Dodaj do ulubionych

najbardziej skapa osoba jaka znacie

22.02.14, 19:55
czytam kultowy watek i nie wierze...

faceta co prawda skapego nie miałam, ale mój tato za to.......
1. Za każdym razem, gdy był przekroczony rachunek za internet nawet o 1zł - przecięty kabel telefoniczny (czasy modemów tel.) lub zabrana klawiatura komputera (!)
2. Są trzy łazienki ( dzięki mamie) - jedna na termę, dwie na ogrzewanie centralne. Kiedy orientuje się, że ktoś bierze prysznic w tej z termą - zakręca wodę, następnie zabiera "sluchawkę" prysznica razem z kablem. Zniknęła ich już co najmniej dwucyfrowa liczba
3. Kiedy gość korzysta z talety, po jego wyjściu zawsze komentarz : przyszedł się do nas wys**ć, żeby nas naciagnąć (?)
4. Mamy w kuchni piec kaflowy i elektryczny. Kiedy mam coś tylko podgrzać, cichaczem korzystam z elektrycznego - szybciej niż rozpalanie ognia i nagrzanie płyty. jeśli się zorientuje - wyłącza i robi awanturę. Nawet jeśli akurat w piekarniku jest ciasto....
5. Wystarczy, że wyjdę do toalety - już biegnie zgasić światło w kuchni/pokoju ( gdzie akurat siedzę) pomimo żarówek energooszczędnych. Jeśli gra wieża - również wyłączona z prądu, tak samo wyłączony laptop.
6. Zgłodnieję w nocy, zapalam światło, żeby zrobić np. kanapkę - awantura: bo w nocy się śpi!
7. Bierze leki na serce - dzieli tabletki na pół albo pomija dawki np. 2 dziennie zamiast 3, żeby zaoszczędzić
8. Wyrzucam moją zużytą szczoteczkę do zębów - wyjmuje ze śmieci i odkłada do szuflady dla siebie
9. Odstawiłam swój samochód do mechanika - jeśli pożyczy, muszę za każdym razem zatankowac za 20 zł, nawet jeśli jade tylko 10 km, poza tym za każdym razem sprawdza licznik i notuje km, żebym przypadkiem go nie oszukała, podwozić muszą mnie znajomi, ,kiedy dzwonię, żeby mnie odebrał np. z pksu ( 7km od domu) mówi, że mam iść pieszo i zazwyczaj się rozłącza.
10. Zakupy to mordęga, szczególnie odkąd nie jestem bezrobotna i szukam pracy. Na prośbę o zakup szamponu, zaproponował, że mnie obetnie na zapałkę. Serio.
11. Chemia domowa: po co ci mleczko do czyszczenia? jego mama szorowała piaskiem i było dobrze. Po dwóch tygodniach kiedy nie sprzatałam łazienek - zmiękł i kupił.
12. Proszek do prania? Za dużo pierzesz! Ja używam 2 pary skarpet na tydzien i jedne majtki i starcza. Nie, nie starcza, tego się nie da doprać.
13. Bierze prysznic 2 razy w tygodniu - wiadomo oszczędność wody. Czy już wspominałam, że jest rolnikiem? "Zapachy natury" w pozostałe dni maskuje dezodorantem.
14. Zakupy spozywcze- byłam z nim raz. Komentowanie głośno kazdej rzeczy, którą wrzucę do koszyka albo odkładanie na półkę - jeśli nie jest to rzecz, którą on sam by kupił czyli kolejno: masło, musztarda, marchew, cebula i woda mineralna. Wszystko poza tym, nawet pieprz, jest rzecza zbedną. Także zawartość naszej lodówki iście dietetyczna - jedyny plus, może schudnęwink

Kiedy pracowałam i zapełniałam lodówkę, wyjadał wszystko bez oporu. Nie, nigdy mu nie żałowałam, ale naprawdę tesknię już za własną pensją.
Obserwuj wątek
    • naomi19 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:00
      nie sądzę, żeby ktoś Cię przebił...
    • japanunieprzerywalempanieposle Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:02
      yyy to nie moj przyklad tylko z watku o skapych facetach. zalaczylam bo dotyczylo to rodziny a nie faceta.
      • naomi19 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:03
        aha, bo już Ci współczułam
      • kota_marcowa Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:03
        Napisałaś to tak, jak byś pisała o swoim ojcu, czyli jednak podpucha.
        • ichi51e Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:22
          Ja sie domyslil ze to cytat. Klania sie czytanir calosci a nie skanowanie.

Biedna laska. Ojciec niestety imho patologicznie skapy i bedzie gotzej
          • kota_marcowa Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:45
            Jak dla mnie, to psychiczny.
            • 5justi Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 23:30
              najlepsza jest ta zużyta szczoteczka do zębów wyciągana z kosza do dalszego używania big_grin
    • kota_marcowa Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:03
      Ty piszesz poważnie?
      Jak dla mnie to nie jest skąpstwo, tylko jakieś początki choroby psychicznej.
      No chyba, że to podpucha.
      Nie cierpię chytrych ludzi, nie mam takich wśród znajomych, trzymam się od nich z daleka.
    • mayaalex Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:03
      O kurcze sad
      Zycze Ci, zebys szybko znalazla prace.
      Moja mama czasem spogladala na polmiski i stwierdzala: "juz wiecej nie jedzcie to bedzie na dwa dni" ale nie wiem, czy u niej to bardziej lenistwo bylo czy skapstwo...
      • mayaalex Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:04
        A, doczytalam, ze to nie o Twojego ojca chodzi smile no ale tej biednej corce wspolczuje...
      • andaba Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:06
        Fajnie sad

Zastanawiam się tylko po co rolnikowi marchewka, niech se wyhoduje, taniej będzie.

Stryj mojego męża tylko wyłącza lodówkę, żeby prądu nie ciągła.
        • raczek47 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:16
          ale rozumiem,że zebrałaś tu przykłady z różnych wątków-nie dotyczą jednej osoby????
          mam nadzieję, że takie osoby nie istnieją.
    • aquella Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:15
      w tlc leci taki serial o megasknerach - dziewczyna chodzi po domu ze świeczką wieczorem, większość żarówek ma powykręcanych
      i robi sobie waciki z jakichś kurzów z suszarki bębnowej - ogólnie odlot
      albo mega bogata kobieta z wypasionym domem gdzie nie ma mebli bo jej szkoda na wyposażenie
      ogólnie ciekawe przypadki, konkurencyjne do wyżej opisanego wink
      • ichi51e Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:38
        Ej to nie sa kurze tylko strzepki nitek czystej bawelny! Sprytne suspicious
        • aquella Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 21:06
          daj spokój, ile trzeba się naskrobać żeby paczkę wacików stworzyć
          ogólnie uważam, że skąpy dwa razy traci
    • eliszka25 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:26
      no, tego ojca z watku zalozycielskiego raczej nie przebije wink, ale znam, albo raczej znalam, bo juz dawno nie mialam kontaktu, pewna skapa zone. byla to zona dobrego kumpla z pracy mojego meza. dziewczyna potrafila wyklocac sie o kazdy grosz w sklepie, starannie przegladala wszystkie gazety reklamowe w poszukiwaniu kuponow rabatowych itd. po prostu musiala zaoszczedzic, chocby to byl 1 grosz. jedna kolezanka wybrala sie z nia kiedys na babskie zakupy. chodzily po centrum handlowym, na koniec weszly do marketu spozywczego, a tam przy kilku stoiskach jakies degustacje. laska chodzila do kazdego stoiska po kilka razy, zeby sie najesc, a kiedy kolezanka zaproponowala, zeby weszly gdzies cos zjesc, to uslyszala "a po co, ja nie jestem glodna" tongue_out

najlepsze byly jednak urodziny jej meza, na ktore zostalismy raz zaproszeni. gosci przywitaly stojace na stole paluszki. jubilat serwowal alkohol. wreszcie nadeszla pora kolacji. gospodyni zniknela na chwile w kuchni, z ktorej wylonila sie z pytaniem "kto chce parowki i ile?" autentycznie chodzila miedzy goscmi z pytaniem ile kto zje parowek, liczyla te parowki i pytala, czy dac keczup czy musztarde. zagrzala tyle, ile naliczyla big_grin. oprocz parowek byl jeszcze tort, ale nie zostal postawiony na stol. jubilat w kuchni zdmuchnal swieczki, po czym zona ukroila kazdemu przydzialowy kawalek i tort schowala. nie wiem w sumie po co, moze miala zamiar wyprawic mu jeszcze urodziny dla rodziny albo cos big_grin
      • eliszka25 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:29
        a, dodam jeszcze, ze opisana kobieta nie musiala oszczedzac na wszystkim. jej maz zarabial na tym samym poziomie, co moj, czyli naprawde dobrze. na zycie im z pewnoscia nie brakowalo wink
        • toxicity1 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:45
          Najbardziej skąpa osoba jaką znam robi łaty na cienkich rajstopach.
          Nie ceruje, tylko naszywa łatę. Konkretnie na kolano.
          Widziałam ją w tych rajstopach we Wszystkich Świetych i w BN.
    • capa_negra Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 20:59
      Mam taką sąsiadkę.

1.Proszony grill
      Coś tam świętowała.
      Razem z gospodarzami 8 osób. do jedzenia po plasterku karkówki. Musztardy i keczupu nie miała, na osiem os 0,7l jakiejś wódki , chleb i tyle.
      Karkówkę położyła na grillu na ostatnim kawałku folii aluminiowej podziurkowanej widelcem.
      Jedni sąsiedzi poszli do domu po musztardę i tacki, my po węgiel - swoja wódkę przynieśliśmy już wcześniej.

2. Jakaś impreza u nas czy o sąsiadów.
      Za każdym razem ten sam tekst " dzisiaj jedliśmy tylko śniadanie bo u was pojemy"

3. Średnio raz na kwartał "rzucają" palenie i w tym czasie na zmianę chodzą do palących sąsiadów zapalić na sępa.

4. Palą dużo szczególnie cudzych - na każda imprezę przynoszą max pól paczki na dwoje, a potem palą cudze.

5. Hicior - sąsiadka spłacała dziecku kredyt studencki i nadpłaciła ok 34 zł. Nie mogła ich wybrać musiało dziecko i .................... nie oddało jej!!!!!
      Przez dwa tygodnie kłapała do każdego kto chciał słuchać , że to była jej kasa i powinna być jej oddana.

6. Upiekła kaczkę na obiad dla czterech osób i zostało jej na jutro!!

7. Przez 2 lata? jeździli starą Mikrą taka bez wspomagania i to 50 km na godzinę bo oszczędniej. Większe auto stało w garażu. Większe zostało zamienione na mniejsze, które dalej stoi w garażu, a mikra dalej w użyciu.

8. Wieczne dociekała ile kosztuje utrzymanie psów sąsiada...

To nie są biedni ludzie, nie maja nikogo na utrzymaniu bo dzieci dawno wyszły z domu. Mówimy o nich Sępiki, chociaż w stosunku do niego to niezasłużone - po prostu gość jest totalnie zdominowany w domu, ale ona jak by mogła do by własne goowno zjadła.
    • whitney85 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 22:17
      Uuu grubo. Od dziś przestaję nazywać ojca skąpcem. Ostatnio nawet podarował mojej córce balon.
    • hipinka Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 22:36
      mi z tamtego wątku zapadły w pamięć 2 sytuacje
      1. kiedy facet wydzielał swojej dziewczynie 1 listek papieru toaletowego gdy ta szła do łazienki (papier był schowany w jemu znanym miejscu)
      2. kiedy dziewczyna za każdą herbatę/ kawę wypitą w domu swojego chłopaka musiała płacić złotówkę big_grin
      ogólnie tamten wątek wstrząsający był
      • solejrolia Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 20:03
        złotówkę? no to facet chciał na niej zarobić tongue_out
        ostatnio wyliczyłam z chłopem, kupa śmiechu była przy tym, ile kosztuje kawa domowa, z mlekiem i cukrem, ale tylko łyżeczka, wyszło 80groszy, zaokrąglając w górę - jakby ktoś nie wierzył, to mogę podać nasze wyliczenia wink
        • hipinka Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 24.02.14, 15:18
          widzisz, to się okazało, że ten gość był nie tylko sknerą ale i zdziercąsmile
          pamiętam, że był jeszcze gość, co używał miesiącami tego samego kawałka nitki do zębów, fuj
    • mamusia1999 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 22:37
      to ja zdradze...pania X. rodzina b. zamozna. mieli psa. sasiadka przyniosla spora porcje wedliny, ze juz chyba tak jakos nieladnie pachnie i moze pies zje. faktycznie, juz taka sliska byla. obdarowana kazala dzieciom wedline umyc pod bierzaca woda i podala na kolacje.
    • yeerba Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 22:40
      już nie nasz znajomy

z serii prezenty dla znajomych na urodziny:
      - my dostaliśmy kołpaki do samochodu, na których ołówkiem było nasmarowane złom (koleś pracował w dużej firmie samochodowej i miał dostęp do takich "akcesoriów")
      - ja dostałam filiżanki, a u nich jest cukiernica od kompletu
      - szwagierka dostała płytkę z muzyką etniczną z jakiejś taniej gazety kolorowej (dodam, że nie interesuje się taką muzyką). Nawet nie opakowali w coś, co mogłoby chociaż wyglądać na to, że płytka to nie dodatek.

z serii buractwo:
      - za podwiezienie po drodze raz na rok (np. z imprezy) należała się kasa 1/2 paliwa
      - jak z rozliczenia brakło 5 pln i było mu się dłużnym (PIĘĆ ZŁOTYCH), od następnego dnia były już telefony o niezwłoczne oddanie kasy. Potrafił przyjechać specjalnie po te 5 pln.
      - rozliczenia zawsze jakoś tak przebiegały, że ewidentnie było się nabijanym w butelkę

Zakończyliśmy męczącą znajomość, ale dochodzą nas jeszcze słuchy, że kolesiowi nie przeszło smile
      • zuzi.1 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 22:57
        "Skąpstwo to zwykle przejaw poważnych zaburzeń osobowości - ostrzega Tatiana Ostaszewska-Mosak, psycholog kliniczny zdrowia z Centrum Doradztwa i Terapii psycholog.com.pl" :

www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&ved=0CFkQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.se.pl%2Fkobieta%2Fpsychologia%2Fmoj-maz-jest-dusigroszem_285288.html&ei=lxwJU-nANaKK4ASNv4GgDQ&usg=AFQjCNGfktmlux4uJulTyt97E3efH-hDNA&bvm=bv.61725948,d.bGE&cad=rja
        www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&ved=0CEAQFjAD&url=http%3A%2F%2Fpierzchalski.ecclesia.org.pl%2Findex.php%3Fpage%3D10%26id%3D10-01%26sz%3D%26pyt%3D743&ei=lxwJU-nANaKK4ASNv4GgDQ&usg=AFQjCNEuS43N1rKcK_kP4BfSwPOD6yw9cQ&bvm=bv.61725948,d.bGE
    • kropkacom Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 22:57
      Współczuje.
    • kkalipso Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 22.02.14, 23:48
      Wiele znam, większość ludzi tak naprawdę jest skąpa.

Koleżanka na przykład wydzwaniała przed każdą imprezą co by jej się na prezent spodobało, żeby przypadkiem impreza nie wyszła drożej niż łączna wartość prezentów. Kolegę "wiecznego studenta" poprosiła o deskę do prasownia big_grin Albo błagała o składki np. o aparat fotograficzny.
    • chocolatemonster Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 00:01
      Rzuc linkiem,prosze!
      • hiacynta333 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 01:35
        [url=http://forum.gazeta.pl/forum/w,16,72618380,72618380,Najbardziej_skapy_facet_ranking_.html]Tekst linka[/url]
        • hiacynta333 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 01:37
          forum.gazeta.pl/forum/w,16,72618380,72618380,Najbardziej_skapy_facet_ranking_.html
          • 3fanta Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 08:45
            Nie da się wejść
            • misterni Jak się nie da 23.02.14, 16:36
              Jak da? wink
          • chocolatemonster Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 22:30
            Dziekuje!
          • semihora Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 23:18
            A ja się zastanawiam, czemu te dziewczyny były z tymi facetami, niektóre nawet dzieci sobie dały zrobić (ale to chyba z tej oszczędności, na gumki było szkoda)... Straszne sad
    • madi138 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 09:51
      moja ciotka;
      -wesele corki (przyjecie w domu na okolo 30 osob)- podano tort, taki sredniej wielkosci, na ktory zalapali sie tylko mlodzi, swiadkowie i rodzice. nastepnego dnia biadolila, ze przeciez drugi tort zostal w lodowce i zapomnieli go podac... na stolach swiecilo pustkami. do picia postawiono jedna butelke coli. nikt nie mial odwagi jej ruszyc. goscie dzielnie pili wode.
      -zaproszenie na obiad- goscie delektuja sie krwista watrobka, gdy nagle z pokoju wylania sie ukochana coreczka gospodarzy, jeczac, ze ona juz nie da rady zjesc drugiego schabowego...
      moi sasiedzi:
      zeby zaoszczedzic na szambie, wypompowywali nieczystosci na sasiednia, nieuzytkowana dzialke porosnieta krzaczorami. latem zapachy powalaly, a straz miejska masowo cierpiala na zanik powonienia...
    • neffi79 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 12:40
      każdy punkt podchodzi pod zaburzenie psych.
      te majty raz na tydzień są chyba faworytem
      • azja001 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 14:23
        Mąż mojej koleżanki jest dosyć oszczędny i kiedyś gdy wyraziłam zdziwienie, że prawie codziennie na obiad wystarcza mu tylko zupa, przekonywał mnie że jako nastolatek gdy wracał do domu ze szkoły na obiad jadł tylko zupę. I teraz gdy wraca z pracy również taki obiad jest wystarczający. Trudno mi to sobie wyobrazić, no ale fakt jest dosyć skuteczny w oszczędzaniu.
        • marychna31 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 15:01
          > Mąż mojej koleżanki jest dosyć oszczędny i kiedyś gdy wyraziłam zdziwienie, że
          > prawie codziennie na obiad wystarcza mu tylko zupa
          Jestem jaroszką i zupy to podstawa mojego żywienia. Uwielbiam zupy, gotuję prawie codziennie, co drugi dzień, rodzinie dodaje kurczaka, sama jem oczywiście tylko warzywne. Nie czuje się ani skąpa ani jak bohaterkawink
          • ichi51e Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 18:41
            To chyba od zupy zalezy. Jak ktos robi zupe w typie cienkiego rosolku na kostce to by raczej nie przezyl. Moja mama robila krupnik na podrobach w ktorym lyzka postawiona stala pionowo big_grin swietnie nam na obiad wystarczalo. Flaki tak samo. I barszcz bialy. I chlodnik. Ale moja mama robila te supy na bogato big_grinD
    • to_ja_tola Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 14:30
      To chyba jakas sciema???
      • azja001 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 14:40
        to_ja_tola napisała:

> To chyba jakas sciema???

To do mnie? No sama czasem o tym myslę, że to ściema. Ale jego żona, tzn ta moja koleżanka sama twierdzi, że gotuje mu zupę na 3 dni i jemu to wystarcza a sobie cos tam innego upichci czasem. Trudno mi sobie wyobrazić nastolatka jadącego na zupce i myślę że on troche racjonalizuje swoje teraźniejsze oszczędzanie.
    • gretchen184 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 14:38
      mój teść:
      -jeśli jednego dnia bierzesz prysznic to już nie wolno myć głowy bo za dużo wody pójdzie (nie pytajcie mnie skąd to przekonanie),
      -kąpiel w wannie dopuszczalna wyłącznie w kałuży wody na dnie a i to nie za często,
      -teść wyłącza komórkę na noc,żeby się nie zużywała,
      -nigdy nie używany przepływowy ogrzewacz wody w kuchni, bo za dużo prądu zużywa,
      -notoryczne kupowanie przeterminowanych słodyczy dla dzieci, na wyprzedażach, zdarzyły się kiedyś czekoladki-białe ze starości, z robakami
      • iwonadan1 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 16:57
        Może nie jakieś drastyczne skąpstwo mojej koleżanki z pracy, ale:
        1. herbata w torebce parzona kilka razy - przez kilka dni,
        2. kanapki przynoszone kilka razy w tym samym zatłuszczonym papierze.
        Osoba jest bardzo dobrze sytuowana, wykształcona ale "oszczędna" w swoim mniemaniu w rozsądny sposób. Dla mnie jest to co najmniej obrzydliwe
    • mary_lu Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 16:57
      Chciałam wpisać moja mamę, która myła słomki do napojów, ale z czym do ludzi big_grin
      • solejrolia Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 20:15
        papier śniadaniowy, uzyty parę razy, czy umycie słomek do napojów, itp podobne to może nawet nie być ze skąpstwa, tylko może naleciałość "poprzedniej" epoki? tak sadzę?
        ja też torebki foliowe jednorazowe używam kilka razy, aż się przetrze, bo wciąż mam w pamieci czasy, gdy nic nie było, a zwłaszcza takich "luksusów" jak reklamówka.
        słomki do napojów też myłam , bo jak kiedyś wystałam je w kolejce, to potem mogłam długo tego towaru nie uświadczyć w sklepach. teraz słomek nie kupuję wcale, ale
        ale jeśli raz użyta torba foliowa nie ląduje w koszu, to u mnie nie jest bynajmniej ekologia, a własnie pamięć tamtych czasów. bo mam zakodowane w głowie, że tak trzeba, i tyle. wink
        • a1ma Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 22:35
          Dla mnie to ekologia. Staram sie unikać plastiku, a jesli juz, to staram sie wykorzystywać wielokrotnie.
    • fomica Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 20:19
      Nie jest to może jakis rekord, ale facet mnie nie przestaje zadziwiać. Kolega, kierownik w branży IT, zarobki 5-cyfrowe. Zaprosił dziewczynę na romantyczny kilkudniowy wyjazd, zarezerwował jakis fajny hotel. Na miejscu okazało się że jest niezła pogoda i wcale nie pada, więc przeniósl się z nią do namiotu. Opowiadał nam potem jakie znaleźli tanie pole namiotowe smile
    • heca7 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 20:32
      forum.gazeta.pl/forum/w,384,60745581,60745581,Patologiczne_skapstwo.html
      A czytalyscie ten watek?
      Nie czytalam calego watku bo przez 3 dni bylam z dala od internetu. Sorry za błędy , pisze na tablecie.
      • lucadimontezemolo Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 23.02.14, 23:12
        Dalsza rodzina: zapraszają na kolację, okazuje się że wszystko jest wyliczone tzn. 2 plasterki wędliny i 2 plasterki sera na osobę i po trzy kromki chleba dodatki typu ogórki kiszone itp w ilości minimalnej.I zero dokładek. Za pierwszym razem był szok, za kolejnym razem człowiek się najadał albo przed albo planował ucztę po.
        Ta sama rodzina zapraszająca na obiad , co oznaczało 2 mrożonki warzywne ugotowane coś ala leczo i tyle.Ewentualnie herbata w ramach deseru.
        • bei Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 24.02.14, 09:55
          Znam mamę, ktora przez rok nie kupiła kredek dzieciom w wieku przedszkolnym, bo poprzednich kredek nie szanowały.
          Z rozmowy dalszej wynikało, ze kredki po prostu zużyły się.
          Te same dzieci spały przez dlugi czas w łóżeczkach, z których już dawno wyrosły.
          Rodzina nie należała do biednych.
    • szalona-matematyczka Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 24.02.14, 14:52
      Ja akurat znam tylko skapych mezczyzn, ale nie znam skapych kobiet. Dodatkowo zawsze sa to panowie po 50:
      1. Pan nr 1: ma wlasne firmy, nieruchomosci, super prosperuje. Nie daje na dom praktycznie nic, choc spi tam i je. Zone ma aniola. uncertain Zona pracuje, ale zarabia normalna pensje. Z tego urzymuje dom, 2 dzieci, gotuje takze obiadki dla meza. Ostatnio ten aniol sie jednak wsciekl i zazadala pieniedzy od meza na utrzymanie diomu. Pan nr 1 sie zdumial, przez kilka dni nie odzywal, pojechal na delegacje a kiedy wrocil wyciagnal triumfalnie 150 zl (slownie: STO PIECDZIESIAT!) dal zonie-aniolowi i powiedzial, ze ma nadzieje ze do konca roku jej wystarczy (byl pazdziernik 2013). Aha, pan nr 1 sobie nie skapi, co rusz nowe samochody, ubrania znanych projektantow.
      2. Pan nr 2: jest wysoko postawionym managerem, zarabia 30.000 miesiecznie, umowa na czas niekreslony, zreszta pracuje juz tam 20 lat. Dlugo nie mogl znalezc zony (hm, ciekawe dlaczego). W koncu przywiozl sobie dziewcze zza granicy, ktora urodzila mu dziecko. Pan nr 2 mimo takich zarobkow mieszka w pokomunistycznych blokach, co prawda ma 4 pokoje ale wynajmuje!! Bloki rozsypujace sie, z menelami., na uboczu, wiec do autobusu idzie sie 15 minut. Ale wynajem jest tani. smile Pan nr 2 nie ma samochodu prywatnego, oczywiscie zona tez nie ma, wiec przy takich zarobkach meza jezdzi autobusami do pediatry z dzieckiem (pan tez nie ma pieniedzy na taksowki). Dziecko wszystkie rzeczy (ubrania, wozek) dostalo second hand, pan nr 2 spedzil wiele czasu szukajac tanich rzeczy dla dziecka, te second hand rzeczy nie sa zbyt zadbane (ja sama widzialam plamy na wozku, znoszone zniszczone ze starosci ubranka). Jego zona dostaje jednak reguralne comiesieczne kieszonkowe, bo pan jest "hojny" i to w wysokosci 100 miesiecznie, za ktore kupuje sobie i dziecku ciuchy, kosmetyki, z fryzjera juz zrezygnowala 3 lata temu, ale ma piekne dlugie wlosy. Zona skarzyla mi sie, ze ten pan w weekendy sie nie myje, by zaoszczedzic. W urlopy tez nie. Ostatnio musial wziac 10 dni urlopu, oczywiscie nigdzie nie pojechali, a pan siedzial w domu i podobno te 10 dni nie korzystal z prysznica. Z wanny tez nie korzystal. Jeszcze kiedys opowiadala mi, ze deska klozetowa byla tak zniszczona, ze nie dalo sie na niej siedziec. Ona poprosila meza o kupno deski, a on powiedzial, ze nie kupi, bo w wynajmowane mieszkanie nie bedzie inwestowal. uncertain
    • jowita771 Re: najbardziej skapa osoba jaka znacie 24.02.14, 15:27
      Jaka woda mineralna? To w kranie nie ma wody? Rozrzutny ten Twój ojciec. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka