05.05.14, 20:26
... w e-ksiazki. Pierwsza kupilam w sobote, dzis trzecia i zanim powieksze ksiegozbior i pomniejsze stan konta to pomyslalam ze Was zapytam: kupic tanio e-ksiazke to znaczy za ile? I gdzie?
Na razie wbilam sie w Swiat Dysku, niecale 17 zlociszy za sztuke (najstrsze), to malo czy duzo?

A znawczynie Pratchetta (bo wiem ze sa takie) zapytam: co sie moglo pojawic w PL jako pierwsze, zwiazane ze Swiatem Dysku? Bo daaawno temu cos czytalam, a nie wydaje mi sie zeby to byl Kolor Magii (pamietam ze usmialam sie wtedy niesamowicie).
Obserwuj wątek
    • ebes Re: Wsiaklam 05.05.14, 20:36
      Polecam dwie strony:
      swiatczytnikow.pl/kategorie/promocje-dnia/
      Zapisz się na newsletter, to codziennie dostaniesz wiadomość co jest w promocji.

upolujebooka.pl/
      A tu jak wpiszesz tytuł to pojawi Ci się przegląd aktualnych cen w różnych księgarniach. W Świecie Czytników też chyba jest ta funkcja.
      • raczek47 Re: Wsiaklam 05.05.14, 20:53
        www.pratchett.pl/16,jak-zaczac-swoja-przygode-z-pratchettem.html
        Może to Ci pomoże uporządkować Pratchetta, co do cen ebooków tu się niestety nie orientuję.
        • jak_matrioszka Re: Wsiaklam 05.05.14, 21:33
          Dzieki, tam juz bylam, niestety nie pomoglo (a raczej wprost przeciwnie - zaszkodzilo). Na razie zaglebiam sie w Rincewinda, ale kiepsko to widze z kolejnosci czytania wg mapki :o
      • ioanna80 Re: Wsiaklam 06.05.14, 09:01
        Tez polecam upolujebooka.pl , ja czasami zaglądam na woblink.com, maja tam sporo darmowej klasyki. Również wsiąkłam, no i ta dostępność ksiazki natychmiast po mysli "poczytalabym". Mniam smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Wsiaklam 05.05.14, 22:06
      z tego co pamietam to jak najbardziej Kolor magii był pierwszy.
    • burina Re: Wsiaklam 06.05.14, 01:53
      Sprawdź jeszcze biblioteki - u mnie można wypożyczać ebooki, a niektóre wręcz sobie pobrać.
    • feel_good_inc Uważaj, bo dopadnie cię syndrom Steam 06.05.14, 08:42
      I obudzisz się z 200 pozycjami w czytniku nigdy nie otwieranymi wink
      • antychreza Re: Uważaj, bo dopadnie cię syndrom Steam 06.05.14, 09:30
        Spoko, ja mam ponad 1000, z czego ponad połowa to darmowa klasyka, byłoby więcej, ale kundel już nie przyjmuje (ponad rok zbierałam).
        • jak_matrioszka Re: Uważaj, bo dopadnie cię syndrom Steam 06.05.14, 22:31
          Ja mam laptopa, o czytniku nawet jeszcze nie mysle, zobaczymy ile mi sie uda uzbierac smile
    • mdro Re: Wsiaklam 06.05.14, 08:57
      Mogłaś czytać "Warstwy wszechświata" (tyt. oryg. "Strata"), w których pojawia się kilka pomysłów rozwiniętych później w Świecie Dysku. Mam wydanie z 1992 i to było wcześniej niż ukazał się w Polsce książkowy "Kolor magii" (bo ten w "Fantastyce" był z kolei chyba wcześniejszy).
      • jak_matrioszka Re: mdro 06.05.14, 22:30
        Moze byc ze to Dysk byl, ale z opisu nie daje rady rozpoznac. Moglabys mi zrobic zdjecie pierwszej strony tekstu i pokazac? Moze uda mi sie po pierwszych akapitach rozpoznac. Meczy mnie to szalenie sad
    • sueellen Re: Wsiaklam 06.05.14, 22:46
      a ja mam teraz taki system:

ściagam pirackiego pdfa, przerabiam na format mobi i czytam pierwszy rozdzial - dwa. Książka jest najcześciej źle sformatowana, z błedami, ale jesli mnie wciągnie, kupuje i czytam jak człowiek, a jak nie, to "daje szansę" ale zanim dotrę do połowy najcześciej porzucam. Wychodze z założenia, że za książki niedoczytane, marne nie warto płacić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka