Dodaj do ulubionych

Domowy depilator laserowy

06.04.14, 22:53
Ma któraś? używacie w domu?
Zastanawiam się nad kupnem, tylko już pomijając cenę najbardziej obawiam się swoich umiejętności. Słyszałam o poparzeniach w salonach kosmetycznych, a co dopiero jak będę używała tego ja, osoba zupełnie nie przeszkolona.
Dwa ból? Używam depilatora od 15 lat więc jestem przyzwyczajona, ale jednak się obawiam. Boli bardziej,mniej od depilatora tradycyjnego?
Trzecie rezultaty? warto???
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Domowy depilator laserowy 07.04.14, 07:17
      Dla mnie to tak jaby kupować auto, kiedy się nie umie jezdzić i potrzebuje go raz w roku na wakacje. Laser w założeniu jest depilacją trwałą, tego sie nie powtarza codziennie. Po co więc kupować taki sprzęt do domu? Na dodatek w necie bez przerwy pojawiają się jakieś groupony i inne zniżki na takie zabiegi.
      • sowa.szara Re: Domowy depilator laserowy 20.11.14, 23:23
        mid.week napisał(a):

> Dla mnie to tak jaby kupować auto, kiedy się nie umie jezdzić i potrzebuje go r
        > az w roku na wakacje. Laser w założeniu jest depilacją trwałą, tego sie nie pow
        > tarza codziennie. Po co więc kupować taki sprzęt do domu? Na dodatek w necie be
        > z przerwy pojawiają się jakieś groupony i inne zniżki na takie zabiegi.

te lasery domowe to nie jest trwała depilacja
    • katarzyna036 Re: Domowy depilator laserowy 11.04.14, 16:57
      Ja też się zastanawiam nad kupnem. Tyle tylko, że to nie jest laser, a IPL te wszystkie oferowane urządzenia, więc na stałe na pewno nie usunie.
      • slepice Re: Domowy depilator laserowy 20.11.14, 23:10
        depilator laserowy naprawdę fajna sprawa, tylko trzeba być przygotowanym na kolejne wydatki związane z kupnem lamp. Osobiście mam silk'n pro (blue), ale już nie mogę znaleźć lamp wymiennych. widziałam teraz w ofercie nowy silk'n sensEpil.... po dwóch latach włosy w większości zniknęły, te które zostały są słabiutkie; boję się jednak że zaczną odrastać, a bez lamp taki depilator jest bezużyteczny sad
        • sowa.szara Re: Domowy depilator laserowy 20.11.14, 23:25
          slepice napisał(a):

> depilator laserowy naprawdę fajna sprawa, tylko trzeba być przygotowanym na kol
          > ejne wydatki związane z kupnem lamp. Osobiście mam silk'n pro (blue), ale już n
          > ie mogę znaleźć lamp wymiennych. widziałam teraz w ofercie nowy silk'n sensEpil
          > .... po dwóch latach włosy w większości zniknęły, te które zostały są słabiutki
          > e; boję się jednak że zaczną odrastać, a bez lamp taki depilator jest bezużytec
          > zny sad

A jakie są koszty takiej domowej depilacji, jeśli mogę wiedzieć? To znaczy urządzenie i wszystko co trzeba naokoło tego kupić?
    • sowa.szara Re: Domowy depilator laserowy 20.11.14, 23:24
      moim zdaniem nie warto - lepiej iść na kilka zabiegów lightsheerem i spokój na wieki wieków. nie jest to tania impreza, ale ja uważam że warto
      • gorgolka Re: Domowy depilator laserowy 21.11.14, 09:33
        miałam serię w gabinecie właśnie light sheerem
        i w taki efekt warto zainwestować, jednak domowy to nie to, na pewno nie ma takiej mocy.
        Właśnie mija 8 rok. Pod pachami mam dosłownie po 6-7 włosków które wyrywam pęsetką (do zszłego roku było ok 3 z każdej strony) - więc dla mnie efekt bardzo trwały
        na łydkach zostało więcej pojedyńczych, ale tam miałam słabsze i bledsze więc wiadomo, efekt słabszy
        trzeba ędzie pójść na zabieg przypominający chyba
        ale: ból duży był, choć do wytrzymania. Wszystkie pieprzyki zamalowywane były na zabiegach białą kredką, no i im dokładniej wygolone włosy przed zabiegiem tym mniej bolesny sam zabieg
        więc ja bym chyba dałą spokój z domowym, poszła tych kilka razy profesjonalnie, efekt wart cierpień, szczególnie u osób jak ja: bladoskóra brunetka, mocno obdarzona przez naturę nadmiernym zarostem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka