Dodaj do ulubionych

Az czego taki Trynkiewicz będzie...

10.02.14, 12:59
...żył na wolności?ja wiem ,że do znudzenie już było tu o Trynkiewiczu,ale teraz oglądam tvn 24, gdzie o nim cały czas mówią ii tak się zastanawiam-gdyby jednak wyszedł na wolność, to z czego będzie się utrzymywał?Ma dostać mieszkanie, o ile się orientuję-z jakich zasobów jest ono przyznawane, kto płaci czynsz i media?Załatwia się takiemu(tu wpisać co się chce) robotę?Przecież coś musi jeść, a żarcie za coś kupić.Orientujecie się?
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 13:16
      Nic mi o tym nie wiadomo, zeby panstwo obdarowywalo mieszkaniem
      wiezniow wychodzacych na wolnosc, zalatwialo im prace.
      To ich zmartwienie jak sobie poradza.
      Moze jakis zasilek na poczatek otrzymuja ale raczej nie mieszkanie z automatu.
      • mx3_sp pomaga, pomaga 10.02.14, 13:24
        jakby to wszystko zliczyć to więcej niż inwalidzie po amputacji: wup-krakow.pl/uslugi-rynku-pracy/poradnictwo-zawodowe/informacje-zawodowe-1/instytucje-pomoc/Formypomocydlaosbopuszczajcychzakadykarne.pdf
        • antyideal Re: pomaga, pomaga 10.02.14, 13:28
          Jednakowoz mieszkania nie przyznaje, a w Polske poszla fama,
          ze Trynkiewicz dostanie mieszkanie od panstwa...
          • iwles Re: pomaga, pomaga 10.02.14, 16:13

Przyznaje.
            U mnie w mieście pani, która niedawno wyszła na wolność po odsiedzeniu wyroku za zabójstwo męża - dostała mieszkanie, co prawda "tylko" kawalerkę, ale dostała.
    • cygarietka Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 13:37
      Też mnie to zastanawia.
      W ogóle tak sobie myślę ile już pieniędzy poszło na Tryn. te wszystkie rozprawy w sądzie, adwokaci, prokuratorzy, eskorta antyterrorystów, policjanci, nie mówiąc już o tych 25 latach utrzymywania. Utylizowałoby się od razu po zbrodni i byłby teraz spokój, a tak następna "gwiazda" rośnie.
      • wioskowy_glupek Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 13:53
        Z czego żyć będzie ten bandyta to nie wiem, powiem Ci z czego żyje mój osiedlowy pedofil, okresowo z kradzieży, okresowo z sutenerstwa. Teraz akurat wyłudza i wymusza od ludzi kasę szantażem i groźbami. Ponadto oczywiście utrzymujesz go także Ty. Bo biedaczek ma chore nerki i rentę, co przeszkadza mu pracować ale nie gwałcić dzieci i dopuszczać się czynów przestępczych.
        • aurita Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 14:18
          wioskowy gdzie ty zyjesz....
          • wioskowy_glupek Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 14:24
            Na osiedlu z wielkiej płyty, nie jestem ematką więc logiczne, że nie na strzeżonym oderwanym od realu osiedlu smile Poza pedofilem miałam na osiedlu gwałciciela i mordercę a w promieniu 300 m. kolejnego. Zamordował matkę koleżanki z mojej klasy a swoją żonę, bywa...
            • anyaa Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 15:04
              Pewnie napisze książkę albo będzie żył z wywiadów i "sesji" w kolorowych magazynachsad
            • kerri31 Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 16:04
              wioskowy_glupek napisała:

> Na osiedlu z wielkiej płyty, nie jestem ematką więc logiczne, że nie na strzeżo
              > nym oderwanym od realu osiedlu smile Poza pedofilem miałam na osiedlu gwałciciela
              > i mordercę a w promieniu 300 m. kolejnego. Zamordował matkę koleżanki z mojej k
              > lasy a swoją żonę, bywa...

O Boże ! Kielce czy Katowice ???
              • wioskowy_glupek Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 16:10
                Na szczęście ani 1 ani 2 wink
            • rosapulchra-0 Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 16:39
              Wioskowy, to ja się nie dziwię już, skąd w tobie tyle złości do całego świata.
          • rosapulchra-0 Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 15:57
            aurita napisała:

> wioskowy gdzie ty zyjesz....
            Też się zaczęłam zastanawiać po jej ostatnich wpisach.
        • antychreza Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 16:25
          Czekaj wioskowy, masz pod bokiem czynnego (?) pedofila, gwałciciela i mordercę i nic nie robisz? Działasz tylko w sprawie wariata straszącego starsze panie z pieskami?
          • rosapulchra-0 Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 16:41
            Antychreza, kwestia priorytetów. Wioskowy nie ma dzieci, więc pedofil, gwałciciel i morderca jej lotto. Wioskowy ma psa, więc klękajcie narody!
    • mindtriper Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 15:48
      Od jutra będzie zwykłym obywatelem, żaden inwalida czy nieuk.
      Z powodzeniem może uczyć wuefu.
      • afro.ninja Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 16:07
        Chyba nie takim zwyklym skoro nie moze wyjezdzac za granice.

Alez my mamy beznadziejny rzad...
    • kerri31 Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 16:05
      Z tego z czego inni miastowi menele, bezrobotni. Ze zbieractwa, prac dorywczych na czarno, kradzieży, włamań, oszustw i pożyczek na wieczne oddanie.
    • ksionzka Re: Az czego taki Trynkiewicz będzie... 10.02.14, 16:20
      Pomoże mu opieka. No chyba, że go wyizolują niezgodnie z prawem to z odszkodowania tez wyżyje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka