Dodaj do ulubionych

Przyznacie się?

25.02.14, 16:17
Jaki książkowy lub filmowy gniot Wam się podobał?
Co obejrzałyscie albo przeczytałyście-podobało Wam się-ale wstyd się przyznać w towarzystwie?smile
Ja przyznaję bez bicia,że mi się fajnie 50 twarzy Greya czytało i chyba sięgnę po drugi tom z ciekawosci jak się potoczą losy rumieniącej się studentkismile
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Przyznacie się? 25.02.14, 16:22
      O jezu... Chwila prawdy nadeszla... Kresley Cole (stare nowe coraz gorsze) i Shelly Laurenston.... Lubie mimo ze kazda ksiazka taka sama...
    • morgen_stern Re: Przyznacie się? 25.02.14, 16:24
      Pasjami lubiłam czytać książki Jackie Collins, była tak, co się część działa w środowiskach mafijnych w latach 30-tych... fajne to było. Dziś też bym machnęła, muszę poszukać smile ale tu nie ma się czego wstydzić, sprawnie napisany obyczaj z dużą porcją sensacji i zdrowego seksu.
    • mamusia1999 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 16:25
      rozlewisko 1 i 2 chetnie przeczytalam. podobnie jak w przypadku "Lalki" B. Prusa nigdy bym w filmie M. Braunek nie obsadzila.
      ogladalam z Mloda niem. SuperTalent i jeszcze dwie edycje temu z zainteresowaniem, rowniez zawodowym, cala maszyneria hula bez zarzutu. a ostatnia 10 to nawet spiewac umiala. ogladalam rowniez GermanysNextTopModel, teraz juz sa bardzo wtorne.
      aha! ogladnelam Zmierzch od poczatku do konca, tez mam alibii, ze z Mloda wink ale ksiazki nie przetrawilam ani ociupinki
    • nangaparbat3 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 16:29
      W czasach okołorozwodowych pasjami czytalam angielskie romasne historyczne, poprawialy mi nastroj.
      A - w dzieciństwie uwielbialam "Pokoj na poddaszu" i czytalam w kołko, do dzisiaj pamietam pierwsze zdanie: Anka byla tak zmęczona, że zupelnie leciala z nog - Wandy Wasilewskiej, o zgrozo. I teraz chetnie bym przeczytala, gdyby mi wpadl w rękę, nawet z czystej ciekawości, co mnie tak urzekalo?
      • heca7 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 16:47
        Ha! Mam tą książkę i tez w dzieciństwie mi się podobala. Muszę do niej zajrzeć smile
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:41
        znalazlam ta ksiazke jako 10 letnie dziecko i czytajac bylam pewna, akcja ma miejsce w prlu...
    • mag1982 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 16:30
      Zmierzch cała trylogia i w ogóle liczne romanse z tym, że ja mało wstydliwa więc się z moim kiepskim gustem nie kryjęwink
    • a1ma Re: Przyznacie się? 25.02.14, 16:34
      Czytanie forów internetowych sie liczy?
    • beataj1 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 16:39
      Saga o ludziach lodu. Bardzo często wracałam do wybranych ulubionych tomów.
      Bardzo lubiłam też romanse historyczne - wybierałam te o najlepszych tytułach w stylu Węgierska tancerka albo Bezwzględny lord. Im bardziej "wdzięczny tytuł" tym lepszą miałam zabawę przy czytaniu.
      Zmierzch tez mi się podobał. Generalnie lubię klimaty wampirze. Kocham Annie Rice i serię Czysta krew (książki i serial).
      Kocham prawdziwie książkę Błękitny zamek LM Montgomery. Ostatnio znowu ściągnęłam sobie audiobooka i słuchałam spacerując z wózkiem. Egzemplarz papierowy jest już prawie w strzępach.
      Jak miałam 14 lat i czytałam Trędowatą szlochałam jak szalona. Matko jak ja płakałam jak Stefa zeszła.
      • ichi51e Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:42
        Blekitny zamek byl super! Ta ksiazka zasluguje na romansowego nobla!
        • zona_mi Re: Przyznacie się? 25.02.14, 18:51
          Błękitny zamek to nie jest gniot.
          • sueellen Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:15
            Nie wierzę, że tyle osób kocha błękitny zamek! A ja 15 lat bałam się przyznać tongue_out i do tej pory żałuję, że nie nakręcono filmu!
          • memphis90 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:19
            Błękitny zamek i seria Emilka... to były moje ulubione książki LMM smile Chętnie bym do nich wróciła...
          • na_pustyni Re: Przyznacie się? 25.02.14, 21:47
            Pewnie, że nie!
      • agaja5b Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:16
        beataj1 napisała:

> Saga o ludziach lodu. Bardzo często wracałam do wybranych ulubionych tomów.
        O Jezu, ja też! Na usprawiedliwienie dodam że 12 lat miałam i kochałam tę serię nieprzytomnie, kupowałam i czytałam w tajemnicy, bo matka nie była zachwycona moim zainteresowaniem tą książką i wydawaniem kasy na nią.
        >
        • ichi51e Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:06
          Tez kupowalam w tajemnicy. Matka z babcia mi podbieraly :p
    • mid.week Re: Przyznacie się? 25.02.14, 16:42
      E.E.Schmitta czytałam kilka pozycji i mi sie podobały, a ponoć to taki drugi Coehlo?
      Z filmów lubię durne komedie romantyczne włącznie z tymi co to dostają maliny i w których gra J.Aniston.

Cięzsze grzechy to tytuły, które mi się absolutnie nie podobały ale uchodzą za kanon i must read/ must watch:
      100lat samotności - nie dotarłam do połowy
      Buszujący z zbożu - nie dotarłam do 1/3
      seria Colette - doczytałam do końca bo byłam chora i nic innego do czytania nie miałam
      Większośc naszych topowych komedii (Miś, Rejs, Sami Swoi, Nie lubię poniedziałkow etc) nudzi mnie śmiertelnie.
      Matrixy, Władcy pierścieni, hobbici, Star Warsy - rzyg.
      • roks30 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 16:51
        Kiedyś pasjami czytałam Danielle Steel, wszystko tej autorki co tylko udało mi się znaleźć. No i lubię polskie seriale.
        • eo_n Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:09
          Jedna z bardziej kompromitujących to chyba Wilkołak
          Jonathan Maberry.
          I jeszcze inne horrory, romanse, kryminały. Czytuję regularnie takie różności smile
    • jak_matrioszka Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:15
      Przyznam sie do wszystkiego co czytalam lub ogladalam, tylko podaj liste gniotow, uczciwie odchacze smile
      Hurtem moge sie do roznorakich komedii przyznac, pewnie niejedna z nich za gniota uchodzi.
      • marzeka1 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:23
        Ktoś już wyżej miał podobny gust:
        na zły humor, chandrę nie ma nic lepszego niż "Błękitny zamek" Lucy M. Montgomery- mimo że dawno już w wieku nastolatkowym nie jest, książkę uwielbiam do dziś.
        Podobała mi się 1 część sagi "Zmierzch"- wiem, dlaczego nastolatki oszalały dla tej książki swego czasu.
        Jak miałam 12 lat zalewałam się rzewnymi łzami, czytając " Trędowatą" Mniszkówny.
        • ichi51e Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:45
          O jak juz jestesmy w klimatach to ja jeszcze mam na sumieniu (z nastolectwa) Dewajtis Czahary i miedzy ustami a brzegiem pucharu.

• jak_matrioszka Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:52
            O przypomnialo mi sie: Raz w roku w Skirolawkach czytalam! I mialam ubaw po pachy big_grin
          • dantonka Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:06
            miedzy ustami a brzegiem pucharu

ja też i pamiętam, że mi się podobało smile
          • agaja5b Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:19
            Dewajtis to ja na studiach połknęłam, trochę z nudów ale wciągnęła mnie i się podobałasmile
          • rhaenyra Re: Przyznacie się? 25.02.14, 22:11
            rodziewiczowny to ja przeczytalam co sie dalo( czyli to co znalazlam u rodziny, a duuuzo tego bylo ) w dziecinstwie
            • ichi51e Re: Przyznacie się? 25.02.14, 22:12
              W sumie tylko wrzos mnie zawiodl. A raczej zaskoczyl...
        • imogen0 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 18:41
          Jako nastolatka czytywałam romanse pani Courths-Mahlersmile
          • ichi51e Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:12
            No coz... Jak tu ktos napisal... Dajcie liste... To tez odhaczam.
            • imogen0 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:59
              Chodzi mi o książki,które się swietnie sprzedają,świat czyta a jednak... jak wspomniałam wśród znajomych że czytam Greya widziałam pełne politowania spojrzeniasmile
              Podobnie było z Jedz,módl się,kochaj (fakt,mega nudna) dalej,Brown,Warthon,Coelho,Kalicińska,Wisniewski...i mozna tak do rana...
              • mid.week Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:36
                o to dopiszę Elizabeth Gilbert, czytałam nawet drugą część, tak mnie wciągnęło wink I film widziałam, całkiem sympatyczny.

Wiśniewskiego czytałam Samotność w sieci i nawet dokończyłam zastanawiając się co ze mną jest niehalo, że reszta świata nad tą książka łka a ja rżę ze śmiechu. Najbardziej ubawiła mnie scena śmierci głuchej ukochanej pod koparką. Nawet teraz rżę smile

• m_incubo Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:25
            Moja mama je uwielbia big_grin
          • jowita771 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:53
            > Jako nastolatka czytywałam romanse pani Courths-Mahlersmile

Ja też, razem z mamą. Najlepsze, że po przeczytaniu jakichś pięciu wiadomo było już, jak się potoczy akcja w innych, bo baba miała mniej więcej tyle szablonów, zmieniały się tylko nazwiska bohaterów, nawet wyglądały te bohaterki podobnie, chyba taki typ jej sie podobał po prostu.
            • rhaenyra Re: Przyznacie się? 25.02.14, 22:11
              dzika urszule najbardziej lubilamtongue_out
          • rhaenyra Re: Przyznacie się? 25.02.14, 22:08
            a kto nie czytal tongue_out
      • rhaenyra Re: Przyznacie się? 25.02.14, 22:09
        ja tak samo smile
    • moofka Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:22
      filmowo?
      lubie legalna blondynke i sex w wielkim miescie
      californication i m jak milosc big_grin
      greya czytalam ale jednak z letkim niesmakiem smile
      • na_pustyni Re: Przyznacie się? 25.02.14, 21:52
        prostestuje, Californication to nie jest gniot wink
    • zoja.anna Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:27
      50 twarzy greya choc nie skończyłam trzeciej częsci.
      zmierzch przeczytałam ze 4 razy.
      ostatnio zachwycam sie nad Intruzem autorki zmierzchu... No cudowna historia
    • kropkacom Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:29
      Bardzo lubię Bridget Jones's Diary (filmy i książki).
      • loola_kr Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:35
        Film Bridget Jones's Diary uważam za jeden z najwspanialszych - byłam pierwszy raz kinie z koleżankami po porodzie smile
        Uwielbiam Zmierzch i Harego Pottera (filmy i książki), lubię kryminały.
      • kalia-kalia Re: Przyznacie się? 25.02.14, 21:46
        Wielbię książkę "Dziennik Bridget Jones", ale protestuję przeciw umieszczaniu jej w kategorii gniot. Co to, to nie!
        • na_pustyni Re: Przyznacie się? 25.02.14, 21:52
          wyszła kolejna czesc
    • vre-sna Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:39
      Movie 43. Film gwoli wyjaśnienia. Naprawdę, nie wiem czemu, ale serdecznie się uśmiałam.
      Coż, może akurat taki gniot był mi potrzebny.
      • loola_kr Re: Przyznacie się? 25.02.14, 17:49
        e, ogladaliśmy wywrywkowo na imprezach wielokrotnie i zawsze pokładaliśmy się ze smiechu big_grin
      • vre-sna Re: Przyznacie się? 25.02.14, 18:06
        A, i obsada niezła.
        Np. Facet z jajkami wyrastającymi z grdyki (w scenie gra Kate Winslett), masturbujący się kot i wróżka spełniająca marzenia za złote dukaty. Oraz ipod w kształcie pięknej kobiety z wiatraczkiem w miejscu, gdzie młodzi chłopcy tracą palce.
        Głupie, wiem smile

• andaba Re: Przyznacie się? 25.02.14, 18:22
          Saga o Ludziach Lodu.
          Oraz "Opowieści" tej samej autorki.
    • martha_marcy_may_marlene Re: Przyznacie się? 25.02.14, 18:26
      Jak gdzieś przeczytałam, że 'Showgirls' Verhoevena dostały złote maliny czy coś w tym stylu za najgorszy film roku, to byłam w szoku. Bo ja uważam ten film za jeden z lepszych filmów ever i nie potrafię wyjaśnić czym kierowali się przyznawacze.
      A poza tym obejrzałam pierwszą i drugą część Zmierzchu - podobało mi się nawet. Reszty już nie zniosłam.
    • koza_w_rajtuzach Re: Przyznacie się? 25.02.14, 18:32
      Książki Margit Sandemo mi się podobały - wszystkie, bo chyba wszystkie możliwe przeczytałam. Moja matka namiętnie je kupowała i jako nastolatka je czytałam. Nie wiem czy teraz też by mi się tak podobały wink.
      • ichi51e Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:14
        Bardzo bardzo nierowne byly. Jedne ok inne do bani - jakby rozne osoby pisaly uncertain
      • mag1982 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:14
        Obawiam się, że nie. W czasach nastoletnich czytałam ,SOLL z wypiekami a powrót po latach był rozczarowaniem. Jednak mniej naiwna się zrobiłam (pomijając już styl).
    • d.o.s.i.a Re: Przyznacie się? 25.02.14, 18:34
      Uwielbiam Revenge. Sama przed soba sie wstydze.
    • aquella Re: Przyznacie się? 25.02.14, 18:36
      a muzyczny może być?
      bo ja jak jestem zrypana po całym tyg. pracy to tylko disco polo mnie relaksuje
      nawet swojemu misiu się nie przyznaję crying
    • kub-ma Re: Przyznacie się? 25.02.14, 18:54
      Miewam czasem napady i ambitne książki odkładam na półkę sięgając po romansidło np. Nory Roberts. Dobrze mi robi takie wyluzowanie.
    • dantonka Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:04
      Podobała mi się seria Grocholi o Judycie, dobrze mi się czyta Coelho, "Spóźnionych kochanków" Whartona również czytałam z zainteresowaniem, ale ja nie uważam tych książek za gnioty.
      Przeczytałam 3/4 "Diabeł ubiera się u Prady" - ałłła
      Czytałam megagnioty: "Janko Muzykant", "Antek".
      • mid.week Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:07
        dantonka napisała:

> Czytałam megagnioty: "Janko Muzykant", "Antek".

dorzuciłabym kilka podobnych tytułów, ale nie chcę wywołac jatki big_grin
        • dantonka Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:09
          dawaj smile
          • agaja5b Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:25
            No dobra to ja: w zeszłym tygodniu wypożyczyłam sobie" Nad Niemnem"smile
            • capa_negra Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:20
              Uwielbiam Nad Niemnem
              • agaja5b Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:24
                A ja niedawno raz wieczorem na film w tv trafiłam i tak mnie naszło na tę lekturę i super się czyta, nie to co w liceumsmile
          • mid.week Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:25
            dantonka napisała:

> dawaj smile

dla mnie to większość lektur szkolnych. Ale nie liczy się do tego watku bo miały tu być gnioty, które sie podobały wink
      • dantonka Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:09
        Polecam w tym temacie "Ad leones" Norwida - pisany dla Obcych.
      • jak_matrioszka Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:56
        Ksiazki nie znam, ale film "Diabel ..." byl fajny.
      • martha_marcy_may_marlene Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:32
        Przeczytałam The devil wears Prada w oryginale i nawet mi się podobało. Jedyne zastrzeżenia jakie mam, to wyczuwałam taką nieszczerość u autorki, kreowała się na zbyt idealną i ugrzecznioną, a przecież dużo łatwiej polubić człowieka, jak to mówią Niemcy - mit Ecken und Kanten - słowem nieidealnego, niedoskonałego, z wszystkimi jego wadami i słabościami ergo prawdziwego.
        Wiem, że Lauren napisała jeszcze jedną książkę, taki quasi ciąg dalszy, trzeba będzie wrzucić na listę książek do przeczytania.
        • na_pustyni Re: Przyznacie się? 25.02.14, 21:56
          Zemsta ubiera sie u Prady
    • sueellen Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:13
      no dobra, z książek czytałam chyba z 5 razy Błękitny Zamek L M Montgomery.
      • maj18-98 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:49
        Ja też lubię i wcale nie uważam jej za gniot, lubię też Panie z Missalongi (zbliżony klimat). czytywałam kiedyś romanse historyczne, niektóre nawet fajne były, ale mi sie przejadły...obraziłam sie na p. Gregory za sposób w jaki ukazała Annę Boleyn i nie czytam już,
        obejrzałam kilka razy Zmierzch, było to czasach kiedy był to jeden z nielicznych filmów dostępnych bez limitów(stałe IP mam) a ja nie umiałam ściagać nic, podobała mi się muzyka,
        Harryego Pottera bardzo lubię i uważam za dobrą literaturę!
        i podobała mi się 1 część Igrzysk Śmierci, fajna książka do dyskusji z nastolatkami
      • arwena_11 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 19:52
        Czytałam wszystkie sagi M.Sandemo, ale nie jako nastolatka, tylko w ciąży z córką. Musiałam leżeć i dobrze się czytałosmile Niedawno przeczytałam ponownie.
        Uwielbiam wszystko o wampirach, no poza zmierzchem, który przeczytałam, ale nie zachwycił.
        Tak więc zarówno cykl DOM NOCY jak i AKADEMIĘ WAMPIRÓW oraz Kroniki krwi czytam namiętniesmile
        W ciąży z synem miałam fazę na harlekiny Romanse Historyczne
    • keszurka Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:00
      Mnie się podoba Zmierzch (tylko filmy widziałam, nie czytałam), uważam, że ma nieraz bardzo ewangeliczne przebłyski. Lubię słuchać Rubika, podoba mi się szczególnie "Zakochani w Krakowie". Czytywałam i lubię Grocholę. Uwielbiam "Nigdy w życiu" - znam ten film na pamięć.

Poza tym jestem normalna, wykształcona i w ogólebig_grinbig_grin
    • paskudek1 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:17
      no to ja się przyznam, bo z lektury forum już wiem, że to mega gnioty są: cale rozlewisko, ale tylko w wersji książkowej. Twórców serialu bym zagryzła. Tak samo podobała mi się "samotnosć w sieci". Oraz caaaała seria harlequinów czyli "alfonsów" jak je nazywał wdzięcznie mój ukochany ojczym smile "znowu te alfonsy czytacie" tak mawiał do mnie i mamy smile
      • kalia-kalia Re: Przyznacie się? 25.02.14, 21:55
        Och, harlequiny smile. Czytałam je w czasach największej popularności w latach 90-tych - byłam wtedy w podstawówce.
        Pamiętam te niedziele kiedy zamiast się uczyć, zatapiałam się w te opowieści o pięknych, dobrych i ich wielkich miłościach... Wspomnień czar big_grin.
    • m_incubo Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:23
      Sagę o Ludziach Lodu, pochłonęła mnie jako nastolatkę do tego stopnia, że czytałam na lekcjach siedząc w ostatniej ławce wink
    • claudel6 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:30
      to nie są gnioty, tylko raczej chick-lit, ale jestem absolutną fanką Lisy Jewell. przeczytałam wszystko, co napisała.
      • claudel6 Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:31
        no dobra, nie wszystko, większość smile
        • mid.week Re: Przyznacie się? 25.02.14, 20:44
          Trzydziestkę na karku zostawiłaś na póżniej, jak będzie cię dotyczyć? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka