Dodaj do ulubionych

Brawo dla Rosati :)

20.02.14, 09:14
www.pudelek.pl/artykul/63957/rosati_wygrala_z_zulawskim_dostanie_100_tysiecy/
Nie przepadam za nią szczególnie, ale cieszy mnie jej wygrana. Nie dała się dziewczyna smile
Myślałby kto - wielki kurna artysta, a nie umie się pogodzić, że go młoda laska kopnęła w d... i się głupio odgrywa...
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 09:18
      Zgadzam się z Tobą, bardzo dobrze się stało.
    • aandzia43 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 09:28
      Żuławski to stary, roztrajkotany jak przekupa, narcystyczny oblech. Niech spada na drzewo.
      Rosati lubię.
      • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:31
        100% racji.
    • fin-dus Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 09:29
      Dobrze się stało.
      Weronika Rosati może nie jest moją ulubioną aktorką, ale podziwiam ją za konsekwencję, jeśli chodzi o życie prywatne. Od czasów Maxa Kolonko nie udziela informacji o swoich kolejnych lub niekolejnych związkach. Sprawa z Adamczykiem wypłynęła chyba tylko przez wypadek samochodowy i nawet po tym - zero wspólnych okładek, spijania sobie z dziubków itp.
      Współczuję jej też, bo najwidoczniej jest jedną z tych kobiet, w których faceci zakochują się na zabój, a po rozstaniu robią wszystko, żeby ją oczernić, zniszczyć, upokorzyć. Wyleją na nią największe szambo, żeby tylko swoje ego podreperować - kojarzy mi się to z takim gó...arskim "miałem ją, łatwa jest", kiedy dziewczyna odmawia umówienia się na randkę.
      • kitty4 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 09:43
        No, ale w info jest napisane że wyrok nie jest prawomocny. Pewnie adwokat Żuławskiego się odwoła i potrwa to jeszcze kilka następnych lat.
      • nolus Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 09:47
        No wreszcie coś jej się udało...Może jej zła passa wreszcie się kończy.
        Lubię Rosati, zawsze żywiłam do niej jakąś sympatię, nawet kiedy była pod obstrzałem.
        Nie interesuje mnie jej życie uczuciowe i nawet jeśli zarzuty,które wystosował wobec niej Żuławski są prawdziwe,to co z tego? Nie ma prawa jej opluwać,bo prowadzenie nawet odmiennego od większości społeczeństwa życia seksualnego,przestępstwem nie jest.Z resztą i tak wiadomo co stanowi tutaj zarzewie konfliktu - stary ch.. nie mógł zdzierżyć,że nie ma dostępu do młodego ciałka i tyle.

Rosatka jest wyjątkowo ładna i ma baaardzo oryginalną jak na nasze polskie warunki urodę.
    • wuika Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 09:43
      Nie lubię obojga, ale jego nie lubię bardziej. Bardzo dobrze się stało, byle się wyrok uprawomocnił.
      • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:32
        Bardzo mocno trzymam kciuki za uprawomocnienie się wyroku.
    • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 09:45
      Trzymam kciuki, żeby wyrok się uprawomocnił. Nic mnie tak nie obrzydza, jak wywlekanie intymnych szczegółów publicznie po rozstaniu, to szmaciarstwo czystej wody. A Rosati jest świetna.
      • nolus Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 09:52
        Ten facet zawsze był szurnięty -chyba potwierdzą to wszystkie jego byłe partnerki, nie tylko życiowe (Sophie Marceau,Małgorzata Braunek),ale także te filmowe jak np. nasza biedna Iwona petry - z tego co pamiętam to debiutantka i totalna amatorka,która dała się Żuławskiemu zajeździć w filmie "Szamanka" i po nakręceniu tego dzieła nie mogła się psychicznie pozbierać...

Ale syna Żuławski ma fajnego - lubię Xawerego smile
        • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 09:56
          Tak, dla mnie to jakiś socjopata.
          • nolus Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 10:15
            I mizogin...
      • wuika Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 10:03
        Miała jaja, żeby zamiast wdawać się w pyskówki lub położyć uszy po sobie, wytargała dziada do sądu i kazała zapłacić.
        • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 10:18
          Nie ma żadnych jaj, to normalna, zdrowa i piękna kobieta smile jaja to ma ten obleśny dziad, ale jak widać na niewiele mu się zdają.
          • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:34
            Jakie jaja? Toż to obwisłe wydmuszki, które pozwalają mu obrażać swoje byłe partnerki, nic poza. Pewnie jak chodzi, to obija sobie nimi kolana.
        • edelstein Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 10:24

• menodo Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 10:26
      Brawo !
      Ładna dziewczyna. Ciężko ma w życiu i szkoda, że jej się kariera nie układa. Może za ładna?
      • madi138 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 10:41
        ekhm... ma baaardzo ciezko, jako corka tatusia polityka i mamusi projektantki. sorry, ale troche mnie wkurza, jak cos takiego czytam. a moze jej kariera nie uklada sie dlatego, ze jest kolejna coreczka bogatych rodzicow, ktorej zachcialo sie zostac gwiazda i rodzice stawali na glowie, zeby ja do szolbiznesu wcisnac. wybacz, ale widze w niej za malo talentu, a za duzo egazltacji i samozachwytu.
        co do tematu- dobrze, ze wygrala, ale i tak nie uwierze, ze wiazac sie z Zulawskim zrobila to wylacznie z milosci...obrzydliwi sa dla mnie oboje.
        • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 10:47
          Cytat> ekhm... ma baaardzo ciezko, jako corka tatusia polityka i mamusi projektantki.

Nie no, pewnie, powinna siedzieć w domu i nosa nie wychylać, jak śmiała mieć ojca polityka i "mamusię projektantkę", obrzydlistwo! Jeszcze kariery jej się zachciało, wywłoka jedna.
          • menodo Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 10:59
            No właśnie sad
            Moim zdaniem właśnie to jest jej obciążeniem - że jest postrzegana jako zepsuta dziewuszka bogatych rodziców.
            Trudno mi ocenić jej talent, bo chyba nie widziałam jej w żadnej roli.
            Ale wydaje mi się, że w polskim szołbiznesie łatwiej zrobić karierę dziewczynie pod każdym względem przeciętnej - czego dowodów aż nadto mamy wszędzie.
            • elastini Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 11:32
              menodo napisała:

> No właśnie sad
              > Moim zdaniem właśnie to jest jej obciążeniem - że jest postrzegana jako zepsuta
              > dziewuszka bogatych rodziców.

Nie postrzegam jej jako zepsutej, ale nie da się ukryć, że rodzice są znani i bogaci
              i faktycznie trochę dziwnie brzmi pisanie "ma ciężko". Każdy ma swoje problemy, ona też, ale ciężko to mają dzieci z domu dziecka a nie dziewczyna z bogatego domu, która mając 16 lat już występowała na dużym ekranie. I nie zawsze ludzi z "bogatych domów" ocenia się negatywnie, przykładem młody Stuhr, któremu raczej się nie wytyka znanego ojca, bo jego talent broni się sam. Co do córki Rosatich zdanie mam podobne jak o córce Niemena, talentu niestety brak.
              I skoro nie podoba się nepotyzm w urzędach dlaczego ma się podobać w telewizji?

Co do sprawy - dobrze, że wygrała, Żuławski to kilo mułu.
              • menodo Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:04
                faktycznie trochę dziwnie brzmi pisanie "ma ciężko". Każdy ma swoje problemy,
                > ona też, ale ciężko to mają dzieci z domu dziecka a nie dziewczyna z bogatego
                > domu, która mając 16 lat już występowała na dużym ekranie."

Ciężko to zmierzyć.
                Dzieci z domu dziecka mają po prostu inne problemy.
                Równie dobrze można powiedzieć, że dzieci z domu dziecka w Polsce nie mają żadnych problemów w porównaniu z tymi z Syrii.
                Tak działa hierarchia potrzeb.
                Już dawno odkrył to i opisał Abraham Maslowsmile
                • elastini Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:58
                  Ja nie napisałam, że Rosati nie ma żadnych problemów, jednak pisanie, ze ma w życiu ciężko to jak dla mnie, pewne dewaluowanie słów, jeśli ona ma ciężko, to jak w takim razie mają dzieci z domu dziecka lub wspomniane przez ciebie dzieci z Syrii. Trudno mi się zgodzić ze zdaniem, że mają inne problemy i to załatwia sprawę, bo ich problemy są o wiele trudniejsze, zostawiajmy więc słowa o pewnym kalibrze do zjawisk im odpowiadającym ciężarem.
                  • menodo Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:01
                    Trudno mi się zgodzić ze zdaniem, że mają inne problemy i to załatwia
                    > sprawę, bo ich problemy są o wiele trudniejsze, zostawiajmy więc słowa o pewnym
                    > kalibrze do zjawisk im odpowiadającym ciężarem."

Po pierwsze - napisałam "inne", nie "trudniejsze".
                    Poza tym - masz jakąś miarę do ważenia ciężaru cudzych problemów?
                    Ludzie zamożni nie mają prawa mieć "ciężko"?
              • menodo Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 15:26
                I nie zawsze ludzi z "bogatych domów" ocenia się negatywnie, przykładem młody Stuhr, któremu raczej się nie wytyka znanego ojca, bo jego talent broni się sam."

Aha, akurat młody Stuhr to przykład przeciętniaka - taki "chłopak z sąsiedztwa".
                • ichi51e Re: Brawo dla Rosati :) 22.02.14, 10:32
                  Jak to nie wytyka? Chyba wszystkie jego filmy wczesne maja jakas aluzje do ojca. Koles umial sie w odpowiednim miejscu i czasie zasmiac z tego i tyle. A potem juz tylko duzo pracy smile
        • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:35
          Zazdrościsz jej, że tak się rzucasz? suspicious
      • marzeka1 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 10:42
        Dobrze zrobiła, w sumie moją sympatię to zdobywała powoli- kiedyś jej nie lubiłam, źle odbierałam, ale lubię, gdy widzę, że ludzie się uczą na swoich błędach, a ona się uczy- strzeże teraz swojego życia prywatnego, w sumie to, co mówią o niej i Adamczyku- to jakieś wieści , ale przez nią ani nie potwierdzane, ani z okładką, co to "ciałami astralnymi" są , nie wybija się big_grin
        A Żuławskiemu należało się: wstrętny, obleśny narcyz.
        • 3-mamuska Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:23
          ekhm... ma baaardzo ciezko, jako corka tatusia polityka i mamusi projektantki. sorry, ale troche mnie wkurza, jak cos takiego czytam. a moze jej kariera nie uklada sie dlatego, ze jest kolejna coreczka bogatych rodzicow, ktorej zachcialo sie zostac gwiazda i rodzice stawali na glowie, zeby ja do szolbiznesu wcisnac. wybacz, ale widze w niej za malo talentu, a za duzo egazltacji i samozachwytu.
          co do tematu- dobrze, ze wygrala, ale i tak nie uwierze, ze wiazac sie z Zulawskim zrobila to wylacznie z milosci...obrzydliwi sa dla mnie oboje.

Zgadzam sie.
          Mało tego cos z nia nie tak, skoro związała sie z takim facetem, masakra.
          Dobrze ze wygrała, ale dla mnie "parcie na szkoło " totalne.
          • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:52
            hehehehe wszystko można powiedzieć o Rosati, ale nie, że ma parcie na szkło smile w którym to niby momencie??
            • mamameg Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:13
              A te wszystkie kontrowersyjne romanse nie były przypadkiem akcjami marketingowymi?
              W końcu w szołbiznesie nieważne co mówią, byleby mówili.
              • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:36
                Tia.. zawsze mnie będzie zadziwiać ta fachowa znajomość zawartości majtek publicznych osób sciana
                • mamameg Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:44
                  Ale ja nie muszę mieć fachowej wiedzy, wystarczy odrobina logiki, Rosatti się prowadzała z różnymi dziwnymi typami mającymi jedną wspólną cechę:potrzebny był im się rozgłos, bo spadali ze świecznika. Ogólnie mnie ona ani ziębi ani grzeje.

• rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:59
                    Z jakimi podejrzanymi typami? Żuławski? Kolonko? Adamczyk?
                    Daj spokój. Że ty nie miałaś okazji spotykać się z nimi, to są podejrzane typy?
                    • mamameg Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 15:08
                      Żuławski, Kolonki i Tede.
                      Ale jak chcesz wierzyć, że kochała ich wielką romantyczną miłością, to ja Cie nie zabraniam smile

• rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:01
                        Z iloma facetami się spotykałaś w swoim życiu?
                        • mamameg Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 20:00
                          A co to ma do rzeczy?
                          • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:01
                            No ma. Uważasz, że ciebie nie można osądzić po ilości partnerów? No to nie bądź taka szybka w ocenianiu innych kobiet pod tym względem.
                            • mamameg Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 01:09
                              Jestem ostatnią osobą, która by rzucała kamieniem w kogoś, kto ma wielu partnerów smile
                              Przecież napisałam wyraźnie, że nic do Weroniki nie mam, nie jestem fanką i nie jestem hejterką.
                              Po prostu szołbiznes jest specyficznym środowiskiem i myślę, że sporo rzeczy jest robionych pod publikę.
                              • ichi51e Re: Brawo dla Rosati :) 22.02.14, 11:20
                                Wiesz... Dla ciebie moze i spotykanie sie z celebrities wydaje sie parciem na szklo. Ale jak troche pomyslisz to zrozumiesz ze jak ktos sie wychowal w tym srodowisku to dla niego to sa znajomi - jakis powod tego ze gwiazdy sie z gwiazdami zenia jest. Ano taki ze kazdy z nas ma maly krag znajomych - glownie ze szkoly/pracy. Jak sie urodzilas w srodowisku to juz w ogoke pozamiatane.
    • jowita771 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 11:00
      Ja też trzymałam za nią kciuki, facet jest wyjątkowo oślizły.
      • riki_i Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 11:33
        Żulawski to menda, ale Rosatka byla znana z wielkiej otwartosci w kroku i nawet na forach pojawialy sie relacje swiadkow.
        • bri Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 11:40
          Uważaj Riki bo Ciebie też pozwie.
          • riki_i Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 11:44
            Nooo, to odwoluje. Szkoda mi 100 tysiecy smile
            • bri Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 11:53
              Słusznie. I na drugi raz lepiej zawczasu ugryź się w język.
        • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 11:44
          jestem pewna, że o mężczyźnie posiadającym wiele partnerek NIGDY byś tak nie napisał. Obrzydlistwo, weź się chłopie trochę ogarnij.
          • riki_i Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 11:47
            Morgen, w tych sprawach nie ma rownosci miedzy plciami, a jesli jakas kobieta w to wierzy to sama sobie robi krzywde.
            • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:03
              Ależ ja w to nie wierzę - ja się przeciw temu buntuję i to tępię.
              • nolus Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:34
                Ja też się buntuję,w relacje z forum jakos nie wierzę,ale Rosati faktycznie ma w sobie cos takiego,że może budzić pewne mało pozytywne skojarzenia.I nie jest to dla mnie typowy przypadek,kiedy "różne rzeczy" zarzuca się ładniejszym dziewczynom.
        • edelstein Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:31

Ty tez,przynajmniej z twych opowiesci dziwnej tresci,zamaczales gdzie sie da.Tak wiec lepszy nie jestes.Meskie dziwki sa rownie obrzydliwe.

"Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
        • goodnightmoon Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:43
          riki_i napisał:

> Rosatka byla znana z wielkiej otwartosci w kroku i nawet na forach pojawialy sie relacje swiadkow.

O tak, szczególnie relacje świadków na forach są bardzo miarodajne big_grin
          A ci, co osobiście skorzystali z jej otwartości, też się wypowiadali? suspicious
          • princess_yo_yo Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:20
            jesli wypowiadali sie swiadkowie to rozumiem ze ci ktorzy uprawiali z nia seks, chyba ze mowimy o uczestnikach orgi a wiec widac jak na dloni kto z kim I ile razy. o ile samemu nie jest sie zajetym czym innym tylko przychodzi na taka impreze w celu ogladania innych.

stwierdzenie cytowane powyzej to dosc zabawny oksymoron.
        • aandzia43 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:39
          Żuławski jako człowiek publiczny to żenująca gnida. Nie czytam już tego co pisze i mówi, bo się sama czerwienię za jego teksty. A pannie wolno się gzić z kim chce, jej sprawa. Byle nei robiła tego na widoku publicznym. Czy jemu wolno myśleć o niej jak o ścieku? Wolno, byle nie wypowiadał się publicznie.
        • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:37
          Riki, ale poziom wypowiedzi mógłbyś zachować suspicious
          • lech.boleslaw.w [...] 20.02.14, 22:56
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • misterni Re: Brawo dla Rikiego! :) 20.02.14, 23:27
              Dziewica, nie dziewica, nikt nie ma prawa bezkarnie pisać bzdur na jej temat i całe szczęście sąd to potwierdził swoim werdyktem.
              • lech.boleslaw.w Re: Brawo dla Rikiego! :) 20.02.14, 23:40
                Ale za nią i tak smród się będzie ciągnął, niezależnie od tego że stary grzyb zachował się żałośnie.
                • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rikiego! :) 21.02.14, 00:03
                  Jaki smród? Że prostaczkowie myślą, że mogą ją oceniać? Komuś zrobiła krzywdę swoim postępowaniem? Ogarnij się.
                  • lech.boleslaw.w Re: Brawo dla Rikiego! :) 21.02.14, 00:07
                    Opinia pani z dużym przebiegiem na liczniku raczej jej już nie opuści. Myślisz, że taki Rafał Cieszyński, który nie dość że przystojny, to jeszcze porządny (i wierzący) by ją chciał? Poza tym dama z klasą nie prowadzała by się z takim tandeciarzem jak Tede.
                    • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rikiego! :) 21.02.14, 00:14
                      Wiesz co? Nie wiem, kto to jest Tede, ale wiem jedno - nie jestem od oceniania kogokolwiek, ty tym bardziej. Idź zmów kilka zdrowasiek za Weronikę, żeby, w twoim mniemaniu, trafiła na lepszego faceta. Więcej pożytku to przyniesie niż pisanie takich obraźliwych opinii na jej temat.
                      • lech.boleslaw.w Re: Brawo dla Rikiego! :) 21.02.14, 00:16
                        A dlaczego miałbym porządnemu facetowi jak z jej branży życzyć panny po milion pięćset sto dziewięćset romansach? Przystojnemu, porządnemu, utalentowanemu aktorowi życzę partnerki jeszcze w miarę niewinnej, a nie metresy po przejściach.
                        • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rikiego! :) 21.02.14, 00:19
                          Sorry za kolokwializm, ale będzie lepiej dla wszystkich, a tym bardziej dla ciebie, jak własną d*pą zajmiesz, zamiast cudzą.
    • ichi51e Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 11:45
      Ryneczku gwiazd naszych nie sledze i nie umialabym dokladnie nic podac i o rosatti i o zylawskim gdyby od tego moje zycie zalezalo.
      Ale nawet ja uwazam ze za to co to chamiszcze o niej nawypisywalo powinien bulic i bulic
    • bei Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 11:49
      Lepiej byłoby gdyby sąd przyznał, ze nie można identyfikowac Esterki z Weroniką.
      Teraz i tak czytelnicy dadzą wiarę autorowi, nie będą domniemywać ktore cechy wymyślił autor, a ktore są zabrane z pierwowzoru charakteru.

Dla Żuławskiego zapewne nie jest to wygorowana kara, proces to dość tania reklama artysty.
      • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 10:19
        Wlasnie, pyrrusowe zwyciestwo w sumie..
      • ichi51e Re: Brawo dla Rosati :) 22.02.14, 11:24
        Ale jak to niby sad mial sprawdzic? O_o
    • ledzeppelin3 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:25
      A ja właśnie za nią przepadam. Nie wdzięczy się do publiki jak końska dupa do bata, nie gada na temat życia prywatnego, nie robi ustawek, robi swoje- gra w filmach i jest dobrą aktorką.
      Dobrze że wygrała ze starym zbokiem.
      • ledzeppelin3 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:33
        Naprawdę nie oglądałyście Pitbulla? (to do tych, co to jej w ogóle nie widziały i nie śledziły i są ponad)
        • kostruszka Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:44
          Rosati jest nie jest złą aktorką, część ciekawych ról/epizodów zagrała za granicą. Ostatnio widziałam ją w "Obławie" - rola zapada w pamięć. Cieszę się, ze wygrała z Żuławskim - kibicowałam jej w tym procesie.
        • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:52
          Za rolę w Pitbullu powinna dostać nagrodę, była rewelacyjna.
          • nolus Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:51
            Podzielam Twoje zdanie - wg mnie idealnie dobrana do tej roli,bo to chyba było po prostu odbicie jej osobowości,więc może za dużo nagrać się nie musiała... No cały serial był świetny i Patryk Vega ma wg mnie dobre oko do aktorów.

Podobało mi się również stylizowanie Rosati na Ormiankę - jej uroda się do tego nadaje smile

Mam naprawdę spory sentyment do tego serialu.

Jeśli chodzi o podobne role,to widziałam jeszcze Rosati we fragmentach francuskiej produkcji "Dama pikowa" - wypadła suuuuper,baaardzo pasowała do tajemniczego klimatu tego filmu...Niczym nie odbiegała od innych francuskich aktorów,wręcz przeciwnie - sprawiała lepsze wrażenie niż w naszych rodzimych produkcjach. Wśród polskich aktorek to na pewno ona miałaby największe szanse zrobić karierę zagranicą. Ale emploi ma wg mnie trochę ograniczone,ale oryginalny wygląd także ją wyróżnia...
            • shumi-mi-las Re: Brawo dla Rosati :) 22.02.14, 07:14
              Uwielbiam pitbulla i ogladam co jakis czas. Kocham odcinek ze Stenka, ktora prowadza przez dziedziniec, na ktorym slychac orkiestre.
              Grabowski jest re we la cyjny, Dorocinski miodzio!!!! No i Rosatti cudowna! Jeden z lepszyvh seriali. Do nocy i dni doroslam i faktycznie terax tez doceniam i podoba mi sie bardzo.
        • kikimora78 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 12:54
          > Naprawdę nie oglądałyście Pitbulla?

Naprawdę - nie lubię żadnej agresji, więc nie widzę powodu, żeby ją sobie w czasie wolnym, czyli przeznaczonym na przyjemności dobrowolnie serwować.
          • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:00
            yyyyy nie kojarzę, żeby to był film pełen jakiejś szczególnej agresji...
            • kikimora78 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:02
              nie musi być ani pełen ani szczególnej - wystarczy że krzyczą i strzelają.

serio, ostatni to mi nawet na nerwy działa jak mąż jakieś kabarety ogląda czy inne stand-upy albo Americas Funniest Videos i się tam tak głupio i z nagła rechoczą i krzyczą z radości - dla mnie to hałas zupełnie nie potrzebny po całym dniu pracy i chowam się w sypialni.
            • ledzeppelin3 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:04
              Film jest wybitny, samo życie, ale ok, ludzie są różni i różne filmy preferują
              • kikimora78 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:08
                Ja na przykład kocham Noce i Dnie big_grin
                • ledzeppelin3 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:12
                  Ja też, uwielbiam ten film, i dla mnie sceny z dorosłym Tomaszkiem i użerającymi się z nim rodzicami, a także sceny gdzie Barbara odtrąca Bogumiła są bardziej traumatyczne niż Pitbull...
                  • kikimora78 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:14
                    No ale musisz przyznać, że - przez większość filmu - nie strzelają i nie ma wybuchów (poza końcówką)
          • peggy_su Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:22
            W Pitbullu agresji jest tyle co w dowolnym serialu policyjnym, choćby i głupkowatym Komisarzu Aleksie, czy innym Ojcu Mateuszu. A serial naprawdę świetny.
            • misterni Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 23:33
              Nie no, Pitbull przede wszystkim zdecydowanie bardziej realistyczny był niż K. Alex i O. Mateusz, które przede wszystkim są takimi kryminalnymi bajeczkami, a nie serialami sensacyjnymi z prawdziwego zdarzenia. wink
              Chociaż Pitbull w drastyczności i tak nie dorównuje moim zdaniem "Glinie".
        • ichi51e Re: Brawo dla Rosati :) 22.02.14, 11:29
          Tak. To znaczy nie. Nawet nie wiedzialam ze to serial (?) nie mam tv telewizji nie ogladam. Filmy czasem jak sobie kinowy wieczor zrobimy. Czasem modern family community i downton abbey
      • aandzia43 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:30
        Też ją lubię. Śliczna jest, jak dla mnie nieprawdopodobnie seksowna i nie łasi się (póki co) do publisi. A "Pitbul" jest w porzo serial smile Ze wszystkich polskich sensacyjnych chyba najlepszy.
        • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:42
          Oj jest seksowna, jest... <wzdycha>
          • nolus Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:56
            Jest, a zwłaszcza dlatego,że jest to takie trochę nieświadome w jej wykonaniu,bez narzucania i epatowania.Lubię taki magnetyzm u kobiet i szczerze zazdroszczę !
    • to_ja_tola Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 13:22
      I bardzo dobrze!!!
      Ja ją nawet lubie...kazdy na niej psy wieszał a teraz pokazała ze głupia nie jest.
      • lech.boleslaw.w [...] 20.02.14, 23:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • misterni Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 23:34
          Jej moralność, jej sprawa. Zajmij się swoją.
          • lech.boleslaw.w Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 23:46
            No jej sprawa, ale niech się potem nie dziwi, że ma opinię taką jak ma i porządny, a przy tym przystojny kolega z branży mógłby się nią na poważnie nie zainteresować. Pozytywną alternatywą dla takich postaci jak Rosati w polskim show-businessie jest np. Rafał Cieszyński. Fizycznie dla kobiet atrakcyjny, a przy tym porządny i wierzący.
            • misterni Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:07
              I od kilku lat szczęśliwie żonaty.
              • lech.boleslaw.w Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:10
                Ale jakby był teraz wolny to raczej nie byłby zainteresowany Weroniką S., bo pewnie obciachem by było mieć dla niego pannę po emerytach i tandeciarzu Tede.
                • misterni Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:13
                  Niekoniecznie. Czasem ludzie się po prostu zakochują i przeszłość przestaje być ważna.
                  • lech.boleslaw.w Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:18
                    Czasem to piękna modelka po medycynie bierze romantyczny ślub z bezdomnym i brzydkim oraz starym alkoholikiem. Czasem.
                    • misterni Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:40
                      Analogii tu nie ma żadnej.
                      • lech.boleslaw.w Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:54
                        Miłość też nie jest bezinteresowna i bezwarunkowa. Ja na przykład jestem biurowym szarakiem i na dodatek nie zamierzam zostawać robotnikiem dla lepszych zarobków. Dla większości kobiet jestem pewnie śmierdzącym i nieambitnym leniem. Raczej żadna nie marzy o tym, żeby się we mnie zakochać.
                        • misterni Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 13:22
                          Tego akurat nie możesz być pewien.
                          Ludzie na ogół się zakochują bezwarunkowo, dopiero po jakimś czasie zaczynają się baczniej przyglądać swojemu wybrankowi i często jego braki po prostu przyjmują z dobrodziejstwem inwentarza, bo kochają.
                        • shumi-mi-las Re: Brawo dla Rosati :) 22.02.14, 07:20
                          I dlatego z tej zlosci ze taka goscinna w kroku, dla ciebie swoich wrot nie uchyli, dolozydz jej w pogawedce na forum kolejne 100 do licznika....
                          Znam to... O mnie tez rozne rzeczy slyszalam i moj maz slyszal... Wiesz kto mojego meza przede mna ostrzegal ? Moj przyjaciel byly rzecz jasna, ktory chcial czegos wiecej, a ja odmowilam.
                • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:17
                  Zapytaj go, a nie gdybasz z tendencją obrażania Rosati.
                  • rosapulchra-0 *gdybaj n/t 21.02.14, 00:17

• ichi51e Re: Brawo dla Rosati :) 22.02.14, 11:33
                  Napisz moze do niego na fb i zapytaj. big_grin czy jakby byl pan wolny to moglby sie pan zainteresowac Weronika R?
                  Wtedy moze sie wypowiadaj big_grin
                  Przyzwoity katolik wierzacy to powinien wybacztc i zapomniec. Katolik polski: w 60 lat po slubie bedzie tlukl bo "jak cie bralem zes dziewica nie byla"
            • czar_bajry Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:51
              coś się tak tego Cieszyńskiego czepił, zakochałeś się czy ci za to płacą?
              • lech.boleslaw.w Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:54
                Zrobił ostatnio na mnie niezłe wrażenie - przypadkowo przeczytałem wywiad.
                • czar_bajry Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 10:54
                  Aaa jeśli wywiad przeczytałeś to...spoko.
            • ledzeppelin3 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 21:12
              Oj, obciągnęłoby się Cieszyńskiemu, takiemu przystojnemu, co lechu?
        • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:04
          Zajmij się własną moralnością. Kim jesteś, że pozwalasz sobie na takie osądy?
          • lech.boleslaw.w Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:08
            Diva z klasą raczej by się z prostaczkiem pseudo-raperem nie prowadzała...
            • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:11
              A która się z tobą prowadza?
              • lech.boleslaw.w Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:20
                Nie jestem żadnym modelem, ani celebrytą, więc na modelkę nie mam co liczyć. Ale mam prawo oczekiwać od kobiety przyzwoitości i kręgosłupa moralnego, tym bardziej że skoro na miss Harvardu nie mam co liczyć, to chociaż w tych aspektach oczekuję wysokiego standardu.
                • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:45
                  I ile takich kobiet w swoim życiu możesz zaliczyć do grona swoich kobiet?
                • misterni No widzisz, A Cieszyński wiążąc się 21.02.14, 13:26
                  z Alżbietą, na wiele spraw jako katolik musiał przymknąć oko. Jak myślisz dlaczego? Bo był zakochany i mało ważne było dla niego, że jego żona występowała w rozbieranych sesjach i jako modelka głównie reklamowała bieliznę.
    • rita75 zalosny czlek... 20.02.14, 14:05
      kiedys pan Ż. byl zwiazany z Sophie M.- oto co o niej pisal po rozstaniu:

W książce "Ostatnie słowo" autor jest już mniej wyrozumiały dla francuskiej gwiazdy:
      Gdy spotkałem Zośkę, była analfabetką, i tak naprawdę nie wiedziała, co to książka.

Wypomina aktorce także jej związek z Christopherem Lambertem, który, według Żuławskiego, ma jedynie "pół mózgu zamiast całego" i dzięki temu para ta jest na równym poziomie intelektualnym.

www.plotek.pl/plotek/56,79592,12746519,Sophie_Marceau,,3.html
      • gaskama Re: zalosny czlek... 20.02.14, 14:43
        Co za kanalia. A z Sophie M. nie mają przypadkowo dziecka?
    • lelija05 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 14:59
      No brawo, niech płaci skubany.
      Ale jak ona mogła z takim oblechem, wstrętnym mizoginem, starym, paskudnym itd się migdalić, to ja nie pojmuję. Co on takiego ma w sobie? Ten jego yntelekt tak na kobiety działa?
      • elastini Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 15:26
        elija05 napisała:

> Ale jak ona mogła z takim oblechem, wstrętnym mizoginem, starym, paskudnym itd
        > się migdalić, to ja nie pojmuję. Co on takiego ma w sobie? Ten jego yntelekt ta
        > k na kobiety działa?

No i jakby się tu nad ciężkim życiem Rosati nie pochylać sama sobie Żuławskiego na partnera wybrała. Mizogina znanego z kontrowersyjnych zachowań i rozdętego ego.

Tym bardziej dziwi, że już wcześniej zaliczyła jedną wtopę z panem Tede, który po rozstaniu z nią napisał śliczną piosenkę porównując ją do sprzedajnej ku..y i wszem ogłaszając "dobrze, że nie miałem wpadki z Rosatką, bo pomyśl, jaką moje dziecko miałoby matkę".

Wygląd tych panów, z Maxem Kolonko włącznie, też na kolana nie powala, jakoś każdy mi się o oblechem kojarzy - w sumie ciekawe co nią kieruje w takim doborze partnerów?

Adamczyk w tym towarzystwie jawi się jak gwiazda na firmamencie.
        • gaskama Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 15:30
          Zgadzam się. Też się kiedyś zastanawiałam, co ładną, zdolną dziewczynę z "dobrego" domu ciągnie do takich dziwnych facetów. Nie chcę się bawić w psychoanalizę, bo się na tym nie znam, ale może pan Rosati nie był wzorem ojca? Albo wręcz przeciwnie?
          • lelija05 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 15:38
            Ja się tez nie znam i w sumie, to nie spędza mi to snów z powiek z kim się kto umawia.
            Ale nie sądzę, by była w tym duża rola rodziców, bo znam przypadki, gdzie w rodzinie jedna siostra trafia na drani, druga spokojnych i poukładanych, a trzecia nie ma nikogo.
            Cała trójka jak malowana i wykształcona.
            • gaskama Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 15:44
              Mi też to snu z powiek nie spędza. Tak przy tym wątku mi się przypomniało. Rzeczywiście różnie bywa.
              • lelija05 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 15:49
                Nie chciałam być szorstka, niektóre widać przyciągają takich dziadów, w sumie, to dobry temat na osobny wątek.
        • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:03
          Kilka lat temu byly tez plotki o romansie z H.Weisteinem,
          ktory rowniez jest urody "specyficznej" wink

https://bi.gazeta.pl/im/4/4203/z4203084Q.jpg

• rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:05
            No właśnie. Słowo klucz - plotki.
            • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:07
              Toteż pisze, że plotki. I dwuznaczne zdjecia
              https://e.pudelek.pl/p1083/41fd46a6001c829746634d26

• rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:35
                Co na tym zdjęciu jest dwuznaczne? Że ją objął?
                • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:41
                  Mowa ciala, takze jej gesty. Ale Ty pewnie wiesz wiecej niz my tu wszystkie razem wziete
                  z kim sypia lub nie sypia Weronika..
                  • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:52
                    Nie obchodzi mnie, z kim sypia Weronika. Brzydzę się takim obgadywaniem, jakie niektóre z was (z tobą włącznie) tu uskuteczniacie. To jest jej osobista sprawa, z kim się spotyka, z kim sypia i co robi poza ekranem. Cieszę się szczerze, że wygrała z Żuławskim, który pokazał makabrycznie niski poziom, zresztą jak niektóre z was w tym wątku.
                    • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 17:05
                      Jak na osobe niezainteresowaną tak podlym i niskim tematem wykazałas sie podejrzanie dużą aktywnoscią na tym wątku ;D
                      Co do plotek - nie musisz sie tak nad celebrytami rozczulac, bez mowienia o nich nie istnieja,
                      dobrze o tym wiedza i sami prowokują rozne sytuacje, zeby zaistniec w mediach.
                      Tym niemniej trafiania na takich facetow jak żulawski czy Tede jej wspolczuje, to raczej nie bylo jej na rękę, ale tajemnicze rzucanie swego czasu, ze ma romans z kims wplywowym to juz celowe dzialanie obliczone na efekt - bycie obecną w plotkarskich rubrykach.
                      • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:06
                        O tak. Następna, która czuje się usprawiedliwiona obrabianiem d*py osoby publicznej. Rzyg.
                        • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:20
                          Nie przypominam sobie forumki bardziej aktywnej w udzielaniu sie we wszelkich
                          wątkach nt.celebrytów, wiec badz sprawiedliwa, spojrz w lustro i rzygnij tez na
                          swoje zachowanie heh
                          • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:44
                            Jak nie kijem, to go pałką. Zabrakło zdroworozsądkowych i merytorycznych argumentów, więc trzeba dowalić personalnie. Moje gratulacje.
                            • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:51
                              Nie zauwazylas kto pierwszy zrezygnowal z kulturalnej wymiany zdań na rzecz argumentów typu "rzyg"?
                              • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:53
                                Widzę, że tylko to do ciebie dotarło. Słabo.
                                • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 01:04
                                  Słabe jest rzucanie "rzygami" w dyskusji zamiast merytorycznych argumentów.
                                  • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 10:21
                                    Nie umiesz czytać? Wyraźnie napisałam, co sądzę o takim obgadywaniu.
                                    • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 10:29
                                      A ja wyraznie napisalam co sądze o sprowadzaniu dyskusji do wymiany uprzejmosci
                                      w rodzaju "rzyg". Nie umiesz czytac ?
                                      • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 10:37
                                        Rzeczywiście posłużyłaś się nie lada argumentem merytorycznym big_grin
                                        • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 10:49
                                          Naucz sie zasad kulturalnej dyskusji a dopiero sie potem za nią bierz wink
                                          Jesli przechodzisz znienacka do personalnych ataków, obrazliwego oceniania interlokutora
                                          oraz opisywania swoich odruchów fizjologicznych to nawet najbardziej wyrozumialy rozmowca sie zniecheci. Nie mozesz kogos najpierw walnac łopatką i posypać piaskiem a potem dziwic sie, ze nie uwaza Cie juz za partnera do rozmowy ;p
                                          • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 11:31
                                            Ochłoń, bo zaczynasz bzdury pisać.
                                            • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 11:40
                                              No wlasnie niestety dało sie to zauważyc, ze dla Ciebie sa to bzdury uncertain
                                              • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 11:41
                                                Bo są.
                                                • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 11:45
                                                  Opadły mi ręce w takim razie.
                                                  A zresztą - Twoja sprawa jesli wolisz dyskusje rodem z piaskownicy.
                                                  Moze znajdziesz chętnych.
                                                  • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 13:29
                                                    Nic nie zrozumiałaś. Trudno.
                                                  • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 13:43
                                                    Klasyczna riposta, gdy nie ma sie nic do powiedzenia, a chce sie miec ostatnie zdanie.
                                                  • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 14:01
                                                    Nie. Wyskoczyłaś z tekstem grubego kalibru, że cię obrażam, bo w rozmowie z tobą użyłam słowa 'rzyg', które było określeniem na to twoje postępowanie - jawne obgadywanie znanej osoby, do tego obrażanie jej i przypisywanie jej pewnych intencji, które są tylko w twoich domysłach. Zaznaczam, że nie tylko ty to robisz. A to, IMHO, jest złe i mam do tego odpowiedni stosunek, który już ci wyłuszczyłam kilka postów wcześniej. Ponieważ nie miałaś nic mądrego do powiedzenia na swoją obronę, to czepnęłaś tego "rzygu", którego używasz jako argumentu na brak mojej kultury osobistej. I kto tu zaczął personalne wycieczki? suspicious Dlatego radzę ci - ochłoń. Nie dość że zmieniłaś tory dyskusji, to jeszcze ją ciągniesz w nieskończoność. Bez sensu.
                                                  • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 14:26
                                                    A w jaki sposób obraziłam Weronikę ? Pokaz mi, w ktorym miejscu ocenilam jej
                                                    postepowanie i przypisalam jej jakies zle intencje ?
                                                    Napisalam jedynie, ze podejrzewano swego czasu, ze miala romans z H.Weinsteinem
                                                    i jedynie on moglby miec żal, iż napisalam, ze jest "specyficznej"urody ;p

Sama jestes nader aktywna na wątku, ktory zajmuje sie prywatnym zyciem celebrytów
                                                    a potępiasz ludzi, ktorzy rowniez wypowiadają sie na ten temat. Hipokryzja się to nazywa.
                                                  • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 14:54
                                                    No cóż. Powielasz plotki, choć 100% nie masz.
                                                  • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 15:30
                                                    Toż plotki te nie ja smarowałam w internecie, ale rozpowszechnialy je najpopularniejsze portale o celebrytach, wiec to zadna tajemnica.
                                                    Znam troche pikantnych informacji z pierwszej reki za sprawą znajomych z branzy filmowej tongue_out
                                                    i gdybym je przytaczala moglabys mi zarzucac dzialanie na szkode zainteresowanych, a nie w sytuacji, gdy mowie o sprawach, o ktorych juz wszyscy zdazyli przeczytac.
                                                  • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 16:19
                                                    Oj proszę cię, ta dyskusja się robi jałowa i bez sensu. EOT.
                                                  • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 16:23
                                                    No ba...
                  • fin-dus Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 17:00
                    Ale czy to ważne?
                    To jest jedna z niewielu osób w tym świecie, które na ściankach z owymi panami nie paradują. Dziewczyna, która wybitnie ukrywa to, z kim się spotyka. A co - może lubi starszawych panów? Może uważa, że liczy się wnętrze, a nie kaloryfer na brzuchu? Uwaga - nie wiemy, bo ona o tym nie mówi, nie komentuje plotek, nie robi ustawek z gazetami. I może to też tak niektórych panów zabolało - chcieli się ogrzać w świetle Weroniki, a tu niestety, jej nie o to chodziło.
                    • elastini Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 17:10
                      Ależ niech sobie lubi starszawych panów i niech śpi z kim chce, problem w tym że wybiera panów, którzy dość często okazują się być chamami, i to nie na zasadzie, że wyszło szydło z worka, tylko wiadomo o tym było powszechnie wcześniej. No chyba nikogo nie zaskoczyło zachowanie Żuławskiego czy Tede.

• rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:08
                        I to jej wina, że trafia na debili? Każda z was jest taka doskonała, że zawsze dokonuje prawidłowych wyborów życiowych? To skąd tyle rozwódek na forum lub podwójnych czy potrójnych mężatek?
                    • antyideal Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 17:12
                      Zauwaz, ze to nie ja pociagnelam temat wink

Poza tym - kto chcialby grzac sie w swietle Weroniki ? Zulawski ??
                      jako czlowiek moze mierny ale jednak ze sporym dorobkiem artystycznym,
                      ceniony swego czasu jako rezyser, przede wszystkim. Weronika w okresie ich romansu
                      byla poczatkujacą aktoreczką
                      • mamameg Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 22:20
                        Żuławski się kończył a Rosatti zaczynała, obojgu było na rękę, że o nich się mówi i pisze.
                        Marketing a nie romans. Tak samo z Tede czy Kolonko.
                        • riki_i Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 22:26
                          Marketing ze strony Żuławskiego? Facet w tym wieku nie myśli o marketingu, po prostu była młoda i chętna ładna dupa do wyru....ania, to sobie z chęcią ją wziął. A potem się zakochał i nie mógł przeżyć, że daje też innym. A już zupełnie sfiksował i wpadł w nienawiść jak go rzuciła.

A wracając do marketingu, to raczej ona na coś liczyła (zupełnie błędnie, bo on zawodowo nic już nie mógł i był od dawna skończony).

EOT bo mnie panie zjedzą.
                          • aandzia43 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 22:50
                            Naprawdę sądzisz, że laska że tych sfer zorientowana na karierę aż tak źle szacuje wartość panów? wink
                            • riki_i Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 22:57
                              Mogła się pomylić, bo swój ostatni film (zagraniczny, z Sophie Marceau w roli głównej) nakręcił w 2000 roku, a romans z Rosatką miał miejsce na przełomie 2007/08. Nie musiała wiedzieć, że jest już skończony, bo poza ścisłą branżą ta wieść się jeszcze nie rozeszła.
        • bri Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:07
          Była młoda i głupia, i drogo za to zapłaciła. Dzięki bogini dojrzewa i mądrzeje, co niestety nie o wszystkich można powiedzieć.
      • madi138 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:01
        w takich przypadkach chodzi zazwyczaj o to co pan ma do zaoferowania: kase/wplywy/pozycje/itp. w tym przypadku dziewcze liczylo pewnie na ogrzanie sie w blasku slawy wielkiego artysty i pewnie jakies role. jak dla mnie, czyste wyrachowanie i dlatego nie jest mi jej zal, ze tak sie na tej znajomosci przejechala.
        • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:04
          Następna, która wie lepiej, gdzie kogo swędzi sciana
          • madi138 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 17:43
            czemu ty zawsze robisz za afdwokata diabla? naprawde wierzysz w czystosc i niewinnosc poczatkujacej aktorki do ponad dwa razy od niej starszego rezysera?
            • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:16
              Już pisałam, że nie interesuje mnie jej życie osobiste. To jest tylko i wyłącznie jej osobista sprawa. Nie twoja, nie moja, nikogo. Brzydzę się takim obgadywaniem.
              • 3-mamuska Rosa pierdzielisz... 21.02.14, 03:50
                Już pisałam, że nie interesuje mnie jej życie osobiste. To jest tylko i wyłącznie jej osobista sprawa. Nie twoja, nie moja, nikogo. Brzydzę się takim obgadywaniem.

Tematem wątku i jej wygranej w sadzie jest zycie osobiste.
                To nie obgadywanie a stwierdzenie faktu.

Młoda córeczka bogatych rodziców prowadzą sie ze starymi facetami...
                Sorry ale po co z nimi jest/była? Zeby ja zauważono bo talentu mało a i wpływy rodziców za małe zeby sie przebić. Urody tez nie szczególnej.
                Do tego nie oszukujmy sie ze czasem hmmm wylądowanie z kimś w łóżku to jedyna droga do "kariery" i jest tez możliwe ze ci panowie zdali sobie sprawę ze sex z nimi był tylko środkiem do celu.

Wiem jedno jesli moja corka bedzie prowadziła sie ze starymi pierdzielami uznam to za porażkę wychowawcza i bede sie zastanawiała gdzie popełniłam błąd.
                • riki_i Re: Rosa pierdzielisz... 21.02.14, 09:57
                  3-mamuska napisała:

> Młoda córeczka bogatych rodziców prowadzą sie ze starymi facetami...
                  > Sorry ale po co z nimi jest/była? Zeby ja zauważono bo talentu mało a i wpływy
                  > rodziców za małe zeby sie przebić. Urody tez nie szczególnej.

Ma bardzo ładne cycki. A twarz jest po lekkiej korekcie.
                  • nolus Re: Rosa pierdzielisz... 21.02.14, 11:11

Urodę ma nietypową i to jest jej spory atut -żadna polska aktorka nie wygląda tak jak ona,ale za to we Francji ma swojego sobowtóra:
                    https://images.starpulse.com/pictures/2009/05/30/previews/Julia%20Restoin-Roitfeld-SGY-009731.jpg

Julia Restoin Roitfeld - córka naczelnej francuskiego Vogue'a,nawet są z Rosati w tym samym wieku.

W filmach widać czasem jedynie jej jakiś tam urok,ale co do talentu faktycznie mam wątpliwości - jest dla mnie osobą tak zafiksowaną na czymś złym, że chyba własnie dlatego nie potrafi wykrzesać z siebie czegokolwiek w filmach. Z biegiem czasu naprawdę zaczęłam ją postrzegać jako beztalencie. Wypada fajnie tylko w filmach,w których nie gra,ale jest SOBĄ - jak w "Pitbullu" czy "Obławie". Jest chyba aktorką o ograniczonych możliwościach,ale może jeszcze jakoś się rozwinie i nas zaskoczy...

Opinia byłych facetów ma niestety wiele do rzeczy... Dziwi mnie,że wiązała się z takimi prymitywami jak Żuławski czy Tede. Jednocześnie Żuławski głupi nie jest,a i z racji wieku swoje widział i przeżył.Te jego obserwacje dotyczące panny Weroniki i jej rodzinki są raczej trafne,ale sporo tutaj winy mamusi-projektantki mody, która wymarzyła sobie,że jej córeczka będzie światową aktorką i po prostu wychowała ją na małą dziwkę...Wytresowała ją i doradzała jak budować karierę - włażąc do łóżka facetom z branży filmowej,mających wpływy i koneksje.Co z tego wyszło? Zepsute dziewczę, któremu nic nie wychodzi; idealna kandydatka do leczenia psychiatrycznego, którą po aferze ze starym zbokiem nie zainteresowałby się żaden normalny i fajny facet(a przecież jako młoda i ładna dziewczyna miała na to spore szanse).Teraz kiedy dobiła 30-tki jakoś chyba dojrzała i się zmieniła - może wreszcie ułoży sobie życie z normalniejszym partnerem...Ja tam szczerze jej tego życzę.
                • rosapulchra-0 Re: Rosa pierdzielisz... 21.02.14, 10:27
                  Wiek życiowych partnerów nie ma znaczenia. Nie każda kobieta lubi rówieśników, niektóre zdecydowanie wolą spędzać czas z dużo starszymi panami i kwestia wychowania nie ma tu nic do rzeczy. Dlatego nie zapieraj się dziś jak żaba błota, bo nie masz pojęcia, co zrobi twoja córka i z kim się będzie spotykać. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że nie będziesz miała nic do gadania w kwestii osobistego życia własnej córki. W tym wątku wulgarnie i z pogardą obgadujesz Rosati, dla mnie to jest pospolite chamstwo i nie mam zgody na takie zachowanie. Po prostu nie i już.
                • shumi-mi-las Re: Rosa pierdzielisz... 22.02.14, 07:28
                  A nie mogla sie zakochac??????
                  Zadna z was tego do sievbie nie dopuszcza???
                  OJP
          • aniorek Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 23:19
            rosapulchra-0 napisała:

> Następna, która wie lepiej, gdzie kogo swędzi sciana

po prostu nie jest naiwna. w czasach studenckich pracowalam dorywczo w tzw. prasie kolorowej (niemieckim odpowiedniku gali) i moge z calym przekonaniem stwierdzic, ze showbiz to jedno wielkie bagienko, gdzie pan aktor sam informuje prase o rozstaniu z zona, zeby przypadkiem nie zostalo to pominiete w naglowkach...

oni sami szukaja rozglosu, bo maja z tego pieniadze i slawe. oczywiscie jesli nie mialo sie stycznosci z ta branza, mozna sobie zaklinac rzeczywistosc do woli, ale jest to cokolwiek naiwne.
            • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 14:03
              Ależ miało się, miało. I o ile mogę się zgodzić, że istnieją wyjątki, które postępują tak jak napisałaś, to jednak większość aktorów i piosenkarzy zachowują wysoki poziom dyskrecji.
        • bri Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 16:16
          Ci panowie też dostawali coś cennego, kiedy z nią byli, jeśli się na to decydowali, nie zapominaj o tym.

I to nie ona potem nawiązywała do tych związków w książce czy piosence sprzedając jej intymność, tylko ci panowie.
          • riki_i Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 19:59
            Gdyby o pobiciu przez Dode relacjonowala tylko Agnieszka Szulim, moglbym przypuszczac ze konfabuluje. Ale gdy jest kolejna osoba, jedna z wielu, po Monice Jarosinskiej, Jakubie Majochu etc. no to wierze jej, a nie Dodzie.

To samo o pannie Rosati co zbok Zulawski mowil raper Tede, proponuje tez siegnac do archiwum pudla. Na forach czytalem tez conieco z czasow gdy chodzila na imprezy w W-wie
            • aandzia43 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 20:15
              Ale wiesz Riki, to nie chodzi o to, czy panna Rosati trzyma cnote do nocy poslubnej czy hasa na drugim biegunie stosunku do swej cielesnosci. Chodzi o klase w sposobie opowiadania o swoich bylych.
              • riki_i Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 21:10
                No niby tak, ale przekornie zapytam, czyż seksualne prowadzenie się nie przynależy przypadkiem do szerokiego image'u osoby publicznej? Owszem, byli faceci nie powinni publicznie obrabiać dupy ex-partnerkom, ale jeśli chodzi o pannę R. to jej łatwość była tajemnicą poliszynela (przynajmniej ja w W-wie wiedziałem o tym gruuubo wcześniej niż Żuławski i Tede wyjechali ze swoimi opowieściami, o tym się po prostu mówiło w pewnych kręgach i tyle).
                • aandzia43 Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 22:38
                  Łatwość, nie łatwość, plotki, fakty - wulgarne i prymitywne teksty o byłych rzucane głośno to dno. W wydaniu męskim, żeńskim i nijakim. Mnie nie przeszkadzają cudze obyczaje seksualne jeśli nie krzywdzą bliźnich, a W.R. chyba nikogo nie zgwalcila, podstępnie nie uwiodla i z dzieckiem nie porzuciła wink Łatwość i przystepnosc W. tak się ma do tekstu, jakim potraktował ja Żuławski, jak trzymanie czarnego kota do palenia właściciela kota na stosie za czary.

--
                  "..żeby dostrzec że to "dziecko" miało już wiele doświadczeń za sobą. Zresztą, pisała już któraś, że nie była ona dziewicą, co pozwala przypuszczać, że być może to wcale nie był gwałt."
                  Sanrio
                  • riki_i Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 22:43
                    aandzia43 napisała:

> Łatwość i przystepnosc W. tak się ma do tekstu, jakim potraktował ja Żuławski, jak trzymanie
                    > czarnego kota do palenia właściciela kota na stosie za czary.

Ależ masz absolutną rację ! Przegiął tysiąckrotnie, zrobił z niej archetyp zwyrodniałej ladacznicy i obsmarował przy okazji całą rodzinę. Ja tylko pisałem o tym, że życie seksualne osoby publicznej imho może być przedmiotem dyskusji w mediach. Nienawistne i dyszące żądzą chorego odwetu zachowania a la Żuławski potępiam. Nie moja bajka.
        • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:11
          Jak dobrze widać po takich wypowiedziach, czym niektóre panie się kierują w życiu.
          • shumi-mi-las Re: Brawo dla Rosati :) 22.02.14, 07:31
            No dokladnie!
    • riki_i Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 21:48
      A mi dlaczego? Ja z nią nie spałem wink
      • morgen_stern Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 22:03
        I jęzor ci tez powinien odpaść.
    • lech.boleslaw.w Tede to raczej kiepska partia dla panny z... 20.02.14, 23:09
      dobrego domu. Król kiczu i tandety, równie dobrze pani Rosati mogłaby mieć romans z wokalistą składu Weekend.
      • aniani7 Re: Tede to raczej kiepska partia dla panny z... 20.02.14, 23:35
        Ten cały Tede to jakaś masakra. Przed "wyznaniami" nt. Weroniki postrzegałam go jako średnio zdolnego, nieatrakcyjnego chłopca z tzw. dobrego domu, po wynurzeniach - jako próbującą nieudolnie wybić się na taniej sensacji, bardzo źle wychowaną, bezkształtną górę mięcha.
        • lech.boleslaw.w Re: Tede to raczej kiepska partia dla panny z... 20.02.14, 23:42
          On od dawna stracił szacunek hip-hopowej braci i był tylko komercyjnym, białym murzynem dla publiki poniżej 14tego roku życia. Od dawna nikt go nie brał poważnie, ale do biznesu swego czasu miał łeb.
      • rosapulchra-0 Re: Tede to raczej kiepska partia dla panny z... 21.02.14, 00:20
        O co ci chodzi z tym Tede? Masz jakieś kompleksy na jego punkcie?
    • cherry.coke Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 23:33
      Bri post miesiaca smile krotko a celnie!
      • bri Re: Brawo dla Rosati :) 20.02.14, 23:38
        Czemu my w ogóle pozwalamy, żeby taki lech.bolesław wyładowywał tu swoje frustracje. Te posty powinny zniknąć. Klikam w kosz.
        • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:46
          Zapewne z bólu prawej ręki.
    • rosapulchra-0 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 00:21
      Bri, 100/100
    • rosapulchra-0 Rosati chce się odwołać od wyroku. 21.02.14, 11:40
      Chce, aby zakazano publikacji tej książki lub usunięto z niej fragmenty o Esterze, bagatela 160 stron. Oby wygrała!
      www.pudelek.pl/artykul/63990/rosati_odwola_sie_od_wyroku_chce_zakazu_publikacji/
      • aniorek Re: Rosati chce się odwołać od wyroku. 21.02.14, 11:52
        rosapulchra-0 napisała:

> Chce, aby zakazano publikacji tej książki lub usunięto z niej fragmenty o Ester
        > ze, bagatela 160 stron. Oby wygrała!
        > rel="nofollow">www.pudelek.pl/artykul/63990/rosati_odwola_sie_od_wyroku_chce_zakazu_publikacji/

Gdybym brzydzila sie obgadywaniem celebrytow, to na pudelka, czyli krola najgorszych plot i spekulacji, raczej bym nie zagladala.
        • rosapulchra-0 Re: Rosati chce się odwołać od wyroku. 21.02.14, 13:30
          To nie zaglądaj. Nakazuje ci ktoś?
          • aniorek Re: Rosati chce się odwołać od wyroku. 21.02.14, 23:58
            nie zrozumialas, ale to nie szkodzi.
            • rosapulchra-0 Re: Rosati chce się odwołać od wyroku. 22.02.14, 11:26
              Nie. To nie tak. Tobie złośliwość po prostu nie wyszła. No cóż począć..
      • arwena_11 Re: Rosati chce się odwołać od wyroku. 21.02.14, 15:12
        Kto miał przeczytać to przeczytał. Zakaz wydawania to już teraz nie ma znaczenia. Książka żyje własnym życiem. A wyrokiem tylko potwierdziła, że o nią chodziło.
        Chyba nie to było jej celem.
        • sumire Re: Rosati chce się odwołać od wyroku. 21.02.14, 15:16
          btw, zakazy sprzedaży i wycofywanie nakładu to miecz obosieczny. wokół książki na nowo robi się szum, egzemplarze na allegro chodzą po 300 złotych etc. lepiej chyba dać ludziom zapomnieć niż rozbudzać ich zainteresowanie.
          • riki_i Re: Rosati chce się odwołać od wyroku. 21.02.14, 15:21
            o tak, jeśli ktoś dotąd nie znał smakowitych szczegółów prowadzenia się Esterki, to teraz je pozna

ps. po uprawomocnieniu się obecnego wyroku Żuławski będzie mógł zrobić legalny dodruk, więc z pewnością zbierze 100k dla Rosati. jak to mówią tutejsze panie - lekkim twistem big_grin za to pijar Rosatki... no cóż wink
            • gryzelda71 Re: Rosati chce się odwołać od wyroku. 21.02.14, 16:35
              jeśli ktoś dotąd nie znał smakowitych szczegółów prowadzenia się Esterki
              > , to teraz je pozna

Jakoś mnie nie ciągnie.
    • memphis90 Re: Brawo dla Rosati :) 21.02.14, 15:37
      Hmmm, to by oznaczało, że wszystko, co Żuławski napisał w "Nocniku" jest prawdą? No, dla mnie to jednak pyrrusowe zwycięstwo Weroniki R.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka