hedna 23.04.14, 16:43 Moja córka (nie całe 6lat) ma piękne długie włosy. Dziś przy czesaniu zauważyłam delikatny łupież.Dodam,że myje włosy co 2 dni,czasem w lecie codziennie.jak sobie z tym radzić,żeby się nie pogarszało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquella Re: Łupież u dziecka 23.04.14, 16:56 jakiś szampon apteczny - mi pomógł nizoral- ale nie mam pojęcia czy dla dziecka jest odp Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Łupież u dziecka 23.04.14, 17:04 U mojego syna, ktory tez ma dluzsze wlosy pomoglo natluszczanie skory glowy olejem arganowym (w trakcie kapieli, pozniej dokladne umycie wlosow). W zasadzie juz po pierwszym razie lupiez zniknal, ale u niego to bylo po prostu przesuszenie skory, bo susze mu wlosy suszarka. Jesli u Twojej corki lupiez ma podloze grzybiczne to sprobuj nizoralu np. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Łupież u dziecka 23.04.14, 17:11 u mojego dziecka przetestowalam wszystkie mozliwe szampony p/lupiezowe dostepne bez recepty, pomoglo wywalenie wszelkich metalowych spinek do wlosow (sama jestem uczulona na blachy i metale nieszlachetne) plus szampony p/lupiezowe (Head & Shoulders lub T-Gel, lub nizoral). Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Łupież u dziecka 23.04.14, 17:25 u nas pomógł Salicylol - bez recepty w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
montija Re: Łupież u dziecka 23.04.14, 20:51 Mój syn miał łupież od 5 roku życia. Zakupiłam w aptece saszetki nizoralu i kiedy tylko właził do wanny robiłam z szamponu gęstą piane i nakładałam mu na włosy i tak się pluskał ok. 20 minut potem masowałam włosy i spłukiwałam. Robiłam to dwa razy w tygodniu, a przez resztę dni w tygodniu myłam głowę normalnym szamponem przeciwłupieżowym. Włosy ma bardzo gęste i grube. Kuracja trwała pół roku. Teraz ma 10 lat i zero łupieżu a włosy długie do ramion. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Łupież u dziecka 23.04.14, 21:37 Ja do niedawna przeświadczona byłam że mój 12 latek ma łupież. Dopiero fryzjerka wyprowadziła mnie z błędu twierdząc że to nie łupież a reakcja wrażliwej skóry głowy na zbyt silny kosmetyk. Spróbuj więc w pierwszej kolejności zmienić szampon. Łupież występuje na całej glowei natomiast luszczenie się wrażliwej skóry występuje miejscowo. Odpowiedz Link Zgłoś
retrretretre Re: Łupież u dziecka 24.04.14, 10:49 Moja corka ma 8 lat, myje wlosy co 1,5 tygodnia, ma do ramion.... Nie mal piezu. hedna napisała: > Moja córka (nie całe 6lat) ma piękne długie włosy. Dziś przy czesaniu zauważył > am delikatny łupież.Dodam,że myje włosy co 2 dni,czasem w lecie codziennie.jak > sobie z tym radzić,żeby się nie pogarszało? Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko-piasku Re: Łupież u dziecka 24.04.14, 11:19 Nie wiem czemu myślisz, ze czeste mycie powinno nie sprzyjać łupieżowi W każdym razie, może to nie łupież, a taka reakcja alergiczna. mój syn tak miał, kiedy go przyłapałam, jak sobie roził podczas zabaw w wannie mikstury - mieszał wsyztkie możliwe płyny, szampony, balsamy...no i skutek był jaki był Odpowiedz Link Zgłoś
retrretretre Re: Łupież u dziecka 24.04.14, 12:28 ziarenko-piasku napisała: > Nie wiem czemu myślisz, ze czeste mycie powinno nie sprzyjać łupieżowi > Bo wysusza skore szampon, jakby nie byl. > Odpowiedz Link Zgłoś
retrretretre Re: Łupież u dziecka 24.04.14, 12:28 a mycie glowy dziecku w wieku 6 lat co 2 dni, to przesada. Ja mylam corce do niedawna co 2, 2 i pol tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko-piasku Re: Łupież u dziecka 24.04.14, 12:44 Otóż właśnie o tym piszę Wyraziła niejako zdziwienie - skąd łupież, skoro myje często Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Łupież u dziecka 25.04.14, 17:59 retrretretre napisała: > a mycie glowy dziecku w wieku 6 lat co 2 dni, to przesada. Ja mylam corce do ni > edawna co 2, 2 i pol tygodnia ja swojej 6 latce włosy myję raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś