25marzka25 07.02.14, 16:49 takie nie typowe pytanie ile w ciągu 5-6 m-cy może urosnąć stopa dziecka.wiek dziecka tak ok 4 lat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edelstein Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 17:11 Wcale,jeden a nawet trzy rozmiary. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 17:18 Albo wcale Albo pare mm Albo 1 cm Albo będzie miał skok i przeskoczy o 2 rozmiary Zalezy tez kiedy mu teraz stopa urosła. Jeśli teraz w tym czasie urosła te pare mm to teraz przez te pol roku może nie urosnąć wogole. Ale kto to wie! Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 17:15 Na pewno może urosnąć o 1 cm. Mojej córce przez 9 lat stopa urosła z ok. 5 cm do 24 cm. Wychodzi średnio ok. 2 cm rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 17:48 W wakacje mojemu wowczas 4,5 latkowi, przez doslownie 10 dni!!!, stopa urosla o centymetr A ja sie dziwilam czemu marudzi przy zakladaniu butow Takze nie przewidzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
25marzka25 Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 18:39 no właśnie się tak zastanawiam , chce kupić córce sandały na lato i nie bardzo wiem czy ryzykować. teraz ma 16 cm w lato miała 15 cm teraz zimą 16 więc czy na lato bedzie miała 17? o to jest pytanie to jak ematki kupują na wyprzedażach buty? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 18:44 Nie kupuje dziecku butów na kolejny sezon, a wręcz nawet czekam do ostatniej chwili: śniegowce dopiero jak spadnie śnieg, sandałki dopiero jak zrobi się ciepło itd. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 18:44 Nie kupuje.Kupilam raz i nie trafilam z rozmiarem.Kupuje na biezaco i wylacznie w stacjonarnych. "Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden." Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 21:12 tendencyjnie im starsze dziecko tym wolniej rosnie stopa, ale z tym tez roznie bywa, bo stopa rosnie skokowo. Jesli sa to fajne sandaly w bardzo atrakcyjnej cenie chodliwej marki to kup. Jak nie beda pasowac, to na poczatku sezonu sprzedasz spokojnie a byc moze i na tym zarobisz. Zachowaj metki z cena przed przecena, ladne firmowe pudelko. Ja tak od dawna robie. Czasem nawet (jak jest) kupuje dwa rozmiary -wowczas tym jednym zawsze trafiam a drugi idzie na sprzedaz z zarobkiem. Ale to dziala tylko przy naprawde atrakcyjnych cenach takich marek jak ecco, superfit itp. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 18:41 Mojej córce stopa rośnie zwykle numer na rok, ale latem. Butów z wiosny nie założy już jesienią, ale te jesienne nadal pasują na następną wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 19:09 25marzka25 napisała: > takie nie typowe pytanie > ile w ciągu 5-6 m-cy może urosnąć stopa dziecka.wiek dziecka tak ok 4 lat Mojej córce rośnie w tym czasie o 1, max 2 rozmiary. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: ile urośnie stopa dziecka 07.02.14, 20:46 Ja nie kupuję butow na "zas" Ubrania owszel ale butow nie. Ale jeśli bardzo, bardzo ci się podobają i jest taka bardzo, bardzo okazja to kup. Nie zrywaj metek a latem się okaze czy dobre czy nie. Jeśli nie to sprzedasz i kupisz nowe inne. Odpowiedz Link Zgłoś