mamalgosia 22.03.14, 10:20 na dobry początek weekendu The Voice IT | Serie 2 | Blind 2 | Suor Cristina Scuccia - #TEAMJ-AX Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shumi-mi-las Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 10:26 A jaka skoczna)) Fajna! Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 10:30 Widac, że trenuje w klasztorze Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 10:32 Widać, że życie w kraju, gdzie słońce świeci 300, a nie 60 dni w roku, kształtuje ludzi wyluzowanych U nas by to nie przyszło, skoczna siostra zakonna na scenie, super. Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 13:15 Ano, super Widzialam juz i podoba misie I na pl stronach katolickich wywolalo niezly tzw. dooposcisk Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Proszę bardzo: 22.03.14, 16:10 Fronda, komentarze pod artykułem: "zakonnica to osoba poswiecona Bogu i powinna Bogu sie podobac, a nie ludziom. olla ma racje: Bog zupelnie inaczej patrzy na wyglupy ludzi w TV, czy nawet na sama TV. nei czytaliscie Ewangelii, czy Pasji? nie ma zadnej mozliwosci, zeby Jezus byl zadowolony z tego widzac, w jaki sposob burzona jest powaga urzedu zakonnicy, ktora probuje podlizywac sie swiatu. "przyjaciele swiata sa automatycznie wrogami Boga". to prastara prawda, o ktorej p. Marta zupelnie zapomina, piszac tak miekki artykul. Wydaje mi sie, ze od pewnego czasu Fronda wyraznie poluzowala w dyscyplinie i juz nie pomaga katolikom na trudnej drodze do Nieba. smutne " "Nie. Zakonnica w objęciach gościa, który wymachuje satanistycznymi gestami. Nie można wejść w błoto aby się nie ubrudzić. Jaki przekaz takiej ewangelizacji? Ja jestem fajna, ale Wy też jesteście fajni. Są granice ewangelizacji. Katole są INNI. Mają być INNI, bo nie są ze świata. Wchodzimy w świat, ale nie po to aby się ze światem flirtować." "Ten występ to kompletna porażka dla tej zakonnicy i towarzyszących jej sióstr Podoba się większości ale z pewnością nie Panu Bogu. Widać brak wiary u ludzi coraz częściej." "Dzisiaj w wiadomościach "Jedynki" o 4 wspomniano coś tej zakonnicy. Żeby być uczciwym: kobita ma głos, umie śpiewać, nie przeczę, tylko nie rozumiem po co lansować się wśród tego wydzierganego i obkolczykowanego jak krowy bydła." Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Proszę bardzo: 22.03.14, 16:40 No ale oficjalny głos jest pozytywny przecież Odpowiedz Link Zgłoś
twoj_aniol_stroz Re: Proszę bardzo: 22.03.14, 17:35 No, ale komentarze mówiące o tym, że takie zachowanie zakonnicy stoi w sprzeczności z Pismem Świętym świadczą o nieznajomości tegoż. Choćby król Dawid tańczący z radością przed Arką Przymierza. Pan Jezus na weselu w Kanie Galilejskiej przemieniający wodę w wino też jakoś średnio się wpisuje w smutaśno poważny ton Jezus nie daje kilku bukłaków wina, ale około 500 litrów wina! I to nie jest jakieś tam wino, ale starosta weselny mówi, że to naprawdę bardzo dobre wino. Cuda Boże są zdecydowanie z rozmachem Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia posłuchałam dalej 22.03.14, 15:01 co mówiła. Dzwoniła po pozwolenie na występ do papieża Franciszka Zgodził się, nowa forma ewangelizacji Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 15:11 Polscy mnisi tez mają poczucie humoru: psze: en.gloria.tv/?media=532435 Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 15:52 niestety nie potrafię tego odtworzyć Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 15:14 Dominikanie i parafianie - Jarmark św. Dominika 2013 Odpowiedz Link Zgłoś
rozaly Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 16:44 Czad. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego ten KK nie może być cały taki radosny, tylko wiecznie straszą piekłem, genderem czy innym d..po ściskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 16:52 Czadowa A wiecie, że jak się śpiewa w pustym kościele samemu, to człowiek dostaje takiego kopa energetycznego, nie wiem czy boskiego ale duchowo człowiek tak się ładuje. Uwielbiałam śpiewać w kościelnym chórze, akustyka tak robiła że człowiekowi tylko się jeszcze bardziej chciało Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 17:07 Mój ty Boże, czemu niby to co robi ta siostra ma się nie podobać Bogu? Gdzie w Biblii jest napisane,że Bóg zakazuje śpiewać i radować się?Jezus też był(przynajmniej jeden udokumentowany raz) na weselu i zapewne nie siedział jak ponury kołek za stołem, tylko sam wino dorobił, jak zabrakło. Franciszka też na początku opluwali, pamiętacie? Że buty ma za skromne, że swoją skromnością poniża autorytet papiestwa i takie tam.Przyzwyczają się. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyrobal Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 18:35 Bo prawdziwy chrześcijanin jest radosny, bo ma Boga w sercu. Jak nie być radosnym, kiedy wiesz, że ktoś kocha cię bezgranicznie Ponuractwo i tzw doopościsk na pewno nie jest miłe Bogu i nie od niego pochodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 19:26 CytatBo prawdziwy chrześcijanin jest radosny, bo ma Boga w sercu. Jak nie być radosn > ym, kiedy wiesz, że ktoś kocha cię bezgranicznie Przyznaję ci rację. A siostra Krystyna ma piękny głos Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: siostra Krystyna z Sycylii 22.03.14, 18:37 Myślę że Bogu zdecydowanie sie podoba, a że ktoś sie zbulwersował, bywa. Odpowiedz Link Zgłoś