stara-a-naiwna 08.03.14, 19:48 Pisałam na innym forum ale bez odzewu Warto takie coś kupić? (używała bym go do kuchni i łazienki + przedpokoju) I czy musi być karcher czy może być inny tani? Czy są tanie a dobre? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eo_n Re: Mop parowy (myjka parowa?) 08.03.14, 21:16 Jestem zadowolona z clatronica (używam tylko do kafelków). Tani był. Odpowiedz Link Zgłoś
pa-trynka Re: Mop parowy (myjka parowa?) 08.03.14, 21:44 mam parownice karchera i uwielbiam to urządzenie myje podłogi, blaty, łazienki (czyli drewno, kamień, kafelki, fugi) nie myje okien (choć można, za dużo wody się skrapla, tu wole myjkę do okien karchera). mam 2 lata i nie żałuje żadnej złotówki wydanej na parownice. wada: mogłaby mieć dłuższy kabel. Odpowiedz Link Zgłoś
pa-trynka Re: Mop parowy (myjka parowa?) 08.03.14, 21:46 acha zapomniałam! tańsze parownice bywają w Lidlu raz na jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoidaa Re: Mop parowy (myjka parowa?) 07.04.14, 10:03 Trzeba tylko dodać, ze ten z Lidla pracuje 15 sekund, a 45 sek. wytwarza parę, żeby podać ją w ciągu następnych 15 sekund. tak to sobie można myć lusterko, które się nosi w torebce Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Mop parowy (myjka parowa?) 09.03.14, 13:15 a jaki masz model karchera? (taki za 400-500zł czy za 1000?) Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Mop parowy (myjka parowa?) 28.03.14, 12:30 Kupilas cos? Bo tez szukam mopa parowego do plytek w salonie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 pa-trynka 25.04.14, 15:23 pa-trynka napisała: > mam parownice karchera i uwielbiam to urządzenie myje podłogi, blaty, łazien > ki (czyli drewno, kamień, kafelki, fugi) nie myje okien (choć można, za dużo wo > dy się skrapla, tu wole myjkę do okien karchera). mam 2 lata i nie żałuje żadne > j złotówki wydanej na parownice. wada: mogłaby mieć dłuższy kabel. przymierzam się do zakupu karchera model 1.020, masz ten?? czy masz może tą przystawkę do mycia okien??? czy też myjesz okna bez tej dostawki i tyle wody się skrapla, bo nie wiem czy warto dokupić i wydawać niepotrzebnie kasę .. Odpowiedz Link Zgłoś
pa-trynka Re: pa-trynka 26.04.14, 23:24 taki właśnie mam model, kupiłam też tą dyszę do okien do parownicy, ale nią nie myję, bo się strasznie woda skrapla (przy używaniu dyszy też, zwłaszcza w zimie lub zimne dni - różnica temperatury - a ja tego nie lubię tj nie chce mi się wycierać tej wody z parapetu lub podłogi), wiec jak dla mnie szkoda było wydatku (polak mądry po szkodzie). zdecydowanie lepiej wydać pieniądze na myjkę do mycia okien karchera (koszt ok 200 zl, model wv 50 plus), bo odsysa wodę brudną z okien i nic nie trzeba wycierać tzn przecieram jeszcze tetra, jeśli mi zostanie smuga na łączeniu "szlaku" myjki, ale to nie problem - mycie szyby zajmuje kilka sekund, mogę wiec machnąć ręką z tetrą jeśli jest potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi.1 Re: Mop parowy (myjka parowa?) 02.04.14, 22:55 Napiszcie jak to urządzenie doczyszcza zabrudzone fugi np. w łazience, czy jest efekt i czy oszałamiający Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoidaa Fugi 07.04.14, 10:00 Pozyczyłam od znajomych parownicę Karchera, własnie pod kątem fug. I muszę przyznać, ze efekt jest, olbrzymia różnica. Przez 9 lat fugi były dość mocno przybrudzone, zwłaszcza na traktach komunikacyjnych. Umyłam parownicą i przypomniałam sobie, jaki kolor miały te fugi na początku Żeby było jasne, trzeba kilkukrotnie przejechać po każdym odcinku małą końcówką parownicy, a potem zetrzeć skroploną parę z brudem zwykłym mopem. Odpowiedz Link Zgłoś
kategemi Re: Mop parowy (myjka parowa?) 03.04.14, 11:50 Proszę o ceny tych modeli, na stronie nie dojrzałam. Gdzie to można kupić ? Dodam, że żadna wizyta a ni prezentacja w domu nie wchodzi w grę . Wiem co chcę, jedno kliknięcie w necie i kupione Odpowiedz Link Zgłoś
multimatic.polska Re: Mop parowy (myjka parowa?) 03.04.14, 14:40 Proszę napisać na priva, tutaj nic nie opublikuje, bo zdaje się że jakiś p. administrator usuwa moje posty, więc i tym razem pewnie tak będzie Podać ceny wszystkich modeli? Czy tylko "domówek"? Odpowiedz Link Zgłoś
multimatic.polska Re: Mop parowy (myjka parowa?) 03.04.14, 14:44 swoją drogą to trochę nie tak, że usuwa się, panie administratorze, czyjeś posty. nie spamuje, a konstruktywnie staram się pisać. podpisuje się również i nie udaję że jestem zadowoloną klientką. Odpowiedz Link Zgłoś
kategemi Re: Mop parowy (myjka parowa?) 07.04.14, 09:55 Proszę wobec tego o informacje na meila gazetowego gdzie można kupić parownicę do domowego użytku z panstwa firmy, nie dużą , a dobrze czyszczącą i jakie są tego ceny ? Dziękuję, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agrestka1 Re: Mop parowy (myjka parowa?) 07.04.14, 10:29 jak już tak bardzo nie można tutaj reklamować to mi też wrzućcie na gazetowego co to za mop taki super bo ja na etapie przedświątecznych porządków to też właśnie jakiś wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
multimatic.polska Re: Mop parowy (myjka parowa?) 08.04.14, 23:24 Niech ktoś mnie oświeci jak się wysyła majla na priva)) Apropo, wszystkie myjki parowe są wystawione na stronie. Jak nasuną się pytania będę na bieżąco odpowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzann-a Re: Mop parowy (myjka parowa?) 09.04.14, 08:56 Gdzie wyprodukowano te myjki? Odpowiedz Link Zgłoś
multimatic.polska Re: Mop parowy (myjka parowa?) 09.04.14, 10:54 wszystkie myjki są made in Italy Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Mop parowy (myjka parowa?) 09.04.14, 11:13 A taki mop parowy to chyba nie bardzo do podłóg z litego drewna? Odpowiedz Link Zgłoś
multimatic.polska Re: Mop parowy (myjka parowa?) 09.04.14, 11:28 Podłogi z drewna myjemy zazwyczaj wodą z płynem. Para to tylko inny stan skupienia cieczy ale ciepły. Ja w u siebie oblatuje parkiet dębowy i deski sosnowe mopem parowym, i nie widzę żeby się rozłaziły. Deska, to nie panel i pracuje. Nawet najszczelniej ułożone z czasem się rozprężają, i tutaj myjka parowa nie ma przełożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Mop parowy (myjka parowa?) 09.04.14, 16:52 stara-a-naiwna napisała: > Pisałam na innym forum ale bez odzewu > > Warto takie coś kupić? > (używała bym go do kuchni i łazienki + przedpokoju) > > I czy musi być karcher czy może być inny tani? > Czy są tanie a dobre? Mnie nie zachwyca. Uważam, że 100 funtów psu w.. pod ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: Mop parowy (myjka parowa?) 23.04.14, 11:55 No a jak to właściwie działa, tj. leci ta para od spodu, ale co się dzieje z brudem, gdzie go "zmywa"? Czy po przejechaniu podłogi, ścian tym sprzętem mam koniec roboty czy mam mokre -do wytarcia te powierzchnie? czy brud zwija/zbija się po kątach? Odpowiedz Link Zgłoś
multimatic.polska Re: Mop parowy (myjka parowa?) 25.04.14, 15:15 Ani mokre ani brud się nie zwija po kątach. Wszystko zostaje w mikrofibrze. No chyba, że Pani będzie pracowała samą lancą - wtedy kurz może się przemieszczać (np. podczas czyszczenia kaloryferów) albo jak lanca skierowana zostanie nieruchomo na czyszczoną powierzchnię, to woda się zacznie skraplać. Np. ta myjnia parowa ma już funkcję ssania zanieczyszczeń. Wtedy natryskujemy i odsysamy zarazem. Ta myjnia jest jednak z linii profesjonalnej myjek parowych w porównaniu z oczyszczaczami parowymi w dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
karola10008 Re: Mop parowy (myjka parowa?) 25.04.14, 15:17 używałam 3 lata kupionego na alle-gro mopa produkcji chińskiej - bardzo się sprawdzał do podłogi, polecam bez cienia wątpliwości, po 3 latach się zepsuł ale nie był drogi Odpowiedz Link Zgłoś
multimatic.polska Re: Mop parowy (myjka parowa?) 25.04.14, 15:19 karola10008, a próbowałaś go reanimować? może tylko się zakamienił?? Odpowiedz Link Zgłoś
karola10008 Re: Mop parowy (myjka parowa?) 25.04.14, 15:23 tak zakamienił się rozkreciłam, dostałam się do elementu grzejnego, na noc do octu, jednak nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
multimatic.polska Re: Mop parowy (myjka parowa?) 25.04.14, 16:03 Najlepiej odkamienia się w gorącym roztworze z octem, ale jak to nie pomogło, to faktycznie d..a Chińszczyzny raczej nie opłaca się naprawiać, bo koszt robocizny pewnie będzie większy niż wartość nowego. Pewnie nawet bojlera nie było, tylko grzałka, która na bieżąco dogrzewała. Odpowiedz Link Zgłoś