13:44
      Nie, bo mam szerokie ramiona i jestem garbata tongue_out
      • mx3_sp Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 13:47
        os jakiegoś już czasu mam straszną fazę na stroje z epoki wiktoriańskiej. Siedzę, szukam szperam czegoś co jest w miarę współczesne. To mi się spodobało i chyba sobie taką machę przy pomocy krawcowej, a co tam.
    • a1ma Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 13:50
      Podoba mi sie (na określone okazje), ale nie zalozylabym, bo niestety, nie mam szans wyjść do ludzi bez stanika.
      • black_magic_women Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 22:41
        www.ultimo.co.uk/shop/new-miracle-backless-body-dd-g-cup-1111?clid=1403
        • a1ma Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 23:31
          Ta kiecka jest wycieta sporo niżej.
    • run_away83 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 13:51
      Tak! Pod warunkiem, że ten dekolt na plecach nie eksponowałby rowka między półdupkami wink
      Co do bufiastych rękawów - dla mnie to nie problem bo mam bardzo wąskie ramiona.

Tylko zastanawiam się jakie buty pasowałyby do takiej sukni (bo nazywanie jej sukienką to moim zdaniem obraza majestatu). Trzewiczki na guziczki? Takie za kostkę, z zaokrąglonym noskiem, na sredniej wysokości kielichowatym obcasie? A jakieś bardziej wieczorowe??? Hmmmm?

Ahha - ja bym klamrę na karku chętnie zastąpiła jakąś dekoracyjną broszką.
      • kietka Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 13:57
        wojnarowska haut couture?
      • mx3_sp takie? 07.02.14, 14:00
        https://www.cozod.com/wp-content/uploads/2014/01/14/0/157-Jessica-Simpson-Dany-3-Black-Taupe-Victorian-Women-Shoes-2.jpg

https://www.mycolorfashion.com/wp-content/uploads/2010/09/29/Christian-Louboutin-Ronfifi-100-buttoned-boots.jpg

• majenkir Re: = 07.02.14, 13:57
      Nawet na rysunku wyglada na zle skrojona wink.

Nie podoba mi sie. Jak dla mnie przod jest za bardzo zabudowany. Wyglada to smutno I przyciezkawo.
    • bri Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:05
      Jak można w takim stroju osiągnąć komfort termiczny? Z przodu jest się zakrytym od kostek po szyję, długie rękawy, a plecy gołe. Będzie na raz za gorąco i za zimno. Poza tym trzeba pewnie uważać na czym siadasz i o co się opierasz, żeby nic się na plecach nie odcisnęło.

Fason kompletnie nie dla mnie, bo nie ma szans, żebym gdzieś wyszła bez biustonosza, ale w ogóle jakoś tego typu dekolt wydaje mi się przesadny i ciut za bardzo wyzywający.
      • mx3_sp Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:09
        oj może być krótszy to tylko zajawka. Suknia też tak dla siebie bardziej.
    • triismegistos Nie 07.02.14, 14:12
      Niestety, mam za duży biust by łazić bez stanika.
      • mx3_sp Re: Nie 07.02.14, 14:15
        rusztowanie z silikony nie da rady?
        • triismegistos Re: Nie 07.02.14, 19:34
          Niestety sad Mam spory biust, w dodatku miękki. W takiej kiecce by się spłaszczył i wyklądał okropnie. A sama kiecka piękna.
      • run_away83 Re: Nie 07.02.14, 20:25
        Ale dekolt na plecach nie wymusza braku stanika, chyba że faktycznie konczy się w okolicsch pośladków. Jeżeli natomiast suknia odslania plecy gdzieś do wysokosci talii, to można się pokusić o specjalny stanik, taki w ktorym obwod nie idzie poziomo przez plecy, tylko ukośnie w dół, wokół talii i zapięcie jest z boku albo z przodu.

Nie wiem jak taki stanik dałby sobie radę z dużym biustem, ale z takim średnim i średnim w kierunku dużego daje radę bez problemu.
        • sueellen Re: Nie 07.02.14, 22:28
          Nie widzę tego. Jak taki stanik miałby trzymać biust?
          • run_away83 Re: Nie 08.02.14, 00:50
            Mam lenia i nie chce mi się wklejać obrazków tongue_out Ale jak wpiszesz w Google "backless bra" i klikniesz "images" to zobaczysz wink

Nie jestem pewna czy z bardzo dużyn i ciężkim biustem taki stanik by sobie poradził. Ale zmałym albo takim średnim - bez problemu (zwłaszcza jak całą konstrukcję można wspomoc jeszcze ramiączkiem lecącym przez kark jak sznurek w bikini - do kiecki z tego wątku jak znalazł.

Mam taki fajny stanik, z przedłużeniem obwodu, które pozwala go zapiąć wokół talii i przypinać ramiączka na pierdyliard sposobów. To moja najlepsza stsnikowa inwestycja zaraz po wypasionych karmnikach wink Odkąd go mam, żadna wieczorowa kiecka się bez niego nie obeszła.
    • misterni Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:16
      Trochę jak dla burdelmamy wink
      • yenna_m Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:41
        a przód jak dla Konopnickiej wink
        • misterni Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 15:19
          Bo takie perwersyjne połączenie wyuzdania i świętoszkowatości wink
          • mx3_sp Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 15:21
            dobre do sypialni, prawda? Z przodu pensjonarka z tyłu ladacznica.
            • misterni Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 16:44
              smile
    • viviene12 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:20
      gdybym miala max. 30 lat, 180 cm wzrostu i do tego rozmiar max. 36 to tak

• klamkas Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:22
      Nie, bo nie nienawidzę golfów i półgolfów - muszę mieć chociaż trochę dekoltu z przodu. Ten z tyłu jest boski, szczególnie dla szczupłych pleców z delikatnie zaznaczonymi mięśniami.
    • guderianka Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:23
      Nie nie mam odpowiedniej figury i chyba nie byłoby mi wygodnie
      Jest za szeroka w ramionach nie podobają mi się te "bufki" nie mam takiej talii-poza tym z przodu wygląda jak suknia guwernantki, za dużo ciemności i sztywności winkno i brak tylu zmusza do braku stanika ? wink
    • default Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:28
      Miałam kiedyś podobną, tyle że nie miała bufiastych rękawów, tylko proste i zwężała się do dołu, długości do kolan mniej więcej. Oraz w kolorze czerwonym smile
      Prezentowałam się w niej całkiem nieźle, ale niestety z powodu braku dekoltu z przodu i tej obroży na szyi po prostu się w niej dusiłam. Miałam na sobie chyba tylko dwa razy.
    • tully.makker Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:37
      W kwestii sukienek bez plecow od poprzedniego stulecia kroluje sukienka Mireille Darc:

https://www.frivolousuniverse.com/wp-content/uploads/2012/07/Mireille-Darc-.jpg
      • majenkir Re: 07.02.14, 16:21
        tully.makker napisała:
        > W kwestii sukienek bez plecow od poprzedniego stulecia kroluje sukienka Mireille Darc:

Przeciez ona ma du.pe na wierzchu! big_grin
        • vilez Re: 07.02.14, 16:51
          Dlatego "króluje" nie ma tu zastosowania. Dupny koszmar wink
    • dziennik-niecodziennik Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:44
      nie. jestem do niej za gruba smile
      jakbym byla tak o polowe szczuplejsza to taaaaaaak, mimo moich 160cm...
      • mx3_sp Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 14:46
        cóż poradzę, że te stójki, falbany i zwężane rękawy tak mnie kręcą. Ale jakby skrócić ten fason to nie była by już taka niepowtarzalna.
        • lola211 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 21:51
          Stójka, rekawy, bufki- sa super.
        • memphis90 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 08.02.14, 10:14
          Stójki, falbany - jakoś ujdą. Ale ta klamra w stylu dominy na plecach? Brrr!
    • bachtin Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 15:13
      Nie, bo nie mam odpowiedniego wzrostu, a golfy mnie gryzą. Ale na modelce na pewno będzie ładnie wyglądała.
    • mayaalex Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 15:33
      Jest bardzo ladna. Dla siebie wolalabym jednak odrobinke dekoltu z przodu, bez tej stojki (i klamerki). I pewnie w takich bufkach tez bym sie nie czula specjalnie komfortowo. Plecy cudne. Musialabym przymierzyc ale boje sie ze jestem troche za niska do takiego morza czerni.
    • belgijska.czekolada Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 15:46
      Nie założyłabym jej z bardzo prostego powodu - brak okazji na taki strój, to jakiś niezły raut musiałby być. A inna sprawa, że ten wiktoriański przód mógłby wyglądać zbyt karykaturalnie, a tył niesmacznie, trzebaby ją na żywo obejrzeć.
      • capa_negra Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 20:16
        Widziałam ostatnio podobną "w akcji" tył zdecydowanie niesmaczny
    • ira_07 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 15:53
      Z przodu skojarzyła mi się z panną Minchin wink Bez rękawów byłaby fajna. Ale dla wysokiej kobiety, więc ja bym nie założyła.
    • solejrolia Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 15:54
      nie.
      muszę mieć stanik.
      nie mogę mieć odkrytych pleców (ślady po trądziku)
    • ada1214 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 16:11
      Wiem, ze wiekszosci podobaja sie gole plecy, ale dla mnie jest to jeden z najbardziej aseksualnynych szczegolow garderoby. Moze tylko skarpetki na golym ciele wygladaja gorzej. Zawsze mi sie wydaje , ze ta sukienka bedzie odstawac i odsloni dupe, i bez gwarancji ze dupa jest wymyta. Zbiera mi sie...big_grin
      • triismegistos Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 19:38
        Chadzasz z nieumytą dupą? surprised
        • ada1214 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 22:20
          Ja nie, ale przeciez innym nie sprawdzam big_grin
    • chocolatemonster Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 16:34
      Gdybym nazywała się Morticia Adamswink

Nie , nie założyłabym bo jestem niska i okrągła a to projekt dla wysokiej, szczupłej dziewczyny w typie Florencji (z Florence and the machine).
      • maggi9 Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 16:43
        O właśnie - jedno to chcieć założyć, a drugie to móc wink

Ja bym nie mogła bo jestem za niska, za gruba i za bardzo biuściasta. Ale plecy mam ładne więc chętnie bym je odsłoniła ale może w innej kreacji.
        • rhodesian_ridgeback Re: Założyłybyście taką sukienkę? 07.02.14, 19:59
          Buuu!
          A ja nie dość, że jestem za niska, za gruba i za bardzo biuściasta, to jeszcze mam nieciekawe plecy - nakrapiane jak indycze jajo.

A bardzo bym chciała mócwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka