shumi-mi-las 04.03.14, 11:36 psa sa jakies filmy instruktazowe? To pies z terierowatych, wiec filozofii wielkiej teoretycznie nie ma. Troche zmieszany z maltanczykiem? Chyba albo shitzu. Golarke mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feel_good_inc Strasznie się zawiodłem 04.03.14, 12:27 shumi-mi-las napisała: > psa sa jakies filmy instruktazowe? To pies z terierowatych, wiec filozofii wi > elkiej teoretycznie nie ma. Troche zmieszany z maltanczykiem? Chyba albo shit > zu. ...na zawartości tego zapytania Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Strasznie się zawiodłem 04.03.14, 12:46 też się zastanawiałam, co będziemy golić co do psa, proponuję pooglądać zdjęcia, znaleźć taką "fryzurę" jak Wam się podoba, zaopatrzyć się w dobre nożyczki oprócz maszynki - i do dzieła. jeśli pies nie ma wprawy w strzyżeniu, przyda się druga osoba do pomocy. ps. nie każdego psa ogolisz zwykłą maszynką; mojego nie dało rady nawet specjalistyczną. sprawdzała się taka do owiec, albo nożyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
bloopsar Re: Strasznie się zawiodłem 04.03.14, 14:16 > też się zastanawiałam, co będziemy golić Też się spodziewałaś kontynuacji trendu około-kubeczkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Strasznie się zawiodłem 04.03.14, 14:21 Ja też pomyślałem, że chodzi o wodne zwierzątko, a nie lądowe. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: jak ogolic LADNIE 04.03.14, 14:46 Nie rob tego sama, chyba, ze nie zalezy Ci zupelnie na wygladzie psa a jedynie na tym, zeby sie dlugiej siersci pozbyc Ja za strzyzenie yorka place 40zl i mysle, ze jak za 1-1,5h prace to cena jest bardzo niska, a efekt zawsze swietny. Sama kiedys probowalam i nie skonczylo sie to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: jak ogolic LADNIE 04.03.14, 14:52 Moj pies padłby na zawał jakbym sie do niego zblizyła z typową buczącą golarką. Musi byc taka bez wibracji. Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: jak ogolic LADNIE 04.03.14, 14:56 Ja zostawiam w salonie od 80 do 100 a rzecz nie wydaje sie byc skomplikowana. Zreszta,juz jakilka razy obcielam sama, ale tak mooooocno po mojemu a szukam instrukcji ktore udoskonala moje umiejetnosvi groomerskie A nawiazujac do zawodu ktory sprawilam co niektorym w tej kwestii doszkalac sie nie musze wszak z bobrem mam do czynienia od ponad dwoch dekad z psem jednak nieco krocej Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: jak ogolic LADNIE 04.03.14, 15:01 Zeby ladnie ostrzyc psa, trzeba sie tego nauczyc od profesjonalnego fryzjera psow, ewentualnie jakis kurs (czasami sa organizowane), bo z filmikow to sie wiele nie nauczysz. Fryzjer dla psow, to jest ciezka praca. Ladnie, naprawde ladnie ostrzyc psa, to trzeba z kapiela i strzyzeniem oddac psa na okolo trzy, cztery godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: jak ogolic LADNIE 04.03.14, 15:12 ))) oł pliiiiizzzzz Ja nie jade na wystawe, a skoro z filmikow mozna sie dowiedziec jak sobie samemu podciac wlosy, to wnioskuje ze na psie tym bardziej mozna poeksperymentowac, zwlaszcza ze jest cierpliwa i lubi zabiegi. Bylam kilka razy przy jej obcinaniu i sorry, ale nie jest to CIEZKA PRACA chyba ze obcina sie na jakies zawody, albo psa ruchliwego, albo duzego albo zgodnie z wzorcem. Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: jak ogolic LADNIE 04.03.14, 15:14 Przy obcinaniu profesjonalnym w sensie. A kapiel akurat to juz faktycznie HARÓWA)) Niech zgadne... Salonik prowadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: jak ogolic LADNIE 06.03.14, 15:16 shumi-mi-las napisała: > Przy obcinaniu profesjonalnym w sensie. > A kapiel akurat to juz faktycznie HARÓWA)) > Niech zgadne... Salonik prowadzisz? Nie, nie prowadze, nawet bym nie chciala, bo to jest ciezka praca. Ja tak uwazam, ty mozesz uwazac inaczej. Ladne ostrzyzenie psa nie na wystawy, tylko na podworko, tez wymaga poswiecenia duzo czasu i zaangazowania. Mozna psa zwyczajnie ogolic, ale to widac golym okiem, ze pies zle wyglada i pelno takich pieskow na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś