inez21 12.03.14, 09:05 Macie jakieś fajne pomysły na majowy weekend? W tym roku krótki w sumie ale mamy wolne i fajnie gdzieś byłoby się wyrwać na te pare dni Ale jakoś nam się pomysły wyczerpały...podrzućcie coś ciekawego, napiszcie co wy będziecie robić??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imsad Re: Majowy weekend 12.03.14, 10:25 Ja się zastanawiam nad Zamkiem Czocha (mają tam też miejsca hotelowe), po głowie chodzą mi też Pieniniy (Czorsztyn, spływ Dunajcem etc) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Majowy weekend 12.03.14, 10:30 Ja jadę nad Bałtyk - wiem, banalnie, ale nie byłam tam od ponad 10 lat i bardzo mi tęskno do widoku polskiego morza Jadę bez męża i bez żadnych psów - będę się relaksować, robić co chcę i dbać tylko o siebie Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Majowy weekend 12.03.14, 10:33 Moje dziecko ma mature i nie wiem czy będę musiała zostawic wolną chatę czy smażyc naleśniki i konfiturki Nic nie planuję. Ewentualnie posiedzę na działce. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica_a Bałtyk !!! 26.03.14, 14:41 W sumie to Świnoujście ...już się nie mogę doczekać .. Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Re: Majowy weekend 12.03.14, 11:13 Dobrze wspominam też weekendy w Kudowie Zdroju , zwiedzanie Skalnego Miasta , Gór Stołowych. Polecam te rejony. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Majowy weekend 12.03.14, 11:23 Co roku od ładnych kilku lat mamy z synem (czasami z mężem) tradycję, że jedziemy do Świnoujścia. Z krótkim urlopem z reguły wychodzi ok. półtora tygodnia. W tym roku niestety nie mogę, syn będzie miał komunię. A moajowy weekend bedę pewnie spedzała dogrywając plany komunijne Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly_33 Re: Majowy weekend 12.03.14, 16:26 Jedziemy z dziecmi i znajomymi do Karpacza Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Majowy weekend 12.03.14, 17:01 Jade nad Baltyk.Nie bylam tam 4lata. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Majowy weekend 26.03.14, 14:34 Pomysłów kilka-Warszawa i CNK , mój ukochany Toruń albo Zoo w Eberswalde i działka... Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Majowy weekend 29.03.14, 19:40 Co roku gdzieś jedziemy i potem obiecujemy sobie że to był ostatni raz. Wszędzie dzikie tłumy, kolejki do każdej atrakcji. Dwa lata temu byl Karpacz, rok temu okolice Krakowa i zwiedzanie Wieliczki. Fantastyczne miejsca ale chyba w tym roku darujemy sobie wyjazdy. No chyba że znajomy wynajmie domek na odludziu Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Majowy weekend 30.03.14, 09:59 Komunia chrześniaczki, więc z dalszych wyjazdów nici, a poza tym to już chyba do porodu zacznę się szykować Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Majowy weekend 30.03.14, 10:20 No my już zdecydowaliśmy i jedziemy do Karpacza Musieliśmy wydłużyć pobyt o jeden dzień bo to od nas strasznie daleko i na krótko się nie opłaca jechać. No i może wracając uda nam się zahaczyć o Książ, który marzy nam się od dawna...tym bardziej, że będzie tam Festiwal Kwiatów Ale podobnie jak peggy_su doszłam do wniosku, że to nasz ostatni wyjazd w majowy weekend no bo fakt wszędzie tłumy i kolejki, wszystko trzeba wcześniej rezerwować, a jeszcze mnie wkurzają na maxa wygórowane ceny kwater!!!! Większe niż w sezonie, niż na święta i na Sylwestra( Porażka jakaś, pomyślałby kto,że na weekend majowy wyjeżdża cała Polska i o te kwatery biją się po prostu. ZAbiła mnie cena apartamentu...w sezonie 230zł w majowy weekend...350zł. Albo pokój od osoby normalnie 50zł a majówka 90zł. Ja rozumiem podnieść trochę cenę ale w niektórych przypadkach to prawie 100% I potem połowa tych kwater stoi pusta... Kurcze gdyby nie dzieci to moglibyśmy jeździć w innym terminie a tak to szkoda ich urywać ze szkoły na 2 czy 3 dni ale w przeszłym roku trzeba będzie coś innego wymyślić bo to masakra jakas jest Odpowiedz Link Zgłoś
zlotonaiwnych Re: Majowy weekend 30.03.14, 12:28 Jedziemy kupować działkę na Mazury. Śmieszne, bo domek (drewniany) już kupiony, a tu działki jeszcze niet, a przeca trzeba fundamenty jeszcze wylać. Działka nas zachwyciła, na kompletnym odludziu, z prywatnym kawałkiem jeziora, pomostem, w środku lasu, cena niewiarygodnie niska. No, na razie tyle wiemy ze zdjęć i dokumentów, mam nadzieję, że nie będzie rozczarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Majowy weekend 31.03.14, 21:43 Ja w kwestii kawałka prywatnego jeziora... Dowiedz się najpierw, czy ono faktycznie jest prywatne, bo z tego co mi wiadomo to jeziora są albo 'leśne' i należą one do lasów państwowych, albo są to jeziora jeziora i są 'własnością państwa' łącznie z linią brzegową. Chyba że to jeziorko to raczej staw na prywatnej działce wykopany. Zorientujcie się dokładnie. Udanego zakupu życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Majowy weekend 31.03.14, 22:06 A nie jest tak, że linia brzegowa + 1m (albo 1,5m, nie pamiętam) musi być ogólnodostępna, dlatego prywatne plaże i prywatne pomosty tak naprawdę są publiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Majowy weekend 29.04.16, 23:26 Tak jest. Nawet nie wiem czy nie więcej metrów. Natomiast i tak nikt ci nie odbierze pięknej działki nad jeziorem, nawet jak nie możesz dociągnąć ogrodzenia do wody - co jest niebezpieczne dlatego takie przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Majowy weekend 28.04.16, 23:40 Pięknie z tą działką To jest fajny plan! Odpowiedz Link Zgłoś
andz-ia86 Re: Majowy weekend 01.04.14, 11:21 Witam, Ja zarezerwowałam miejsce w nowym pensjonacie, willa Panorama: panorama-karpacz.pl, jest to ich pierwszy sezon więc jeszcze(?) nie szaleją z cenami znajomi byli tam w ferie i polecają to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
basiulek4455 Re: Majowy weekend 19.05.15, 17:44 Przestrzegam przed korzystaniem z usług Willa Panorama na UL. ORKANA, zostałam oszukana przez właściciela. Znalazłam obiekt w internecie, zarezerwowałam pobyt i wpłaciłam zaliczkę aż 50 %! W dniu przyjazdu zastałam zamknięty obiekt a właściciel telefonicznie poinformował mnie, że ma awarię prądu i nie może nas przyjąć - oczywiście obiecał zaliczkę oddać. Niestety od zdarzenia minął miesiąc nie było ani pobytu ani zwrotu zaliczki. Nie odpisuje na maile, a kiedy dzwoniłam najpierw mnie zwodził, że ma 14 dni na zwrot zaliczki a po upływie tego czasu powiedział, że zaliczki nie odda i się rozłączył - od tego czasu nie odbiera telefonu. Brak słów a takie zachowanie! Co do samego obiektu - z zewnątrz jest to domek rodzinny położony na skraju Karpacza, dojazd polną droga najlepiej to obrazuje. Brak jakichkolwiek szyldów itp. Sąsiedztwo to prywatne domki. Do centrum ponad godzina pieszo, w okolicy brak jakichkolwiek sklepów itp. Podsumowując radzę uważać na takie 'atrakcyjne' oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Majowy weekend 29.04.16, 06:00 I akurat tak sie tutaj zgraliscie,ciekawe to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Majowy weekend 30.03.14, 12:34 lecimy na tydzień do Grecji, Bałtyk kocham, ale w zeszłym roku przez połowę pobytu padało, siedzenie w pokoju z nadaktywnym dzieckiem odpada, zwariowałabym, a nie odpoczęła przełom kwiecień/maj to jeszcze bez upałów w Grecji, korzystamy też z tego, że do 2l. dzieci za darmo poza tym trochę opalę nogi, to oszczędzę na rajstopach Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Majowy weekend 28.04.16, 23:39 My jedziemy do Krakowa. Już się cieszę. Pewnie nie zainspirowałam, bo to taki banał, ale córka jeszcze nie była, a ja lubię wycieczki, nawet po raz kolejny w to samo miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Majowy weekend 28.04.16, 23:59 Na obiad idzcie do Kampanii Kuflowej Koło Wawelu. Porcje meeega wielkie (jestem tam od kilku lat średnio raz w miesiacu i zawsze kilka osob robi zdjęcie potrawom ,fajna obsługa,dobre jedzonko www.podwawelem.eu/ Napisz potem koniecznie-jak było Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Majowy weekend 29.04.16, 16:48 O mamusiu! Ale fajnie powspominać Byliśmy 3 lata temu (jak ten czas leci!), zostawiliśmy dzieciaki w pokoju z telefonem, a my na piwko i kolacyjkę i też zdjęcie zrobiliśmy Fajna atmosfera do tego Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Majowy weekend 28.04.16, 23:44 Troszkę w domu, w ogrodzie, u przyjaciół i rodziny... Generalnie niezbyt daleko Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Majowy weekend 29.04.16, 00:40 ja to maj w ogóle mam do doopy... 2-go slubny ma urodziny, potem syn ma urodziny, potem moje urodziny, potem moje imieniny, potem dzień matki. Zmęczona jestem tymi uroczystosciami. Odpowiedz Link Zgłoś
malgog Re: Majowy weekend 29.04.16, 12:07 to mamy razem z twoim ślubnym urodziny ponieważ to będą moje okrągłe urodziny, ze zmianą cyfry z przodu co wygląda mało optymistycznie a dla mnie wręcz porażająco to chyba się upije i nie wytrzeźwieję do końca weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Majowy weekend 29.04.16, 06:58 Wyjazd w długi weekend majowy to dla mnie czysta abstrakcja, nigdy nie pojmę po co ludzie się tak męczą Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Majowy weekend 29.04.16, 07:30 Ile razy nie wyjechaliśmy na długi weekend majowy, tyle razy zmarzliśmy. Do tego mój mąż aż piany dostaje na samą myśl o wszechobecnych tłumach i korkach, więc jeśli mielibyśmy gdzieś wyjeżdżać, to tylko do rodziny nad jezioro. W tym roku jednak mamy w planie robienie ogródka, w tym wożenie ziemi i układanie krawężników, więc odpoczynku nie przewiduję Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Majowy weekend 29.04.16, 08:34 Bo to jest okazja, gdzie spokojnie można wyjechać. Ludzie mają wolne (większość), dzieci mają wolne. Nie trzeba tracić szkoły. My mamy dość fajny (chyba) pomysł. Najpierw jadę z synem na wycieczkę zorganizowaną (Nidzica, Grunwald, Kanał Elbląski i rezerwat rzeki Łyny) a potem już w trójkę z mężem Wilczy Szaniec (z noclegiem w WS), Święta Lipka i co się jeszcze nawinie. Myśmy widzieli, syn nie. Dla jego radości gó...e zarezerwowałam nocleg w Wilczym Szańcu. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Majowy weekend 29.04.16, 11:55 Widzisz, ty zakładasz, że spokojnie 20 milionów ludzi podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Majowy weekend 29.04.16, 12:00 Moje spokojnie tyczy się tylko i wyłącznie wolnych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Majowy weekend 29.04.16, 16:57 Ewa_mama_Jasia, jak będziecie w Wilczym Szańcu i dysponujecie autem to podjedźcie koniecznie do Mamerek! Też są bunkry, do niektórych można wejść, przejść tunelem, sa rozrzucone w lesie, trzeba troszkę pochodzić, warto mieć latarkę i dobre buty, bo mokrawo miejscami. Do tego mini muzeum po stacjonujących wojskach, jakieś prototypy statków latających, lodzi podwodnej, wieża widokowa... Warto pojechać! A tu dla zachęty: mojemazury.pl/5895,Mamerki-bunkry-dowodztwa-Wehrmachtu.html#axzz47EAciX65 A po drodze wstąpić na rybkę w takim drewnianym przydrożnym barze (nazwy nie pamiętam, prowadzą mama z córkami Jak czasu starczy to zamki Krzyżackie na dokładkę Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Majowy weekend 29.04.16, 08:25 Amsterdam i Keukenhof. CHciałam od paru lat, wreszcie zaklepałam bilety do Eindhoven, lecimy. POlecacie coś fajnego w AMsterdamie dla nastolatków? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Majowy weekend 29.04.16, 23:53 Dla nastolatków w Amsterdamie sądzę, że fajne może być muzeum figur woskowych, jest dużo figur współczesnych gwiazd filmowych i muzycznych, a jeśli nastolatek interesuje się historią to koniecznie dom Anny Frank. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Majowy weekend 29.04.16, 09:05 My jedziemy do Czech, zwiedzać zamek w Kromieryżu, pierwszy raz dowiedziałam się o tym miejscu wczoraj, przechodząc koło biura podróży (organizowali tam wycieczkę). Jako, że moja dwulatka ma fazę na wszystko co księżniczkowe to pomyślałam, że warto się wybrać. To zaledwie 1,5h jazdy od granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Majowy weekend 29.04.16, 17:02 Sobota - umówiona jestem z koleżanką na układanie puzzli przy lodach czekoladowych i mohito. niedziela - byc może Kampinos. Poniedziałek - będę szyć zasłony sobie i kumpeli. Jak starczy czasu będziemy zdzierać stara farbę z mebli ogrodowych za pomocą opalarki (już się nie mogę doczekać). Wtorek - jak pogoda pozwoli nasiadówka w ogrodzie ze znajomymi przy planszówkach i grilliku. Może jakieś rowerki rekreacyjnie. Jak nie planszówki w domu przy grilliku Co do zasady nie wyjeżdżamy w majówkę. Wszędzie dzikie tłumy i pogoda niepewna. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Majowy weekend 29.04.16, 23:31 Będę grać w zaległe gry komputerowe. Cudowny dlugi weekend nie związany z żadnymi tradycyjnymi świętami i na tyle nieprzewidywalna pogoda, że nie trzeba ruszać tyłka Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Majowy weekend 29.04.16, 23:47 Co roku mam bardzo fajne pomysły na majówkę, ale aby je zrealizować wydłużam ją do dwóch tygodni. Dziś dotarłam do Delty Dunaju w Rumunii, siedzę właśnie w hoteliku w Tulczy, oglądam film po rumuńsku i odpaliłam laptopa by zerknąć na e-mamę Jutro wybieramy się całodzienny rejs statkiem po Dunaju, pogoda ma być jak marzenie, słonecznie i ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś