Dodaj do ulubionych

"Drogówka" i "Jack Strong"

22.02.14, 17:20
Obejrzałam sobie wczoraj oba te filmy. I muszę powiedzieć, że zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Bartłomiej Topa - po prostu mistrz! Tak samo Dorociński - wielki szacun dla jego kunsztownej gry aktorskiej. Dla tych obu panów na pewno jeszcze nieraz obejrzę te filmy. I wam szczerze ich obejrzenie polecam.
Obserwuj wątek
    • moofka Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 22.02.14, 17:26
      jacka stronga gdzie ogladalas? jest gdzies w necie?
      ja tak nie cieeeeeeeeerpie do kina
      a chcialabym obejrzec juz
    • mindtriper Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 22.02.14, 22:03
      Rosa, tak trochę nie na temat (choć zgadzam się, obaj aktorzy świetni).
      Weź mi trochę napisz o tym kinomanie, jest to ligal? Czy może jak obejrzę 30 sekund filmu będę musiała bulić do końca życia jakiś haracz? A premium ile kosztuje?
      • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 22.02.14, 22:53
        Rejestracja jest za darmo. W czasie dużej oglądalności są pauzy, więc dobrze wybierać te pory, gdy mało ludzi siedzi na tej stronie. Ja mam podłączony komputer do telewizora, więc oglądanie filmu jest komfortowe. Oczywiście możesz wykupić abonament, najmniejszy to chyba trzy dni, wtedy buforowanie filmu jest zdecydowanie szybsze i nie ma tych przerw. Kiedyś był kinomaniak, abonament się sprawdzał, mogłam spokojnie swoją kartą płacić z zagranicy. Kinoman nie ma takiej opcji. Nie znalazłam też paypala, może ślepa jestem. Czekam, aż rozszerzą o możliwość płacenia z zagranicy. Oczywiście niektóre filmy mają fatalną jakość, ale to kwestia czasu, aby weszły dobre wersje. Wszystko jest legalne. A takich stron jak kinoman jest wiele i praktycznie wiele z nich działa na podobnej zasadzie, choć są i takie, które wymuszają właśnie po obejrzeniu kilku czy kilkunastu minut opłatę, jeśli chcesz oglądać film dalej. Oczywiście tych nie polecam. Filmy można oglądać z napisami lub z lektorem, lub w oryginale, lub z dubbingiem (szczególnie bajki dla dzieci). Wyszukiwarka ma bardzo szeroki wybór opcji, więc nawet gdy nie pamiętasz tytułu, to nie ma większego problemu ze znalezieniem filmu.
        Ogólnie polecam.
        • krejzimama Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 22.02.14, 23:07
          >Wszystko jest legalne.

smile)))))))))))))))))))))))))))
          • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 01:18
            Spodziewałam się mojej psychofanki na b., ale krejzi też może być tongue_out
            • iwles Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 09:29
              Z bolem, ale musze przyznac, ze krejzimama ma racje.
              • krejzimama Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 09:32
                No, żeby tak się poświęcać przy niedzieli tongue_out
              • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 09:33
                Z bólem muszę przyznać, że krejzi ma tak rację, jak ty jesteś rzetelną i obiektywną moderatorką.
                • krejzimama Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 09:40
                  Akurat jest.
                  Mimo, że czasami mam pretensje i uwagi, a czasami sprzedaję złośliwości to Iwles jest całkiem dobrą moderatorką.
                  Choć wiadomo, że tak naprawdę rządzi tutaj ktoś inny.
                  • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 09:42
                    Tia. D*polizusostwo masz zdecydowanie dobrze opracowane. EOT.
                    • iwles Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 09:47
                      Co nie zmienia faktu, ze wersje pirackie w Polsce legalne nie sa.
                      • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 09:49
                        Wersje pirackie są hurtowo ściągane na torrentach i to jest nielegalne. Oglądanie nie.
                        • iwles Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 10:44

to coś jak paserstwo
                          wiesz, że towar kradziony, ale uważasz, że jestes w porządku, bo nie ty ukradlas.
                          • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 13:46
                            Jasne. Jak nie kijem go, to pałką, byleby ostatnie słowo należało do ciebie. Nie wiem, skąd tak dobrze znasz się na paserstwie, ale widzę, że zdecydowanie lepiej niż na obiektywnym moderowaniu.
                  • mindtriper Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 10:11
                    > Choć wiadomo, że tak naprawdę rządzi tutaj ktoś inny.

Adam Michnik moderuje ematkę? O, rany...!
                    • krejzimama Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 10:14
                      Na akurat Michnik to już chyba niewiele ma do powiedzenia.
                    • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 10:19
                      krejzi ma na myśli jedną z najgorszych modek na tych forach, czyli zona_mi. Jest to osoba nieobiektywna, stronnicza, kierująca się antypatiami i podszeptami swoich psiapsiółek, tworząca kliki wokół siebie i banująca za nicka, a nie za nieregulaminowe wpisy.
                      • marychna31 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 19:03
                        serio? Zona_mi kiedykolwiek kogokolwiek zbanowała? To byłby chyba jedyny taki przypadek w historii forum gazety.
                        • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 21:12
                          Proponuję zatem dokładnie sobie przeczytać całą dyskusję i to, czym się zona_mi się kieruje, gdy banuje niektóre nicki:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,654,141401224,141547989,Re_poziom_wypowiedzi_moderatorki_forum_emama.html
                          • marychna31 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 23:01
                            Przeczytałam cały. Zaczynam sie rosa zastanawiać, czy ty wiesz co znaczy "banować"?
                            Banować oznacza blokować dostęp do forum. Zona komuś blokuje dostęp do forum?
                            • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 24.02.14, 00:01
                              Tak.
                              • marychna31 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 24.02.14, 09:19
                                > Tak.
                                No ale jak technicznie ona to robi? Przecież nawet blokowanie IP jest łatwo obejść pisząc przez proxy.
                                • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 24.02.14, 10:36
                                  Marychna, o to należałoby zapytać adminów Agory. Na pewno ma możliwość wycinania postów, im więcej ich tnie, tym dłuższego bana dostajesz z automatu. Najlepsze jest to, że czasem twoje wypowiedzi lecą, bo pocięte jest całe drzewo i ban też jest nadany. Żadne maile nie przynoszą skutku, przede wszystkim przez zona_mi są całkowicie lekceważone i nawet nie ma odpowiedzi.
            • bloopsar Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 12:04
              > Spodziewałam się mojej psychofanki na b.

Na złodzieju czapka gore, więc pluje na ślepo na innych, co? tongue_out
              • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 13:50
                A nie mówiłam? big_grin
                To indywiduum nie jest w stanie odpuścić sobie żadnej okazji, żeby się do mnie doczepić. Moja psychofanka, blupsarek - ogarek.
        • mindtriper Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 09:23
          Dzięki smile
        • sumire Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 09:49
          Jest takie legalne, że musi być hostowane na serwerach w krajach, których nie dosięga europejska jurysdykcja.
          • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 09:55
            Nie mam zielonego pojęcia, gdzie jest hostowane i mam to generalnie w rzyci. Jak już napisałam wcześniej - ściąganie pirackich wersji z torrentów jest nielegalne. Oglądanie filmów na stronie - nie.
            • sumire Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 10:00
              Ale te filmy w nielegalny sposób na te strony trafiły... Ech, whateva.
              • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 10:20
                Nie masz pojęcia, w jaki sposób filmy trafiają na te strony. Owszem mogą je wrzucać użytkownicy, ale muszą one być zatwierdzone przez moderatora. Może najpierw poczytaj regulamin, sprawdź, a potem się wypowiadaj. Ech, whateva.
                • iwles Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 10:30
                  tiaaa
                  a moderatorem jest KRRiTV uncertain
                • sumire Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 13:42
                  Sądzisz, że to wytwórnie filmowe w swej szlachetności wrzucają filmy, które wczoraj miały premierę kinową, do takich serwisów, żeby ludzie mogli je oglądać za darmo? smile
                  Btw, moderatorem każdy ziutek może zostać. Gdyby takie serwisy były legalne i rozliczały się z praw autorskich, działałyby raczej w porozumieniu z twórcami, jak Netflix czy Spotify, zamiast uciekać przed pozwami.
                  • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 13:48
                    Akurat z netflixa korzystam również. Nie widzę różnicy między kinomanem, który jest polski i angielskim netflixem.
                    • soczek_bez_gazu Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 24.02.14, 02:05
                      Różnica jest taka, że netflix płaci twórcom filmów, a kinoman nie
        • elle.hivernale Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 24.02.14, 09:57
          rosapulchra-0 napisała:
          Oczywiście niektóre filmy mają fatalną jakość, ale t
          > o kwestia czasu, aby weszły dobre wersje.

Czyli dopóki złodziej nie zripuje i nie wrzuci dvd jesteś skazana na film nagrywany przez innego złodzieja kamerką na sali kinowej. No, ale się obejrzało film (w jakości komórkowej i z przerwami co dwie minuty) i wątas można założyć big_grin

>Wszystko jest legalne.

Taaaa...
          • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 24.02.14, 10:38
            Następna przeszczęśliwa, że może dosr....
            Kolejne wcielenie psychofanki b big_grin
            • bloopsar Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 26.02.14, 03:48
              > Kolejne wcielenie psychofanki b

Ależ oczywiście, połowa forum to tak naprawdę jedna osoba big_grin Moderacja naturalnie też w tym siedzi i przymyka oko na IP wspólne dla całego tłumu wink
    • misiowamama-2 to ja na temat... 23.02.14, 20:57
      sobie pozwolę ... wink
      Drogówki nie oglądałam, słyszałam że dobry film. Jacka Stronga tak ( w kinie tongue_out) i jestem również pod wielkim wrażeniem... Bardzo dobra gra aktorów, świetny film, trzymający w napięciu. Osobiście polecam ...
      • rosapulchra-0 Re: to ja na temat... 23.02.14, 21:00
        Dziękuję. Za to, że na temat.
      • elastini Re: to ja na temat... 23.02.14, 21:05
        To ja odwrotnie, Drogówkę widziałam, bardzo mi się film podobał, choć brutalny, ale trzyma w napięciu, do tego aktorzy grają super. Na Jacka Stronga się wybieram, ale generalnie większość znajomych którzy widzieli jest mocno na tak.

A dopiero co był wątek "nie oglądam polskich filmów" i trochę tam ludzi pisała, że lipa w polskim kinie...

• rosapulchra-0 Re: to ja na temat... 23.02.14, 21:14
          elastini napisała:
          >
          > A dopiero co był wątek "nie oglądam polskich filmów" i trochę tam ludzi pisała,
          > że lipa w polskim kinie...
          >

Zapewne wypowiadali się te forumki, które nie oglądają polskich filmów i ich wiedza na ten temat jest zerowa.
          • rosapulchra-0 *wypowiadały się n/t 23.02.14, 21:15

• bloopsar Re: to ja na temat... 23.02.14, 23:11
          > A dopiero co był wątek "nie oglądam polskich filmów" i trochę tam ludzi pisała,
          > że lipa w polskim kinie...

Jak ma nie być lipa jak zamiast wspierać to polskie kino się kradnie nowości z sieci tongue_out
          • rosapulchra-0 Re: to ja na temat... 24.02.14, 00:02
            Naucz się pisać po polsku, moja psychofanko.
    • szalona_krycha Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 23.02.14, 23:05
      wywlókł mnie dziś chłop na Jacka Stronga i powiem szczerze, jestem mile zaskoczona. Świetny film, super zagrany, trzyma w napięciu do ostatniej minuty.
    • lilly_about Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 24.02.14, 08:12
      Rozbawił mnie kiedyś tekst koleżanki, która opowiadała, że właczyła Drogówkę przy prasowaniu, bo myślała, że to film lekki, łatwy i przyjemny. Film jest wg mnie ciężki, przejaskrawiony, ale robi wrażenie. Jacka Stronga nie widziałam.
      • rosapulchra-0 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 24.02.14, 10:38
        !00% racji.
        • butterfly_33 Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 25.02.14, 22:55
          Ogladalam oba filmy. Wieksze wrazenie zrobil na mnie Jack Strong jako film. w obu gra.aktorska swietna....dorzucilabym tutaj Uklad.Zamkniety. Tez mi sie bardzo podobal....
          • wpak Re: "Drogówka" i "Jack Strong" 26.02.14, 06:20
            Drogówka dla mnie kicha- film przejaskrawiony, oprócz bluzgów na prawo i lewo oraz ogólnej degrengolady nic nie zawiera, plus baaardzo marne zakończenie na zasadzie no to co by tu teraz jeszcze , bo już nie mam pomysłu.
            O Kuklińskim o niebo lepszy, zupełnie inna klasa, chociaż pozostawia wielki niedosyt wiedzowy, chciałoby się jeszcze więcej szczegółów ale trzyma w napięciu i pięknie szarością oddaje tamtejsza rzeczywistość Polski lat 70 i 80-tych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka